گوگل درایو، وان درایو یا DropBox؛ کدام یک از این سه سرویس ذخیره‌سازی ابری مناسب هستند؟

دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰
مطالعه 7 دقیقه
آیا دنبال یک سرویس ذخیره‌سازی ابری هستید؟ ما در این مقاله قصد داریم گوگل درایو، وان‌درایو و DropBox را با هم مقایسه کنیم.
تبلیغات

هنگامی که قصد دارید فایل‌های خود را در فضای ابری ذخیره‌سازی کنید، گزینه‌های زیادی دردسترس قرار دارد. گوگل درایو، وان‌درایو و DropBox را می‌توان به‌عنوان محبوب‌ترین فضاهای ذخیره‌سازی ابری برای کاربران شخصی و سازمان‌های تجاری معرفی کرد، اما چگونه می‌توان بهترین سرویس‌ها را برای رفع نیاز کاربران به ذخیره‌سازی فایل‌ها تشخیص داد؟ در این مقاله قصد داریم مقایسه‌ای میان این سه فضای ذخیره‌سازی ابری داشته باشیم تا شما در انتخابتان، دچار خطا نشوید.

کپی لینک

DropBox چیست؟

تصویری از منوی اصلی Dropbox

این فضای ذخیره‌سازی ابری را می‌توان به‌عنوان یک روش کاملاً ایده‌ال و مستقل توصیف کرد که کاربران مختلف می‌توانند از آن استفاده کنند. بد نیست بدانید DropBox نسخه‌های مختلف دسکتاپ و موبایل را ارائه کرده که ادغام آسان با رایانه و تلفن‌های هوشمند، توانسته از آن یک فضای فوق‌العاده ذخیره‌سازی ابری بسازد.

لینک: DropBox

کپی لینک

گوگل درایو (Google Drive) چیست؟

تصویری از منوی اصلی گوگل درایو

گوگل درایو را می‌توان یک راه‌حل ذخیره‌سازی ابری دانست که از نزدیک با جیمیل و تمام محصولات گوگل، مرتبط است. با گوگل درایو به تمام برنامه‌های گوگل دسترسی خواهید داشت. حتی می‌توانید فایل‌های پاورپوینت را به‌صورت مستقیم در فضای ابری گوگل درایو ویرایش کنید. همچنین سرویس گوگل درایو در دسکتاپ هم ارائه شده که به کاربران امکان همگام‌سازی فایل‌های مختلف در بین رایانه و فضای ابری را می‌دهد.

لینک: Google Drive

کپی لینک

وان‌درایو (OneDrive) چیست؟

تصویری از منوی اصلی وان درایو

وان‌درایو یک فضای ذخیره‌سازی ابری بوده که توسط مایکروسافت ایجاد شده و به‌راحتی با سیستم‌عامل ویندوز و سایر برنامه‌های مایکروسافت، همگام‌سازی می‌شود. در حقیقت وان‌درایو این اجازه را به کاربران می‌دهد تا بتوانند اسناد و سایر فایل‌های مرتبط با آفیس را به‌صورت هم‌زمان، ویرایش یا اشتراک‌گذاری کنند. با اینکه وان‌درایو برای سیستم‌عامل iOS دردسترس قرار دارد، اما درحال‌حاضر کاربران لینوکس توانایی استفاده از آن را ندارند.

لینک: OneDrive

کپی لینک

مقایسه مستقیم گوگل درایو، وان‌درایو و DropBox

برای اینکه بخواهید مناسب‌ترین فضای ذخیره‌سازی ابری را برای ذخیره‌سازی فایل‌های خود انتخاب کنید، باید نگاهی دقیق‌تر به ویژگی‌های اصلی تمام سیستم‌عامل‌ها داشته باشید؛ با ما همراه باشید.

