معرفی ۱۰ دوربین‌ آنالوگ مقرون‌به‌صرفه و باکیفیت

یک‌شنبه ۳ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
مطالعه 14 دقیقه
اکثر مشتاقان دنیای عکاسی، از طرفداران سرسخت دوربین‌ دیجیتال هستند؛ اما اگر آن‌ها را متقاعد کنیم که برای مدت کوتاهی به‌صورت تفریحی با دوربین‌ آنالوگ کار کنند، کدام دوربین آنالوگ برای آن‌ها عالی است؟
تبلیغات

قبل از اینکه عصر دوربین‌های دیجیتال فرابرسد، دوربین‌های «فیلمی» در بازار حکمرانی می‌کردند. دوربین‌ آنالوگ برخلاف DSLR، سنسور ندارد و تصاویر را روی یک نوار نگاتیو که حساس به نور است، ثبت می‌کند که با استفاده از آن نگاتیو می‌توان عکس‌های گرفته‌شده را ظاهر و چاپ کرد.

همواره بین طرفداران دوربین‌ آنالوگ و دوربین‌ دیجیتال سر این موضوع که کدام گروه بهتر است، بحث و دعوا وجود دارد؛ اما طرفداران هر یک از آن‌ها باید بدانند که دوربین‌های آنالوگ و دیجیتال مکمل یکدیگر هستند.

در عکاسی دیجیتال، چون عکاسان نتیجه‌ی عکس گرفته‌شده را بلافاصله می‌بینند، باعث می‌شود که تصاویر بسیار دقیقی ثبت کنند و بهتر یاد بگیرند؛ ولی در عکاسی آنالوگ، از آن‌جایی که فیلم دوربین محدودیت بسیار زیادی نسبت به کارت حافظه دارد، عکاسان زمان و حوصله‌ی بیشتری صرف تنظیم دوربین و کادربندی می‌کنند. عکاسان مشتاق اعتقاد دارند که عکاسی با هر دو گروه از این دوربین‌ها، به حفظ خلاقیت آن‌ها کمک می‌کند.

در ادامه‌ی این مقاله به معرفی ۱۰ دوربین آنالوگ که از لحاظ فنی توانایی خوبی دارند و قیمت آن‌ها مقرون‌به‌صرفه است، می‌پردازیم. این دوربین‌ها چون به باتری‌های مخصوصی نیاز ندارند، نگرانی راجع به توقف تولید باتری‌هایی مانند باتری‌ جیوه‌ای در مورد آن‌ها وجود ندارد و در نتیجه می‌توان بدون دردسر به خرید این دوربین‌ها پرداخت.البته این لیست فاصله زیادی با یک لیست کامل از بهترین دوربین‌های آنالوگ دارد؛ بنابراین از شما می‌خواهیم اگر تجربه‌ی کار با یک دوربین‌ آنالوگ عالی دارید که اسم آن در این لیست دیده نمی‌شود، در بخش نظرات با زومیت به اشتراک بگذارید.

دوربین کانن / Canon AE-1

Canon AE-1

تاریخچه

دوربین کانن AE-1 در بین سال‌‌های ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۴ تولید شد و در آن زمان بیش از یک میلیون واحد از آن فروش رفت. AE-1 یکی از اولین دوربین‌های مقرون‌به‌صرفه‌ی بازار است که قابلیت «TTL metering (نورسنج داخل لنز)» دارد. AE-1 همچنین اولین SLR دارای ریزپردازنده است. به‌منظور پایین نگه داشتن قیمت، بدنه‌ی این دوربین در اکثر قسمت‌ها از پلاستیک ساخته شده است که این موضوع باعث می‌شود در مقایسه با اکثر SLR-های فلزی امروزی وزن کمتری داشته باشد.

از سال ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۴ بیش از یک میلیون واحد Canon AE فروخته شد

دلیل قرارگیری در لیست

این دوربین یک گزینه‌ی عالی برای عکاسان مبتدی است؛ چون هم دارای حالت تقدم شاتر (Shutter Priority) و هم حالت دستی (Manual Mode) است (متأسفانه حالت تقدم دیافراگم ندارد). نورسنج این دوربین دقیق است و با چند نمونه از باتری‌های قلمی ۶ ولتی می‌توان آن را تغذیه کرد.

خرید

این دوربین را می‌توان به‌راحتی با قیمتی زیر ۱۰۰ دلار تهیه کرد. در صورت خرید از eBay، می‌توان AE-1 را به همراه تعدادی لنز سری FD کانن و سایر تجهیزات که قیمتی حدود خود بدنه‌‌ی این دوربین دارند، تهیه کرد.

گزینه‌ی جایگزین

نسخه‌ی Program این دوربین در سال ۱۹۸۱ و به دنبال نسخه اصلی AE-1 معرفی شد و مشخصات آن با نسخه اصلی یکی استِ با این تفاوت که نسخه Program، یک حالت Program جدید برای تنظیم اتوماتیک نور از طریق تنظیم سرعت شاتر و گشودگی دیافراگم را شامل می‌شود.

دوربین پنتاکس / Pentax K1000

Pentax K1000

تاریخچه

دوربین Pentax K1000 در سال ۱۹۷۶ به بازار عرضه شد (همانند دوربین Canon AE-1) و به مدت دو دهه به‌طور مداوم تولید شد. اکثر قسمت‌های بدنه‌ی آن فلزی و نحوه‌ی عملکرد این دوربین به‌طور‌ کامل مکانیکی است (هیچ‌گونه حالت اتوماتیک عکاسی ندارد). K1000 یک نورسنج داخلی دارد که با باتری‌های سکه‌ای تغذیه می‌شود. هنگامی که دوربین استفاده نمی‌شود، برای جلوگیری از تلف‌ شدن انرژی باتری باید درپوش لنز را روی آن قرار داد.

دلیل قرارگیری در لیست

دوربین Pentax K1000 رویکرد متفاوتی نسبت به دوربین Canon AE-1 در بازار SLR-های آماتور نشان می‌دهد. هر دوی آن‌ها دوربین‌هایی عالی با جنبه‌های مثبت هستند؛ اما مزیت پنتاکس طراحی مکانیکی و به‌ تبع آن توانایی کار کردن بدون باتری (برخلاف کانن) است. همچنین K1000 به دلیل داشتن بدنه‌ی فلزی، دوام بهتری دارد. به‌طور خلاصه می‌توان گفت این دوربین‌ها به سادگی و قابل اعتماد بودن شهرت دارند و برای عکاسان آماتور و حرفه‌ای عالی هستند.

طراحی مکانیکی پنتاکس قابل تقدیر است، به این معنا که این دوربین می‌تواند بدون باتری کار کند

خرید

این دوربین علاوه‌ بر اینکه بسیار مقاوم ساخته شده است، به مدت ۲۱ سال به‌صورت مداوم تولید شد؛ بنابراین پیدا کردن یک K1000 دست دوم کار آسانی است. بسته به شرایط، قیمت آن در eBay بین ۵۰ تا ۱۷۵ دلار است. احتمال پیدا کردن فروشنده‌ای که هم بدنه و هم چند لنز این دوربین را برای فروش گذاشته باشد، بسیار کم است ولی غیر ممکن نیست. تعدادی از گردآورندگان ادعا می‌کنند که نسخه‌هایی از این دوربین که روی بدنه و در بالای لوگوی Pentax، کلمه‌ی «Asahi» حک شده است، قابل اعتمادترند؛ چون این نسخه‌ها قدیمی‌تر هستند و از قطعات پلاستیکی کمتری در داخل آن‌ها استفاده شده است.

دوربین Olympus XA

Olympus XA

تاریخچه

این دوربین کوچک‌ترین «RangeFinder (دوربین تک‌لنزی غیربازتابی)» ۳۵ میلی‌متری است که تاکنون ساخته شده است. XA که از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۵ به‌ فروش رفت، دارای یک لنز بسیار شارپ Zuiko و ۳۵ میلی‌متری f/۲.۸ (با ۴ تیغه دیافراگم) است که در پشت یک درپوش کشویی قرار دارد. این دوربین فقط حالت تقدم دیافراگم (Aperture Priority) دارد، ولی یک اهرم در پایین بدنه‌ی دوربین برای جبران نوردهی به اندازه ۱.۵EV+ وجود دارد. اکثر قسمت‌های بدنه‌ی این دوربین از پلاستیک ساخته‌ شده است؛ اما سنگین‌تر به‌ نظر می‌رسد.

دلیل قرارگیری در لیست

دلایل بسیاری برای دوست داشتن این دوربین کوچک وجود دارد؛ XA فوق‌العاده بی‌صدا است و لنز این دوربین شارپ و نورسنج آن عالی است. XA همچنین یکی از عجیب‌ترین طراحی‌های دوربین در زمان خود است. اهرم فوکوس نیز کمی کوچک و کار با آن سخت است؛ ولی مقیاس عمق فوکوس کار را آسان‌تر می‌کند.

دوربین Olympus XA یکی از کوچک‌ترین Rangefinder-ها است که تاکنون ساخته شده است

خرید

پیدا کردن این دوربین برای خرید در کنار لوازم جانبی آن مانند فلش اصلی (که در کنار بدنه‌ی دوربین نصب می‌شود)، بسیار آسان است. قیمت یک نسخه سالم این دوربین، با فلش یا بدون‌ فلش، بین ۵۰ تا ۱۵۰ دلار است. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که گاهی این دوربین‌ها سالم هستند؛ ولی نورسنج آن‌ها خراب است (که برای دوربینی که فقط در حالت تقدم دیافراگم کار می‌کند،ضعف بزرگی است).

گزینه‌ی جایگزین

Olympus XA2 یک نسخه ساده از دوربین XA است، ولی لنز ۳۵ میلی‌متری f/۳.۵ و قابلیت «فوکوس منطقه‌ای (Zone Focusing)» دارد. عده‌ای این دوربین را برای عکاسی روزمره راحت‌تر می‌دانند.

دوربین Mamiya M645

Mamiya M645

تاریخچه

دوربین Mamiya M645 اولین دوربین به سبک SLR این شرکت با فرمت ۴.۵ × ۶ است که از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۷ تولید شد. این دوربین از یک «شاتر Focal Plane» الکترونیکی استفاده می‌کند و منظره‌یاب و صفحه‌نمایش فوکوس قابل تعویض دارد؛ ولی «پشتی‌فیلم» آن قابل تعویض نیست. این دوربین با یک باتری معمولی ۶ ولتی دوربین تغذیه می‌شود. این دوربین در نسخه‌های متفاوتی موجود است که شامل نسخه M645 1000 و نسخه مقرون‌به‌صرفه M645J می‌شود.

دلیل قرارگیری در لیست

کار کردن با دوربین M645 و نگه‌داشتن آن در دست لذت‌بخش است. به علاوه‌ این دوربین‌ها از لحاظ مکانیکی قابل‌اعتماد هستند. و درحالی‌که دوربین‌های ۴.۵ × ۶ بسیار زیادی با ویژگی‌های متعدد در بازار وجود دارند (دوربین‌های بسیاری از همین شرکت)، تعداد کمی از آن‌ها مانند نسخه اصلی M645 مقرون‌به‌صرفه هستند.

خرید

پیدا کردن یک نسخه‌ی سالم از این دوربین‌ها کار آسانی است. این دوربین همراه با لنز در eBay، قیمتی حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ دلار دارد. مدل M645J (که در تصویر مشاهده می‌کنید)، یک نسخه ساده‌تر و ارزان تر از M645 است که بازه‌ی سرعت شاتر آن محدود است، قابلیت Mirror Lock-up ندارد و به جای دو دکمه‌ی شاتر، تنها یک دکمه دارد.

دوربین نیکون / Nikon L35AF

Nikon L35AF

تاریخچه

L35AF نیکون، اولین دوربین کامپکت این شرکت با قابلیت اتوفوکوس است که در سال ۱۹۸۳ معرفی شد. طراحی ساده L35AF و لنز شارپ ۳۵ میلی‌متری آن با دیافراگم f/۲.۸ باعث شد که این دوربین در بازار سروصدای زیادی به‌پا کند. حالت عکاسی این دوربین به‌طور کامل اتوماتیک است؛ ولی در قسمت جلوی بدنه‌ی آن اهرمی برای جبران نوردهی به میزان ۲EV+ وجود دارد.سنسور نورسنج این دوربین زیر لنز قرار گرفته است و لنز آن نیز قابلیت نصب فیلتر‌های مختلف را دارد. این دوربین همچنین به یک فلش داخلی پاپ‌آپ مجهز است.

دلیل قرارگیری در لیست

در نگاه اول، L35AF، یک دوربین پلاستیکی ارزان‌قیمت به‌نظر می‌رسد؛ اما ظاهر این دوربین فریب‌دهنده است. این دوربین مانند یک سنگ قیمتی است (بدنه‌ی آن در واقع از فلز است که پوسته‌ای از جنس پلاستیک آن را فراگرفته). همانطور که اشاره شد، لنز این دوربین شارپ است، نورسنج و فوکوس اتوماتیک آن بسیار دقیق هستند و همچنین با دو باتری قلمی معمولی تغذیه می‌شود. در کل، نیکون L35AF یک دوربین ممتاز برای عکاسی روزمره است. تنها نکته‌ی منفی این دوربین، بدنه‌ی ضخیم آن است.

نیکون L35AF یک دوربین پلاستیکی ارزان‌قیمت به‌نظر‌می‌رسد، اما در‌واقع مانند یک سنگ گران‌بها است

خرید

یک نسخه‌ی سالم دوربین L35AF را می‌توان در eBay با پرداخت ۶۰ تا ۱۵۰ دلار تهیه کرد؛ ولی این دوربین اغلب در سبد‌های اجناس دست‌دوم فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا فروش‌های خیریه‌ یافت می‌شود. اگر وقت بیشتری برای خرید این دوربین صرف کنید شاید بتوانید با قیمتی زیر ۱۰ دلار نیز آن را تهیه کنید. تفاوت نسخه‌ی دیگر این دوربین یعنی L35AD در مقایسه با L35AF، فقط قابلیت تاریخ‌گذاری اتوماتیک روی عکس است.

دوربین Minolta Hi-Matic AF2

Minolta Hi-Matic AF2

تاریخچه

دوربین Minolta Hi-Matic AF2 در سال ۱۹۸۲ عرضه‌ شد و یک دوربین کامپکت تمام‌اتوماتیک با لنز غیر‌ قابل تعویض است؛ تنها عملکرد دستی این دوربین، جلو و عقب بردن (Advance/Rewind) فیلم آن است. لنز ۳۸ میلی‌متری با دیافراگم f2.8 این دوربین تاحدی شارپ است و همانند دوربین Nikon L35AF، نورسنج آن زیر لنز قرار گرفته است. لنز این دوربین نیز قابلیت نصب فیلتر‌های مختلف را دارد. این دوربین با دو باتری قلمی تغذیه می‌شود و فلش پاپ‌آپ داخلی نیز دارد.

دلیل قرارگیری در لیست

Hi-Matic AF2 یک دوربین مقرون‌به‌صرفه است. با توجه به نسبت شارپنس لنز به قیمت، این دوربین شکست‌ناپذیر است. این دوربین اهرمی برای جبران نوردهی ندارد؛ درحالی‌که در دوربین‌های کامپکت آن زمان که لنز غیرقابل تعویض داشتند، این اهرم وجود داشت؛ در عوض Hi-Matic AF2 وقتی نور کافی نیست یا سوژه خیلی به دوربین نزدیک است، با بوق زدن به کاربر هشدار می‌دهد. جنس بدنه‌ی این دوربین پلاستیکی است و وزن کمی دارد و عکاسی با آن بسیار لذت‌بخش است.

Hi-Matic AF2 دوربینی مقرون‌به‌صرفه و با توجه به نسبت شارپنس لنز به قیمت، شکست ناپذیر است

خرید

با پرداخت ۱۰ تا ۳۵ دلار می‌توان یک‌ نسخه‌ی سالم از این دوربین را در eBay خرید؛ و اگر جلو و عقب بردن دستی فیلم این دوربین برایتان زجرآور است، می‌توانید به جای آن، Hi-Matic AF2-M را بخرید که دارای موتوری برای حرکت‌ فیلم است.

دوربین Olympus Stylus Epic

Olympus Stylus Epic

تاریخچه

Stylus Epic یا Mju II (در بازار‌های آسیایی و اروپایی به این نام خوانده می‌شد)، یک دوربین کامپکت تمام اتوماتیک و ضد آب است که در سال ۱۹۹۷ عرضه شد. همانند دوربین Olympus XA، این دوربین درپوش کشویی برای محافظت از لنز دارد که به‌عنوان دکمه روشن‌ و‌ خاموش هم عمل می‌کند. این دوربین به دلیل طراحی کامپکت، اتوفوکوس عالی و لنز شارپ ۳۵ میلی‌متری با دیافراگم f/۲.۸ قابل احترام است. انرژی این دوربین توسط باتری لیتیومی که عمر طولانی دارد و به راحتی در دسترس است، تأمین می‌شود.

دلیل قرارگیری در لیست

Olympus Stylus Epic ویژگی‌های خوب بسیاری دارد. شاید هرکسی طراحی عجیب و گرد آن را نپسندد؛ ولی این دوربین به‌خوبی در جیب پشتی شلوار جا می‌شود. علاوه‌ بر این، قابلیت ضد آب بودن این دوربین، استفاده‌ی آن را در شرایط مختلف ممکن می‌کند. فلش این دوربین به‌محض باز کردن درپوش آن، شروع به شارژ شدن می‌کند؛ به این معنی که برای عکاسی در لحظات حیاتی آماده‌ی استفاده است.

Olympus Stylus Epic به دلیل طراحی کامپکت، اتوفوکوس عالی و لنز شارپ ۳۵ میلی‌متری با دیافراگم f/۲.۸ قابل احترام است

خرید

Olympus Stylus Epic در عصر خود دوربینی کلاسیک و خاص به شمار می‌رفت؛ در نتیجه تهیه کردن آن می‌تواند کمی سخت باشد. شرکت Olympus چندین دوربین کامپکت با نام‌های Stylus و Mju ساخته است؛ ولی دوربین Stylus Epic یا Mju II بهترین آن‌ها بود و در نتیجه علاقه‌مندان بسیاری داشت. این دوربین را در eBay می‌توان با قیمتی بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ دلار پیدا کرد؛ که باتوجه به شعار‌ بازاریابی مقرون‌به‌صرفه‌ بودن در زمان خود، قیمت مناسبی است.

دوربین نیکون / Nikon N90s

Nikon N90s

تاریخچه

دوربین نیکون N90s که در اروپا به‌ نام Nikon F90x نیز شناخته‌ می‌شود، اولین بار در سال ۱۹۹۴ عرضه‌ شد و تا سال ۲۰۰۱ تولید آن ادامه یافت. مشخصات و قابلیت‌های این دوربین با توجه به آنالوگ بودن آن، برای کاربران آماتور کمی پیشرفته است. ویژگی‌هایی مانند نورسنجی ماتریسی سه‌بعدی (3D Matrix metering)، کنترل‌پنل در قسمت‌ بالای دوربین، عکاسی پیاپی با نرخ ۴.۱ فریم بر ثانیه در حالت فوکوس AF-C و حداکثر سرعت شاتر ۱/۸۰۰۰ ثانیه، یادآور مشخصات DSLR-های امروزی هستند؛ ولی این دوربین فقط یک نقطه‌ی اتوفوکوس دارد و عملکرد اتوفوکوس آن با DSLR-های مدرن برابری نمی‌کند. در کل، Nikon N90s دوربین خوبی است و با چهار باتری قلمی تغذیه می‌شود.

دلیل قرارگیری در لیست

شروع قرن بیست‌ویکم، زمانی جالب برای سازندگان دوربین بود؛ همان‌طور که مشتریان کم‌کم از دوربین‌ آنالوگ به دوربین‌ دیجیتال روی‌ می‌آوردند، تعداد زیادی دوربین آنالوگ پیشرفته به بازار عرضه می‌شد؛ درحالی‌که بازار آنالوگ‌ها در حال افول بود. دوربین فیلمی نیکون N90s نیز حس کار کردن با یک دوربین DSLR مدرن نیکون را القاء می‌کند. تجربه‌ی کار با این دوربین برای کسانی که با DSLR-های نیکون عکاسی می‌کنند، می‌تواند لذت‌بخش باشد.

دوربین آنالوگ نیکون N90s حس کار کردن با یک DSLR مدرن نیکون را القاء می‌کند

خرید

قیمت بسیار ارزان نیکون N90s تعجب‌آور است؛ با پرداخت ۴۰ تا ۱۲۰ دلار می‌توان آن‌ را از eBay تهیه کرد. اکثر این دوربین‌ها چون زمان زیادی از ساخت آن‌ها نمی‌گذرد، سالم هستند؛ اما پیدا کردن یک نسخه از آن همراه با لنز کار سختی است. توجه کنید که پوشش لاستیکی بدنه می‌تواند با گذشت زمان چسبناک شود، به خصوص اگر دوربین در یک محیط گرم نگهداری‌ شده باشد.

دوربین Minolta X-700

Minolta X-700

تاریخچه

زمانی‌که این دوربین در سال ۱۹۸۱ عرضه شد، X-700 دوربین بالارده‌ی Minolta با فوکوس‌ دستی بود. تولید این دوربین که در بازار نیز موفق بود، تا سال ۱۹۹۹ ادامه یافت و همچنین آخرین دوربین SLR با فوکوس‌دستی است که این شرکت ساخت. ویژگی‌های بی‌نظیر این دوربین شامل «نورسنجی فلش از طریق لنز (TTL Flash metering)»، منظره‌یاب واضح و روشن و چندین حالت عکاسی مختلف می‌شود. همانند دوربین Canon AE-1، اکثر قسمت‌های بدنه‌ی این دوربین از جنس پلاستیک است که در نتیجه وزن دوربین و هزینه‌ی ساخت را پایین نگه‌می‌دارد. این دوربین با باتری سکه‌ای تغذیه می‌شود.

دلیل قرارگیری در لیست

دوربین X-700 حالت‌های عکاسی از قبیل اتوماتیک، تقدم دیافراگم (Aperture Priority) و حالت تمام‌دستی دارد؛ در نتیجه برای یاد‌گیری عکاسی گزینه‌ی مناسبی است. لنز‌های Minolta نیز برای این دوربین ارزان‌قیمت هستند.

دوربین X-700 حالت‌های عکاسی اتوماتیک و حالت تمام‌ دستی دارد و برای یاد‌گیری عکاسی گزینه‌ی مناسبی است

خرید

این دوربین را می‌توان همراه با لنز در eBay، با پرداخت ۷۵ تا ۱۵۰ دلار خرید. همانند دوربین Canon AE-1، پیدا کردن فروشنده‌ای که به همراه دوربین X-700، چندین لنز و لوازم‌جانبی آن را نیز با قیمتی نزدیک به قیمت خود بدنه‌ی دوربین بفروشد، کار آسانی است.

دوربین کانن / Canon EOS 5

Canon EOS 5

تاریخچه

دوربین Canon EOS 5، که در برخی از بازار‌ها به نام EOS A2 فروخته شد، یک دوربین SLR نیمه‌حرفه‌ای است که تولید آن از سال ۱۹۹۲ آغاز شد و تولید آن در اواخر قرن بیستم متوقف شد. این دوربین با لنز‌های EF mount که برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ معرفی‌ شدند، سازگار است. این دوربین یک نورسنج ماتریسی ۱۶ ناحیه‌ای دارد و بالاترین نرخ عکاسی پیاپی آن در حالت اتوفوکوس، ۳ فریم‌ بر‌ ثانیه است (۵ فریم‌ بر‌ ثانیه در حالت One-Shot AF). سایر ویژگی‌های بی‌نظیر این دوربین شامل ۵ نقطه قابل انتخاب برای اتوفوکوس و قابلیت فوکوس با حرکت چشم (Eye-controlled Focus) می‌شود. انرژی این دوربین توسط یک باتری لیتیومی 2CR5 تأمین می‌شود. قیمت این باتری کمی گران است؛، اما به‌راحتی در فروشگاه‌های آنلاین یافت می‌شوند.

دلیل قرارگیری در لیست

دوربین‌های SLR بالارده و میان‌رده‌ی دهه‌ی ۹۰ بسیار تعجب‌آور هستند؛ فرمت آن‌ها یکپارچه شد و برخی از ویژگی‌های دوربین‌های DSLR مدرن را ارائه می‌کردند. دوربین EOS 5 مثال بارزی از این موضوع است؛ این دوربین با اینکه فاقد سنسور است، توانایی‌های بسیاری دارد. عاشقان دوربین‌های کانن می‌توانند با صرف اندکی زمان و کارکردن با دوربین EOS 5، اطلاعات زیادی درباره‌ی نسل گذشته‌ی دوربین‌های DSLR مدرن امروزی این شرکت کسب کنند.

خرید

نیاز به هزینه‌ی زیادی برای خرید این دوربین کانن نیست. بدنه‌ی این دوربین را می‌توان با پرداخت ۳۰ تا ۱۰۰ دلار در eBay خرید؛ اما از آنجایی که این دوربین‌ با لنزهای مدرن EF Mount سازگار است، خرید آن به همراه یک لنز خوب کمی گران تمام می‌شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات