بهترین لپتاپهای اقتصادی و دانشجویی [اسفند ۱۴۰۳]
متأسفانه لپتاپ دیگر کالایی نیست که بهراحتی بتوان آن را تهیه کرد. حالا برای خرید لپتاپ نو در خوشبینانهترین حالت باید ۲۵ میلیون تومان هزینه کنید. در چنین وضعیتی، دانشجویان قشری هستند که بیشترین سختی را متحمل میشوند؛ کسانی که بهدلیل وضعیت تحصیلی مجبورند لپتاپ تهیه کنند؛ ولی اکثرشان نمیتوانند چند ده میلیون تومان برای خرید لپتاپ مناسب بپردازند.
بهترین لپتاپ اقتصادی مدلی است که بتواند با کمترین قیمت، همهی وظایف روزمره را انجام دهد
وضعیت نابهسامان بازار باعث شد راهنمای خرید بهترین لپتاپ دانشجویی را تهیه کنیم. در این مقاله، قصد داریم بهترین لپتاپهای ارزانقیمت بازار را معرفی کنیم تا بتوانید با کمترین هزینه، بهترین کامپیوتر شخصی قابلحمل را بخرید؛ البته فراموش نکنید در شرایطی که قیمت لپ تاپ عادی سر به فلک کشیده و حتی از مرز ۱۰۰ میلیون تومان نیز عبور کرده، منظور از «لپتاپ ارزانقیمت» دستگاههایی با قیمت بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان است.
بازار لپتاپ شامل مدلهای زیادی از برندهای متنوعی است که هریک از آنها در تعداد بیشماری از پیکربندیها سختافزاری عرضه میشوند؛ موضوعی که به پیچیدگی بیشازحد خرید، بهخصوص برای کاربران عادی با اطلاعات اندک از دنیای سختافزار میانجامد. بههمیندلیل برای خرید لپتاپ با هر بودجهای، نکاتی مهم را ذکر میکنیم که با درنظرگرفتن آنها، بهترین گزینه را برای کاربری خود میتوانید انتخاب کنید؛ حتی گزینهای که شاید در فهرست پایین وجود نداشته باشد.
لپتاپهای اقتصادی برای کاربریهای عادی مانند گشتوگذار در اینترنت، کار با نرمافزارهای مجموعه آفیس، ویرایش سبک تصاویر، تماشای فیلم و لذت از موسیقی کاربرد دارند. با اینکه امکان اجرای نرمافزارهای مهندسی دردسترس است، نباید انتظار اجرای سریع و بدون مشکل پروژههای سنگین را داشته باشید. اگرچه با بودجهی بالاتر از ۳۰ میلیون تومان میتوان لپتاپهایی را یافت که برای اعمال سنگینتر گرافیکی و پردازشی و حتی گیمینگ مناسب باشند که در این راهنمای خرید آنها را قید خواهیم کرد. با درنظرگرفتن کاربریهای مذکور، به نکات زیر توجه کنید:
۱. پردازنده مرکزی یا CPU مهمترین عنصر در خرید لپتاپ بهشمار میرود. اول پردازنده را انتخاب کنید و سپس باتوجهبه آن لپتاپهای مناسب خود را بیابید. با وجود گزینههای ارزانتر مجهز به پردازندههای سلرون و پنتیوم، اما پیشنهاد ما حداقل مدلهای مجهز به Core i3 یا Ryzen 3 است تا اگر در آینده با وظایفی که تراشهای قدرتمند را میطلبند سروکار پیدا کردید، با مشکل حادی مواجه نشوید؛ اما اگر هزینهی زیادی نمیخواهید کنید، ناچار به خرید لپتاپی پایینرده هستید.
۲. یکی دیگر از نکات مهم برای خرید لپتاپ دانشجویی، مسئلهی پردازندهی گرافیکی (GPU) آن است. اگر مشغول به تحصیل در رشتههایی مانند مهندسی معماری، مکانیک، عمران و سایر رشتههایی که احتمالاً با نرمافزارهای مدلسازی سهبعدی و رندرینگ سروکار دارند، باید بهسراغ لپتاپهایی بروید که از پردازنده گرافیکی مجزا استفاده میکنند، چراکه بسیاری از این نرمافزارها، با گرافیک یکپارچه با CPU کار نمیکنند یا نیاز به شتابدهنده سختافزاری گرافیک دارند.
۳. پیشنهاد میکنیم که بهسراغ دستگاههایی بروید که بهحداقل هشت گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت SSD مجهز شدهاند. درصورتیکه بودجه زیادی ندارید، میتوانید مدلی با چهار گیگابایت رم بخرید تا در آینده رم آنرا ارتقاء داده یا ظرفیت آنرا افزایش دهید.
