آشنایی با درگاه ‌های مختلف و مبدل‌ های متناسب با آن‌ها

شنبه ۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰
مطالعه 15 دقیقه
انواع مختلفی از درگاه‌ها در رایانه‌های شخصی، تلفن‌های هوشمند و دیگر دستگاه‌ها و همچنین استانداردها و مبدل‌های مربوط به آن‌ها وجود دارد که در این مقاله با آن‌ها آشنا می‌شوید.
تبلیغات

کامپیوترهای امروزی به درگاه‌های مختلفی مجهز هستند؛ از درگاه‌های USB قدیمی گرفته تا درگاه‌های جدیدی نظیر USB نوع C با پشتیبانی از تاندربولت ۳. حتی اگر تمام درگاه‌های رایج در کامپیوترهای شخصی را بشناسید هم تشخیص نوع کابل یا مبدل‌ (آداپتور) مناسب برای اتصال دستگاه‌های مختلف، نظیر مانیتور، تلویزیون و ابزارهای شبکه به یک درگاه خاص ممکن است آسان نباشد.

هنگامی که یک لپ‌تاپ، یک دستگاه تبدیل‌شونده (نظیر سرفیس بوک) یا یک رایانه‌ی رومیزی می‌خرید، احتمالا به درگاه‌های موجود روی آن‌ توجه می‌کنید. پشتیبانی از درگاه‌های بیشتر به معنی دردسر کمتر و عدم نیاز به مبدل‌های مختلف است. اما آشنایی با درگاه‌ها و مبدل‌های مناسب برای اتصال وسایل مختلف امری سودمند است. برای آشنایی با انواع مختلف درگاه‌ها و مبدل‌های مربوطه، در ادامه‌ی این مقاله زومیت را همراهی کنید.

جک صوتی / Audio Jack
کپی لینک

جک صوتی ۳.۵ میلی‌متری

دیگر نام‌ها: جک هدفون

توضیح: اکثر ما این درگاه را به‌عنوان جک هدفون می‌شناسیم. جک صوتی ۳.۵ میلی‌متری رایج‌ترین درگاه صوتی در تمام رایانه‌ها، تبلت‌ها و تلفن‌های همراه است. به لطف این درگاه می‌توانید اکثر هدفون‌ها یا بلندگوهای سیمی رایج را به دستگاه خود متصل کنید. برخی دستگاه‌های قدیمی‌تر دارای درگاه‌های ۳.۵ میلی‌متری جداگانه برای اتصال هدفون و میکروفون بودند؛ ولی اغلب دستگاه‌های مدرن از درگاه ۳.۵ میلی‌متری مشترک برای هدفون و میکروفون استفاده می‌کنند.

مبدل‌های مربوطه: اگر دستگاه شما فاقد جک ۳.۵ میلی‌متری است، می‌توانید از هدفون‌های USB یا از مبدل‌ USB به جک ۳.۵ میلی‌متری صدا استفاده کنید. یک گزینه‌ی دیگر، استفاده از هدفون‌ها و بلندگو‌های بی‌سیم است. اگر از آیفون اپل استفاده می‌کنید، می‌توانید از مبدل‌ لایتنینگ به جک ۳.۵ میلی‌متری صدا یا هدفون‌های دارای کانکتور لایتنینگ استفاده کنید. افرادی که از دستگاه‌های مجهز به پورت USB Type-C استفاده می‌کنند، می‌توانند از مبدل‌های USB Type-C به جک ۳.۵ میلی‌متری یا هدفون‌های USB Type-C استفاده کنند.

