سبکترین لپتاپهای بازار ایران [شهریور ۱۴۰۳]
لپتاپ سبک و باریک در گذشتهی نهچندان دور واژهی آشنایی نبود. اگر بهدنبال چنین دستگاهی بودید، مک بوک ایر اپل جزو معدود گزینههای موجود در بازار درکنار تعدادی لپتاپ نهچندان توانمند و کارآمد بهحساب میآمد. بااینحال، امروزه وضعیت تغییر کرده است و لپتاپهای سبک بسیار متنوع و باکیفیتی در بازار وجود دارند. لپتاپهای فوقباریک که امروزه به اولترابوک شهرت دارند، ضمن برآوردهکردن انتظارات شما، جای بسیار کمتری را در کیف شما اشغال میکنند.
با شدتگرفتن رقابت اولترابوکها، طراحان و مهندسان تمام تلاش خود را برای سبکتر و قابل حملتر کردن این دستگاهها انجام دادند و درحالحاضر بسیاری از کاربران بهجای لپتاپهای بزرگ و سنگین بهدنبال محصولی سبک و جمعوجور میگردند. در این مقاله، زومیت بهترین گزینههای دنیای اولترابوکها را برای کاربرانی معرفی میکند که بهدنبال محصولی سبک با قابلیت حمل بالا هستند.
از بهترین لپتاپ فوقسبک بازار چه انتظاراتی داشته باشیم؟
محصولات مختلف اهداف متفاوتی را دنبال میکنند و برای مصرفکنندگانی خاصی طراحی شدهاند. برای مثال، در میان بهترین لپ تاپ های بازار میتوان طیف وسیعی از دستگاهها را پیدا کرد که قوتها و ضعفهای خود را دارند یا حتی میتوان سراغ بهترین لپ تاپ های دانشجویی رفت که برای مصارف خاصی طراحی شدهاند. دراینمیان، دستهای دیگر نیز میتوان تعریف کرد و آن بهترین لپتاپهای سبک بازار است.
لپتاپهای فوقسبک یا اولترابوکها مناسب افرادی هستند که بهدنبال لپتاپی باکیفیت و قدرتمند و زیبا میگردند که هنگام حمل آن با مشکل مواجه نشوند. نوتبوکهایی که در این دسته قرار میگیرند، کمحجم هستند و معمولاً کمتر از ۲ سانتیمتر قطر و زیر ۱٫۵ کیلوگرم وزن دارند. علاوهبراین، در اغلب اوقات لپتاپهای سبک روی شارژدهی بلندمدت نیز تمرکز دارند؛ زیرا قابلیت حمل آسان بدون شارژدهی مناسب، ممکن است معنای خود را از دست بدهد.
اولترابوکها عموماً از مواد اولیه باکیفیت و مستحکمی ساخته میشوند. آلومینیوم و آلیاژ منیزیم و فیبرکربن ازجمله موادی هستند که بدنهی اولترابوکها را تشکیل میدهند تا استحکام چشمگیر آنها را شاهد باشیم. بیشتر اولترابوکها نمایشگری ۱۳ اینچی دارند؛ اما برخی از آنها از صفحهنمایش ۱۴ و ۱۵ اینچی نیز بهره میبرند.
ازآنجاکه بیشتر لپتاپهای باریک، کیفیت ساخت مطلوبی دارند و از فناوریهای بهروزتری بهره میبرند، معمولا قیمت این لپتاپها از لپتاپهای معمولی بیشتر است و درحالحاضر، برای خرید سبکترین لپتاپ باید بیش از ۲۰ میلیون تومان هزینه کنید؛ هرچند حتی ارزانترین مدل محصولی معمولی و کاملاً اقتصادی است و در سطح لپتاپهای پریمیوم قرار نمیگیرد. چنانچه به پرداخت چنین هزینهای تمایل ندارید، بخش اعظمی از بازار لپتاپهای کارکرده به مدلهای خوشساخت و سبک اختصاص دارد و میتوانید از نکات گفتهشده در راهنمای خرید لپتاپ دستدوم و استوک استفاده کنید.
درادامه، برخی از لپتاپهای سبک بازار را براساس قیمت معرفی میکنیم. توجه کنید که معیار انتخاب زومیت صرفا وزن دستگاه نبوده و پارامترهایی مانند طراحی و کیفیت ساخت، شارژدهی، نمایشگر و سختافزار، قابلیتها و امکانات نیز در این گزینش تعیینکننده بوده و سعی کردهایم تا بهترین آنها را در هر بازه قیمتی برای شما دستچین کنیم.
