بهترین کتابخوان های بازار [آذر ۱۴۰۳]
خواندن و ورق زدن کتابهای کاغذی برای بسیاری از ما تجربهای ناب و آرامشبخش است؛ اما این روزها با وجود گوشیهای هوشمند، تبلت و از همه مهمتر کتابخوان، کمتر کسی با خود کتاب کاغذی حمل میکند. حالا بهجای ورق زدن صفحات کاغذی، صفحات دیجیتالی را لمس میکنیم و بهجای داشتن کتابخانهای پر از کتابهای فیزیکی، مجموعهکتابهایمان را در دستگاهی کوچک، همهجا بههمراه داریم.
مطالعهی کتابهای الکترونیکی شاید فاصلهی زیادی با حسوحال ورق زدن کتابهای واقعی داشته باشد، اما امکان همراه داشتن تمام کتابها و خواندن آنها در هر مکان را برایمان فراهم میکند؛ اما چرا از گوشی برای مطالعه استفاده نکنیم یا هزینهی خرید کتابخوان را صرف تبلتی با امکانات بیشتر نکنیم؟ در ادامهی مقاله، ابتدا در مورد مزیت کتابخوان در مقایسه با تبلت صحبت میکنیم، سپس با مرور بایدها و نبایدهای خرید کتابخوان، به معرفی تعدادی از بهترین کتابخوانهای موجود در بازار ایران میپردازیم؛ پس تا انتهای مقاله با زومیت همراه باشید.
هدف ما از نگارش این مقاله، معرفی و ارائهی اطلاعات دربارهی مدلهای باکیفیت موجود در بازار است. با وجود قیمت بالای مدلهای موجود در بازار و تنوع نهچندان زیاد محصولات، در مقالهی پیشرو تلاش میکنیم تا اطلاعات لازم برای مقایسه و انتخاب را در اختیار شما قرار دهیم.
تبلت یا کتابخوان؟ کدام بهتر است؟
واقعیت این است که نمایشگرهای گوشیها و تبلتها برای مطالعهی طولانیمدت طراحی نشدهاند و نور آبی آنها میتواند به چشمها آسیب برساند. در حالی که، کتابخوانهای الکترونیکی با فناوری E-Ink تجربهای مشابه کاغذ فراهم میکنند. از طرفی، کتابخوانهای الکترونیکی نور پسزمینه ندارند یا در مدلهای دارای نور، شدت آن کم و یکنواخت به نظر میرسد.
همچنین کتابخوانها مصرف باتری کمی دارند و معمولاً یکبار شارژ برای چند هفته استفاده کافی است. نکتهی دیگر اینکه، برخلاف تبلتها که برای کارهای مختلف طراحی شدهاند، کتابخوانها فقط بر مطالعه تمرکز دارند تا حواستان پرت اعلانهای شبکههای اجتماعی، گشتوگذار در وب و تماشای ویدیو نشود. ضمن اینکه معمولاً سبکتر و جمعوجورتر هستند.
بااینحساب، اگر به کارهای چندمنظوره همچون تماشای فیلم و مرور اینترنت نیاز دارید، تبلت مناسبتر است، ولی برای مطالعهی طولانیمدت، کتابخوانها انتخاب بهتری بهشمار میآیند.
پیش از خرید کتابخوان چه مواردی را باید درنظر گرفت؟
پیش از خرید کتابخوان الکترونیکی، باید چند نکتهی کلیدی را در نظر بگیرید تا دستگاهی را انتخاب کنید که با نیازها و انتظاراتتان مطابقت داشته باشد.
- نوع و کیفیت نمایشگر: کتابخوانها باید نمایشگری با تکنولوژی جوهر الکترونیکی (E-Ink) با تراکم پیکسلی حداقل ۳۰۰ پیکسلبراینچ (ppi) داشته باشند.
- وزن و ابعاد کتابخوان: اندازهی نمایشگر کتابخوانها معمولاً بین ۶ تا ۸ اینچ متغیر است. مدلهای ۶ تا ۷ اینچی معمولاً سبکتر هستند و قابلیت حمل بهتری دارند. در حالی که مدلهای بزرگتر، وزن بیشتری دارند و برای خواندن فایلهای PDF گزینههای مناسبتری بهشمار میآیند.
- ظرفیت ذخیرهسازی: کتابخوانهای بهروزتر، معمولاً حداقل ۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارند که برای ذخیرهی هزاران کتاب کافی است. برخی از مدلها فضای ذخیرهسازی بالاتری نیز ارائه میدهند و امکان افزایش حافظه از طریق کارت SD را نیز دارند.
- شارژدهی باتری: باتری کتابخوان در صورت استفادهی معمولی باید حداقل ۲ هفته شارژدهی داشته باشد. برخی از کتابخوانها با باتری حجیمتر، امکان استفادهی چندهفتهای را نیز فراهم میآورند.
- پشتیبانی از فرمتهای رایج: کتابخوان باید از فرمتهای رایج مانند EPUB و MOBI و PDF و حتی فرمتهای صوتی (برای کتابهای صوتی) پشتیبانی کند.
- قابلیتهای اضافی: کتابخوانهای پیشرفتهتر، قابلیتهای دیگری مثل یادداشتبرداری، استفاده از قلم، اسپیکر برای گوشدادن به فایلهای صوتی و مقاومت در برابر آب نیز دارند. این مدلها، معمولاً نسبت به مدلهای معمولی، قیمت بالاتری دارند.
بهترین کتابخوان های موجود در بازار ایران
با در نظر داشتن تمام فاکتورهایی که در بخشهای قبلی مقاله به آنها اشاره کردیم، بهترین مدلهای موجود در بازار را معرفی خواهیم کرد.
اگر محصول دیگری میشناسید که جای آن در فهرست بالا خالی است، لطفاً نام آن را در قسمت دیدگاهها با ما مطرح کنید. همچنین، درصورتیکه تجربهی استفاده از محصولات ذکرشده در مقاله را دارید، خوشحال میشویم که آن را با ما و سایر کاربران زومیت به اشتراک بگذارید.