برندهای خودروساز که تولید مدلهای دیزل را متوقف کردند
پیشرانهی دیزل، نقش مهم و پررنگی در صنعت خودروسازی داشته است. خودروهای دیزل بهدلیل مصرف سوخت و عملکرد خاص آنها، همیشه طرفداران بیشماری داشتهاند؛ تقریباً تمام برندهای خودروسازی بزرگ و مشهور دنیا، محصولات متنوعی با پیشرانههای دیزل تولید کردهاند.
اما محبوبیت خودروهای دیزل، حداقل در سطح جهانی، بسیار کاهش پیدا کرده است. رسواییهای آلایندگی متعدد که بزرگترین آنها، دیزلگیت فولس واگن بود، جایگاه این نوع خودروها و پیشرانهها را تغییر داد. پس از اثبات مصرف سوخت و آلایندگی واقعی بسیاری از خودروهای دیزل، سازمانهای مربوطه در بسیاری از کشورهای جهان، قوانین جدید و سختگیرانهتری برای اعطای مجوز تردد خودروها، وضع کردند.
امروز، تولید خودروهای دیزل بر اساس قوانین آلایندگی و مصرف سوخت کشورهای توسعهیافته بهقدری مشکل است که بسیاری از خودروسازان، پیشرانهی دیزل را کاملاً کنار گذاشتهاند. با توجه به جدیدترین آمار منتشر شده، فروش خودروهای دیزل بهخصوص در بازار کشورهای اروپایی، بهشدت کاهش یافته است. سرنوشت خودروهای دیزل ناراحتکننده است، اما باتوجه به آیندهی صنعت خودروسازی و نمونههای تمام برقی، راهحل جایگزینی موجود نیست.
در این مقاله، برندهای خودروسازی که رسماً توقف تولید محصولات دیزلی را تأیید کردهاند، معرفی میکنیم. در بین ۱۳ خودروساز این فهرست، جایگزین نمونههای دیزلی، فناوری هیبرید، پلاگین هیبرید و تمام برقی انتخاب شده است.
آلفارومئو
با اعلام برنامهی پنج سال آیندهی گروه فیات کرایسلر پیش از درگذشت سرجیو مارکیونه، توقف تولید خودروهای دیزل، تأیید شد. برندهای زیرمجموعهی FCA از جمله آلفارومئو، خودروهای پلاگین هیبرید و برقی را جایگزین نمونههای دیزل خواهند کرد.
فیات
فیات، بهعنوان یکی از برندهای گروه فیات کرایسلر که در تولید خودروهای شهری و کوچک تخصص دارد، تولید هرگونه خودروی دیزل را تا سال ۲۰۲۲ متوقف خواهد کرد.
جیپ
برنامههای زیادی برای یکی از بزرگترین برندهای گروه فیات کرایسلر درنظر گرفته شده است؛ اما در تمام این برنامهها، خبری از تولید خودروی دیزل نیست. بر اساس اعلام رسمی مقامات این شرکت آمریکایی، در آینده مدلی جدید کوچکتر از رنگید، نسل جدید وگونیر و نسخهی هفت سرنشین گرند چروکی تولید خواهند شد. تا سال ۲۰۲۲، جیپ ۱۰ مدل جدید به بازار عرضه خواهد کرد که همهی آنها، یک مدل هیبرید یا برقی خواهند داشت.
لکسوس
درست مثل برندهای لوکس آلمانی شامل بیامو و مرسدس بنز، مقامات مازراتی هم در چند سال گذشته با تولید مدلهای متنوع دیزل، بهدنبال افزایش فروش محصولات بودهاند. اما مازراتی زیرمجموعهای از گروه فیات کرایسلر است؛ بنابراین در اهداف آیندهی خودروساز لوکس ایتالیا، تولید نمونههای هیبرید و برقی قرار گرفته است. استراتژی سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ مازراتی شامل تولید یک پلتفرم جدید، سیستم تمام چرخ محرک (AWD) و قوای محرکه برقی یا پلاگین هیبرید است.
میتسوبیشی
میتسوبیشی مانند دیگر خودروسازان ژاپنی سوزوکی، تویوتا و نیسان، از آخرین برندهایی بود که به جبههی مخالفت با مدلهای دیزل وارد شد. بازار فروش اصلی میتسوبیشی در آلمان و بریتانیا قرار دارد که عرضهی مدلهای دیزل در آنها متوقف شده است. البته هنوز هم وانت پیکاپ و خودروهای تجاری دیزل میتسوبیشی فروخته میشوند ولی احتمالاً، بهزودی این مدلها پیشرانهی دیزل را کنار خواهند گذاشت.
نیسان
نیسان پرفروشترین خودروی تمام برقی جهان، مدل لیف (Leaf) را تولید میکند؛ بنابراین کنار گذاشتن خودروهای دیزل، صدمهی قابل توجهی به این خودروساز ژاپنی نخواهد رساند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، نیسان تولید و هرگونه توسعهی بیشتر در پیشرانهی دیزل را متوقف میکند؛ خودروهای تجاری نیسان، از پیشرانههای دیزل شرکتهای دیگر استفاده خواهند کرد.
پلاستار
خودروساز اسپرت اشتوتگارت با مدلهای برقی تایکان (Taycan) و میشن ای کراس توریزمو (Mission E Cross Turismo)، تولید نمونههای دیزل را کنار میگذارد. پورشه یکی از خودروسازانی بود که تحت تأثیر فراوان رسوایی فولکس واگن قرار گرفت؛ مقامات این شرکت با درک محبوبیت خودروهای برقی، اولین محصولات خود با این فناوری را عرضه میکنند.
اسمارت
بر اساس گزارشهای موجود، دایملر تا سال ۲۰۲۶ با معرفی مدلی جدید و کوچکتر از مرسدس بنز A کلاس، اسمارت را کنار میگذارد؛ با این وجود، تمام محصولات اسمارت از سال ۲۰۲۲ با فناوری برقی همراه خواهند شد که باتوجه به شهری بودن خودروهای این برند، تصمیم غیرمنتظرهای نیست.
سوزوکی
در جریان آخرین نمایشگاه خودرو ژنو، مقامات تویوتا رسماً اعلام کردند که بهزودی تولید و فروش خودروهای دیزل متوقف خواهد شد. بر اساس گفتههای مدیران ارشد این شرکت ژاپنی، این تصمیم با توجه به فروش پایین مدلهای دیزل گرفته شده است؛ خودروهای هیبرید، جایگزین دیزل خواهند شد.
ولوو
در سالهای اخیر، بهتدریج در مدلهای مختلف ولوو پیشرانهی دیزل حذف شده است. S60 و نسل جدید XC90 باتوجه به برنامهی سوئدیها در توسعه خودروی برقی، بدون پیشرانهی دیزل عرضه میشوند.
هاکان سامئلسون مدیرعامل ولوو پیش از این گفته بود:
ولوو نسل جدیدی از پیشرانههای دیزل، تولید نخواهد کرد.
نظرات