بهترین لپتاپ سبک تا ۳۰ میلیون تومان
نسخهی ۱۴ اینچی سری اقتصادی محبوب و پرفروش ایسوس در ایران یعنی ویووبوک ۱۴ میتواند انتخاب خوبی برای افرادی باشد که حمل و جایگیری لپتاپهای ۱۵ اینچی و بزرگتر برای آنها معضل بزرگی است چراکه این لپتاپ با وزن ۱٫۴ کیلوگرمی، از سبکترین گزینههای بازار در بین ارزانترین لپتاپها محسوب میشود.
ویووبوک ۱۴ در طراحی و کیفیت ساخت مشابه نسخه ۱۵ اینچی است و از بدنهای پلاستیکی و درگاههای مشابه (از جمله یک درگاه Type-C) بهره میبرد. این لپتاپ که قدرتش را از تراشه Core i3-1215U میگیرد، از نمایشگر ۱۴ اینچی FHD با پنلی از نوع TN استفاده میکند که پوشش ۶۰ درصدی sRGB را دارد اما زاویه دید بسیار محدودی را ارائه میدهد.
بهترین لپتاپ سبک تا ۴۰ میلیون تومان
اگر برای کاربری روزمره لپتاپی مدنظر دارید که حملونقل آن بسیار آسان و کیفیت ساخت بالایی داشته باشد، میتوانید سرفیس لپتاپ گو 2 ساخت مایکروسافت را انتخاب کنید که فقط ۱٫۱۲ کیلوگرم وزن دارد. البته پردازندهی Core i5-1135G7 لپتاپ برای استفادههای سبکی مانند ویرایش اسناد آفیس، دیدن فیلم و وبگردی مناسبتر است و با کمی ارفاق میتوانید نرمافزارهای حرفهایتر را روی این دستگاه اجرا کنید.
اولترابوک کوچک و جمعوجور مایکروسافت بدنهای از ترکیب فلز و پلاستیک و صفحهنمایش لمسی ۱۲٫۴ اینچی موسوم به PixelSense با وضوح ۱۵۳۶ در ۱۰۲۴ پیکسل دارد که فضای رنگی sRGB را بهطور کامل پوشش میدهد. این دستگاه برای احراز هویت از حسگر اثرانگشت یکپارچه با دکمه پاور استفاده میکند، یک درگاه USB-A و یک درگاه USB-C دارد و کمبود درگاهها ناگزیر کاربران را به سمت خرید هابهای USB برای این لپتاپ هدایت میکند.
اگر برای کاربری روزمره لپتاپی مدنظر دارید که حملونقل آن بسیار آسان و کیفیت ساخت بالایی داشته باشد، میتوانید سرفیس لپتاپ گو 2 ساخت مایکروسافت را انتخاب کنید که فقط ۱٫۲ کیلوگرم وزن دارد. البته پردازندهی Core i5-1135G7 لپتاپ برای استفادههای سبکی مانند ویرایش اسناد آفیس، دیدن فیلم و وبگردی مناسبتر است و با کمی ارفاق میتوانید نرمافزارهای حرفهایتر را روی این دستگاه اجرا کنید.
اولترابوک کوچک و جمعوجور مایکروسافت بدنهای تمام آلومینیومی و صفحهنمایش لمسی ۱۳٫۵ اینچی موسوم به PixelSense با وضوح بالای ۲۲۵۶ در ۱۵۰۴ پیکسل دارد که فضای رنگی sRGB را بهطور کامل پوشش میدهد. این دستگاه برای احراز هویت از حسگر اینفرارد تشخیص چهره Windows Hello استفاده میکند، یک درگاه USB-A و یک درگاه USB-C دارد و کمبود درگاهها ناگزیر کاربران را به سمت خرید هابهای USB برای این لپتاپ هدایت میکند.
بهترین لپتاپ سبک تا ۵۰ میلیون تومان
لپتاپ سبک ۱٫۲ کیلوگرمی سرفیس لپ تاپ 5 نسخه 13.5 اینچ با طراحی ظریف و پریمیوم، بدنهای از جنس آلومینیم دارد و بهمحض لمس آن شیفته کیفیت ساختش خواهید شد. بازشدن درِ لپتاپ با یک دست نیز نشانهی دیگری از طراحی اصولی آن است.
پردازنده ۱۵ واتی Core i5-1235U روی سرفیس لپ تاپ 5 مصرف انرژی را بسیار بهینه میکند تا مدتزمان استفاده کاربر در یک روز کاری افزایش یابد. این لپتاپ مناسب استفاده دانشجویی و اداری است و نباید از آن در حوزهی کارهای گرافیکی انتظار زیادی داشته باشید.
