المپوس OM-D E-M1X معرفی شد؛ دوربین توانمند و مقرون‌به‌صرفه ژانر عکاسی ورزشی

پنج‌شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸
مطالعه 6 دقیقه
المپوس در جدید‌ترین دوربین خود امکانات و قابلیت‌هایی را به کار برده است که در نگاه اول قطعا حیرت کاربران را به همراه خواهد داشت.
تبلیغات

پس از افشای شایعات متعدد طی ماه‌های گذشته، بالاخره نوبت به المپوس رسید تا در دنیای دوربین‌های عکاسی خودنمایی کند. درحالی‌که طی سال گذشته کانن، نیکون، سونی، پاناسونیک و فوجی‌فیلم همگی پرچمداران جدیدی را معرفی کردند، المپوس در سکوت رسانه‌ای در حال توسعه‌ی هیولای جدیدی بوده است. محصولی که اکنون به‌عنوان نماینده‌ی دنیای میکرو چهارسوم‌ها، رقبای فول‌فریم و APS-C خود را در ژانر عکاسی ورزشی به چالش می‌کشد.

المپوس ساعاتی پیش به‌صورت رسمی دوربین عکاسی OM-D E-M1X را با قابلیت‌های متعددی برای عکاسی سریع و ژانر ورزشی معرفی کرد. اصلی‌ترین مولفه‌ی درنظرگرفته‌شده در در طراحی E-M1X، سرعت بوده است؛ جایی که اکنون دو پردازنده‌ی قدرتمند TruePic VIII امکان عکاسی پیاپی با نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه با شاتر الکترونیکی (۱۸ فریم‌بر‌ثانیه با فوکوس خودکار پیوسته) را ارائه می‌دهند.

Olympus OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X

فوکوس خودکار یکی از مهم‌ترین مولفه‌های دوربین‌های مخصوص عکاسی ورزشی است و المپوس در همین راستا از سیستم فوکوس هیبریدی با ۱۲۱ نقطه‌ی فوکوس (همگی از نوع Cross-Type) بهره برده تا فرایند فوکوس در کمترین زمان و با بیشتری دقت به ارمغان بیاید. این سیستم فوکوس شباهت زیادی با نمونه‌ی به‌کاررفته در E-M1 II دارد که از فناوری‌های تشخیص کنتراست و فازی به‌صورت همزمان برای تشخیص دقیق سوژه بهره می‌برد. کاربران می‌توانند با استفاده از جوی‌استیک ۸ جهته یا نمایشگر لمسی نقاط فوکوس خود را شخصی‌سازی کنند. اما بهبود اصلی در این بخش، استفاده از فناوری Intelligent Subject Detection است که به‌واسطه‌ی الگوریتم‌های یادگیری ماشین توانایی زیادی در تشخیص سوژه‌، فوکوس روی آن و تعقیب آن دارد. سوژه‌هایی اعم از خودرو، موتورسیکلت، هواپیما، چهره و چشم، برخی از مواردی است که سیستم فوکوس خودکار E-M1X توانایی تشخیص ماهیت و قرار دادن آن در اولویت فوکوس را دارد.

المپوس همواره از پیشرو‌های سیستم‌های لرزشگیر بوده است. پیش‌تر دوربین E-M1 II به سیستم لرزشگیر ۵ محوره با جبران لرزش‌ها تا ۵.۵ استاپ مجهز شده بود که در نوع خود بی‌نظیر بود. اکنون المپوس موفق به بهبود این سیستم شده و به ادعای مدیران این شرکت، E-M1X توانایی حذف لرزش‌ها تا ۶.۵ استاپ را دارد که درکنار لرزشگیر لنز، کاربران می‌توانند از حذف لرزش‌ها تا ۷ استاپ (۷.۵ استاپ هنگام استفاده از لنز ۱۰۰-۱۲ میلی‌متری در شرایط خاص) بهره ببرند و بدون نگرانی به عکاسی از سوژه‌ها با سرعت شاتر پایین و لنز‌های تله بپردازند.

المپوس E-M1X از زبان طراحی مشابه E-M1 II بهره می‌برد؛ با این تفاوت که اکنون به گریپ باتری یکپارچه با بدنه مجهز شده است و به‌لطف استفاده از آلیاژ منیزیم در ساختار بدنه و تجهیز به استاندارد IPX1، درکنار عمر بالا، مقاومت بسیار خوبی دربرابر نفوذ پاشش آب و گرد‌و‌غبار دارد. المپوس همچنین از فناوری بهبودیافته‌ی Supersonic Wave Filter در این دوربین بهره برده است تا ۱۰ درصد عملکرد بهتری در لرزش و خارج کردن گرد‌و‌غبار از سطح حسگر داشته باشد. طراحی جدید هیت‌پایپ دوربین نیز از انتقال مؤثر گرمای حسگر به بیرون و خنک نگه‌داشتن آن در شرایط مختلف و هنگام کاربرد‌های سنگین خبر می‌دهد. مکانیز جدید شاتر با عمر مؤثر ۴۰۰ هزار شات، دیگر مشخصه‌ی پرچم‌دار جدید المپوس است.

Olympus OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X

عکاسان می‌توانند از طریف نمایشگر ۳ اینچی لمسی یا منظره‌یاب الکترونیکی با رزولوشن ۲.۳۶ میلیون نقطه، به عکاسی از سوژه‌های موردنظر خود بپردازند. اما شاید جذاب‌ترین مولفه‌ی طراحی E-M1X، گریپ یکپارچه‌ی بدنه‌ی آن باشد که میزان با دو باتری BLH-1 است. با این ترکیب، تحت استاندارد CIPA، دوربین جدید المپوس توانایی عکاسی تا ۸۷۰ شات را خواهد داشت. قابلیت شارژ ازطریق درگاه USB-C دوربین نیز در دسترس است تا در صورت اتمام شارژ باتری‌ها، عکاسان با استفاده از پاوربانک بتوانند در مدت زمان ۲ ساعت به شارژ هر دو باتری بپردازند و به فعالیت خود ادامه دهند. دوربین عکاسی E-M1X به دو درگاه SD با پشتیبانی از کارت‌های UHS-II مجهز شده است تا آزادی عمل بیشتری به عکاسان در ثبت حجم زیادی از تصاویر بدهد. GPS داخلی، قطب‌نما، حسگر‌های فشارسنج، دماسنج و شتاب‌‌سنج از دیگر قابلیت‌های جدیدترین محصول المپوس است.

المپوس با دوربین E-M1 II فناوری پیکسل‌شیفت خود را به بازار عرضه کرد که امکان ثبت چندین تصویر و ارائه‌ی خروجی واحد ۸۰ مگاپیکسلی با جزییات به مراتب بیشتر را داشت. حال این فناوری در E-M1X بهبود قابل‌توجهی یافته است و به‌لطف پردازنده‌های توانمند دوربین، امکان ثبت این دسته از تصاویر بدون سه‌پایه و روی دست عکاس فراهم شده است. دیگر قابلیت جذاب موجود در E-M1X، فناوری Live ND است که می‌تواند جلوه‌ی موردنظر را با ترکیب میزان‌نوردهی‌های مختلف تا چگالی خنثی ۵ استاپ، ایجاد کند. حالت Pro Capture نیز ۳۵ عکس را پیش از فشردن دکمه‌ی شاتر، ثبت می‌کند تا عکاس هیچ واقعه‌ای را از دست ندهد.

Olympus OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X
دوربین المپوس OM-D E-M1X

در بخش‌ فیلمبرداری المپوس E-M1X به قابلیت‌های جذابی (نه بهترین) مجهز شده است که می‌توان به امکان ضبط کلیپ‌های DCI 4K با نرخ ۲۴ فریم‌بر‌ثانیه و ۲۳۷ مگابیت‌بر‌ثانیه یا رزولوشن 4K و نرخ ۳۰‌ فریم‌بر‌ثانیه و ۱۰۲ مگابیت‌بر‌ثانیه با استفاده تمام مساحت حسگر، اشاره کرد. فیلمبرداری با رزولوشن FULL HD با حداکثر نرخ ۶۰ فریم بر‌ثانیه و نرخ‌ انتقال اطلاعات ۲۰۲ مگابیت‌بر‌ثانیه نیز در دسترس است. المپوس همچنین امکان استفاده از پروفایل OM-Log400 را درکنار خروجی ۸ بیت ۴:۲:۲ برای ضبط‌کننده‌های خارجی فراهم کرده است. 

دوربین المپوس OM-D E-M1X از ماه آینده و با قیمت ۲۹۹۹ دلار برای بدنه، به فروش خواهد رسید.

نمونه تصاویر خام و ویرایش‌نشده‌ی المپوس OM-D E-M1X:

عکس ثبت شده با دوربین المپوس OM-D E-M1X
عکس ثبت شده با دوربین المپوس OM-D E-M1X
عکس ثبت شده با دوربین المپوس OM-D E-M1X
عکس ثبت شده با دوربین المپوس OM-D E-M1X
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات