D1-kifpool

سدان و شاسی‌بلند برقی Honda Zero با طراحی فرازمینی و سیستم‌عامل اختصاصی معرفی شدند

سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۹
مطالعه 6 دقیقه
خودروی شاسی بلند Honda 0 SUV و سدان Saloon در کنار هم
هوندا با رونمایی از نمونه‌های اولیه‌ی سدان و شاسی‌بلند Honda Zero، سیستم‌عامل اختصاصی خودروهای خود را هم معرفی کرد.
تبلیغات
D4-mci

امروز در نمایشگاه CES 2025، هوندا از نمونه‌های اولیه خودروهای Honda Zero رونمایی کرد. اولین خودرو هوندا یک شاسی‌بلند محسوب می‌شود که براساس مفهوم Space-Hub ساخته شده است و هوندا 0 SUV نام دارد.

دومین خودرو هوندا، یک سدان بر اساس مدل مفهومی Saloon است و هوندا 0 Saloon نام دارد.

هوندا می‌گوید دو خودرو برقی جدیدش در سال ۲۰۲۶ به تولید انبوه خواهند رسید. این خودروهای جدید اولین خودروهایی خواهند بود که به سیستم‌عامل داخلی جدید هوندا به نام Asimo مجهز خواهند شد.

قضاوت در مورد خودروهای مفهومی و نمونه‌های اولیه دشوار است؛ زیرا این نمونه‌ها معمولاً بیشتر بر طراحی متمرکز هستند و فاصله‌ی زیادی با چیزی که در نهایت به خریدار تحویل می‌شود، دارند.

خودروی شاسی بلند Honda 0 SUV
خودروی سدان Honda 0 Saloon

نمونه‌ی شاسی‌بلند هوندا بسیار نزدیک‌تر به نسخه‌ی نهایی به نظر می‌رسد و یک درب بار عقب منحصر‌به‌فرد ارائه می‌دهد که شامل دو میز تاشو در هر طرف می‌شود.

هوندا 0 Saloon شبیه به نمونه‌ی مفهومی Saloon است که هوندا در سال ۲۰۲۴ به نمایش گذاشت؛ هرچند هوندا درهای بازشونده به‌صورت گالوینگ نمونه‌ی نسخه‌ی سدان را با در‌های عادی تعویض کرد. چراغ‌های جلوی این خودرو هم با طراحی رترو، طراحی لامبورگینی کنتاش در دهه‌ی ۸۰ میلادی را یادآوری می‌کند.

یکی از نکات نوستالژیک خودرو سدان هوندا، چرخیدن فرمان هنگام سوار شدن راننده است تا ورود راننده به خودرو تسهیل شود. وقتی راننده در جای خود نشست، فرمان مجدداً به‌جای خود باز می‌گردد. چرخش راحت فرمان هوندا 0 Saloon به‌لطف استفاده از فناوری Drive by Wire انجام می‌شود.

فضای داخلی هر دو نمونه‌ی اولیه ظاهراً فاصله‌ی زیادی با یک خودرو آماده‌ی تحویل دارد؛ اما در هر صورت شاهد یک نمایشگر بزرگ هستیم که کل داشبورد را اشغال می‌کند. این نوع طراحی یادآور خودرو برقی Afeela، حاصل سرمایه‌گذاری مشترک هوندا و سونی است.

در طراحی خارجی خودروهای جدید هوندا عناصری از خودروهای تولید‌شده‌ی برند Lagonda دیده می‌شود؛ برندی که متعلق به آستون مارتین است. یکی‌ از مدل‌های مفهومی ارائه‌شده‌ی آستون مارتین، مدل آستون مارتین Lagonda شوتینگ بریک محسوب می‌شود که شباهت زیادی به خودروهای جدید هوندا دارد.

شاسی‌بلند هوندا زیرو در سال ۲۰۲۶ در کارخانه‌ی هوندا واقع در ایالات اوهایو آمریکا، برای بازار این کشور به تولید انبوه خواهد رسید. هوندا می‌گوید Honda Zero از سه ویژگی «باریک بودن، سبک بودن و هوشمند بودن» پیروی می‌کند. در نمایشگاه 2025 CES، مدیران اجرایی هوندا اعلام کردند که تمرکز آن‌ها بر نمایش هوشمندی خودروهایشان است.

مدل‌های مفهومی هوندا شامل یک سیستم‌عامل جدید به نام Asimo OS می‌شود. جهت یادآوری، Asimo نام ربات انسان‌نمای هوندا بود که اوایل دهه‌ی ۲۰۰۰ طراحی شده بود. هوندا در سال ۲۰۱۸، ربات Asimo را برای تمرکز بر کاربردهای عملی‌تر بازنشسته کرد؛ اما این شرکت اطلاعات زیادی را از بیش‌ از ۳۳٫۲۶ میلیون قدمی که ربات مذکور طی طول عمر خود برداشت، آموخت. اطلاعات یادشده شامل مسائل ایمنی و موانعی است که یک ربات خودمختار باید بر آن‌ها غلبه کند.

هوندا به‌عنوان نمادی در زمینه‌ی رباتیک، تصمیم گرفت سیستم‌عامل جدید خود را به افتخار ربات انسان‌نمای آسیمو (Asimo) نامگذاری کند. این سیستم‌عامل جدید امکاناتی مانند بهینه‌سازی فوق شخصی، تجربه‌ی دیجیتال و همچنین رانندگی خودکار را فراهم می‌کند. هوندا اعلام کرد که قصد دارد مدیریت واحدهای کنترل الکترونیکی (ECU) را برای کنترل بهتر عملکردهایی مانند سیستم تعلیق، ترمز و فرمان‌پذیری در خودرو ادغام کند.

خودروهای سری Zero هوندا به سیستم رانندگی خودکار سطح ۳ مجهز خواهند شد که به راننده اجازه می‌دهد بسته به شرایط، وظایف کامل رانندگی را به خودرو بسپارد و به کارهایش رسیدگی کند. درحال‌حاضر، هوندا این ویژگی را تنها روی سدان Legend با فناوری Sensing Elite ارائه می‌دهد که فقط برای اجاره در کشور ژاپن در دسترس است.

هوندا می‌گوید از رابطه‌ی خود با شرکت Helm.AI (شرکتی که هوندا در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۰ میلیون دلار در آن سرمایه‌گذاری کرد) و همچنین توسعه‌ی هوش مصنوعی خود برای یادگیری از «داده‌های کم‌حجم» استفاده می‌کند تا سیستم رانندگی خودکار بتواند به‌سرعت دامنه‌ی شرایطی را که در آن قابل استفاده است، گسترش دهد.

هوندا اعلام کرده است که قصد دارد رانندگی خودکار سطح ۳ را در شرایط ترافیک سنگین ارائه دهد و سپس با استفاده از به‌روزرسانی‌های از راه دور، قابلیت‌های آن را گسترش دهد. تمام خودروهای Zero این فناوری را با قیمتی مقرون‌به‌صرفه ارائه خواهند داد.

هوندا جزئیات بیشتری در مورد قیمت خودروهای برقی سری زیرو ارائه نکرد؛ اما به گفته‌ی هوندا، این سیستم به سرنشینان اجازه می‌دهد هنگام فعال بودن سیستم رانندگی خودکار سطح ۳، ویدیو تماشا کنند یا از راه دور در یک جلسه شرکت کنند.

تمام خودروهای Honda Zero با سیستم‌عامل جدید اختصاصی عرضه خواهند شد و قابلیت دریافت به‌روزرسانی آنلاین و بدون نیاز به مراجعه به نمایندگی را دارند.

هوندا از همکاری جدید خود با Renesas، تولیدکننده‌ی نیمه‌رسانای ژاپنی، جهت ایجاد یک سیستم-روی-چیپ (SoC) برای کاهش تعداد ECUها و رسیدگی به تقاضای پردازش بیشتر خبر داد.

امروزه اکثر خودروها دارای چندین ECU برای کنترل سیستم‌های مختلف هستند. هرچه ECU بیشتری در یک خودرو وجود داشته باشد، سیم‌کشی بیشتر، کد بیشتر و تأخیر بیشتری در کار خواهد بود؛ بنابراین هوندا با Renesas همکاری می‌کند تا یک ECU واحد برای خودروهای سری Zero ایجاد کند.

هوندا می‌گوید که ECU همه‌چیز را، از سیستم کمک‌راننده گرفته تا قوای محرکه و آپشن‌ها و هوش مصنوعی، کنترل خواهد کرد. اقدام هوندا برای داخلی‌تر کردن این توسعه، بخشی از یک روند گسترده‌تر خودروسازان برای دور شدن از گزینه‌های آماده برای نیازهای نرم‌افزاری خود است. در عوض، آن‌ها در حال توسعه‌ی ECUها، تراشه‌ها و سایر اجزای سفارشی برای رسیدگی به نیازهای فزاینده‌ی خودروهای نرم‌افزارمحور، به‌ویژه در پرتو پذیرش هوش مصنوعی و سیستم‌های رانندگی خودکار هستند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین ماشین‌های لباسشویی خارجی در بازار ایران
بهترین ماشین لباسشویی خارجی در بازار ایران [اسفند ۱۴۰۳]

در مقاله‌ی پیش‌ رو بهترین ماشین‌های لباسشویی موجود در بازار از برندهای ال‌جی، سامسونگ و بوش را با ظرفیت‌های مختلف معرفی کرده‌ایم.

55
16 ساعت پیش
شهر لاین
جاه‌طلبانه اما به چه قیمت؟ بودجه ابرپروژه نئوم عربستان سر به فلک کشیده است

گزارش‌ها حاکی از آن است که هزینه پروژه‌های بزرگ عربستان مثل شهر لاین با سرعت تصاعدی رو به افزایش می‌رود و حتی در مواردی از پیش‌بینی‌ها فراتر رفته ...

110
2 روز پیش
دو بی‌سیم مشکی در دو دست یک شخص
بی‌سیم ۲۰۲۵ شیائومی با برد ۵ کیلومتری و شارژدهی ۱۲۰ ساعته رونمایی شد

شیائومی به‌تازگی دستگاه بی‌سیم جدیدی معرفی کرد که می‌تواند در دمای منفی ۱۰ درجه تا مثبت ۵۰ درجه سانتی‌گراد کار کند.

18
2 روز پیش
نمای سه چهارم جلو مرسدس بنز CLA 2026
مدل ۲۰۲۶ مرسدس CLA رونمایی شد؛ بزرگ‌تر و قدرتمندتر با طراحی تکامل‌یافته

مرسدس بنز از مدل جدید سدان CLA رونمایی کرد که با ابعاد بزرگ‌تر، طراحی‌ جدید‌تر و پیشرانه‌های مدرن‌تر وارد بازار خواهد شد.

25
2 روز پیش
لوگو اینستاگرام / Instagram در پشت یک نفر
کپی رایت اینستاگرام چیست و چگونه مشکلات آن را رفع کنیم؟

اگر برای تولید محتوا در اینستاگرام از محتوای دیگران استفاده می‌کنید، همین‌حالا دست نگه دارید؛ چون ممکن است حسابتان به دلیل کپی‌رایت مسدود شود.

8
2 روز پیش
گوشی در دست درحال نمایش اندروید ۱۶
منو جدید «تنظیمات سریع» اندروید ۱۶ رونمایی شد

گوگل در بتای سوم اندروید ۱۶، از طراحی جدید پنل تنظیمات سریع با تغییرات جذاب و کاربردی رونمایی کرده است.

42
2 روز پیش
شیائومی ردمی نوت 14S
ردمی نوت 14S معرفی شد؛ همان ردمی نوت ۱۳ پرو با تغییرات جزئی

ردمی نوت 14S با مشخصات تقریبا یکسانی با ردمی نوت ۱۳ پرو معرفی شد.

22
یک روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات