بهترین موس بی سیم بازار [فروردین ۱۴۰۴]
بیش از ۶ دهه از اختراع ماوس میگذرد، زمانی که داگلاس انگلبارت (Douglas Engelbart)، دانشمند مؤسسهی تحقیقاتی استنفورد، اولین ماوس را که بدنهای از جنس چوب داشت، طراحی کرد. اما این اختراع مهم تا پیش از معرفی کامپیوتر مکینتاش اپل چندان مورد توجه قرار نگرفت، زیرا در آن زمان، مکینتاش اولین کامپیوتری بود که از رابط کاربری گرافیکی (GUI) استفاده میکرد و بدینترتیب، نیاز به ماوس برای ارتباط با کامپیوتر بهشدت احساس میشد.
با فراگیر شدن انواع کامپیوتر، استفاده از ماوس رواج پیدا کرد. ماوسها تا سالهای متمادی از سیم برای ارتباط با کامپیوتر استفاده میکردند. پس از گسترش و رواج تکنولوژیهای بیسیم، بهتدریج وجود کابل در محصولات مختلف غیرضروری بهنظر میرسید و شرکتهای سازنده نیز شروع به حذف آن در محصولات خود از جمله ماوس کردند.
استفاده از ماوس بی سیم، علاوهبر رهایی از کابلهای در همتنیده و دستوپاگیر، آزادی و سرعت عمل بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد، زیرا دامنهی حرکتی آنان محدود به طول سیم ماوس نخواهد بود. همچنین، برای برای افرادی که دائم در رفتوآمد هستند، گزینهی منطقیتری بهحساب میآید.
البته چنین محصولی خالی از ایراد نیست و کماکان برخی از کاربران بهویژه گیمرهای حرفهای ترجیح میدهند از ماوسهای سیمی استفاده کنند، زیرا زمان پاسخدهی در ماوس بی سیم بهدلیل اتصال از طریق بلوتوث و دانگل وایرلس بیشتر از زمانی است که برای انتقال داده از کابل استفاده میکند.
در مطلب پیشرو، بهترین ماوس های بی سیم را معرفی خواهیم کرد و سپس به نکاتی که پیش از خرید ماوس بی سیم باید به آنها توجه کنید، میپردازیم؛ پس تا انتهای مقاله با زومیت همراه باشید.
بهترین موس بی سیم بازار
هنگام خرید موس بی سیم به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
قبل از انتخاب و خرید ماوس بیسیم باید بدانیم قصد داریم از ماوس در چه زمینههایی استفاده کنیم. در کارهای اداری و روزمره، یک ماوس ارگونومیک و راحت با دقت مناسب و عمر باتری طولانی کفایت میکند؛ اما اگر قصد دارید از ماوس برای طراحی، ویرایش عکس و ویدیو، یا برنامهنویسی استفاده کنید، بهتر است بهدنبال مدلی با دکمههای قابل برنامهریزی، اسکرول سریع و حساسیت بالا باشید. در ادامه، مهمترین نکاتی را که هنگام خرید ماوس بیسیم باید در نظر بگیرید، بررسی میکنیم.
نوع اتصال (بلوتوث یا دانگل USB)
اگر تأخیر کمتر و اتصال پایدارتر برای شما اولویت دارد، ماوسهای مجهز به دانگل ۲٫۴ گیگاهرتز گزینهی بهتری به حساب میآیند. این مدلها مخصوصاً برای کارهای حساس مانند طراحی و ویرایش ویدیو مناسبتر هستند، اما اگر خواهان آزادی بیشتر (بدون نیاز به پورت USB) هستید، ماوسهای بلوتوثی انتخاب مناسبتری خواهند بود. این مدلها بهراحتی به لپتاپ، تبلت و حتی برخی گوشیهای هوشمند متصل میشوند. البته برخی مدلها هر دو نوع اتصال را پشتیبانی میکنند و انعطافپذیری بیشتری را هنگام استفاده از ماوس بیسیم برای کاربر به ارمغان میآورند.
طراحی و ارگونومی
اگر ساعات طولانی از ماوس استفاده میکنید، انتخاب مدلی با طراحی ارگونومیک از خستگی و درد مچ جلوگیری میکند. مدلهایی با طراحی مناسب دست و وجود استراحتگاه شست، مانند سری Logitech MX Master، بسیار راحت و کارآمد هستند.
برخی ماوسها هم طراحی نوآورانهای دارند که به حفظ سلامت دستها کمک شایانی میکند. به عنوان مثال، ماوسهای عمودی برای کاهش فشار روی مچ دست گزینهی مناسبی محسوب میشوند. این نوع طراحی برای افرادی که دچار درد مچ دست و انگشتان هستند، مفید است. برای کاربرانی که دستهای بزرگتری دارند، ماوس با ابعاد بزرگتر توصیه میشود.
نوع سنسور و قابلیتهای آن
سنسور ماوس قطعهای است که حرکت فیزیکی را تشخیص میدهد و آن را به دادههای دیجیتالی برای جابهجایی نشانگر روی صفحه تبدیل میکند. دو نوع اصلی سنسور وجود دارد که یکی از نور LED برای ردیابی حرکت استفاده میکند و روی سطوح مات عملکرد بهتری دارد، درحالیکه دیگری با استفاده از لیزر میتواند روی سطوح براق و شفاف نیز کار کند، اما امکان دارد در سرعتهای خیلی بالا دقت کمتری داشته باشد. هنگام خرید ماوس باید به فاکتورهایی مانند DPI، شتاب (G) و پولینگریت توجه کنیم تا با توجه به کاربری مورد نظر، انتخاب مناسبی داشته باشیم.