۴. صفحهنمایش یکی دیگر از بخشهای مهم یک لپتاپ است و مهمترین پل تعاملی بین دستگاه و کاربر بهشمار میرود؛ از ایننظر که باید وضوح، زاویه دید و پوشش و دقت رنگ استاندارد برای راحتی هرچه بیشتر چشمها در استفاده طولانیمدت از دستگاه را دارا باشد. بههمین جهت توصیه میکنیم لپتاپهایی با وضوح FHD و بالاتر و دارای پنل IPS را انتخاب کنید. اگرچه برای خرید ارزانترین گزینههای بازار ناگزیر به انتخاب لپتاپهایی با پنل TN یا TFT خواهید بود.
۵. با وجود اینکه شارژدهی بیشتر لپتاپهای ارزانقیمت در استفاده روزمره چندان تعریفی ندارد، با اینحال همواره لپتاپهایی با ظرفیت باتری بالاتر و پردازندههای کممصرفتر (بستهبه کاربری خود) را در اولویت خود قرار دهید تا در زمانیکه به منبع برق دسترسی نداشتید، زمان بیشتری بتوانید با آن کار کنید.
۶. تنوع درگاهها و پورتهای یک لپتاپ موضوع دیگری است که حین خرید لپتاپ باید به آن توجه داشته باشید. لپتاپهایی با حداقل دو عدد پورت USB-A، یکعدد پورت Type-C، HDMI و RJ45 برای اتصال کابل شبکه LAN ایدئال هستند.
توجه کنید که در ردهی قیمتی لپتاپ اقتصادی، یکی از راهکارها میتواند خرید لپتاپ دستدوم با سختافزار قویتر از لپتاپ نو باشد؛ اما ما این راهکار را برای کسانی که دانش سختافزاری چندانی ندارند، بههیچوجه پیشنهاد نمیکنیم؛ بهویژه اگر شخص فروشنده فرد آشنا و معتمدی نباشد. همچنین، پیشنهاد میشود حتماً «راهنمای خرید لپتاپ دستدوم و استوک» را مطالعه کنید.
بهترین لپتاپ دانشجویی تا ۲۵ میلیون تومان
بهترین لپتاپ دانشجویی تا ۳۰ میلیون تومان
بهترین لپتاپ دانشجویی تا ۴۰ میلیون تومان
بهترین لپتاپ دانشجویی تا ۵۰ میلیون تومان
برای مطالعهی اطلاعات فنی و قیمت لپتاپ و دیگر دستگاههای دیجیتال، به بخش محصولات زومیت مراجعه کنید. در این بخش، میتوانید دربارهی لپتاپها تبادلنظر و دیدگاهها و پرسشهای خود را مطرح کنید.
سوالات متداول
بهترین لپتاپ تا ۳۰ میلیون تومان کدام است؟
با اینکه لپتاپهای زیادی در این بازهی قیمتی وجود دارد، بهعنوان بهترین لپتاپ تا ۳۰ میلیون تومان، پیشنهاد میکنیم که Modern 15 اماسآی را تهیه کنید که قویترین لپتاپ برای استفادههای دانشجویی و روزمره محسوب میشود.
بهترین لپتاپ تا ۴۰ میلیون تومان کدام است؟
برای خرید بهترین لپ تاپ تا ۴۰ میلیون تومان، دستگاهی با پردازندهی Ryzen 7-7730U یعنی لپتاپ لنوو IdeaPad Slim 3 مدل 15ABR8 را میتوانید تهیه کنید.
قصد خرید مایکروویو دارید و میخواهید بهترین مدلها را از مایکروفر تا سولاردوم شناسایی کنید؟ راهنمای خرید بهترین مایکروویو بازار به شما کمک خواهد کرد.
هر گوشه از اینترنت را که نگاه کنید تصاویر انیمهای به سبک استودیو جیبلی خواهید دید. ابزار تولید تصویر ChatGPT اینگونه خود را بر سر زبانها انداخت.
شاسیبلند حاصل همکاری پژو سیتروئن و دانگفنگ قصد دارد وارد بازار داغ خودروهای برقی چین شود.
ویوالدی با همکاری جدید، ابزار فیلترشکن را بهطور مستقیم در مرورگر خود ادغام کرده است.
شیائومی گوشی پوکو F7 پرو را با تمرکز کامل بر قدرت پردازشی و قیمت منطقی، معرفی کرد.
بستن کامنتهای اینستاگرام یکی از مفیدترین و کاربردیترین امکانات این اپلیکیشن محسوب میشود که در مقالهی پیشرو نحوهی انجام آن را آموزش خواهیم داد.
به باور مدیرعامل سابق مایکروسافت، هوش مصنوعی تا ۱۰ سال دیگر در حوزههای کلیدی جای انسانها را میگیرد.