بهترین موس گیمینگ بازار [بهمن ۱۴۰۳]
در بازار متنوع ماوسهای گیمینگ، انتخاب بهترین مدلها کار بسیار دشواری محسوب میشود. بهترین راه این است که ابتدا بودجه خود را مشخص کنیم و با شناخت نیازهایمان از میان بهترین برندها، گزینه مناسب را انتخاب کنیم. در راهنمای خرید بهترین موس گیمینگ بازار سعی کردیم بهترین ماوس گیمینگ را در هر بازهی قیمتی معرفی و ویژگیهای اصلی آن را ذکر کنیم.
تفاوت موس گیمینگ و معمولی
در مقالهی مهمترین تفاوتهای موس گیمینگ و معمولی گفتیم که این دو در معیارهایی مانند سنسورها، دقت (DPI)، نرخ نمونهبرداری (Polling Rate)، تعداد کلیدهای ماکرو، ارگونومی، ظاهر و البته قیمت باهم تفاوت دارند (برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میشود مقاله را مطالعه کنید).
اگر گیمر نیستید یا حتی به بازیکردن علاقهای ندارید، دلیل نمیشود موسهای گیمینگ را از انتخابهایتان کنار بگذارید. بسیاری از ادیتورهایی که با نرمافزارهایی مثل پریمیر و فتوشاپ سروکار دارند، از ارگونومی ماوس گیمینگ و دکمههای ماکرو آن نهایت استفاده را میبرند.
شما باید در نهایت با توجه به نیازهایتان و قیمت ماوس مدنظر، تصمیم بگیرید. اگر در نهایت تصمیم به خرید موس معمولی داشتید، راهنمای خرید بهترین موس های بی سیم زومیت میتواند برایتان مفید باشد. فراموش نکنید اگر ساعات زیادی از روز خود را در حال کار با ماوس میگذرانید، انتخابی صحیح و حرفهای میتواند به حفظ سلامت اعصاب و جسم شما کمک و از ابتلا به مشکلاتی مانند سندروم تونل کارپال نیز جلوگیری کند.
در مقالهی پیش رو، بهترین ماوسهای گیمینگ بازار را در بازههای قیمتی مختلف معرفی میکنیم، سپس در مورد مهمترین نکات و پارامترهایی که پیش از خرید ماوس گیمینگ باید در نظر داشته باشید، صحبت خواهیم کرد؛ پس تا انتهای مقاله با زومیت همراه باشید.
بهترین موس گیمینگ تا ۱ میلیون تومان
بهترین موس گیمینگ تا ۲ میلیون تومان
بهترین موس گیمینگ تا ۳ میلیون تومان
بهترین موس گیمینگ تا ۴ میلیون تومان
بهترین موس گیمینگ بالای ۴ میلیون تومان
مهم ترین نکات پیش از خرید موس گیمینگ
پیش از خرید موس گیمینگ باید مواردی را در نظر بگیرید تا انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه به مهمترین نکات پیش از خرید موس گیمینگ اشاره میکنیم.
۱. نوع اتصال
انتخاب بین ماوسهای سیمی و بیسیم دیگر مثل گذشته سخت نیست؛ زیرا تکنولوژی موسهای بیسیم به قدری پیشرفت کرده که جای نگرانی زیادی باقی نمیگذارد. نکته مهم هنگام خرید این ماوسها، دقت به ظرفیت و دوام باتری است؛ بهخصوص اگر میخواهید با نورپردازیهای مداوم از آن استفاده کنید.
ماوسهای سیمی با قیمت پایینتر از ماوسهای وایرلس به فروش میرسند و همیشه قابل اعتماد هستند. معمولاً گیمرهای حرفهای در بازیهای سرعتی رقابتی از این مدل استفاده میکنند.
۲. وزن و اندازه
یکی از مهمترین فاکتورهایی که هنگام خرید موس گیمینگ باید در نظر داشته باشید، انتخاب ماوسی است که با اندازهی دستتان همخوانی داشته باشد. از طرفی، معمولاً هر گیمپلی خاصی به ماوسی با ویژگیهای مخصوص نیاز دارد.
