نگرانی تسلا از کمبود مواد معدنی برای ساخت باتری خودروی الکتریکی
مسئولان تسلا میگویند انتظار دارند طی سالهای آینده با کمبود جهانی مواد معدنی کلیدی مورد نیاز برای تولید باتری خودروی الکتریکی مواجه شوند. سارا مریسال، مدیر تأمین فلزات باتری تسلا طی گفتوگویی در کنفرانس اخیر این صنعت به معدنکاران، قانونگذاران و دستاندرکاران گفت که انتظار میرود که تسلا طی سالهای آینده با مشکل کمبود مواد معدنی مورد نیاز برای تولید باتری خودروی برقی مواجه شود. مریسال به چالشهای عرضه درازمدت اشاره میکند که تنها مختص این صنعت هستند.
از میان مواد معدنی مهم استفادهشده در باتری وسایل نقلیه الکتریکی میتوان به مس، نیکل، لیتیوم و سایر فلزات اشاره کرد. اما مریسال دقیقاً مشخص نکرده که این خودروساز با کمبود کدامیک از مواد یادشده مواجه خواهد شد. مدیر ارشد تسلا همچنین از وجود ظرفیت بزرگ برای همکاری با معادن استرالیا و ایالات متحده خبر داد.
به گزارش رویترز، صنعت مس مدتهای طولانی با کمبود سرمایهگذاری مواجه شده است و هماکنون این صنعت برای توسعه معادن جدید به منظور افزایش منابع مس تلاش میکند. بهعنوان مثال شرکت فریپورت مکموران (Freeport-McMoRan)، بزرگترین تولیدکننده مس در جهان است که هماکنون عملیات استخراج مس خود را در ایالات متحده و اندونزی گسترش میدهد.
انتظار میرود که افزایش محبوبیت سیستمهای خانه هوشمند مانند نست (Nest) آلفابت و دستیار شخصی الکسا آمازون حدود ۱.۵ میلیون تن مس را تا سال ۲۰۳۰ مصرف کنند؛ هماکنون ۳۸ هزار تن مس برای چنین مواردی مصرف میشود. مصرف مس در صنعت خانه هوشمند بهنوبهی خود، عرضه مس را برای تولید باتری خودروی الکتریکی محدود میکند.
باتوجهبه صحبتهای مریسال و ایلان ماسک، تسلا قصد دارد با تمرکز بیشتر بر نیکل در ساخت باتریهای آینده خود، از کبالت کمتری در کاتد باتریها استفاده کند. بیشتر منابع کبالت جهان از معادن جمهوری دموکراتیک کنگو به دست میآید و فرایندهایی که اغلب برای استخراج آن استفاده میشود، نگرانکننده هستند. از جمله این موارد میتوان به کار کودکان اشاره کرد که باعث هشدارهای سازمان عفو بینالملل شده است.
نظرات