باوجود اینکه حدود چهارسال از معرفی تراشهی M1 اپل می گذرد، اما مکبوک ایر M1 همچنان یکی از بهترین و مقرونبهصرفهترین لپتاپها برای کاربری روزمره بهحساب میآید. در صورتی که مواردی همچون شارژدهی، کیفیت ساخت بالا، وزن سبک و قابل حمل بودن و البته نمایشگر با کیفیت برایتان اهمیت داشته باشد، مکبوک ایر M1 بهترین گزینه در بازهی قیمتی خودش خواهد بود.
مکبوک ایر M1 از طراحی بدون فن استفاده میکند و برخلاف لپتاپهای ویندوزی، در هردوحالت متصل به برق و متکی به باتری، با صرف توان یکسان، عملکرد مشابهی را (بدون افت عملکرد محسوس) ارائه میکند. بهلطف طراحی بهینهی تراشهی اپل و «عملکرد بهازای توان مصرفی» مثالزدنی (Performance Per Watt) شارژدهی مکبوک ایر M1 عالی است و با یک بار شارژدهی میتواند یک روز کاری کامل را همراهتان باشد.
با شنیدن اسم ذنبوک، حس کیفیت و پریمیوم بودن این سری از لپتاپهای ایسوس در ذهن تداعی میشود و اکنون نسخهی ۲۰۲۴ ذنبوک ۱۴ اینچی ایسوس سطح ارتقایافتهتری از این تصویر ذهنی و تجربهی کاربری را بهلطف تراشههای میتیورلیک اینتل، عاید کاربر میکند. این لپتاپ که در تیپهای مختلف تولید و عرضه میشود در نسخهی ارزانتر خود یعنی Q415MA از Core Ultra 5-125H قدرت میگیرد که توانایی بالایی در پردازشهای سنگین محاسباتی و گرافیکی ارائه میدهد، بهنحوی که آنرا برای استفادهی روزمره نیز بهگزینهای ایدئال تبدیل میکند.
این تراشه که از مکانیزم جدیدی موسوم به Chiplet Design بهمنظور کاهش هرچه بیشتر مصرف انرژی واحدهای پردازشی مختلف بهره میبرد، واحد مجزایی تحتعنوان Intel AI Boost برای پردازشهای مبتنیبر هوش مصنوعی دارد و با گرافیک ۷ هستهای Intel Arc همراه میشود که بسیار پرقدرت و کارآمد در امور GPUمحور ظاهر میشود؛ بهگونهای که در بسیاری از سناریوها شمارا از داشتن دستگاهی با گرافیک مجزا بینیاز میکند و آنرا به مکبوکهای اپل از نظر مصرف انرژی و شارژدهی طولانی مدت نزدیک میکند که البته با باتری ۷۵ واتساعتی میتوان چنین انتظاری را با توجهبه ارائه PPW بیشتر از گذشته در حالت جدا از پریز داشت.
بهترین لپتاپ سبک تا ۶۰ میلیون تومان
مکبوک ایر ٢٠٢۴ اپل چه از نظر ظاهری، چە نمایشگر، چەدرگاەها، با مکبوک ایر ٢٠٢٢ هیچ تفاوتی ندارد و همان بدنهی فوقالعاده خوشساخت و فلزی مکبوک ایر ٢٠٢٢ را در نسل جديد اولترابوک اپل نيز مشاهده میكنيم. نمايشگر IPS آن با دقت فوقالعاده بالا و پوشش کامل فضاهای رنگی sRGB و DCI-P3 همچنان مانند قبل یکی از بهترین نمایشگرهای لپتاپها بهحساب میآید.
بزرگترین تغییر این دستگاه را میتوان ارتقا پردازنده از M2 به M3 دانست که اولین تراشه لپتاپی با پردازنده سهنانومتری بهحساب میآید اما طبق بررسی زومیت از مکبوک ایر M3، این تراشه از نظر ساختاری و معماری تفاوت چندان زیادی نسبتبه گذشته ندارد و تنها بهلطف فناوری ساخت پیشرفتهتر شاهد بهبود عملکرد ۲۵ تا ۳۰ درصدی CPU و GPU بودیم.