برای مثال در بازیهای اسنایپر، گیمر به موس سنگینتری نیاز دارد که کمک کند روی هدف متمرکز شود؛ این در حالی است که گیمرهای سرعتی (مثل MMO) به ماوس سبکتری نیاز دارند تا در سریعترین حالت ممکن واکنش نشان دهند. البته موس های گیمینگی با قابلیت تغییر وزن وجود دارند که میتوانند برای بیشتر گیمرها مناسب باشند.
۳. ارگونومی و نوع گرفتن ماوس
هرکسی ماوس را به شیوهای متفاوت در دست میگیرد و البته هر گیمپلی به گیرش خاصی نیاز دارد. بهطور کلی سه نوع مدل برای گرفتن ماوس در دست وجود دارد: نوک انگشت (fingertip)، با کف دست (palm) و با پنجه (claw) که سایز ماوس هم روی آن تأثیر دارد.
اگر ساعاتی طولانی را به بازی و کار با موس میگذرانید، خرید یک ماوس ارگونومیک موردی است که نباید آن را پشت گوش بیندازید؛ در غیر این صورت شاید در آینده برایتان دردسر ایجاد شود. یک موس ارگونومیک از تحمیل تنش بیشازحد و اضافی به انگشتان شما میکاهد و موقعیتی بهدور از استرس برای دستتان فراهم میکند تا دیرتر خسته شوید.
۴. قابلیت اطمینان و دوام
شاید در خرید برخی از لوازم بتوانیم از نام برند آن چشمپوشی کنیم؛ اما این مورد دربارهی موسهای گیمینگ صدق نمیکند. اگر بهدنبال یک موس گیمینگ بادوام و استاندارد هستید، برندهای نامآشنایی مثل ریزر، لاجیتک و کورسیر مواردی هستند که باید آنها را بررسی کنید. این برندها انتخاب بهترین و حرفهایترین گیمرهای جهان هستند.
با توجه به گران بودن یک ماوس گیمینگ رده بالا، منطقی است که انتظار داشته باشیم بشود مدت زمان مناسبی از آنها استفاده کرد، به همین دلیل اکثر شرکتهای معتبر، محصول را با گارانتی ارائه میدهند. بنابراین ماوسی بخرید که گارانتی معتبر داشته باشد.
برخی از موسهای گیمینگ از سوئیچهای لمسی و مکانیکی استفاده میکنند و برخی دیگر از سوئیچهای نوری استفاده میکنند. اکثر ماوسهای مخصوص بازی معمولاً دوام سوئیچهای خود را نیز آزمایش و ذکر میکنند. دوام سوئیچ با چیزی بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون کلیک یا حدود ۴۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ ساعت استفاده، رتبهبندی میشوند. هرچه قیمت موس بالا برود، این مقادیر نیز بالاتر میروند و روی طول عمر و کیفیت موس اثر میگذارند.
۵. تعداد کلیدها
روزهایی که وجود دکمههای بیشتر روی موسهای گیمینگ با اعتبار سیستم بازی برابر بود، به پایان رسیده است. اکنون گیمرها باید تعداد کلیدهای ماوس خود را بر اساس اهداف و نوع بازی انتخاب کنند.
کلیدهای موجود در یک ماوس استاندارد باید نیازهای اکثر گیمرها را برآورده کند، اما برخی گیمرها به دکمههای اضافی بیشتری نیاز دارند. برای مثال کسانی که MOBA و MMORPG بازی میکنند، احتمالاً ماوسی با حداقل چند کلید ماکرو قابل برنامهریزی میخواهند.
