مدیرعامل شیائومی، لی جون، روز جمعه اعلام کرد که تصمیم دولت ترامپ برای اعمال تحریم علیه شرکت چینی شیائومی در اوایل سال ۲۰۲۱، محرک اصلی شیاومی برای ساخت اولین خودرو برقی خود بوده است.
بهگزارش Autoblog، شیائومی که بیشتر بهخاطر گوشیهای هوشمند و لوازم خانگیاش شناخته میشود، امسال بهعنوان بخشی از استراتژی خود برای تنوعبخشیدن به سبد محصولاتش، وارد بازار پرمحصول خودرو برقی چین شد.
لی در سخنرانی خود گفت که شیائومی پس از «حادثهای» که آن را «اعلامیهی لحظات پایانی دولت ترامپ مبنیبر قراردادن این شرکت چینی در فهرست تحریمهای آمریکا» خواند، شروع به بررسی ساخت خودرو برقی کرد.
لی افزود که شیائومی در همان روز اعلام تحریم، جلسهی اضطراری هیئتمدیره تشکیل داد که به آغاز تلاشهایش برای توسعهی خودروی برقی منجر شد.
مدیرعامل شیائومی در رویداد روز جمعه به تلاشهای شیائومی برای عرضهی خودرویی برقی برای رقابت با برندهای لوکس و شناختهشدهای مانند بیامو، تسلا، آئودی و مرسدس بنز اشاره کرد.
شیائومی در ماه اردیبهشت سال ۲۰۲۱، با بهچالشکشیدن تحریمها در دادگاه فدرال آمریکا، موفق به لغو آنها شد. بااینحال تا آن زمان، توسعهی SU7، خودرو برقی اسپرت شبیه به پورشه، آغاز شده بود که قیمتی کمتر از ۳۰ هزار دلار دارد.
لی گفت که شیائومی پیشنهاد سرمایهگذاری را رد کرده است که ارزش این عملیات را ۱۰ میلیارد دلار ارزیابی میکرد. شیائومی با تعیین ظرفیت تولید خود، هدف فروش سال اول خود را ۷۶ هزار دستگاه تعیین کرده بود؛ اما این شرکت قصد دارد تا امسال حداقل ۱۰۰ هزار خودرو برقی SU7 را به مشتریان تحویل دهد. هدف فروش این خودرو نیز ۱۲۰ هزار دستگاه تعیین شده است.
طبق ادعای مدیرعامل شیائومی، این شرکت تا اواسط تیرماه، ۲۵ هزار خودرو برقی تحویل مشتریان داده است و انتظار دارد این عدد تا آذرماه امسال، به هدف ۱۰۰ هزار دستگاه برسد. مدل SU7 درحالحاضر فقط در چین دردسترس است.
دونالد ترامپ در سخنرانی روز پنجشنبه گفت که مقررات سختگیرانهی آلایندگی خودرو که باعث حرکت بهسمت خودروهای برقی شده است، لغو خواهد کرد. ترامپ همچنین اعلام کرده است که درصورت پیروزی، تعرفهی واردات خودروهای برقی چینی مونتاژشده در مکزیک را تا ۲۰۰ درصد افزایش خواهد داد.
نظرات