- طراحی مدرن، خوشساخت و بسیار باریک
- عملکرد فراتر از رقبا با توانمصرفی کمتر
- عملکرد یکسان با یا بدون اتصال برق
- پورت شارژ مغناطیسی MagSafe
- صدای بسیار شفاف و رسا
- نمایشگر بسیار باکیفیت
- ۸ گیگابایتیبودن رم به نسبت قیمت لپتاپ
- افت عملکرد در استفادههای سنگین
- پیشرفت اندک نسبت به نسل قبل
- درگاههای محدود
لپتاپ Zenbook 14 OLED ایسوس مدل Q425MA یکی دیگر از لپتاپهای مجهز به تراشهی پیشرفته Core Ultra 7-155H از سری میتیور لیک اینتل بهشمار میرود که از نظر ساختاری تفاوتهای فراوانی با نسلهای گذشته تراشههای موبایل این شرکت دارد و از همه مهمتر قادر به ارائه توان مصرفی یکسان چه در حالت Plugged و Unplugged است. درواقع ساختار این تراشه برای تفکیک بخشهای مختلف بهمنظور افزایش بهرهوری و کاهش مصرف انرژی بهخصوص واحد GPU و CPU و SoC بهصورت کاشیوار درآمده است.
واحد گرافیکی هشت هستهای تا بیشاز دوبرابر نسبتبه Iris Xe سریعتر بوده و بههمین علت اینتل از عنوان Arc برای GPU این تراشه استفاده کرده است. بهطور کلی معماری و ساختار تراشههای سری Core Ultra بهبودهای چشمگیری را نسبت به نسلهای گذشته تجربه میکند تا سرانجام تراشههای قدرتمند اینتل در لپتاپهایی برای کاربری روزمره که شارژدهی طولانیمدت را میطلبد نیز بتوانند بهکار گرفته شوند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله جامع پردازندههای میتیور لینک اینتل را بخوانید.
ذنبوک ۱۴ ایسوس امسال در مدلها و تیپهای متنوعی روانه بازار شده است و این مدل جدیدتر (UM3406HA) از تراشه Ryzen 7-8840HS استفاده میکند که رقیب قدرتمندی برای سری Core Ultra 7 و Ultra 9 از خانواده میتیورلیک بهحساب میآید، چراکه نهایتا با دریافت ۳۰ وات میتواند عملکرد مشابه و کموبیش بهتری از آنها بهنمایش بگذارد. این تراشه چهار نانومتری، گرافیک قدرتمند Radeon 780M را نیز در خود جای داده است و بهراحتی میتوان برای انواع استفادههای روزمره و سبک تا استفادههای سنگین و کار با نرمافزارهای مهندسی و گرافیکی روی آن حساب باز کرد.
افزونبراین، بهبودهایی در طراحی این اولترابوک از جمله حاشیههای شیشهای اطراف نمایشگر بهجای حاشیههای پلاستیکی دیده میشود و خود بدنه آلومینیومی دستگاه کیفیت ساخت بهتر و شاسی قرص و محکمتری دارد. نمایشگر ۱۴ اینچی OLED محتوا را با کنتراست بینهایت و وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل بهتصویر میکشد و میتواند پوشش کاملی از فضای رنگی sRGB و DCI-P3 ارائه دهد. نکتهی مهم اینکه نمایشگر از فرامین لمسی پشتیبانی میکند و با خود دستگاه نیز قلم استایلوس ASUS Pen 2.0 ارائه میشود.
بهترین لپتاپ سبک تا ۷۰ میلیون تومان
لپتاپ Zenbook S 13 OLED مدل UM5302LA با وزن ۱٫۱ کیلوگرمی در دسته سبکترین اولترابوکهای بازار طبقهبندی میشود. گزینهی مطلوب برای افرادی که نسبتبه وزن دستگاه حساس هستند. این مدل ذنبوک ۱۳ از تراشهی Ryzen 7-7840U با فناوری ساخت FinFET ۴ نانومتری TSMC استفاده میکند که برمبنای معماری Zen 4 ای ام دی طراحی شده است و بههمین جهت بازدهی بالایی هم در بخش پردازشهای محاسباتی و هم گرافیکی دارد، بهطوری که میتوان عملکرد آن را در ازای توان مصرفی پایینتر با تراشه Core Ultra 7-155H مقایسه کرد.
تفاوت این اولترابوک با دیگر ذنبوکهای ارزانتر از خودش، حاشیهی شیشهای فریم نمایشگر و استفاده از بلوک آلومینیومی یکپارچه در ساخت بدنهی دستگاه است که بهمراتب کیفیت ساخت بالاتری دارد. نمایشگر لمسی ۱۳٫۳ اینچی OLED چشمنواز ذنبوک با وضوح ۲۸۸۰ در ۱۸۰۰ پیکسل پوشش کامل از فضاهای DCI-P3 و sRGB بهعمل میآورد؛ البته از نرخ نوسازی بالا خبری نیست.
