در دوران صعودی بیتکوین مراقب کلاهبرداریها باشید
افزایش شدید قیمت بیتکوین، بهویژه در ماههای اخیر، باعث ایجاد حس شتاب و عجله در کاربران برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال شده است. گزارشها حاکی از آن است که کلاهبرداران از حس شتاب و عجلهی سرمایهگذاران برای سرقت استفاده میکنند.
کلاهبرداریهای مربوط به ارزهای دیجیتال درحالحاضر بسیار رایج است؛ بهطوریکه مرکز شکایات جرایم اینترنتی FBI تخمین میزند که خسارات ناشی از این نوع کلاهبرداریها در سال گذشته به بیش از ۵٫۶ میلیارد دلار میرسد که تقریباً نیمی از کل خسارات کلاهبرداری گزارششده را شامل میشود.
با نزدیکشدن قیمت بیتکوین به ۱۰۰٬۰۰۰ دلار، کلاهبرداران در حال افزایش فعالیتهای خود هستند. Eva Velasquez، رئیس مرکز منابع سرقت هویت میگوید: «این موضوع باعث ایجاد حس FOMO (ترس ازدستدادن) و فوریت برای سرمایهگذاری در بیتکوین میشود.» کلاهبرداران از رویدادهای خارجی برای ایجاد سردرگمی و حس شتاب استفاده میکنند تا پول شما را سرقت کنند.
درحالحاضر، منابع معتبر استراتژیهای مشروع برای کسب درآمد از بیتکوین را بهطور عمومی بررسی میکنند. این موضوع بههمراه پیشرفتهای تکنولوژیکی هوش مصنوعی، باعث میشود که کلاهبرداریها حتی برای سرمایهگذاران حرفهای نیز واقعیتر به نظر برسند.
در سال گذشته، مرکز شکایات جرایم اینترنتی FBI بیش از ۶۹٬۰۰۰ شکایت مربوط به کلاهبرداریهای ارز دیجیتال دریافت کرد. این شکایات تقریباً نیمی از کل خسارات کلاهبرداری را شامل میشود.
برای شناسایی و جلوگیری از کلاهبرداریهای جدید ارز دیجیتال، باید به چند نکته توجه کنید. بهعنوان مثال، کلاهبرداران از نامهای مشهور مانند ایلان ماسک استفاده میکنند. آنها ویدئوهای جعلی از ایلان ماسک پخش میکنند که به نظر میرسد دربارهی فرصتهای خاص ارز دیجیتال صحبت میکند. در یکی از این کلاهبرداریها، سارقان سعی کردند سرمایهگذاران را به اسکن کد QR ترغیب کنند و وعده دادند که دو برابر مبلغ سرمایهگذاریشده را به آنها بازمیگردانند.
کلاهبرداران از ترس برای بهدامانداختن قربانیان استفاده میکنند. برای مثال، کوینبیس گزارش میدهد که کلاهبرداران پیامکهایی ارسال میکنند که در آن ادعا میشود حساب کاربری یکی از مالکان ارز دیجیتال به خطر افتاده است. اگر کاربر به این پیام پاسخ دهد، کلاهبرداران سعی میکنند اطلاعات بیشتری مانند عبارت سید (Seed Phrase) کاربر را به دست آورند تا بتوانند حساب را خالی کنند.
اگر پیامکی یا ایمیلی دریافت کردید که ادعا میکند مشکلی برای حساب ارز دیجیتال شما وجود دارد، به آن پاسخ ندهید و هیچ لینکی را کلیک نکنید. بهجای آن، بهطور مستقیم به وبسایت ارائهدهندهی خود مراجعه کنید یا با شمارهتلفنی تماس بگیرید که اطمینان دارید به ارائهدهنده تعلق دارد.
همچنین، باید به پیشنهادهای تبلیغاتی مشکوک باشید. کلاهبرداران گاهی اوقات ایمیلها یا تبلیغاتی در شبکههای اجتماعی ارسال میکنند که پیشنهادهای وسوسهکننده برای سرمایهگذاری در ارز دیجیتال ارائه میدهند. این تبلیغات ممکن است شبیه پیشنهادهای معتبر از شرکتهای شناختهشده باشد؛ اما شاید یک حرف در URL کم شده باشد و اگر روی آن کلیک کنید، به وبسایت جعلی منتقل میشوید.
در نهایت، برای جلوگیری از کلاهبرداری توصیه میشود که قبلاز سرمایهگذاری در هر ارز یا توکن جدیدی، بهاندازه کافی تحقیق کنید. همچنین، مطمئن شوید هر توکنی که قصد دارید بخرید، در وبسایتهای معتبر مانند CoinGecko یا CoinMarketCap لیست شده باشد.
توجه: این مقاله حاوی توصیهی اقتصادی زومیت نیست و صرفاً جنبهی اطلاعرسانی دارد.