جهش لحظهای بیتکوین به بالای ۱۰۶ هزار دلار با امید به خبر ذخایر استراتژیک آمریکا
بنابر گزارش رویترز، بیتکوین، بزرگترین و شناختهشدهترین ارز دیجیتال جهان، اخیراً از مرز ۱۰۶ هزار دلار عبور کرد و تا ۱۰۶,۵۳۳ دلار نیز پیش رفت. در آخرین معاملات، این ارز دیجیتال با ۳٫۲ درصد افزایش، به قیمت ۱۰۴,۴۶۲ دلار رسید. یکی از دلایل اصلی جهش یادشده، گمانهزنیها در مورد احتمال استفادهی دولتها، مخصوصاً ایالات متحده آمریکا، از بیتکوین بهعنوان بخشی از ذخایر استراتژیک خود است. در کنار بیتکوین، اتریوم نیز با ۱٫۵ درصد افزایش به قیمت ۳,۹۶۵ دلار رسید.
جهش لحظهای بیتکوین به بالای ۱۰۶ هزار دلار، بازار را وارد مرحلهای جدید کرده است. تحلیلگران، هدف بعدی بازار را رسیدن به قیمت ۱۱۰ هزار دلار میدانند. بسیاری از سرمایهگذارانی که منتظر کاهش قیمت بودند، با این صعود ناگهانی غافلگیر شدند؛ چرا که امید به خبر ذخایر استراتژیک آمریکا، روند بازار را بهطور کلی تغییر داد.
ورود شرکت MicroStrategy به شاخص نزدک ۱۰۰ که یک شاخص مهم در بازار سهام فناوری محسوب میشود، تأثیر مثبتی بر قیمت بیتکوین داشته است. MicroStrategy، یک شرکت نرمافزاری بهحساب میآید که بهطور فعال در بیتکوین سرمایهگذاری میکند و در چند وقت اخیر، افزایش چشمگیر ارزش سهام را تجربه کرد.
شرکت MicroStrategy درحالحاضر بزرگترین دارندهی شرکتی بیتکوین در جهان محسوب میشود و ارزش سهامش در سال جاری، بیش از شش برابر افزایش یافته و ارزش بازار آن تقریباً به ۹۴ میلیارد دلار رسیده است. علاوهبراین، گمانهزنیها در مورد تغییر رویکرد دولتها نسبت به ارزهای دیجیتال نیز در افزایش قیمت بیتکوین بیتأثیر نبود.
برخی از سرمایهگذاران باور دارند که دولت جدید ایالات متحده، رویکرد دوستانهتری نسبت به ارزهای دیجیتال اتخاذ خواهد کرد که همین موضوع میتواند به افزایش اعتماد به این بازار منجر شود. بیتکوین از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، ۱۹۲ درصد افزایش قیمت داشته است.
براساس دادههای CoinGecko، تا ماه جولای، دولتها ۲٫۲ درصد از کل عرضهی بیتکوین را در اختیار داشتند. ایالات متحده با داشتن تقریباً ۲۰۰ هزار بیتکوین، به ارزش بیش از ۲۰ میلیارد دلار، بزرگترین دارندهی دولتی این ارز دیجیتال محسوب میشود. چین، بریتانیا، بوتان و السالوادور نیز از دیگر کشورهایی هستند که مقادیر قابل توجهی بیتکوین در اختیار دارند.
همچنین انتقاد رئیسجمهور روسیه به نقش سیاسی دلار در بازار جهانی در چند روز گذشته، باعث شد بسیاری از کشورها بهدنبال داراییهای جایگزین از جمله ارزهای دیجیتال باشند. این اظهارات نیز به گمانهزنیها در مورد تبدیل بیتکوین به بخشی از ذخایر استراتژیک کشورها دامن زده است.
دونالد ترامپ نیز در مصاحبهی اخیر خود بیان کرد: «ما کار بزرگی با کریپتو انجام خواهیم داد.» همچنین ترامپ تأیید کرد که دولت تحت مدیریتش، بهدنبال ایجاد ذخایر ارز دیجیتال مشابه ذخایر نفتی، در آیندهای نزدیک است.
ناگفته نماند که برخی از کارشناسان و مقامات رسمی، مانند رئیس فدرال رزرو، همچنان نسبت به بیتکوین بااحتیاط برخورد میکنند. آنها معتقدند که تبدیل بیتکوین به ذخیرهی استراتژیک، فرایندی زمانبر و پیچیده است.
توجه: این مقاله حاوی توصیهی اقتصادی زومیت نیست و صرفاً جنبهی اطلاعرسانی دارد.