بهترین فن خنک کننده گوشی [آبان ۱۴۰۲]
اگر از گوشی موبایلتان برای بازی استفاده میکنید و میخواهید حرفهایتر بازی کنید، وقت آن رسیده است که روی یک خنککننده برای گوشی سرمایهگذاری کنید. بازی کردن، توان پردازشی زیادی طلب میکند و باعث بالا رفتن دمای بدنهی گوشی میشود. در چنین شرایطی، هم کاربر اذیت میشود و هم عملکرد گوشی تحتالشعاع قرار میگیرد؛ مثلاً مشکلاتی مثل لگ در بازی، کاهش نرخ فریم و عمر باتری در اثر گرم شدن بیشازحد گوشی بهوجود میآیند.
بهترین راهکار برای جلوگیری از داغ شدن گوشی هنگام بازی یا حین تماشای ویدیو، استفاده از فن خنک کننده است که میتواند به رفع لگ در بازی، افزایش عملکرد گوشی و طول عمر باتری کمک کند؛ ازاینرو، در این مقاله تصمیم گرفتیم بهسراغ بهترین فن خنککننده موجود در بازار برویم تا با آگاهی و اطمینان بیشتری خریدتان را به سرانجام برسانید.
انواع فن خنک کننده گوشی
بهطور کلی فن خنککننده موبایل در نوع رادیاتوری و پنکهای عرضه میشود که البته، در هر دو حالت، هدف اصلی، خنک کردن گوشی هوشمند است؛ اما طراحی و کارکرد این دو با یکدیگر تفاوت دارد.
اصلیترین تفاوت بین فن رادیاتوری و پنکهای را میتوان نحوهی خنکسازی گوشی هوشمند دانست. فن خنک کنندهی رادیاتوری، از مایع خنک کننده و رادیاتور برای جمع آوری و دفع گرما از بخشهای پرحرارت گوشی استفاده میکند؛ در حالی که فن خنککنندهی پنکهای با استفاده از پنکهها و جریان هوا، به تخلیهی گرما از قطعات گوشی میپردازد. هر دو روش به خنک کردن گوشی کمک میکنند؛ اما اثربخشی و تأثیر آنها تا حدودی متفاوت است.
فن رادیاتوری در مقایسه با پنکهای میزان خنککنندگی بهتری دارد و برای گوشیهایی با پردازندهی قدرتمند و بازیهای سنگین مناسبتر است؛ درحالیکه فن پنکهای برای دستگاههایی با پردازندهی معمولی، کارایی بیشتری دارد.
بهترین فن خنک کننده گوشی
در ادامه، فهرستی از بهترین فنهای خنککنندهی موجود در بازار ایران را بررسی میکنیم. این فهرست، شامل فنهایی با کیفیت و عملکرد برتر است که میتوانند در خنککردن گوشی هوشمندتان مؤثر باشند.
فن خنک کننده ممو FL05
اگر بهدنبال روشی ارزانقیمت برای خنک نگهداشتن گوشی هستید، در میان فنهای رادیاتوری انتخاب چندانی پیش رو ندارید و باید بهسراغ خنککنندههای پنکهای مثل خنک کننده گوشی FL05 با قیمت حدودیِ ۵۰۰ هزار تومان بروید که البته گزینهی مناسب و قابل تأملی است.
فن خنک کننده ممو FL05 از باتری ۷۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرد، تنها در یک ساعت شارژ میشود و پس از هربار شارژ، به شما امکان ۲ تا ۳ ساعت استفاده را میدهد. برخلاف بسیاری از مدلهای همرده، از تکنولوژی RGB برخوردار است و دکمهی پاور نیز روی بدنهی پلاستیکی آن دیده میشود؛ بنابراین، برای خاموش کردن دستگاه، نیازی به قطع اتصال کابل نیست.
خنک کننده ممو FL05 را میتوانید با استفاده از گیرههای سیلیکونی به گوشیهایی با اندازهی ۶۶ تا ۸۲ میلیمتر متصل کنید و به لطف وزن ۵۰ گرمی، حین انجام بازی بههیچعنوان دستتان احساس خستگی نخواهد داشت.
فن خنک کننده X38
از میان فنهای خنککننده با قیمت حدودیِ ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزارتومان، پیشنهاد ما فن خنک کننده مدل X38 است که با بهرهمندی از فن دوقلو و پوشش کامل سختافزار گوشی، میتواند دمای گوشی را تا ۲۰ درجهی سانتیگراد کاهش دهد.
با نگاهی به بازار خنککنندههای گوشی، متوجه خواهید شد که اکثر مدلهای موجود در این بازهی قیمتی، همان کاهش دمای ۲۰ درجهی سانتیگراد را ارائه میکنند؛ اما دلیل انتخاب این محصول، علاوهبر فن دوقلو با سرعت چرخش ۵۵۰۰ دور در دقیقه که قابلیت مهمی محسوب میشود، بهرهمندی از هیتسینک آلومینیومی دستگاه است که با سرعت بیشتری دمای گوشی را جذب میکند.
فن رادیاتوری X38 به نورپردازی RGB با سهرنگ مختلف، دکمهی تنظیم دما و دماسنج مجهز شده است و فرایند خنکسازی را بدون باتری و از طریق کابل USB-C انجام میدهد. مجموع این ویژگیها به همراه وزن سبک، فن مذکور را به یکی از بهترین انتخابها در بازهی قیمتی ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان تبدیل میکند.
فن خنک کننده ممو DLA5
اگر خنککنندههای باتریخور را ترجیح میدهید، میتوانید با هزینهای کمتر بهسراغ فن خنک کننده ممو مدل DLA5 بروید که امکان خنکسازی گوشی با استفاده از باتری و کابل تایپ سی را برایتان فراهم میکند؛ البته در صورت خرید این دستگاه، باید از خیر دماسنج بگذرید.
باتری ۱۲۰۰ میلیآمپرساعتی فن ممو DLA5 شما را حدوداً یک ساعتونیم همراهی میکند و شارژ مجدد دستگاه نیز تقریباً یک ساعت بهطول میانجامد. این فن قادر است در مدت زمانی مناسب، گوشی را بین ۱۰ تا ۲۰ درجهی سانتیگراد خنک کند؛ بااینحال، پیش از خرید حتماً نوع گوشی را با توجه به طراحی فن در نظر بگیرید.
در گوشیهایی همچون Google Pixel 6، برآمدگی بزرگ دوربین میتواند یافتن فضای مناسب برای قرار دادن فن DLA5 را دشوار کند؛ اما اگر دستگاهی با چیدمان دوربین استاندارد دارید، در استفاده از این فن مشکلی نخواهید داشت.
فن خنک کننده K4
با بودجهای کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ تومان میتوان فن خنک کننده K4 را خریداری کرد که در مقایسه با مدلهای مشابه در این بازهی قیمتی، بهجای یک فن از دو فن برای خنکسازی گوشی استفاده میکند. همین امر سبب میشود که قسمت زیادی از پنل پشت گوشی پوشانده شود و خنک بماند.
روی بدنهی فن K4 دو دکمه با نمادهای مثبت و منفی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید بین چندین حالت مختلف خنککنندگی جابهجا شوید و درنهایت از طریق دماسنج روی دستگاه، دمای فعلی گوشی را مشاهده کنید.
نورپردازی RGB و قابلیت اتصال روی پایهی نگهدارنده از دیگر قابلیتهای فن K4 به شمار میآیند. همچنین گفتنی است که این فن بدون باتری طراحی شده و باید بهطور مداوم با استفاده از کابل USB-C همراه دستگاه، به گوشی متصل باشد که البته با توجه به ابعادش، منطقی بهنظر میرسد.
فن خنک کننده GameSir F9
گیمسر F9 با دو حالت خنککنندگی معمولی و هاردکور و امکان اتصال مغناطیسی و گیرهای، خنککنندهای همهجانبه برای کاهش دمای گوشیهای اندروید و iOS به حساب میآید. سازگاری با مگ سیف اپل، به شما امکان میدهد بدون نیاز به گیره یا برچسب مغناطیسی گوشی آیفون را به خنککننده متصل کنید و برای گوشیهای اندرویدی نیز گیره و برچسب مغناطیسی جداگانه در نظر گرفته شده است.
با استفاده از قابلیت چرخش ۳۶۰ درجهی فن گیمسر مدل F9، میتوان در صورت اتصال دستگاه به کابل، بدون نگرانی خنککننده را در هر جهتی حرکت داد. این فن با حدود ۱۶۰۰ میلیمتر مربع منطقهی خنک کننده روی پرههای انتقال حرارت ارائه شده است و در مدتزمانی کوتاه دمای گوشی را تا ۲۵ درجهی سانتیگراد کاهش میدهد.
از دیگر امکانات مهم خنک کننده GameSir F9 میتوان به نویز بسیار پایین ۲۵ دسیبل اشاره کرد که لذت بازی را برایتان دوچندان میکند. این فن پرقدرت، از فناوری RGB نیز بیبهره نمانده است که بهمحض اتصال فن و راهاندازی حالت خنککننده، فعال میشود و به دستگاه زیبایی خاصی میبخشد.
فن خنک کننده ردمجیک Ice Cooler 4 Pro
اگر بهدنبال بهترین فن خنک کننده هستید و از نظر هزینه مشکلی ندارید، ردمجیک Ice Cooler 4 Pro با قابلیت کاهش دما تا ۲۷ درجهی سانتیگراد یکی از بهترین انتخابهایی است که پیشرو خواهید داشت.
فن خنک کننده Redmagic Ice Cooler 4 Pro که با قیمت حدودیِ ۲٫۵۰۰ میلیون تومان بهفروش میرسد، با بهرهگیری از فناوری المان سردکنندهی TEC (ترموالکتریک) و ۴ حالت خنککنندگی و سرعت چرخش موتور ۵۴۰۰ دور در دقیقه، قادر است سرما را با سرعت مناسبی به گوشی هدایت کند و فرایند سرماسازی را انجام دهد.
نورپردازی RGB و قابلیت تنظیم سرعت فن از دیگر امکانات فن خنککنندهی Ice Cooler 4 Pro محسوب میشوند. این فن را میتوان با استفاده از گیرههای سیلیکونی بدون آسیبرساندن به بدنهی گوشی، به گوشیهایی با عرض ۷۰ تا ۸۵ میلیمتر متصل کرد؛ بنابراین، اگر امکان نصب مگنتی فن برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است، بد نیست بهسراغ مدلهای بعدی بروید.
فن خنک کننده گوشی Black Shark Magcooler 3 Pro
فن رادیاتوری بلک شارک مدل Magcooler 3 Pro، برای آیفوندارها و افرادی که به استفاده از فنهای گیرهای تمایلی ندارند، طراحی شده و با بهرهمندی از فناوری تبرید نیمههادی، ۷ فن پرسرعت و هیت سینک ۱۷ عددی میتواند دمای گوشی را تا ۳۵ درجهی سانتیگراد کاهش دهد.
فن Magcooler 3 Pro با مگ سیف اپل سازگاری دارد و بهجز گوشی آیفون، سایر دستگاهها برای استفاده به برچسب مغناطیسی نیاز خواهند داشت. البته در نظر داشته باشید که برچسب مغناطیسی متصل به گوشی باعث میشود عملکرد شارژ بیسیم و NFC کار نکند و برای دریافت بهترین نتیجه بهتر است قاب گوشی را بردارید.
فن خنککنندهی Magcooler 3 Pro برخلاف سایر مدلها، از دکمهی تنظیم دما روی بدنه برخوردار نیست؛ اما از طریق اپلیکیشن Fun Cooler 3Pro امکان مشاهده و تنظیم دما و نورپردازی را خواهید داشت. طراحی کمنویز این محصول، تجربهی بازی، تماشای ویدیویی و حتی برقراری تماس و پخش زندهی راحتتر را تضمین میکند و نورپردازی RGB با ۱۱ جلوهی نوری مختلف، بر جذابیتِ استفاده از آن میافزاید. این فن خنککننده را میتوانید با بودجهای سه میلیون تومانی خریداری کنید.
نظرات