D1-kifpool

چرا نسخه‌ی 64 بیتی ویندوز امنیت بالاتری دارد؟

سه‌شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۰
مطالعه 7 دقیقه
امروزه بیشتر پی‌سی‌ها به همراه سیستم‌عامل‌های ۶۴ بیتی عرضه می‌شوند حال ممکن است ویندوز ۷ روی آن نصب شده باشد و یا ویندوز ۸ و اخیراً ۸.۱ جایگزین آن شده باشد. شاید شما هم تصور کرده‌اید که تنها مزیت سیستم عامل ۶۴ بیتی استفاده از رم بیشتر و عملکرد کمی سریع‌تر است اما جالب است بدانید که یک سیستم‌عامل ۶۴ بیتی، امنیت به مراتب بالاتری هم دارد. در ادامه‌ی مطلب به بررسی بیشتر این موضوع می‌پردازیم.
تبلیغات
D4-mci

منظور از امنیت بالاتر این نیست که ویندوز ۶۴ بیتی نسبت به مخرب‌ها ایمن است بلکه مزیت آن داشتن امکانات امنیتی بیشتر است. برخی از امکانات مورد بحث در سیستم عامل‌های ۶۴ بیتی دیگر مثل لینوکس هم وجود دارد. بنابراین کاربران لینوکس هم با استفاده از نسخه‌های ۶۴ بیتی به بالا بردن ایمنی سیستم خود کمک می‌کنند.

کپی لینک

تصادفی‌سازی چیدمان فضای آدرس

ASLR قابلیتی است که باعث می‌شود اطلاعات مربوط به یک نرم‌افزار در حافظه به صورت تصادفی چیده شوند. در واقع اگر تصادفی‌سازی چیدمان فضای آدرس‌ها یا ASLR وجود نداشته باشد، ممکن است مکان قرارگیری اطلاعات نرم‌افزار در حافظه قابل پیش‌بینی باشد و در نتیجه حملات امنیتی برای نرم‌افزارها خطرناک‌تر خواهند بود.

در مقابل اگر ASLR فعال باشد، کسی که قصد حمله و هک کردن سیستم را دارد می‌بایست موقعیت اطلاعات مربوط به نرم‌افزار موردنظر را به درستی حدس زده و از حفره‌‌های امینتی موجود استفاده کند. در واقع اگر حدس وی اشتباه از آب درآید، ممکن است نرم‌افزار بسته شده و حمله نافرجام تمام شود.

این ویژگی امنیتی در نسخه‌های ۳۲ بیتی ویندوز و سایر سیستم‌عامل‌ها نیز وجود دارد ولی در نسخه‌های ۶۴ بیتی بسیار قدرتمندتر است. یکی از دلایل آن داشتن فضای آدرس بیشتر در نسخه‌های ۶۴ بیتی است چرا که حافظه‌ی رم بیشتری را پشتیبانی و آدرس‌دهی می‌کنند.

کپی لینک

بررسی الزامی امضای دیجیتالی درایورها

نسخه‌ی ۶۴ بیتی ویندوز این الزام را ایجاد می‌کند که درایورهای سخت‌افزار از نظر امضای دیجیتالی چک شوند. این الزام در مورد درایورهای سخت‌افزاری برای کرنل (یا هسته‌ی ویندوز) و همچنین درایورهای کاربری مثل درایور پرینتر وجود دارد.

بررسی الزامی امضای دیجیتالی درایورها باعث می‌شود که اگر فرضاً درایوری فاقد امضا است و در واقع یک مخرب به شکل درایور است، روی سیستم عامل اجرا نشود.

بررسی الزامی امضای دیجیتالی درایورها باعث می‌شود که اگر فرضاً درایوری فاقد امضا است و در واقع یک مخرب به شکل درایور است، روی سیستم عامل اجرا نشود. بنابراین سازندگان محصولات نرم‌افزاری مخرب، برای اجرا کردن درایور معیوب خود مجبورند هنگام بوت شدن سیستم با اجرای یک روت‌کیت، پردازش‌های مربوط به درایور خود را از دید سیستم عامل پنهان کنند. راه حل دیگر استفاده از یک امضای دیجیتالی معتبر است که از سازندگان قانونی درایورها به سرقت رفته است.

شاید بتوان این قابلیت را در نسخه‌های ۳۲ بیتی ویندوز هم اجباری کرد ولی عملاً این‌طور نیست. احتمالاً علت غیرفعال بودن این ویژگی در نسخه‌های ۳۲ بیتی ویندوز، این است که بتوان از نسخه‌های قدیمی درایورها برای ویندوزهای ۳۲ بیتی استفاده کرد چرا که برخی از درایورهای قدیمی امضای دیجیتالی ندارند.

64-Bit OS

برای غیرفعال کردن بررسی امضای دیجیتالی درایورها به منظور توسعه‌ی نرم‌افزارها در ویندوزهای ۶۴ بیتی می‌بایست به دیباگر(Debugger) کرنل متصل شد و یا هنگام ریبوت شدن ویندوز از گزینه‌ی خاصی استفاده کرد که در حالت معمول وجود ندارد.

کپی لینک

محافظت کرنل در مقابل Patch یا وصله

KPP یا Kernel Patch Protection که با نام PatchGuard هم شناخته می‌شود، یک ویژگی امنیتی است که تنها در نسخه‌های ۶۴ بیتی ویندوز دیده می‌شود. پچ‌گارد به نرم‌افزارها و حتی درایورها اجازه نمی‌دهد که در حالت کرنلی اجرا شوند و کرنل ویندوز را با کدهایی وصله‌دار یا پچ کنند. از نظر فنی می‌توان چنین قابلیتی را در نسخه‌های ۳۲ بیتی ویندوز هم فعال کرد ولی هیچ وقت در نسخه‌های ۳۲ بیتی از چنین ویژگی‌ای پشتیبانی نشده است. برخی از نسخه‌های ۳۲ بیتی آنتی‌ویروس‌ها، با پچ کردن کرنل ویندوز به ارزیابی و تشخیص ویروس‌ها و محافظت سیستم در برابر آنها می‌پردازند.

پچ‌گارد به درایور وسایل سخت‌افزاری اجازه نمی‌دهد که کرنل را پچ کنند. به عنوان مثال مانع دستکاری کرنل ویندوز توسط روت‌کیت‌ها و در ادامه پنهان شدن در سیستم‌عامل می‌شود.

پچ‌گارد به درایور وسایل سخت‌افزاری اجازه نمی‌دهند که کرنل را پچ کنند. به عنوان مثل مانع دستکاری کرنل ویندوز توسط روت‌کیت‌ها و در ادامه پنهان شدن در سیستم‌عامل می‌شوند. اگر هرگونه تلاش برای دستکاری و پچ کردن کرنل ویندوز تشخیص داده شود، ویندوز سریعاً خاموش شده و صفحه‌ی آبی مرگ نمایش داده می‌شود و یا ممکن است سیستم ریبوت شود.

کپی لینک

ممانعت از اجرا اطلاعات

DEP یا Data Execution Prevention این اجازه را به سیستم عامل می‌دهد که برخی از نقاط حافظه را به عنوان غیرقابل اجرا مشخص و علامت‌گذاری کند. علامت‌گذاری این خانه‌های حافظه توسط NX Bit انجام می‌شود. در واقع نواحی خاصی از حافظه که تنها قرار است داده‌ای را نگه دارند، قابل اجرا نخواهند بود.

به عنوان مثال یک سیستم عامل بدون DEP را در نظر بگیرید، یک هکر با استفاده از نوعی Buffer Overflow (سرریزش حافظه) می‌تواند کدهایی را به ناحیه‌ای از حافظه که به یک نرم‌افزار خاص اختصاص داده شده، اضافه نماید. کد اضافه شده بعداً اجرا شده و هکر به مقصود خود می‌رسد. با استفاده از DEP هکر ممکن است کدی را اضافه کند ولی آن بخش از حافظه با علامت غیر قابل اجرا مشخص شده و اجرا نمی‌شود و در نتیجه حمله متوقف خواهد شد.

سیستم‌عامل‌های ۶۴ بیتی دارای DEP سخت‌افزاری هستند که البته در نسخه‌های ۳۲ بیتی هم پشتیبانی می‌شود به شرطی که یک پردازنده‌ی پیشرفته و امروزی داشته باشید. تنظیمات پیش‌فرض برای نرم‌افزارهای ۶۴ بیتی سخت‌گیرانه‌تر و DEP همواره فعال است در حالی که در سیستم‌عامل ۳۲ بیتی به خاطر مشکلات سازگاری نرم‌افزارها، این ویژگی در حالت پیش‌فرض نافعال می‌باشد.