حساسیت ماوس با DPI تعیین میشود که مشخص میکند نشانگر با چه سرعتی نسبت به حرکت دست جابهجا شود. مقدار DPI بالای ۱۶۰۰ باعث حرکت سریعتر نشانگر شده است، درحالیکه DPI پایینتر دقت بیشتری فراهم میکند.
شتاب ماوس باعث میشود که نشانگر بسته به سرعت حرکت دست، بیشتر یا کمتر جابهجا شود. این ویژگی برای کارهای روزمره، وبگردی، استفاده از تاچپد لپتاپ و جابهجایی سریع در چند مانیتور مفید است، چون به کاربر اجازه میدهد با حرکات کوتاهتر، فاصلهی بیشتری را طی کند.
پولینگریت (Polling Rate) به تعداد دفعاتی گفته میشود که ماوس در هر ثانیه اطلاعات حرکت خود را به کامپیوتر ارسال میکند. این مقدار بر حسب هرتز اندازهگیری میشود و هرچه بیشتر باشد، تأخیر ورودی کاهش پیدا میکند و حرکات ماوس روانتر و سریعتر ثبت میشوند. در ماوسهای گیمینگ این مقدار به ۱۰۰۰ و حتی ۸۰۰۰ هرتز هم میرسد.
قابلیت اتصال به چندین دستگاه
برخی ماوسها میتوانند همزمان به چند سیستم متصل و بین چند دستگاه جابهجا شوند. این قابلیت برای افرادی که با چند کامپیوتر یا لپتاپ کار میکنند، بسیار کاربردی است.
قابلیتهای چرخ اسکرول
در برخی مدلهای ماوس بیسیم، چرخ اسکرول با تشخیص سرعت چرخش و فشار دست کاربر، امکان جابهجایی سریع بین صفحات و اسناد بلند را فراهم میکند. برخی از ماوسها قابلیت اسکرول افقی را هم پشتیبانی میکنند. این ویژگی در صفحات گسترده مانند اکسل و نرمافزارهای تدوین بهشدت کارآمد است.
وزن ماوس بی سیم
برای کسانی که بیشتر زمان خود را در سفر و رفتوآمد سپری میکنند، ماوسهای سبک انتخاب بهتری خواهند بود. البته گیمرهای FPS نیز که به سرعت عمل بالا نیاز دارند، بهتر است از ماوسهای بی سیم سبک استفاده کنند. در مقابل، ماوسهای سنگینتر کنترل بهتری روی حرکات دارند و معمولاً برای کارهای دقیق مثل طراحی، ویرایش ویدیو و کارهای گرافیکی که نیاز به دقت بالا دارند، بهتر عمل میکنند.
بد نیست بدانید برخی ماوسهای حرفهای دارای قابلیت تنظیم وزن هستند تا کاربر بتواند با استفاده از وزنههای کوچکی که معمولاً در زیر ماوس قرار میگیرد، وزن دلخواه خود را تنظیم کند. به عنوان مثال، در بازیهای استراتژیک براساس سناریوهای مختلف میتوان وزن ماوس را کاهش یا افزایش داد.
تعداد دکمهها در ماوس بی سیم
ماوسهایی که دارای دکمههای جانبی قابل برنامهریزی هستند، برای کاربران حرفهای و افرادی که با نرمافزارهای طراحی، ویرایش عکس و ویدیو کار میکنند، بسیار مفید هستند. برنامهریزی چنین دکمههایی با نرمافزار مخصوص ماوس انجام میگیرد.
باتری و مدتزمان شارژدهی در ماوس بی سیم
ماوسهای بیسیم با باتری داخلی معمولاً از طریق درگاه USB-C یا Micro-USB شارژ میشوند و بسته به مدل، بین چند روز تا چند هفته دوام دارند. برخی از ماوسها، از قابلیت شارژ سریع هم پشتیبانی میکنند که تنها با چند دقیقه شارژ، چندین ساعت میتوان از آنها استفاده کرد. این مدلها برای افرادی که نمیخواهند درگیر تعویض باتری شوند، گزینهی بسیار مناسبی به حساب میآیند.
در این میان، مدلهایی که از باتری قلمی استفاده میکنند، شارژدهی بیشتری دارند، اما چالش تعویض باتری برای آنها وجود دارد. باتری معمولاً به وزن ماوس اضافه میکند که میتواند در انجام برخی امور و بازیهایی که نیاز به واکنش سریع دارند، تأثیر منفی بگذارد؛ به همین دلیل، چنین ماوسی معمولاً مورد پسند گیمرهای حرفهای قرار نمیگیرد.
سوالات متداول
بهترین موس بی سیم تا ۷۰۰ هزار تومان کدام است؟
لاجیتک M171 از بهترین ماوس های بیسیم تا ۷۰۰ هزار تومان است.
بهترین موس بی سیم تا ۲ میلیون تومان کدام است؟
ماوس لاجیتک M325S و کولر مستر MM311S از بهترین انتخابهایی هستند که در بازهی تا ۲ میلیون تومان میتوانید در نظر بگیرید.
بهترین موس بی سیم از نظر طول عمر باتری کدام است؟
مدل «لاجیتک MX Master 3S» بیشترین طول عمر باتری را دارد که با استفاده از باتری داخلی خود تا ۷۰ روز میتواند با هربار شارژ بدون وقفه کار کند.