کپی لینک

هزینه‌ها؛ کدام یک ارزان‌تر هستند؟

DropBox در مقایسه با سایر سرویس‌های رقیب، یک نقطه ضعف دارد. در حقیقت DropBox هنگام ثبت نام، فقط ۲ گیگابایت فضای رایگان را در اختیارتان قرار خواهد داد و این در حالی‌ست که وان‌درایو، ۵ گیگابایت و گوگل درایو ۱۵ گیگابایت را ارائه می‌دهد. البته اگر بتوانید بازاریابی هم برای DropBox انجام دهید، ۵۰۰ مگابایت فضای ذخیره‌سازی به‌عنوان هدیه دریافت خواهید کرد، اما باید به یک بازاریاب تبدیل شوید.

در صورتی که شما نیازمند فضای ذخیره‌سازی بیشتری هستید، باید بدانید که هزینه ذخیره‌سازی میان DropBox و گوگل درایو، مشابه است. بااین‌حال، وان‌درایو در مقایسه با دو فضای ذخیره‌سازی دیگر، فضای بیشتری را در ازای مبلغ پرداختی ارائه خواهد کرد.

کپی لینک

اشتراک‌گذاری فایل‌ها؛ هر سه عالی هستند

قابلیت اشتراک‌گذاری ساده فایل‌هایی که در فضای ابری ذخیره‌سازی کرده‌اید، یکی از ویژگی‌های اصلی سیستم‌عامل‌ها و فضاهای ذخیره‌سازی ابری به حساب می‌آید. هر سه فضای ذخیره‌سازی گوگل درایو، وان‌درایو یا DropBox از پیوندهای قابل قبولی استفاده می‌کنند که به سایر افراد، امکان دسترسی به فایل‌های مختلف را خواهد داد. البته توجه داشته باشید که امکان تنظیم سطوح مختلف امنیتی ازطریق هر کدام از پیوندها، متفاوت خواهد بود.

DropBox شامل گزینه اشتراک‌گذاری فایل‌ها با فرمت‌های مختلف بوده که کار شما را ساده‌تر می‌کند. شما می‌توانید لینک فایل را به‌صورت مستقیم به ایمیل یک همکار ارسال کنید که می‌تواند کپی و اشتراک‌گذاری شود.

با یک برنامه حرفه‌ای، شما می‌توانید از گزینه‌هایی برای قرار دادن تاریخ انقضاء به منظور اشتراک‌گذاری لینک‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید رمزگذاری را هم برای دستیابی به فایل‌ها در نظر بگیرید؛ البته در این حالت باید رمزهای موردنظر را برای دستیابی سایر کاربران، دوستان یا همکارانتان در اختیارشان قرار دهید. همچنین یک صفحه اشتراک‌گذاری هم وجود دارد که می‌توانید تمام فایل‌های اشتراک‌گذاری شده را مشاهده کنید.

اشتراک گذاری فایل ها در فضای ذخیره سازی ابری

ویژگی‌های اشتراک‌گذاری گوگل درایو در مقایسه با DropBox، استحکام کمتری دارند. شما به‌راحتی می‌توانید فایل‌ها را با همکاران خود اشتراک‌گذاری کنید، اما تنها گزینه‌هایی که دردسترس دارید، مشاهده یا ویرایش مجوزها است. در حقیقت هیچ قابلیت امنیتی اضافی همانند محافظت از رمز عبور یا حتی امکان پیگیری فایل‌هایی که در گذشته هم اشتراک‌گذاری کرده‌اید، وجود ندارد.

وان‌درایو درمقابل DropBox، یک رقابت جدی‌تری را دنبال می‌کند؛ این رقابت در زمینه اشتراک‌گذاری فایل‌های جامع است. وان‌درایو ویژگی‌های امنیتی مشابه برنامه‌های حرفه‌ای DropBox را ارائه می‌دهد که می‌توان در میان آن‌ها به تاریخ انقضاء لینک و محافظت از پسورد اشاره کرد. شما نیازی به چیزی بیشتر از طرح رایگان برای دسترسی به این گزینه‌های امنیتی نخواهید داشت، اما به هیچ وجه امکان درخواست فایل‌ها از دوستان و همکاران همانند روش DropBox، وجود ندارد.

