بهترین کیبوردهای مکانیکال بازار [مهر ۱۴۰۳]
گیمرها جزو کاربرانی هستند که اکثر محصولات تکنولوژی را بهتصرف خود درآوردهاند و در همهجا به فکر برتری و بُردن هستند؛ لپتاپ گیمینگ، کیس گیمینگ، مانیتور گیمینگ، موس گیمینگ! حتی گوشی گیمینگ و صندلی گیمینگ هم جای خود را دارند.
این قاعده در محصولی مانند کیبورد نیز صدق میکند. درواقع بهتر است اینگونه بیان کنیم که کیبورد یا صفحهکلید مکانیکی یا مکانیکال جامعهی گیمرها را هدف قرار داده و نیمنگاهی نیز به تایپیستها یا نویسندهها و برنامهنویسها هنگام کد زدن دارد؛ پس حضور فعال سازندگان محصولات گیمینگ در عرصهی کیبوردهای مکانیکی جای تعجبی ندارد.
کیبورد مکانیکال یا مکانیکی چیست؟
صفحهکلید یا کیبورد مکانیکال که اصطلاحاً به کیبورد مکانیکی نیز معروف است، برای هر کلید از سوئیچ جداگانه استفاده میکند. درواقع زمانی که کلید را بهاندازهای به سمت پایین فشار دهید تا سوئیچ روی کلید قرار بگیرد، این حرکت بهعنوان یک ضربهی کلید ثبت میشود. نامگذاری این نوع کیبوردها هم از مکانیزم یا سازوکار مکانیکی نشئت میگیرد.
تفاوت کیبورد مکانیکال با کیبورد معمولی
کیبورد مکانیکال یا صفحهکلید مکانیکی اصطلاحی برای دستهی خاصی از کیبوردهای حرفهای است که سازوکاری متفاوت از کیبوردهای معمولی یا ممبرین دارند. اکثر کیبوردهای رایج بازار از نوع معمولی یا غشایی هستند که عمر بسیار محدودتر و صدای کمتری دارند و بهخاطر سازوکار سادهی آنها هزینهی تولیدشان نیز بهنسبت کیبوردهای مکانیکال کمتر بهحساب میآید. همانطور که از نام این محصولات برمیآید، کیبوردهای مکانیکال از سازوکاری مکانیکی برای فشردن کلیدها استفاده میکنند.
برخلاف کیبوردهای معمولی که همهی دکمهها روی یک صفحه قرار دارند، در کیبوردهای مکانیکی هر دکمه جدا از هم کار میکند و بههمینخاطر میتوان همهی کلیدها را با هم فعال کرد. همچنین نیاز به فشردن کامل هر کلید برای عملکردن آن وجود ندارد و مثلاً با فشردن یک کلید بهاندازهی ۲ میلیمتر، کلید مورد نظر عمل خواهد کرد.
استفاده از کیبوردهای مکانیکال برای گیمرها بسیار سودمند و لذتبخش است؛ اما تایپیستها و حتی برنامهنویسها نیز میتوانند تا حد زیادی از مزیتهای کیبورد مکانیکال بهرهی کافی را ببرند. مثلاً کیبورد مکانیکی هنگام تایپ حرفهای بهاحتمال زیاد علاوهبر ایجاد صدای گوشنواز تایپ کردن، سرعت آن را تا حد زیادی بالا خواهد برد.
برنامهنویسها نیز هنگام کار پرمشقت و گاه خستهکنندهی کد زدن، از صدای ایجادشده هنگام استفاده از کیبورد لذت میبرند و میتوانند سرعت و دقت کار خود را بهبود دهند. علاوهبراین، راحتی و ارگونومیک بودن برخی از این کیبوردها نیز در استفادههای طولانیمدت، راحتی کاربر را تضمین خواهد کرد.
انواع کیبورد مکانیکال
از تفاوتهای عادی مانند اندازه و نوع اتصال (باسیم و بیسیم) صفحهکلید که بگذریم، بهطور خلاصه فرق کیبوردهای مکانیکال به نوع سوئیچ آنها بستگی دارد؛ یعنی فنر زیر هر کلید و بازخورد آن (فیدبک) که شامل حس کلیککردن و صدای آن میشود، بسیار تعیینکننده است.
سازندگان کلیدهای مکانیکی چهار نوع رنگ برای این تفاوت کلیدها تعریف کردهاند که شامل چهار رنگ اصلی: مشکی، قهوهای، قرمز و آبی میشود که کلیدهای آبی و گاهی سبز از نوع حساس و محکم، کلیدهای مشکی و قرمز از نوع بیصداتر برای گیمرها و کلیدهای قهوهای با صدا و حس کلیک کمتر تعریف میشوند.
در ادامه با راهنمای خرید بهترین کیبورد مکانیکال در بازههای قیمتی متفاوت با زومیت باشید.
بهترین کیبوردهای مکانیکی تا ۱ میلیون تومان
بهترین کیبوردهای مکانیکی از ۱ تا ۲ میلیون تومان
بهترین کیبوردهای مکانیکی از ۲ تا ۳ میلیون تومان
بهترین کیبوردهای مکانیکی از ۳ تا ۵ میلیون تومان
بهترین کیبوردهای مکانیکی از ۵ تا ۷ میلیون تومان
بهترین کیبوردهای مکانیکی از ۷ تا ۱۰ میلیون تومان
بهترین کیبوردهای مکانیکی بالاتر از ۱۰ میلیون تومان
سوالات متداول
کیبورد مکانیکال چیست؟
به کیبوردی که سازوکار مکانیکی هنگام فشردن کلیدها داشته باشد اصطلاحاً مکانیکال یا مکانیکی میگویند که طول عمر بالا، صدای گوشنواز کلیدها و تعویض آسان هر کلید از ویژگیهای آن است.
بهترین برند کیبورد مکانیکی کدام است؟
از بهترین تولیدکنندگان کیبورد مکانیکال میتوان ریزر، لاجیتک، هایپر ایکس و کورسیر در بالاردهها و ردراگون و اونیکوما را در میانردهها نام برد.