پسلرزه فروپاشی FTX: دولت آمریکا عرصه را برای شرکتهای کریپتو تنگتر میکند
والاستریت ژورنال بهنقل از یکی از مقامهای ارشد آمریکایی مینویسد کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) تصمیم گرفته است نظارت بر روند ممیزیِ شرکتهای حوزهی رمزارز را تشدید کند. این اقدام تلاشی برای هشداردادن به سرمایهگذارانی است که دلشان را به گزارشهای اثبات ذخیره (PoR) خوش کردهاند که صرافیهای رمزارز منتشر میکنند.
پاول مانتر، سرپرست حسابداری کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، میگوید سهامداران نباید به گزارشهای اثبات ذخیرهی شرکتها بیشازحد اعتماد کنند؛ چون ممکن است این گزارشها از دقت لازم برخوردار نباشند. بهگفتهی این مقام ارشد، چنین گزارشهایی حاوی اطلاعات کافی برای سرمایهگذاران نیست و نمیتواند ثابت کند که شرکتهای کریپتو دارایی کافی برای پایبندی به وعدههایشان دراختیار دارند.
در پی فروپاشی صرافی بزرگ FTX، بیش از ۹ صرافی رمزارز در سراسر دنیا اعلام کردند که انتشار گزارش برای شفافسازی فعالیتهایشان را شروع میکنند. سقوط FTX بازار رمزارز را در شوک فروبرد و بسیاری از سرمایهگذاران این حوزه را وحشتزده کرد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا نهتنها به سرمایهگذاران، بلکه به شرکتهای ممیزی هشدار میدهد که درصورت پیداکردن موارد قانونشکنی، سراغ نهادهای مجری قانون خواهد گرفت.
تغییر در سیاستهای سختگیرانهی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اتفاق مهمی قلمداد میشود؛ چون از زمان فروپاشی FTX، سؤالهای زیادی دربارهی بایننس، بزرگترین صرافی کریپتو، ایجاد شده است. مدتی پیش، بایننس گزارش اثبات ذخیره منتشر کرد؛ اما تنها دو روز بعد شاهد برداشتهشدن این گزارش از روی تمامی واحدهای خبری این شرکت بودیم. Mazars، شرکت ممیزی سرشناس که بایننس استخدام کرده بود، در بیانیهای گفت همکاری با شرکتهای حوزهی کریپتو را متوقف کرده است.
بهادعای نشریهی والاستریت ژورنال، بایننس پس از توقف همکاری با Mazars در تلاش بوده است با شرکت ممیزی دیگری وارد همکاری شود. ظاهراً بایننس سراغ چند شرکت بزرگ شامل Deloitte و EY و KPMG و PwC رفته است؛ اما هیچیک از این شرکتها فعلاً به همکاری با شرکتهای خصوصی حوزهی کریپتو تمایلی ندارند.