۶. DPI و سرعت نمونهبرداری
اگرچه DPI و نرخ نمونهبرداری (Polling Rate) اغلب با هم اشتباه گرفته میشوند، در واقع دو چیز بسیار متفاوت هستند. DPI تعیین میکند وقتی ماوس به اندازهی یک اینچ حرکت میکند، نشانگر ماوس تا چه اندازه روی صفحه جابهجا شود. نرخ نمونهبرداری تعیین میکند که حسگر ماوس هر چند وقت یک بار موقعیت خود را به رایانه گزارش میدهد. بهطور کلی نرخ نمونهبرداری بالاتر به تأخیر کمتر منجر میشود و DPI بالاتر به کاربران این امکان را میدهد که مکاننما خود را از یک طرف صفحه به سمت دیگر حرکت دهند. در نتیجه هردو برای بازیهای تیراندازی اول شخص و سایر بازیهایی که در آنها واکنش سریع بازیکنان مهم است، مهم هستند.
بیشتر ماوسهای گیمینگ با DPIای از ۱۶۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰ ارائه میشوند. واقعیت این است که خیلی از بازیکنان نمیتوانند دقت بیش از ۱۲۰۰۰DPI را تشخیص دهند؛ اما بازیکنان رقابتی قطعاً متوجه تفاوت در DPI بالاتر خواهند شد. اکثر موس های گیمینگ به کاربر اجازه میدهند DPI را برای هر نوع بازیای مطابق با نیازهای فردی خود از طریق فشار دادن سریع دکمه، نرمافزار یا هر دو، تنظیم کنند.
۷. نرمافزار و قابلیت سفارشیسازی
اکثر شرکتهای تولیدکنندهی موس مخصوص بازی، نرمافزار اختصاصی دارند تا به کاربران کمک کنند که نهتنها ماوس، بلکه همهی لوازم جانبی و دستگاههای خود را سفارشی کنند. اگرچه نرمافزار نباید موضوع نگرانکنندهای برای کاربر باشد، مهم است که بدانید تغییر مجدد دکمهها، ذخیرهسازی یا تغییر پروفایلها و بهطور کلی سفارشیسازی ماوس چقدر دشوار یا آسان خواهد بود.
نرمافزار برخی از موسهای گیمینگ اقتصادی فقط امکان تغییر DPI را بین سرعتهای ازپیشتعیینشده فراهم میکند، درحالیکه موسهای بازی بالارده نرمافزاری را در اختیار گیمرها قرار میدهند که میتواند هر تنظیماتی را بهخوبی مدیریت و بهعنوان پروفایلی ذخیره کند که میتوان با فشار دادن یک دکمه، آن را تغییر داد. برخی از ماوسهای گیمینگ نیز امکان ایجاد تغییرات فیزیکی را فراهم میکنند. به عنوان مثال Razer G502 Hero پنلهای قابل تعویض و وزنههای قابل جابهجایی دارد.
۸. نورپردازی RGB
RGB ممکن است تأثیر بسیار کمی بر عملکرد واقعی ماوس داشته باشد، اما برای بسیاری از گیمرها اهمیت بصری و روانی فراوانی دارد. بسیاری از مردم بهویژه استریمرها، به زیباییشناسی کلی دستگاههای بازی خود افتخار میکنند؛ نورپردازی RGB میتواند نقش مهمی در این امر ایفا کند.
بنابراین، اگر طرفدار ماوس گیمینگ RGB هستید، باید بررسی کنید که نورپردازی تا چه میزان قابل شخصیسازی است و نور RGB کجا و چگونه نمایش داده میشود. درحالیکه برخی از مدلها فقط لوگوی خود را روشن میکنند، برخی دیگر چراغهایی دارند که هرگز نمیتوان آنها را خاموش کرد.
بهترین برند موس گیمینگ
اگر بهدنبال یک موس گیمینگ عمری و بادوام هستید، برندهای خوشنامی مثل ریز، لاجیتک، کورسیر و استیل سریز برندهایی هستند که باید در نظر داشته باشید. برای اطلاع از بهترین مدلهای موس گیمینگ از معروفترین برندهای دنیا به مقالههای بهترین ماوسهای گیمینگ لاجیتک و بهترین ماوسهای گیمینگ ریزر سر بزنید.
این برندها انتخاب بهترین و حرفهایترین گیمرهای جهان هستند. ما در مقالهی فوق، برترین مدلهای بهترین برندهای موس گیمینگ را معرفی کردیم و در نهایت گزینههای اقتصادی را نیز به شما پیشنهاد دادیم.