ZenBook S ۱۳ مدل UX5304MA یکی دیگر از شاهکارهای مهندسی ایسوس است که ورزنش فقط به یک کیلوگرم میرسد. ضخامت این لپتاپ تمام آلومینیومی کمی بیشتر از یک سانتیمتر است و از نمایشگر ۱۳٫۳ اینچی OLED با وضوح 3K بهره میبرد تا آنرا در دسته نمایشگرهایی با بیشترین تراکم پیکسلی قرار دهد. مانند سایر محصولات OLED ایسوس، نمایشگر پوشش کامل از sRGB و DCI-P3 دارد اما نرخ نوسازی آن به ۶۰ هرتز محدود میشود و از فرامین لمسی پشتیبانی نمیکند.
با وجود ضخامت کم دستگاه، یک درگاه USB-A در بدنه دیده میشود و دو درگاه Type-C و یک درگاه HDMI را در سمت دیگر دستگاه مشاهده خواهید کرد. در بخش سختافزار، توان پردازشی موردنیاز توسط تراشه میتیورلیک Core Ultra 7-155U تامین میشود که چهار هستهی پردازشی کمتر در CPU و GPU نسبتبه نسخهی 155H دارد و بسیار کممصرفتر است. بنابراین شارژدهی لپتاپ با باتری ۶۳وات ساعتی (که فرمفکتور بسیار باریک، سازنده را مجبور بهاستفاده از باتری با اینظرفیت کرده است) بدینوسیله جبران میشود.
لپتاپ Prestige 13 AI Evo مدل A1MG ساخت ام اس آی یکی دیگر از لپتاپهایی است که از نظر سبکی و باریکی در کنار بزرگان بازار قرار میگیرد. سازنده از ترکیب منیزیوم و آلومنیوم برای دستیابی به وزن بسیار کم یک کیلوگرمی در این اولترابوک استفاده کرده است که افزونبر کاهش وزن آنرا پریمیومتر جلوه دهد.
اولترابوک ۱۳٫۳ اینچی ام اس آی نمایشگر OLED با وضوح ۲۸۸۰ در ۱۸۰۰ پیکسل با پوشش کامل sRGB و DCI-P3 دارد و برای پردازشهای گرافیکی و محاسباتی به تراشه قدرتمند و چندمنظوره Core Ultra 5-125H اتکا دارد. این لپتاپ یک درگاه USB-A و دو درگاه USB-C (با پشتیبانیاز تادربولت ۴) را در اختیار میگذارد و با وجود این وزن از باتری پرظرفیت ۷۵وات ساعتی بهره میگیرد که با ترکیب بهینگی تراشه میتواند شارژدهی طولانیتری را بهارمغان آورد.
بهترین لپتاپ سبک تا ۸۰ میلیون تومان
اچپی اسپکتر x360 باکیفیتترین و بهترین لپتاپ غیرگیمینگ اچپی است. در سال ۲۰۲۴ این لپتاپ بهپردازنده Core Ultra 7-155H و نمایشگر خیرهکننده OLED با وضوح 2.8K در نسخهی ۱۴ اینچی مجهز شده است که محتوا را با نرخ ۱۲۰ هرتز به روز کرده و مانند گذشته از فرامین لمسی و قلم استایلوس ارائهشده همراه دستگاه نیز پشتیبانی میکند. طبیعتا پوشش کامل sRGB و DCI-P3 را نیز با دقت بالا از این دستگاه انتظار داریم.
این اولترابوک تمام آلومینیومی تبدیلشدنی که لولای آن با چرخش ۳۶۰ درجهای امکان استفاده از آن درحالت تبلت را فراهم میکند، طراحی بسیار خاص و جذابی دارد و جدا از طراحی فوقالعاده باریکش، گوشههای بدنه بهشکل پخ طراحی شده و یک طرف به درگاه شارژ Type-C و سمت دیگر به جک هدفون اختصاص داده شده است که همواره امضای سری اسپکتر بوده است. اما اگر از طراحی فاصله بگیریم، این دستگاه مملو از امکانات و حسگرهای خاصی است که تقریبا در هیچ اولترابوک دیگری یافت نمیشود.
دیدگاه شما کاربران زومیت درباره سبکترین لپتاپهای معرفیشده در این مقاله چیست؟ آیا اولترابوک شاخص دیگری میشناسید که در این فهرست معرفی نکردهایم؟ دیدگاههای خود را با ما و سایر کاربران زومیت در بخش نظرات در میان بگذارید.
نظرات