درگاه اترنت / Ethernet Port
کپی لینک

درگاه اترنت

دیگر نام‌ها: درگاه اترنت ۱۰۰/۱۰، درگاه اترنت گیگابیت، درگاه RJ-45

توضیح: این درگاه را بیشتر روی لپ‌تاپ‌های تجاری و کامپیوترهای رومیزی پیدا می‌کنید. درگاه اترنت امکان ارتباط مستقیم به یک شبکه را با استفاده از سیم فراهم می‌کند. درحالی‌که تکنولوژی وای-فای به پیشرفت و فراگیر شدن خود ادامه می‌دهد، داشتن امکان اتصال به شبکه به‌وسیله‌ی سیم گزینه‌ای ارزشمند است؛ به‌ویژه در اماکنی نظیر هتل‌ها که ممکن است سیگنال وای‌فای ضعیف باشد. در مشخصات دستگاه‌ها معمولا از این درگاه با نام درگاه اترنت ۱۰۰/۱۰ یا درگاه اترنت گیگابیت نام برده می‌شود. اما فارغ از این عبارات، در تمام لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای رومیزی فعلی، حداکثر سرعت این درگاه به یک گیگابیت بر ثانیه محدود می‌شود.

مبدل‌های مربوطه:‌ اگر دستگاه شما فاقد درگاه اترنت است، می‌توانید یک مبدل USB به اترنت را به قیمت ۱۵ تا ۳۰ دلار خریداری کنید. تفاوت قیمت این مبدل‌ها مربوط به نوع درگاه USB است؛ مبدل‌های USB Type-C به اترنت معمولا از مبدل‌های USB Type-A به اترنت گران‌تر هستند. داک‌های ارتباطی نیز اغلب دارای درگاه اترنت هستند.

HDMI 2.1
کپی لینک

درگاه HDMI

توضیح: درگاه HDMI که مخفف عبارت High-Definition Multimedia Interface (به معنی رابط چندرسانه‌ای وضوح بالا) است، رایج‌ترین درگاه برای اتصال تلویزیون‌ها و همچنین بسیاری از نمایشگرهای خارجی و پروژکتورها است. بر اساس نوع کارت گرافیک‌ دستگاه شما، درگاه‌های HDMI می‌توانند حداکثر رزولوشن 4K را پشتیبانی کنند؛ اما امکان اتصال دو نمایشگر به‌طور همزمان به یک درگاه HDMI وجود ندارد. لازم به ذکر است که درگاه HDMI امکان انتقال همزمان صدا و تصویر دارد.

اغلب دستگاه‌ها مجهز به درگاه HDMI عادی هستند؛ اما برخی دستگاه‌های فوق باریک از درگاه Mini-HDMI استفاده می‌کنند که از درگاه HDMI عادی کوچک‌تر است و یافتن مبدل مناسب برای آن‌ چندان آسان نیست.

مبدل‌های مربوطه: اگر دستگاه شما دارای پورت HDMI است و در نظر دارید یک نمایشگر دارای درگاه DVI را به آن وصل کنید، به یک مبدل HDMI به DVI نیاز خواهید داشت. قیمت این مبدل حدودا ۱۰ دلار است. مبدل‌هایی نیز برای تبدیل USB Type-C به HDMI وجود دارند؛ هرچند باید درگاه USB Type-C دستگاه شما نیز دارای قابلیت انتقال تصویر باشد. برای تبدیل HDMI به DisplayPort، به مبدلی با منبع برق جداگانه نیازمند هستید. این مبدل اندکی گران‌تر از دیگر مبدل‌ها است و قیمتی حدود ۳۰ دلار دارد. توجه داشته باشید که کابل‌های DisplayPort به HDMI بدون منبع برق کار نمی‌کنند.

مینی دیسپلی پورت / Mini DisplayPort
کپی لینک

درگاه‌های DisplayPort و mini DisplayPort

توضیح: DisplayPort پیشرفته‌ترین اتصال استاندارد نمایشگرها در حال حاضر است. این درگاه امکان ارسال تصاویر به یک نمایشگر با حداکثر رزولوشن 4K و فرکانس ۶۰ هرتز یا ارسال همزمان تصاویر به سه نمایشگر با وضوح فول اچ‌دی را (به کمک هاب یا داک) فراهم می‌کند. اغلب لپ‌تاپ‌هایی که به این درگاه مجهز هستند از نوع کوچک‌تر این درگاه موسوم به mini DisplayPort استفاده می‌کنند. DisplayPort امکان ارسال همزمان صدا و تصویر را فراهم می‌آورد.

مبدل‌های مربوطه: بسیاری از نمایشگرها و اغلب تلویزیون‌ها فاقد DisplayPort هستند. در این موارد می‌توانید از مبدل DisplayPort به HDMI استفاده کنید که قیمتی حدود ۱۰ دلار دارد. اگر می‌خواهید بیش از یک نمایشگر را با درگاه mini DisplayPort به یک لپ‌تاپ وصل کنید، لازم است یک هاب با جریان ارتباطی چندگانه که به‌نام هاب MST نیز شناخته می‌شوند تهیه کنید. این هاب به منبع برق جداگانه نیاز دارد و قیمت آن بین ۷۰ تا ۱۰۰ دلار است. مبدل‌های USB Type-C به DisplayPort و micro DisplayPort به DisplayPort، قیمتی حدود ۱۰ دلار یا اندکی بیشتر دارند.

درگاه DVI
کپی لینک

درگاه DVI

دیگر نام‌ها: DVI، DVI-I و Dual-Link DVI

توضیح: معمولا این درگاه را روی لپ‌تاپ‌ها پیدا نمی‌کنید؛ اما اغلب مانیتورهایی که رزولوشن فول اچ‌دی یا کمتر از آن دارند و همچنین اکثر رایانه‌های رومیزی به این درگاه مجهز هستند. اکثر مانیتورهای ارزان‌قیمت رایج در بازار تنها به درگاه‌های VGA و DVI مجهزند و در این بین، DVI بهترین انتخاب شما خواهد بود. خوشبختانه می‌توانید با یک مبدل، درگاه HDMI و DisplayPort رایانه خود را به مانیتورهای دارای درگاه DVI متصل کنید.

درگاه‌های DVI به‌طور استاندارد از رزولوشن UXGAا(۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل) با نرخ تازه‌سازی ۶۰ هرتز پشتیبانی می‌کنند. اما اگر می‌خواهید به رزولوشن 2K یا 4K دست پیدا کنید، به یک اتصال ثانویه نیاز دارید که Dual-Link DVI نامیده می‌شوند. اغلب داک‌های USB دست کم از یک درگاه خروجی DVI برخوردار هستند.

مبدل‌های مربوطه: هزینه‌ی کابل HDMI به DVI حدود ۱۰ دلار است. برای کابل DisplayPort به DVI باید حدودا ۱۵ دلار پرداخت کنید. قیمت مبدل خروجی DVI به VGA هم ۵ دلار است. اما اتصال از خروجی VGA به ورودی DVI روی مانیتور بسیار هزینه‌بر و مشکل است. داک‌های USB که دارای خروجی دوگانه DVI هستند، حداقل قیمتی حدود ۱۰۰ دلار دارند.

کارت‌خوان micro SD
کپی لینک

کارت‌خوان microSD

دیگر نام‌ها: شکاف microSD، microSDHC reader و microSDXC

توضیح: وظیفه‌ی این درگاه (یا دستگاه) کوچک، خواندن و نوشتن اطلاعات روی کارت‌های microSD است. این کارت‌ها بیش از هر چیز به‌عنوان حافظه‌ی خارجی در گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شوند. اگر لپ‌تاپ یا تبلت شما حافظه‌ی داخلی چندان زیادی ندارد و از کارت حافظه‌ی microSD پشتیبانی می‌کند، خرید یکی از این کارت‌های ارزان‌قیمت می‌تواند به شما کمک کند. هزینه‌ی کارت microSDا۶۴ گیگابایتی حدودا ۲۰ دلار است. در ویندوز ۱۰ می‌توانید اپلیکیشن‌ها را روی این کارت نصب کنید.

مبدل‌های مربوطه: اگر سیستم شما فاقد درگاه microSD است، می‌توانید با پرداخت ۱۰ دلار یک دستگاه کارت‌خوان USB تهیه کنید.