کپی لینک

همگام‌سازی دسکتاپ؛ هر سه گزینه عالی هستند، اما DropBox کمی بهتر است

هنگامی که همگام‌سازی فایل‌ها را میان هارد دیسک و فضاهای ذخیره‌سازی ابری مشاهده می‌کنید، تفاوت میان DropBox، گوگل درایو و وان‌درایو را مشاهده خواهید کرد.

هر سه سرویس ذخیره‌سازی ابری از یک کلاینت دسکتاپ استفاده می‌کنند که به شما اجازه می‌دهد فایل‌ها را در پوشه Uploads قرار دهید تا به‌صورت کاملاً خودکار در فضاهای مربوطه قرار گیرند.

همگام سازی دسکتاپ با فضاهای ذخیره سازی ابری

DropBox مزیت کمی نسبت به رقیبان خود در این بخش دارد، زیرا کاربران DropBox فقط هنگام دانلود در پوشه همگام‌سازی، پرونده‌های کامل را بارگذاری خواهند کرد. پس از آن DropBox فایل را به بخش‌های ۴ مگابایت تبدیل خواهد کرد تا همگام‌سازی به پهنای باند کمتری نیاز داشته باشد. درمقابل، وان‌درایو و گوگل درایو با هر دفعه که ویرایش صورت گیرد، تمام فایل را مجددا بارگذاری خواهند کرد. تمام سرویس‌ها به شما اجازه می‌دهند هنگام اتصال به اینترنت، تمام فایل‌ها را از هارد سیستم حذف کرده و آن‌ها را از فضای ذخیره‌سازی ابری مشاهده کنید.

کپی لینک

ادغام برنامه‌ها؛ ۳ رویکرد متفاوت

امکان ادغام برنامه‌ها برای بهره‌وری و ویرایش در سرویس فضای ذخیره‌سازی ابری، واقعاً چیزی است که این سه پلتفرم را متمایز می‌کند. گوگل درایو، وان‌درایو و DropBox رویکردهای متفاوتی را برای ترکیب برنامه‌های شخص ثالث در نظر دارند که باعث ایجاد تفاوت‌های زیادی می‌شوند. برای آغاز کار باید بدانید DropBox مجهز به هیچ برنامه ویرایش فایل بومی نیست، اما برای ویرایش اسناد و پاورپوینت به مایکروسافت آفیس آنلاین دسترسی خواهید داشت. همچنین DropBox به شما اجازه می‌دهد فایل‌های موسیقی و ویدیویی را در مرورگر خود پخش کنید. البته امکان افزودن ویژگی‌های بیشتر ازطریق ادغام با Slack و IFTTT هم وجود دارد.

بااین‌حال هیچ راه آسانی برای جستجوی برنامه‌های DropBox وجود ندارد، بنابراین لازم است بدانید که کدام یک از برنامه‌ها در این پلتفرم وجود دارد. در میان وان‌درایو و DropBox، باید بگوییم که وان‌درایو با مجموعه‌ای از خدمات مایکروسافت همانند آفیس آنلاین، آفیس ۳۶۵، اسکایپ، بینگ و Outlook به خوبی همگام‌سازی شده است. البته نباید فراموش کرد که وان‌درایو در ادغام با سرویس‌های فراتر از مایکروسافت همانند Zapier یا IFTTT با مشکل مواجه است.

با تشکر از API که برای توسعه‌دهندگان طراحی شده است، می‌توان گفت که گوگل درایو دارای بهترین برنامه ادغام شخص ثالث در میان هر سه سرویس ذخیره‌سازی ابری است. کتابخانه برنامه به خوبی سازمان‌یافته و قابل جست‌وجو شده است تا بتوانید برنامه‌هایی پیدا کنید که بهره‌وری شما را افزایش دهد.

بد نیست بدانید که برنامه Google Docs رقیبی جدی برای مایکروسافت آفیس به حساب می‌آید؛ البته علت این مسئله را هم می‌توان قابلیت ویرایش هم‌زمان چند فایل توسط چند کاربر عنوان کرد. بااین‌حال اگر ظاهر و احساس برنامه‌های مایکروسافت آفیس چیزی است که باعث جذب شما می‌شود، گوگل درایو افزونه‌هایی را برای آفیس ۳۶۵ و آفیس آنلاین ارائه می‌دهد.

کپی لینک

ارزیابی امنیت سرویس‌های ابری

هر سه پلتفرم ذخیره‌سازی ابری توانایی محافظت کامل از فایل‌های شما را دارند، اما وان‌درایو با گوگل درایو یا DropBox مقایسه می‌شود. درحالی‌که گوگل درایو و DropBox به ترتیب روی سرورهای خود از فایل‌های شما با رمزگذاری AES 256Bit و 128Bit محافظت می‌کنند، وان‌درایو پس از آپلود فایل‌های شما در سرورهای مایکروسافت، هیچ رمزگذاری فایلی را ارائه نمی‌دهد، مگر آن که دارای اشتراک تجاری باشید.

ارزیابی امنیت سرویس‌های ابری

توجه داشته باشید که DropBox و گوگل درایو دارای مشکلات امنیتی خاصی نیستند. DropBox پس از بارگذاری، فایل‌های شما را مجددا رمزگذاری کرده و هک شدن را تا حد زیادی غیرمحتمل می‌کند. همچنین تمام فایل‌های آپلود شده در گوگل درایو هم توسط گوگل قابل اسکن است و این مسئله هم نگرانی‌های اساسی پیرامون حریم خصوصی به وجود خواهد آورد.

کپی لینک

گوگل درایو دربرابر DropBox

درحالی‌که DropBox پیشنهاد اشتراک‌گذاری بدون مشکل فایل‌ها را می‌دهد و رابط کاربری فوق‌العاده‌ای هم دارد، اما شرایط قیمت‌گذاری آن باعث جلب رضایت کاربران نمی‌شود. بد نیست بدانید گوگل درایو دست و دل بازتر است و ۱۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی ابری را ارائه می‌دهد؛ در میان این دو گزینه، گوگل درایو پیروز رقابت است.

کپی لینک

وان‌درایو دربرابر گوگل درایو

گوگل درایو به‌علت بازار گسترده برنامه‌ها و همچنین استانداردهای رمزگذاری قوی از مایکروسافت عبور کرده است؛ در حقیقت وان‌درایو باعث محدود شدن گزینه‌ها می‌شود. در این رقابت باید گوگل درایو را بهترین گزینه به حساب آورد.

کپی لینک

وان‌درایو دربرابر DropBox

همان‌طور که قبلا هم گفته شد، وان‌درایو مایکروسافت در زمینه رمزگذاری فایل‌ها، توانایی زیادی از خود نشان نمی‌دهد و این در حالی‌ست که DropBox، روش رمزگذاری محبوب AES 128Bit و AES 256Bit را برای پرونده‌های شما در نظر گرفته است.

توجه داشته باشید که وان‌درایو قادر به ادغام برنامه‌هایی غیر از مایکروسافت، نیست، بنابراین می‌توان گفت که این سرویس ذخیره‌سازی ابری، عملکرد کمتری خواهد داشت. نتیجه‌گیری ما نشان می‌دهد که در این مقایسه هم DropBox به دلیل رابط کاربری و فرایند همگام‌سازی ساده، پیروز رقابت خواهد بود.

کپی لینک

جمع‌بندی

انتخاب بهترین سرویس ذخیره‌سازی ابری مبتنی بر نیازهای شما است. در حقیقت شما می‌توانید به‌راحتی نیازهای خود را تشخیص دهید و براساس آن، بهترین سرویس‌ها را از نظر امنیت، هزینه و میزان فضای ذخیره‌سازی رایگان انتخاب کنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات