ادامه بحران در بازار رمزارز؛ یکی دیگر از بزرگان کریپتو اعلام ورشکستگی کرد

دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
شرکت بلاک‌فای که ارتباطات مالی تنگاتنگی با صرافی FTX دارد، رسماً اعلام ورشکستگی کرد. این جدیدترین نمونه از بحرانی است که صنعت کریپتو در سال ۲۰۲۲ تجربه کرده است.
تبلیغات

بلاک‌فای (BlockFi)، شرکتی سرشناس در حوزه‌ی وام‌دهی و خدمات مالی مربوط به ارز دیجیتال، در بیانیه‌ای اعلام ورشکستگی کرد. در پی سقوط صرافی بزرگ FTX، شماری از شرکت‌های صنعت کریپتو ازجمله بلاک‌فای وارد دورانی بحرانی شدند و احتمالاً در آینده‌ای نه‌چندان دور بر تعداد شرکت‌های ورشکسته‌شده‌ی این حوزه افزوده خواهد شد.

به‌نوشته‌‌ی نیویورک تایمز، مشکلات بلاک‌فای از بهار امسال شروع شد؛ زمانی‌که سقوط تعدادی از شرکت‌های تأثیرگذار صنعت کریپتو بازار را در شوک فروبرد و باعث شد قیمت رمزارزهایی مثل بیت کوین به‌شدت افت کند. صرافی FTX اواخر بهار اعلام کرد که ۴۰۰ میلیون دلار خط اعتباری به بلاک‌فای می‌دهد. یکی از بندهای آن قرارداد به صرافی FTX امکان می‌داد که درصورت تمایل، بلاک‌فای را ازآنِ خود کند.

قرارداد ۴۰۰ میلیون دلاری باعث شد بلاک‌فای ازلحاظ مالی ارتباطات تنگاتنگی با صرافی FTX پیدا کند. به‌دنبال افشاگری درباره‌ی سیاست‌های مالی FTX در هفته‌های اخیر، بلاک‌فای خیلی زود ثباتش را از دست داد و وارد بحران شد. چند روز پس از ورشکسته‌شدن FTX، بلاک‌فای برداشت وجه را برای کاربران غیرممکن کرد و گفت به‌شدت تحت‌تأثیر فروپاشی FTX قرار گرفته است. بلاک‌فای گفت هنوز بخشی از کمک مالی مبتنی‌بر خط اعتباری را برداشت نکرده است و دارایی‌هایی در پلتفرم FTX دارد.

بلاک‌فای اولین شرکت وام‌دهی رمزارز نیست که در سال جاری میلادی ورشکسته می‌شود. پس از بهار پرحاشیه که با افت ۲۰ درصدی قیمت بیت کوین در یک هفته همراه شد،‌ دو شرکت Celsius Network و Voyager Digita اعلام ورشکستگی کردند.

بلاک‌فای که مقر اصلی‌اش در ایالت نیوجرسی آمریکا قرار دارد، در سال ۲۰۱۷ احداث شد و تا سال گذشته‌ی میلادی، تعداد مشتریان خُرده‌فروشی خود را به بیش از ۴۵۰٬۰۰۰ مورد رساند. این مشتریان می‌توانستند تنها در چند دقیقه وام کریپتو بگیرند. یکی از بنیان‌گذاران بلاک‌فای چند ماه پیش گفته بود: «ما هنوز در آغاز این داستان هستیم.»

نهادهای رگولاتوری بارها کسب‌و‌کار شرکت بلاک‌فای را زیرنظر گرفته‌اند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اوایل سال ۲۰۲۲ یکی از واحدهای تجاری بلاک‌فای را به‌دلیل ثبت‌نکردن اسناد مالی، ۱۰۰ میلیون دلار جریمه کرد. این کمیسیون مدتی قبل از جریمه‌ی ۱۰۰ میلیون دلاری، در اطلاعیه‌ای هشدار داده بود که درصورت نقض قانون، شرکت‌های فعال در حوزه‌ی وام‌دهی رمزارز را جریمه می‌کند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده اعلام کرده است که وام‌های رمزارز باید به‌عنوان اوراق بهادار ثبت شوند. همچنین، شرکت‌های فعال در این حوزه باید به‌عنوان شرکت سرمایه‌گذاری ثبت شوند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا متوجه شد که بلاک‌فای درباره‌ی سطح ریسک خدمات وام‌دهی‌اش اطلاعیه‌های غلط یا گمراه‌کننده منتشر کرده است.

توافق ۱۰۰ میلیون دلاری قرار بود انگیزه‌ای برای بلاک‌فای باشد تا اسناد مالی‌اش را رسماً در کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ثبت کند. درصورت وقوع این اتفاق، به‌احتمال زیاد سایر شرکت‌های حوزه‌ی وام‌دهی کریپتو نیز اقدام مشابهی انجام می‌دادند.

بااین‌حال، حامیان صنعت کریپتو دربرابر جریمه‌ی بلاک‌فای موضع گرفتند و گفتند قوانین سخت‌گیرانه‌ی آمریکا باعث شده است شرکت‌های بزرگی مثل FTX در خارج از این کشور فعالیت کنند؛ جایی که نظارت کمتر است و مشتریان درمعرض خطر قرار می‌گیرند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات