اینتل نخستین پردازنده‌های ۱۰ نانومتری آیس لیک را معرفی کرد

سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
اینتل ساعتی پیش طی مراسمی در نمایشگاه CES، از نخستین پردازنده‌های ۱۰ نانومتری خود رونمایی کرد.
تبلیغات

اینتل طی مراسمی در جریان نمایشگاه CES 2019 نخستین سری از پردازنده‌های ۱۰ نانومتری خود را با نام Ice Lake معرفی کرد، این پردازنده‌ها برمبنای معماری Sunny Cove‌ توسعه داده شده‌اند. در طول مراسم امروز، اینتل تنها به اعلام خبر از راه رسیدن آیس لیک بسنده نکرد و نمونه‌ای از نسل جدید پردازنده‌های خود را نیز به‌نمایش گذاشت. Intel ادعا می‌کند که پردازنده‌های آیس‌لیک می‌توانند تا دو برابر سریع‌تر از لپ‌تاپ‌های مدرن، تصاویر را پیدا کنند.

آیس‌لیک نخستین نسل از پردازنده‌های اینتل به‌حساب می‌آید که به‌صورت پیش‌فرض با تاندربولت ۳ یکپارچه شده است، اتصال وای‌فای را در بطن خود دارد و از گرافیک Gen II با توانایی تأمین توان مورد نیاز یک نمایشگر 4K بهره می‌برد. شرکت سازنده همچنین نشان داد که چگونه کاربران می‌توانند با گرافیک‌های یکپارچه‌ی Gen II‌ بازی‌ها را اجرا کنند؛ اما متأسفانه جزئیات مربوط به تنظیمات بازی اعلام نشد.

مشخصات کلی پردازنده‌های ۱۰ نانومتری Ice Lake برای لپ‌تاپ‌ها

فرآیند تولید

۱۰ نانومتری

هسته‌ها / تردها

۴ / ۸

ریزمعماری CPU

Sunny Cove

ریزمعماری GPU

Gen11

واحدهای اجرایی گرافیک

GT2, 64

توان طراحی گرمایی

۱۵ وات

حافظه

LPDDR4X

پهنای باند حافظه

۵۰ تا ۶۰ گیگابایت‌برثانیه

اتصالات

تاندربولت ۳ با Type-C

(Wi-Fi 6 (802.11ax با CRF

واحد پردازش تصویر

نسل چهارم

در جریان مراسم امروز اینتل، سم برد، مدیر گروه Client Solutions در شرکت دل نیز روی صحنه آمد تا نشان دهد که شرکت متبوع او هم‌اکنون یک نسخه‌ی آزمایشی از لپ‌تاپ‌های مجهز به پردازنده‌های Ice Lake‌ را در اختیار دارد.

کپی لینک

تحول بعدی اولترابوک‌ها

اینتل امروز از پروژه‌ی آتنا نیز رونمایی کرد؛ برنامه‌ی جاه‌طلبانه‌ای که قرار است رایانش موبایل را وارد مرحله‌ی جدیدی کند. این تراشه‌ساز کهنه‌کار قصد دارد تا با شرکت‌های تولیدکننده برای توسعه‌ی محصولاتی باریک‌تر و سبک‌تر همکاری کند تا بدین ترتیب طوفانی را که در نهایت منجر به تولد اولترابوک‌ها شد، از نو بیافریند.

Intel Project Athena

پروژه‌ی آتنا یک برنامه‌ی گسترده خواهد بود که کل صنعت کامپیوتر را دربرمی‌گیرد و اینتل در نظر دارد تا در این مسیر با تمام شرکت‌های تولیدکننده، از جمله هواوی، دل، اچ‌پی، ایسوس و لنوو همکاری کند تا بدین ترتیب صنعت کامپیوتر برای ورود به دنیای هوش مصنوعی و 5G آماده باشد.

کپی لینک

پلتفرم‌های هیبریدی

اینتل اخیرا فناوری جدیدی موسوم به Foveros را معرفی کرد که به‌موجب آن، می‌توان پردازنده‌ها را از طریق جفت‌کردن هسته‌های پردازشی مختلف داخل یک تراشه توسعه داد و بدین ترتیب CPU-‌های پیشرفته‌تری به‌وجود آورد. اکنون نخستین ثمره‌های این فناوری را در قالب تراشه‌های LakeField مشاهده می‌کنیم. لیک‌فیلد شباهت بسیاری به پردازنده‌های به‌کاررفته در گوشی‌های هوشمند دارد؛ چرا که در آن CPU-‌های قدرتمند کنار نمونه‌های کم‌مصرف و کوچک‌تر جای گرفته‌اند. چنین ترکیبی از هسته‌های پردازشی به دستگاه شما اجازه می‌دهد تا در صورت نیاز تمام تسک‌های شما را انجام دهد و در حالت آماده‌به‌کار، انرژی کمتری مصرف کند.

Intel LakeField

نکته‌ی حائز اهمیت دیگر این است که تراشه‌های لیک‌فیلد در صورت بهره‌بردن از واحدهای پردازش گرافیک یکپارچه، حافظه و سایر ماژول‌ها می‌توانند رفتاری مشابه سیستم‌-روی-یک-چیپ (SoC) داشته باشند. اینتل برای نشان‌دادن این موضوع، مادربردی مجهز به پردازنده‌ی لیک‌فیلد را به‌نمایش گذاشت که ابعادی در حد یک دانگل استریم روکو داشت. پکیجی که اینتل به‌نمایش گذاشت با ابعاد ۱۲ میلی‌متر مربعی، یک هسته‌ی ۱۰ نانومتری Sunny Cove و چهار هسته‌ی اتم را در بطن خود داشت. Intel در پایان رویداد، دو نسخه‌ی آزمایشی از کامپیوترهایی با پردازنده‌ی لیک‌فیلد، شامل یک تبلت کوچک و یک لپ‌تاپ عادی را نشان داد و اعلام کرد که این پردازنده‌ها می‌توانند گستره‌ای از کامپیوترهای کم‌مصرف تا PC-‌های قدرتمند را پوشش دهند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات