مدل بروزرسانی شدهی هر خودرویی، نسبت به خودروی اولیه تفاوتهای خیلی زیادی ندارد و معمولا در طراحی بعضی قسمتها تجدید نظر میشود. پورشه هم از این قاعده مستثنی نیست. چراغهای جلو و عقب عوض شدهاند. صفحهی نمایش لمسی جدیدی هم در داشبورد نصب شده است. در واقع این تغییرات کوچک در مقایسه با گام بزرگی که نسل جدید پورشه ۹۱۱ در قسمت موتور این خودرو برداشته، بسیار کم رنگ جلوه میکند. تغییراتی که اغلب افراد را در مورد موتور پورشه کنجکاو میکند.
معمولا افراد علاقهمند تمایل دارند نگاهی هم به محفظهی موتور این خودرو بیندازید. این خودرو در دو مدل کاررا (Carrera) و کاررا اس (Carrera S) ساخته شده است. دو موتور مشابه شش سیلندر تخت روی این دو مدل نصب شده است. یه جفت توربوشارژر هم در هر مدل وجود دارد. روی این توربوشارژرها کلمهی Turbo دیده میشود.
پورشه در مدل کاررا و کاررا اس، به جای سیستم هوارسانی معمولی از سیستم پرخوران (توربوشارژرها) استفاده میکند. البته پیش از این هم انتظار میرفت که پورشه این زوج را به سیستم توربوشارژینگ مجهز کند؛ اکنون این کار انجام شده است. ظاهرا قرار نیست در این مدلها شاهد صدای بسیار آرام موتورها که ویژگی همیشگی محصولات پورشه است، باشیم. موتور جدیدی که روی هر دو مدل کاررا و کاررا اس نصب شده یکسان هستند. توربوشارژر ۳ لیتری هم از نوع دوگانه است.
در مدل کاررا، موتور آن به کمک توربوشارژرهای دوقلو خود توان ۳۷۰ اسب بخار و گشتاور ۴۴۸ نیوتونمتر تولید میکند. در کاررا اس، پرههای کمپرسور متفاوت، مجموعه اگزوز ویژه و تنظیم خاص ECU این اعداد را به ۴۲۰ اسب بخار و ۴۹۸ نیوتونمتر رسانده است. هر دو مدل ۹۱۱ نسبت به نسخههای قبلی، ۲۰ اسب بخار توان بیشتری دارند. گشتاور در مدل کاررا تا ۶۰ نیوتونمتر و در مدل کاررا اس به اندازهی ۵۸ نیوتونمتر بیشتر شده است. در آزمایشهای دورسنجی هر دوی آنها دور موتور ۷۵۰۰ را ثبت کردهاند. این مقدار دور موتور برای یک خودروی توربوشارژی عدد بسیار باارزشی است. گفته میشود هر دو مدل نسبت به نسخه قبلی ۱۲ درصد مصرف سوخت کمتری دارند.
مدل ۹۱۱ کاررا با سیستم انتقال قدرت اتوماتیک PDK و بستهی اسپورت کرونو زمان رسیدن از سرعت صفر تا ۹۶ کیلومتر را ۳.۸ ثانیه ثبت کرده است. در حالت عادی و بدون کمک این سیستم زمان مورد نظر به ۴ ثانیه میرسد و حداکثر سرعت نیز ۲۹۲ کیلومتربرساعت ثبت شد. زمان رسیدن به سرعت ۹۶ کیلومتربرساعت برای مدل اس، ۳.۷ ثانیه و بدون اسپورت کرونو این زمان ۳.۹ ثانیه ثبت شد و خودرو به بیشترین سرعت ۳۰۵ کیلومتربرساعت رسید.
برای پورشه کاررا ۲۰۱۲ در حالت انتقال قدرت غیر اتوماتیک زمان صفر تا ۹۶ کیلومتر ۴.۴ ثانیه و حداکثرسرعت ۲۹۲ کیلومتربرساعت ثبت شده بود. و پورشه کاررا اس ۲۰۱۲ زمان رسیدن به سرعت ۹۶ کیلومتربرساعت برابر ۳.۶ ثانیه و بیشترین سرعت ۳۰۰ کیلومتربرساعت را کسب کرده بود. این اعداد نشان میدهد که ارزیابی پورشه برای عملکرد هردو مدل توربوشارژی که موضوع اصلی در مورد آنهاست، کمی محتاطانه است. استفاده از نام توربو روی توربوشارژرها هم برای طرفداران پورشه خاطره انگیز است و این امر برای پورشه خوشایند خواهد بود.
برخی ویژگیهای قابل ذکر دیگر
تنها نشانهی ظاهری توربوشارژر دو لولهی خروجی زیر سپر عقب و یک پنل خنک کننده در انتهای کابین پشت شیشهی عقب و خروجیهای اگزوز جدید هستند. استفاده از لامپهای LED در هر یک از چراغهای جلو و عقب هم که به عنوان نشان خاص پورشه در زمینهی نوررسانی است، کار مناسبی به نظر میرسد. بدنه و شاسی ۹۱۱ هم بهبود یافته است. یک صفحه نمایش هفت اینچی هم با مجموعهی کارپلی اپل و قابلیتهای لمسی گوشیهای هوشمند و همچنین نقشههای گوگل ارث و استریت ویو در نظر گرفته شده است. صفحه نمایش قبلی هیچیک از این امکانات را نداشت و تا حدودی هم خسته کننده و منسوخ شده به نظر میرسید.
هر دو مدل کاررا از سیستم تعلیق فعال پورشه (PASM) بهرهمند هستند. پیشتر این امکان در خودروهای سری اس و فقط در مدلهای مجهز به بستهی اسپورت کرونو وجود داشت. در مدلهای کاررای معمولی این گزینه به صورت گزینشی تعبیه شده بود. دمپرهای فعال ارتفاع خودرو را به اندازهی ۰.۴ اینچ پایینتر میآورد و با عملگر روی فرمان نیز قابل فعالسازی است. این عملگر مانند نمونهی مشابهش روی خودروی پورشه ۹۱۸ اسپایدر بوده و دارای حالات نرمال، اسپورت، اسپورت پلاس و تنظیمات ویژه است و بسته به اینکه شما کدام حالت را انتخاب کنید، تنظیمات ویژهای را در انتقالقدرت (برای خودروهای مجهز به سیستم PDK)، اگزوز، PASM و موتور اعمال میکند.
در شاسی خودروی کاررا اس فناوری جمع شدن در راستای عمودی (trickle down technology) با فرمان چرخهای عقب همانند ۹۱۱ توربو و جیتی۳ استفاده شده است. با فشار دادن یک کلید این سیستم فعال میشود و ارتفاع خودرو به مقدار ۴.۰۶ سانتیمتر بیشتر میشود. این کار به منظور افزایش فاصلهی عمودی خودرو با سطح زمین در مکانهای شیبدار و سرعتگیرها انجام میشود. چرخهای عقب به اندازهی ۱.۲۷ سانتیمتر پهنتر شده و عرض آنها ۲۹.۲ سانتیمتر است و البته مدل کاررا احتمالا دارای تایر ۳۰۵ (در مقایسه با ۲۹۵) خواهد بود.
موارد تقویت شدهی دیگری هم در مدلهای ۹۱۱ کاررا ۲۰۱۷ وجود دارد. امکاناتی از قبیل سیستم ترمز خودکار پیش از تصادف و تصویرگر نقاط کور و همچنین سیستم کروز کنترل تطبیقی (برای خودروهای داراهای سیستم انتقال قدرت PDK) در این خودروها استفاده شده است. البته هیچیک از این تغییرات قابل قیاس با استفاده از توربوشارژر موتور نیستند. همانطور که گفته شد، موتور جدید به عنوان اصلیترین و مهم ترین تغییر اعمال شده در سری جدید خودروهای ۹۱۱ خواهد بود.
اکنون به بخش قیمتهای اعلام شده برای خودروهای جدید میرسیم! اگر هزینهی انتقال به محل فروش پورشه را همان مقدار همیشگی یعنی ۹۹۵ دلار فرض کنیم در این صورت مدل ۹۱۱ کاررا ۲۰۱۷ به قیمت ۹۰،۳۹۵ دلار به فروش خواهد رسید که از پورشهی ۹۱۱ سال ۲۰۱۶ به مقدار ۵۱۰۰ دلار گرانتر خواهد بود. فروش این خودرو از مارس ۲۰۱۶ شروع میشود. مدل کاررا اس حدود ۴۵۰۰ دلار نسبت به سال پیش گرانتر شده و قیمت آن به ۱۰۴،۳۹۵ دلار میرسد. قیمت کاررا کروکی ۱۰۲،۶۹۵ دلار و کاررا اس کروکی هم ۱۱۶،۶۹۵ دلار تعیین شده است. با توجه به امکانات اضافه شده و تغییرات ایجاد شده، افزایش قیمت معقول به نظر میرسد.