کارت‌ خوان SD
کپی لینک

کارت‌خوان SD

دیگر نام‌ها: کارت‌خوان ۳ در ۱، ۴ در ۱، ۵ در ۱ یا کارت‌خوان SDHC

توضیح: از این درگاه برای اتصال کارت‌های حافظه‌ی مورد استفاده در دوربین‌های دیجیتال استفاده می‌شود. اگر به‌طور منظم تصاویر را از دوربین DSLR یا بدون‌آینه‌ی خود به لپ‌تاپ یا رایانه‌ی رومیزی‌ منتقل می‌کنید، داشتن این درگاه روی رایانه‌ی شما کارتان را بسیار راحت خواهد کرد.

مبدل‌های مربوطه: اگر دستگاه شما به این درگاه مجهز نیست، نمونه‌هایی که از طریق درگاه USB به دستگاه شما متصل می‌شوند قیمتی کمتر از ۱۰ دلار خواهند داشت.

USB Type-A
کپی لینک

درگاه USB/USB Type-A

دیگر نام‌ها: USB Type-A و USB معمولی

توضیح: درگاه یو‌اس‌بی، رایج‌ترین درگاه مورد استفاده در رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ‌ها به‌شمار می‌رود. این درگاه ساده و مستطیل شکل بر اساس سخت‌افزار مورد استفاده با سرعت‌های USB 2 یا USB 3 سازگاری خدارد که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

تقریبا هر نوع دستگاهی، از صفحه‌کلید و ماوس گرفته تا مبدل‌های اترنت را می‌توانید از طریق این درگاه به رایانه‌ی خود متصل کنید. درگاه‌های USB معمولی فاقد استاندارد ویدئویی هستند؛ اما می‌توانید به کمک برخی داک‌های یو‌اس‌بی یا اداپتورهایی که از فناوی DisplayLink پشتیبانی می‌کنند، مانیتورها را نیز به این درگاه متصل کنید.

USB Type-B
کپی لینک

درگاه USB Type-B

توضیح: این درگاه مربع شکل را روی رایانه‌ها پیدا نمی‌کنید؛ اما بسیاری از هاب‌ها و داک‌های USB و همچنین چاپگرها از این درگاه برای دریافت اطلاعات استفاده می‌کنند. برای استفاده از دستگاه‌هایی که از این درگاه استفاده می‌کنند به کابل USB Type-A به USB Type-B نیاز خواهید داشت که معمولا همراه با دستگاه‌ها ارائه می‌شود.

USB Type-C
کپی لینک

درگاه USB Type-C

دیگر نام‌ها: USB-C

توضیح: USB-C را باید درگاهی برای آینده به‌شمار آورد، در حال حاضر برخی از دستگاه‌ها از این درگاه پشتیبانی می‌کنند و احتمالا در آینده USB Type-C در تمامی دستگاه‌ها جایگزین درگاه‌های USB قدیمی‌تر همچون Type-A، Type-B و میکرو USB خواهد شد. دلیل این مسئله به اندازه‌ی کوچک و باریک این درگاه بازمی‌گردد که اجازه می‌دهد در دستگاه‌های باریکی همچون مک‌بوک‌های ‍۱۲-اینچی و ZenBook 3 ایسوس نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این درگاه نیازی نیست نگران بالا و پایین بودن سوکت USB باشید؛ چرا که از قابلیت اتصال از هر دو جهت را دارا است.

یو‌اس‌بی نوع سی از استانداردهای مختلفی پشتیبانی می‌کند؛ اما کارایی تمامی این استانداردها در یک سطح نیست. با این درگاه می‌توان به انتقال فایل پرداخت. سرعت انتقال اطلاعات با استاندارد USB 3.1 نسل اول به ۵ گیگابیت‌ بر ثانیه می‌رسد و با استاندارد USB 3.1 نسل دوم به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه نیز خواهد رسید. با این درگاه امکان انتقال نیرو نیز وجود دارد و می‌توان از طریق آن لپ‌تاپ‌ها را شارژ کرد. درگاه USB نوع سی از امکان ارسال سیگنال‌های ویدئویی هم برخوردار است و حتی می‌تواند از استاندارد تاندربولت نیز پشتیبانی کند.

تولیدکنندگان برای اینکه مشخص کنند درگاه USB-C موجود روی دستگاه‌هایشان از استاندارد USB 3.1 نسل دوم پشتیبانی می‌کند، از نشان SS 10 استفاده می‌کنندو در مورد انتقال نیرو از تصویر باتری استفاده می‌شود. معمولا در کنار درگاه‌های USB-C نشان صاعقه نیز دیده می‌شود که نشان‌دهنده‌ی پشتیبانی از استاندارد تاندربولت ۳ و امکان انتقال داده با سرعت بالا و همچنین خروجی تصویری است.

مبدل‌های مربوطه: اگر رایانه‌ی شما به یک درگاه USB Type-A مجهز است و می‌خواهید به دستگاهی با درگاه USB-C متصل شوید، می‌توانید از کابل یو‌اس‌بی نوع A به C استفاده کنید که قیمت آن کمتر از ۱۰ دلار است.

یو اس بی ۲ / USB 2.0
کپی لینک

استاندارد USB 2.0

دیگر نام‌ها: یو‌اس‌بی پرسرعت و یو‌اس‌بی ۲

توضیح: حداکثر سرعت انتقال اطلاعات با این استاندارد ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه است. این استاندارد رایج‌ترین استاندارد USB در حال حاضر است و اکثر دستگاه‌ها به‌خوبی از این استاندارد پشتیبانی می‌کنند. استاندارد USB 2.0 می‌تواند در اشکال مختلفی اعم از مستطیل شکل (USB Type-A)، مربع شکل (USB Type-B) و مینی‌ یا میکرو یو‌اس‌بی ارائه شود. در لپ‌تاپ‌ها اغلب درگاه‌های برخوردار از استاندارد USB 2.0 به‌صورت USB Type-A هستند؛ درحالی‌که در تبلت‌ها و تلفن‌ همراه معمولا از میکرو یو‌اس‌بی استفاده می‌شود.

یو اس بی ۳ / USB 3.0
کپی لینک

استاندارد USB 3.0

دیگر نام‌ها: SuperSpeed USB

توضیح: این استاندارد مناسب هارد دیسک‌های اکسترنال، حافظه‌های حالت جامد (SSD) و داک‌های یو‌اس‌بی با درگاه‌های متعدد است. حداقل نرخ انتقال اطلاعات در استاندارد USB 3.0 معادل ۵ گیگابیت بر ثانیه و بیش از ۱۰ برابر نسل پیشین آن، USB 2.0 است. استاندارد USB 3.0 با دستگاه‌هایی که از استاندارد USB 2.0 استفاده می‌کنند نیز سازگاری دارند.

درگاه‌های مجهز به استاندارد USB 3.0 در رایانه‌های شخصی به‌ شکل مستطیل شکل (USB Type-A) هستند و برای متمایز ساختن آن‌ها از درگاه‌های قدیمی‌تر، معمولا از رنگ آبی روشن و نشان SS استفاده می‌شود که نشان‌دهنده‌ی نرخ بالاتر انتقال داده است.

آداپتور یو اس بی سی / USB-C Adapter
کپی لینک

استاندارد USB 3.1 نسل اول

دیگر نام‌ها: SuperSpeed USB

توضیح: USB 3.1 نسل اول یک استاندارد ارتباطی بر اساس همان استاندارد USB 3.0 با سرعت ۵ گیگابیت بر ثانیه است؛ اما تنها برای درگاه‌های USB Type-C استفاده می‌شود. این استاندارد با موارد قدیمی‌تر USB 3.0 و USB 2.0 نیز سازگار است؛ اما برای اتصا USB 3.1 نسل اول به درگاه‌های قدیمی‌تر، به کابل مربوطه نیاز خواهید داشت. درگاه‌هایی که از استاندارد USB 3.1 نسل اول استفاده می‌کنند، می‌توانند از انتقال نیرو از طریق این درگاه پشتیبانی کنند و امکان انتقال نیرو با حداکثر توان ‍۱۰۰ وات را فراهم می‌کنند. این ظرفیت برای شارژ کردن اکثر لپ‌تاپ‌ها کافی است.

کابل مربوطه: استاندارد USB 3.1 نسل اول از درگاه USB Type-C استفاده می‌کند و برای استفاده از آن به کابل‌های USB Type-C استاندارد نیاز خواهید داشت.

یو اس بی نوع سی / USB-C
کپی لینک

استاندارد USB 3.1 نسل دوم

دیگر نام‌ها: SuperSpeed+ USB و SuperSpeed USB 10Gbps

توضیح: نسل دوم USB 3.1 نیز مانند نسل اول، یک استاندارد بر اساس درگاه USB Type-C است؛ اما حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در این استاندارد به دو برابر یعنی ۱۰ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد. در این استاندارد نیز امکان اتصال به درگاه‌های قدیمی‌تر وجود دارد.

کابل مربوطه: برای استفاده از USB 3.1 نسل دوم به اتصال USB Type-C نیاز خواهید داشت. برای استفاده از حداکثر سرعت این استاندارد باید از کابلی استفاده کنید که از انتقال اطلاعات با سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی کند. قیمت این کابل‌ها در حدود ۱۶ دلار است.

میکرو یو اس بی / Micro USB
کپی لینک

درگاه Micro USB

دیگر نام‌ها: Micro-B، microUSB

توضیح: این درگاه کوچک توسط تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایی که مصرف انرژی کمتری دارند جهت شارژ باتری و انتقال داده استفاده می‌شود؛ اما در رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ‌ها خبری از آن‌ها نیست. اغلب درگاه‌های میکرو یو‌اس‌بی از استاندارد USB 2.0 با سرعت ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کنند؛ اما برخی دستگاه‌ها، الالخصوص هارد دیسک‌های اکسترنال دارای درگاه‌های میکرو یو‌اس‌بی با پین‌های اضافه هستند که از استاندارد USB 3.0 پشتیبانی می‌کنند و سرعت بالاتری دارند. امکان اتصال از درگاه‌هایی با استاندارد USB 2.0 به درگاه‌های میکرو یو‌اس‌بی با استاندارد USB 3.0 نیز وجود خواهد داشت.

کابل و مبدل‌های مربوطه: برای اتصال تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند به لپ‌تاپ یا شارژر به کابل USB Type-A به میکرو یو‌اس‌بی نیاز خواهید داشت که قیمت آن در حدود ۵ دلار است. قیمت مبدل‌های میکرو یو‌اس‌بی به USB Type-C نیز کمتر از ۱۰ دلار است.

مینی یو اس بی / Mini USB
کپی لینک

درگاه Mini USB

دیگر نام‌ها: Mini B

توضیح: این درگاه به‌مراتب کمتر از درگاه‌های میکرو یو‌اس‌بی رواج دارد و اندکی از میکرو یو‌اس‌بی بزرگ‌تر است. مینی‌ یو‌اس‌بی در برخی هارد دیسک‌های اکسترنال، کنترلرهای بازی (برای مثال، کنترلر PS3) و دیگر ابزارها استفاده می‌شود. از این درگاه در رایانه‌ها، تبلت‌ها و گوشی‌ها استفاده نمی‌شون؛ اما تهیه‌ی مبدل‌های میکرو یو‌اس‌بی، USB Type-A و USB Type-C به مینی یو‌اس‌بی آسان است.

مبدل‌های مربوطه: قیمت یک کابل USB Type-A به مینی یو‌اس‌بی کمتر از ۵ دلار است. قیمت کابل‌های USB Type-C به مینی یو‌اس‌بی کمتر از ۱۰ دلار و قیمت کابل‌های میکرو یو‌اس‌بی به مینی یو‌اس‌بی نیز کمتر از ۵ دلار است.

تاندربولت ۳ / Thunderbolt 3
کپی لینک

استاندارد تاندربولت ۳

توضیح: تاندربولت ۳ سریع‌ترین استاندارد ارتباطی موجود در بازار به‌شمار می‌رود. تاندربولت ۳ امکان انتقال اطلاعات با نرخ ۴۰ گیگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند که چهار برابر سریع‌تر از USB 3.1 نسل دوم است. این اتصال پرسرعت از خروجی همزمان به دو مانیتور 4K نیز پشتیبانی می‌کند؛ چرا که هر درگاه مجهز به استاندارد تاندربولت ۳ سیگنال‌های دو DisplayPort را به‌طور همزمان منتقل می‌کند. در برخی از دستگاه‌های جدید، امکان اتصال کارت گرافیک‌های خارجی از طریق درگاه‌های مجهز به استاندارد تادربولت ۳ وجود دارد. این مسئله امکان اجرای بازی‌های سنگین روی لپ‌تاپ‌های بسیار ظریف و نازک را فراهم می‌کند.

استاندارد تاندربولت ۳ از درگاه‌های USB Type-C استفاده می‌کند. امکان اتصال دستگاه‌هایی دارای استاندارد USB به درگاه‌های USB Type-C مجهز به استاندارد تاندربولت ۳ وجود دارد و می‌توان از آن برای شارژ لپ‌تاپ‌ و تبلت‌ نیز استفاده کرد.

پیش از پیدایش درگاه‌های مجهز به استاندارد تاندربولت ۳ روی لپ‌تاپ‌ها در اواخر سال ۲۰۱۵، دستگاه‌های کمی از استاندارد تاندربولت ۲ و نسل اول تاندربولت پشتیبانی می‌کردند. با یک کابل مبدل، امکان اتصال از درگاه دارای استاندارد تاندربولت ۳ به دستگاه‌هایی که از نسل‌های قبلی تاندربولت استفاده می‌کنند نیز وجود دارد.

کابل و مبدل‌های مربوطه: قیمت کابل‌ تاندربولت ۳ کمتر از ۲۵ دلار است؛ اما قبل از خرید، مشخصات آن را به دقت مطالعه کنید؛ چرا که برخی کابل‌ها به‌جای پشتیبانی از حداکثر سرعت ۴۰ گیگابیت بر ثانیه، تنها از حداکثر سرعت ۲۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کنند. داک‌های تاندربولت ۳ نیز اجازه می‌دهند انواع مانیتورها و لوازم جانبی را به‌ آن‌ها متصل کنید و قیمت آن‌ها در حدود ۲۰۰ دلار است. امکان استفاده از کابل‌های USB Type-C و داک‌ها و دیگر ابزارهایی که از استاندارد USB Type-C پشتیبانی می‌کنند به درگاه‌های تاندربولت ۳ نیز وجود دارد. مبدل‌های تاندربولت ۳ به نسل‌های قبلی تاندربولت تاحدی گران هستند و قیمت آن‌ها بیش از ‍۱۰۰ دلار است.

درگاه VGA
کپی لینک

درگاه VGA

توضیح: این درگاه را باید جد تمام خروجی‌های تصویری به‌شمار آورد. تاریخچه‌ی درگاه VGA به ۱۹۸۷ بازمی‌گردد؛ ولی در برخی از مانیتورها و پروژکتورهای امروزی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. درگاه ۱۵ پین VGA نسبتا بزرگ است و به همین دلیل در اکثر لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌های رومیزی امروزی خبری از آن نیست. سیگنال‌ها در این درگاه به‌صورت آنالوگ منتقل می‌شوند و این بدین معنی است که با افزایش طول کابل، کیفیت سیگنال کاهش پیدا می‌کند. حداکثر رزولوشن پشتیبانی‌شده توسط این درگاه، ۱۹۲۰ در ‍‍۱۲۰۰ است که باعث می‌شود جهت استفاده‌های امروزی چندان دلچسب نباشد.

مبدل‌های مربوطه: امکان تبدیل درگاه‌های خروجی VGA به دیگر درگاه‌ها (DVI، DsiplayPort و HDMI) وجود ندارد؛ اما با مبدل‌های نه‌چندان گران‌قیمت می‌توانید از درگاه‌های دیگر به مانیتورهای VGA متصل شوید. قیمت مبدل‌های DVI به VGA، HDMI به VGA و DisplayPort به VGA کمتر از ۱۰ دلار است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات