با نگاهی به تاریخچه خودروهای الکتریکی متوجه میشویم که در تمامی این سالها چنین خودروهایی از سه مشکل عمده همواره رنج بردهاند: میزان مسافت قابل طی شدن با یک بار شارژ، قیمت این خودروها و مدتزمان لازم برای شارژ کامل خودرو. در طول چندین سال اخیر، محدودهی طی مسافت خودروهای الکتریکی پیشرفت چشمگیری تجربه کرده است. همچنین قیمت این خودروها طی سالیان اخیر با گرایش بیشتر شرکتهای خودروسازی به چنین خودروهای پاکی، روزبهروز در حال کاهش است؛ اما مشکل سوم یعنی مدتزمان لازم برای شارژ خودرو هنوز بهعنوان یک مشکل جدی و دغدغهای بزرگ برای خریداران باقی مانده است.
حتی شورولت بولت، بهعنوان اولین خودروی الکتریکی که با تیراژ بالا به تولید رسیده و در آمریکا عرضه شده است نیز با ۳۰ دقیقه شارژ سریع تنها قادر است ۱۴۵ کیلومتر طی مسافت داشته باشد؛ اما اکنون با باتریهای جدید شرکت توشیبا میتوان امیدوار بود که این مشکل قدیمی خودروهای الکتریکی برای همیشه برطرف شود.
اوایل ماه جاری، توشیبا اعلام کرد که نسل جدیدی از باتریهای لیتیوم-یونی را توسعه داده و به تولید رسانده است. توشیبا از مادهای جدید با نام «اکسید نوبیوم تیتانیوم» در تولید باتریهای جدید استفاده کرده است که ظرفیت باتریهای یونی را تا دو برابر افزایش میدهد و این اجازه را میدهد که با سرعت بهمراتب بیشتری در مقایسه با باتریهای رایج لیتیومی شارژ شود. توشیبا ادعا میکند که استفاده از باتریهای جدید، خودروهای الکتریکی را قادر خواهد ساخت تا با هر ۶ دقیقه شارژ سریع، بیش از ۳۲۰ کیلومتر مسافت طی مسیر کنند. این غول تکنولوژی ژاپنی همچنین اعلام کرده است که با مدتزمان مشابه شارژدهی، خودروهایی که از این باتری جدید بهره میبرند قادر خواهند بود بیش از سه برابر بیشتر نسبت به خودروهای مجهز به باتریهای لیتیومی مرسوم طی مسیر کنند.
اسامو هوری، مدیر بخش تحقیق و توسعهی شرکت توشیبا دراینباره میگوید:
بسیار هیجانزده و خرسندیم از اینکه توانستیم نسل جدیدی از باتریهای لیتیومی را با مواد جدید و یونی اکسید نوبیوم تیتانیوم توسعه دهیم. جدای از پیشرفت قابل توجه و تکنولوژی برتر ما در این زمینه، چنین اتفاقی را میتوان بهعنوان برهمزنندهی معادلات حاکم بر خودروهای برقی دانست و میتواند تفاوت شگرفی در میزان و سطح عملکرد این خودروها ایجاد کند. ما به تلاش خود در جهت بهبود عملکرد سیستم باتریهای خود ادامه خواهیم داد و امیدواریم نسل جدید باتریهایمان از سال ۲۰۱۹ بهصورت گسترده تولید و در خودروهای الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد.
دانشمندان بیش از ۸۰ سال است که در حال ساخت سلاحهای هستهای هستند، اما ساخت آنها همچنان چالشبرانگیز است.
آیفونی را تصور کنید که از هر زاویه شفاف باشد و بتوان از همهی سطوح آن استفاده کرد.
وال کیلمر، بازیگر مشهور هالیوود، در سن ۶۵ سالگی از دنیا رفت.
در آستانهی پنجاهمین سالگرد مایکروسافت، اظهارات قدیمی بیل گیتس دربارهی یکی از تصمیمهای مهم دوران مدیریتش دوباره در کانون توجه قرار گرفته است.
سونی نسل جدید تلویزیونهای ۲۰۲۵ خود را با ویژگیهای ارتقایافته معرفی کرد.
سامسونگ با Awesome Intelligence قابلیتهای هوش مصنوعی جدیدی برای بهبود تصاویر و جستوجوی بهتر و تبدیل متن آنلاین به صدا ارائه میدهد.
اولین گوشی از سری Edge 60 موتورولا معرفی شد؛ موبایلی با انبوهی از قابلیتهای هوش مصنوعی.