64-Bit OS

توجه داشته باشید که پیکربندی DEP تنها در مورد نرم‌افزارها و پردازش‌های ۳۲ بیتی که روی ویندوز ۳۲ یا ۶۴ بیتی اجرا می‌شوند، کاربرد دارد. وقتی سیستم عامل ۶۴ بیتی باشد و DEP سخت‌افزاری قابل استفاده باشد، این ویژگی برای پردازنده‌های ۶۴ بیتی و فضای حافظه‌ی کرنل فعال شده و هیچ تنظیمی برای نافعال کردن آن وجود ندارد.

کپی لینک

WOW 64

بسیاری از کاربران، وقتی می‌خواهند از ویندوز ۳۲ بیتی به ۶۴ بیتی کوچ کنند این سؤال برایشان مطرح می‌شود که آیا ویندوز ۶۴ بیتی قادر به اجرای نرم‌افزارهای ۳۲ بیتی هست یا باید نسخه‌ی ۶۴ بیتی نرم‌افزارها را تهیه کنیم؟

در مورد درایورها و برخی نرم‌افزارهای خاص مشاغل مثل برخی نرم‌افزارهای مهندسی یا ویرایش مالتی‌مدیا نمی‌توان نسخه‌ی ۳۲ بیتی را در ویندوز ۶۴ بیتی استفاده کرد اما در مورد بسیاری از نرم‌افزارها این امکان وجود دارد.

در واقع ویندوز ۶۴ بیتی از طریق یک لایه‌ی سازگاری به نام WOW۶۴ نرم‌افزارهای ۳۲ بیتی را اجرا می‌کند. WOW۶۴ مخفف Windows ۳۲-Bit On Windows ۶۴-Bit است و دقیقاً به معنی اجرای نسخه‌ی ۳۲ بیتی در ویندوز ۶۴ بیتی می‌باشد. لایه‌ی مورد بحث محدودیت‌هایی برای نرم‌افزارها قائل است لذا ویروس‌ها و مخرب‌های ۳۲ بیتی در سیستم‌عامل ۶۴ بیتی با مشکل مواجه می‌شوند. نکته‌ی دیگر این است که مخرب‌های ۳۲ بیتی نمی‌توانند در حالت کرنلی اجرا شوند چرا که در ویندوز ۶۴ بیتی تنها نرم‌افزارهای ۶۴ بیتی در صورت داشتن شرایط امنیتی می‌توانند در حالت کرنلی اجرا شوند. به مثالی توجه کنید، اگر یک سی‌دی صوتی قدیمی داشته باشید و روت‌کیت Sony روی آن باشد، این روت‌کیت نمی‌تواند روی نسخه‌ی ۶۴ بیتی ویندوز نصب شود.

علاوه بر این در نسخه‌ی ۶۴ بیتی ویندوز از نرم‌افزارهای قدیمی ۱۶ بیتی پشتیبانی نمی‌شود. این نرم‌افزارها بسیار قدیمی‌اند و لذا سازنده مجبور می‌شود آنها را به روز کند تا مشکلات امنیتی و باگ‌های موجود برطرف شوند. علاوه بر این مخرب‌های ۱۶ بیتی قادر به خرابکاری در سیستم شما نخواهند بود.

البته با گسترش نسخه‌های ۶۴ بیتی ویندوز، مخرب‌های جدید معمولاً روی آنها اجرا می‌شوند ولیکن مشکل سازگاری مانع از اجرای مخرب‌های قدیمی‌تر خواهد شد.

کپی لینک

جمع‌بندی

با توجه به مواردی که ذکر شد، نسخه‌ی ۶۴ بیتی ویندوز امنیت بالاتری دارد ولیکن نمی‌توان اینطور تصور کرد که نسبت به هر نوع مخرب و یا حمله‌ای ایمن است.

اگر کامپیوتر شما بسیار قدیمی نباشد، از نسخه‌ی ۶۴ بیتی ویندوز پشتیبانی می‌کند و درایورهای سخت‌افزاری ۶۴ بیتی نیز در وب‌سایت سازنده‌ی قطعه یافت می‌شود. با این حال ممکن است کامپیوتر بسیار قدیمی ۱۶ بیتی داشته باشید که تنها درایورهای ۳۲ بیتی برای آن عرضه شده و یا ممکن است پردازنده‌ی نسبتاً قدیمی داشته باشید که ۳۲ بیتی است. در این صورت راهی جز استفاده از نسخه‌ی ۳۲ بیتی ویندوز ندارید.

شما از کدام نسخه‌ی ویندوز استفاده می‌کنید و تاکنون چه مشکلاتی با نرم‌افزارهای خاص مشاغل مختلف داشته‌اید؟ تجارب خود در این زمینه را با دیگران به اشتراک بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
جن سون هوانگ / Jensen Huang / مدیرعامل انویدیا درحال سخنرانی با لباس مشکی
ضیافت تریلیون‌دلاری؛ مدیرعامل انویدیا بزرگان صنعت نیمه‌هادی تایوان را به‌ صرف ناهار دعوت کرد

مدیرعامل انویدیا با سفر به تایوان، میزبان ضیافتی باشکوه برای بیش از ۳۵ مدیرعامل و رهبر صنعت نیمه‌هادی این کشور بود.

18
2 روز پیش
پیام متنی تلگرام با قابلیت اسپویلر فعال
قابلیت اسپویلر تلگرام چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟

ارسال پیام‌های دارای اسپویلر تلگرام به‌خصوص در کانال‌های عمومی برای مخفی‌کردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.

13
یک روز پیش
اپلیکیشن جعلی کریپتو
شرایط باز شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارزی اعلام شد

بانک مرکزی در نامه‌ای کارگزاری‌های رمزارزی را موظف کرد که ۱۰ ردیف اطلاعات خاص را در اختیار شاپرک قرار دهند تا درگاه‌های پرداختشان باز شود.

27
2 روز پیش
اپلیکیشن Edits متا
اینستاگرام اپلیکیشن ویرایش و تدوین ویدیوی Edits را برای رقابت با کپ‌کات معرفی کرد

ظاهراً متا قبل‌ از ممنوعیت بایت‌دنس و کپ‌کات در آمریکا دست به‌ کار شده است تا اپلیکیشن ویرایش ویدیو جدید خود را جایگزین آن کند.

21
یک روز پیش
برنامه پی دی اف ساز برای آیفون
۱۰ برنامه پی دی اف ساز برای آیفون، رایگان و کاربردی

با بهترین برنامه‌ پی دی اف ساز برای ایفون، اسناد کاغذی را در چند ثانیه دیجیتالی کنید. تجربه‌ای حرفه‌ای و سریع در انتظار شماست.

1
2 روز پیش
آیفون ۱۶ در برابر آیفون ۱۳
اکنون همه گوشی‌های آیفون رجیستر می‌شوند

طبق مصوبه‌ی ۳۰ دی ماه، هیئت دولت همه گوشی‌های آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ امکان رجیستر شدن دارند.

93
2 روز پیش
بهترین کنترلر برای بازی برای کامپیوتر
بهترین دسته بازی برای کامپیوتر [دی ۱۴۰۳]

اگر ترجیح می‌دهید برای بازی روی کامپیوتر، به‌جای ماوس و کیبورد از کنترلر استفاده کنید، راهنمای خرید پیش رو برای شما است.

57
2 روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-bmsd
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
کاور ویدئو آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unboxing
آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unbox
00:05:55
کاور ویدئو بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
00:12:59
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
00:09:19
عکس بهزاد و لوگوی اوپن ای آی در کنار اکانت‌های پلاس و رایگان چت‌جی‌پی‌تی
مقایسه کامل چت‌جی‌پی‌تی پولی و رایگان
00:44:10
کاور ویدئو آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
00:10:02
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
00:11:07
کاور ویدئو مقایسه دوربین پرچم‌دار و میان‌رده؛ گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
00:04:51
کاور ویدئو آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
00:04:26
کاور ویدئو آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
00:08:17
کاور ویدئو بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
00:10:17
کاور ویدئو بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
00:11:42
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت / Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi 13 Lite
مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت
00:12:33
کاور ویدئو آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
00:05:10
کاور ویدئو بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
00:09:35
کاور ویدئو بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی / MSI Optix MAG321QR-QD Review
بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی
00:06:39
41 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
55 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

3.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از61,850,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از104,600,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از96,420,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از9,250,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات