سرفیس استودیو 2 پلاس درمقابل استودیو 2؛ محصول جدید مایکروسافت چه تفاوتی با نسل پیشین دارد

پنج‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۵
مطالعه 7 دقیقه
اکنون که سرفیس استودیو ۲ پلاس با پردازنده نسل ۱۱، طراحی قبلی و برچسب قیمت ۴۳۰۰ دلار رونمایی شده، زمان مناسبی برای مقایسه این محصول با سرفیس استودیو ۲ به نظر می‌رسد.
تبلیغات

سال ۲۰۱۶ نخستین نسل سرفیس استودیو توسط مایکروسافت رونمایی شد؛ محصولی که با نمایشگر ۲۸ اینچی و لولای Zero Gravity و سخت‌افزار پنهان‌شده در دل پایه‌ی کوچکش، توجه بسیاری را به خود جلب کرد. حال این بار نوبت به نسل جدید آن یعنی سرفیس استودیو ۲ پلاس رسیده که در دنیای فناوری خودنمایی کند. اما آیا با توجه به مشخصاتش می‌تواند چنین کاری انجام دهد؟

با رونمایی این محصول مشخص شد که سرفیس استودیو ۲ پلاس متأسفانه ازلحاظ طراحی و ظاهر تفاوتی با سرفیس استودیو ۲ ندارد و بیشتر بخش سخت‌افزار آن ارتقا یافته است. این کامپیوتر رومیزی، تنها در یک نسخه و آن هم با قیمت زیاد ۴,۳۰۰ دلار فروخته می‌شود.

نمای روبه‌روی سرفیس استودیو ۲

سرفیس استودیو ۲ دیگر پا به سن گذاشته و بسیاری از خرده‌فروشان (از جمله خود مایکروسافت) ارائه‌ی آن را متوقف کرده‌اند. Surface Studio 2 Plus تازه‌نفس، درحالی‌که ظاهری مشابه با این دستگاه دارد، سخت‌افزار و نرم‌افزارش بهبود یافته است تا حداقل کاربران جدید را به خرید ترغیب کند.

حال در این مقاله قصد داریم سرفیس استودیو ۲ پلاس را با سرفیس استودیو ۲ مقایسه کنیم تا ببینیم چه مواردی در آن بهبود یافته‌اند.

کپی لینک

طراحی و ویژگی‌ها

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، سرفیس استودیو ۲ پلاس شباهت زیادی به استودیو ۲ دارد و ابعاد و تقریباً وزن آن‌ها نیز یکسان است. در طراحی آن هنوز صفحه‌نمایش لمسی بزرگی دیده می‌شود که می‌توان آن را به صورت صاف روی میز قرار داد یا مانند نمایشگری معمولی به صورت ایستاده استفاده کرد. انتظار می‌رفت در نسل جدید شاهد تغییرات ظاهری باشیم اما متأسفانه این‌گونه پیش نرفت.

به‌طور کلی، تغییرات ظاهری محصول مذکور کم هستند و احتمالاً به‌خاطر همین موضوع است که مایکروسافت محصول جدید را با پسوند «پلاس» نام‌گذاری کرده است؛ زیرا در بهترین حالت تنها نسخه‌ای بهبودیافته از سرفیس استودیو ۲ محسوب می‌شود.

سرفیس استودیو ۲ پلاس در حالت های مختلف

استودیو ۲ پلاس اکنون پورت‌های مدرن‌تری در پشت پایه خود دارد که از آن‌ها می‌توان به ۳ پورت USB Type-C با استاندارد Thunderbolt 4، دو درگاه USB-A 3.1، جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا و Gigabit Ethernet اشاره کرد. وجود این درگاه‌ها در دستگاه مذکور به‌روزرسانی بزرگی نسبت به ترکیب USB-C و USB-A در استودیو ۲ محسوب می‌شود؛ اما دیگر خبری از کارت‌خوان SD نیست.

استودیو ۲ دارای «Dolby Audio» برای بلندگوهای استریو ۲.۱ خود بود، از سوی دیگر استودیو ۲ پلاس گواهی دالبی اتموس را دریافت کرد. درضمن، با وجود یکسان بودن نمایشگر در هر دو مدل، «Dolby Vision» به این محصول اضافه شده است. این امر می‌تواند تماشای رسانه‌ها را بسیار لذت‌بخش‌تر کند، به‌ویژه زمانی که با صفحه‌نمایش لمسی ۲۸ اینچی دارای رزولوشن ۳۰۰۰ در ۴۵۰۰ کار می‌کنید.

سرفیس استودیو ۲ در حالت های مختلف

استودیو ۲ پلاس از موارد امنیتی جدیدی پشتیبانی می‌کند. استودیو ۲ دارای دوربین IR و تراشه TPM است. از سوی دیگر، استودیو ۲ پلاس همان دوربین IR و تراشه TPM 2.0 را دارد و همچنین از کرنل امن‌تر ویندوز ۱۱ بهره می‌گیرد. دوربین استودیو ۲ پلاس نیز برای ثبت تصویر واضح‌تر به FHD ارتقا یافته است. همچنین استودیو ۲ پلاس به وای‌فای ۶ و بلوتوث ۵.۱ مجهز شده است. در صورتی که استودیو ۲ هنوز از وای‌فای ۵ و بلوتوث ۴.۱ پشتیبانی می‌کند.

کپی لینک

عملکرد

بزرگ‌ترین تفاوت سرفیس استودیو ۲ پلاس و استودیو ۲ بدون شک عملکرد آن‌ها است. درحالی‌که استودیو ۲ به پردازنده نسل هفتم اینتل Core i7-7820HQ مجهز شده بود، استودیو ۲ پلاس از پردازنده نسل یازدهم اینتل Core i7-11370H استفاده می‌کند. مایکروسافت می‌گوید با این تغییرات عملکرد ۵۰ درصد در مقایسه با Studio 2 افزایش می‌یابد.

اما اگر بخواهیم روراست باشیم، می‌دانیم که استفاده از چنین پردازنده‌ی قدیمی که برای دو نسل پیش است و از قضا یکی از ضعیف‌ترین‌های نسل ۱۱ اینتل نیز تلقی می‌شود کمی ناامیدکننده به‌نظر می‌رسد.

سرفیس استودیو ۲ در حالت های مختلف

در بخش گرافیک نیز شاهد به‌روزرسانی بودیم. محصول جدید مایکروسافت به جای انویدیا GTX 1060 یا GTX 1070 نسل پیشین از RTX 3060 استفاده می‌کند. این ارتقا باعث می‌شود سرفیس استودیو ۲ پلاس برای کارهای تخصصی و حتی گیمینگ بهتر باشد. هنوز رم DDR4 مورد استفاده قرار گرفته (سرعت آن مشخص نیست) و یک SSD (نسخه PCIe آن مشخص نیست) با ظرفیت یک ترابایت در دستگاه مذکور به کار رفته است.

Surface Studio 2+

برای جمع‌بندی، سرفیس استودیو ۲ پلاس از همان طراحی استودیو ۲ استفاده می‌کند. اما درگاه‌ها افزایش یافته‌، اجزای قابل تعویض بیشتر شده و ویژگی‌های جدیدی نیز به نمایشگر، بلندگو و سیستم امنیتی اضافه شده‌اند. درضمن، میزان عملکرد به لطف پردازنده نسل یازدهم اینتل Core i7-11370H و پردازنده گرافیکی مجزا NVIDIA RTX 3060 بهتر شده است.

بااین‌اوصاف، به‌نظر می‌رسد که حداقل مشخصات سخت‌افزاری مدل جدید با برچسب قیمتی‌اش هم‌خوانی ندارد. مایکروسافت می‌توانست بعد از گذشت ۵ سال، سخت‌افزار بسیار بهتری را برای این محصول گران‌قیمت انتخاب کند و ارزش خرید آن را بالاتر ببرد. به‌طور کلی، سرفیس استودیو ۲ پلاس بیشتر برای طراحان می‌تواند توجیه خرید داشته باشد؛ هرچند که سخت‌افزار ضعیف آن ممکن است این گروه را نیز کمی ناامید کند.

  • نقاط قوتپورت‌های بسیار بهتربهبود یافتن عملکرد CPU و GPUDolby Vision و Dolby Atmosوب‌کم بهبودیافته
  • نقاط ضعففاقد کارت‌خوان SDقیمت زیاداستفاده از پردازنده نسبتاً قدیمی
سرفیس استودیو ۲ همراه با کیبورد و ماوس

محصول

سرفیس استودیو ۲ پلاس

سرفیس استودیو ۲

پردازنده

پردازنده نسل یازدهم Intel® Core™ i7-11370H

اینتل Core i7-7820HQ

گرافیک

GPU لپ تاپ NVIDIA GeForce RTX 3060 با ۶ گیگابایت GDDR6 GPU

انویدیا GeForce GTX 1060 6GB حافظه GDDR5 (با پیکربندی i7/16/1TB)

انویدیا GeForce GTX 1070 8GB حافظه GDDR5 (با پیکربندی i7/32/1TB و i7/32/2TB)

مموری و ذخیره‌سازی

۳۲ گیگابایت (DDR4)

یک ترابایت درایو حالت جامد (SSD)

۱۶ یا ۳۲ گیگابایت (DDR4)

یک یا ۲ ترابایت درایو حالت جامد (SSD)

نمایشگر

صفحه‌نمایش: ۲۸ اینچی PixelSense

لمس: چندلمسی ۱۰ نقطه

نسبت تصویر: ۳:۲

وضوح: ۴۵۰۰ در ۳۰۰۰

مشخصات رنگ: sRGB و Vivid

صفحه‌نمایش رنگی کالیبره‌شده به صورت جداگانه

نسبت کنتراست ۱۲۰۰:۱

پشتیبانی Dolby Vision 4

Gorilla Glass 3

روشنایی: ۵۰۰ نیت (معمولی)، ۱۲ نیت (حداقل)

صفحه‌نمایش: نمایشگر 28 اینچی PixelSense

وضوح: ۴۵۰۰ در ۳۰۰۰

تنظیمات رنگ: sRGB ،DCI-P3 و Vivid

صفحه‌نمایش رنگی کالیبره‌شده به صورت جداگانه

نسبت تصویر: ۳:۲

لمس: چندلمسی ۱۰ نقطه

اندازه

پایه:

۲۵۰ در ۲۲۰ در ۳۱٫۴۵ میلی‌متر

نمایشگر:

۶۳۷٫۳۵ در ۱۲٫۵ در ۴۳۸٫۹

پایه:

۲۵۰ در ۲۲۰ در ۳۲٫۲۰ میلی‌متر

نمایشگر:

۶۳۷٫۳۵ در ۴۳۸٫۹ در ۱۲٫۵

دوربین‌ها

دوربین احراز هویت چهره Windows Hello

دوربین جلو 1080p Full HD

دوربین احراز هویت چهره Windows Hello (جلو)

دوربین جلو ۵ مگاپیکسلی با توانایی فیلم‌برداری HD 1080p

صدا

میکروفن استودیو دوگانه میدان‌دور

بلندگوهای استریو ۲.۱ با Dolby Atmos 5

میکروفون دوگانه

بلندگوهای استریو ۲.۱ با Dolby Audio

درگاه‌ها

۳ پورت USB Type-C با استاندارد Thunderbolt 4

۲ پورت USB 3.1 Type-A

جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری

Gigabit Ethernet

۴ پورت USB 3.0

کارت‌خوان SD

یک پورت USB-C

جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری

Gigabit Ethernet

شبکه و اتصال

وای‌فای ۶: سازگار با 802.11ax

بلوتوث ۵.۱

وای‌فای: شبکه بی سیم Wi-Fi 802.11ac

بلوتوث ۴.۱

نرم افزار

ویندوز ۱۱ پرو

اپ‌های Microsoft 365 از قبل بارگذاری شده

ویندوز ۱۰ پرو

امکان ارتقاء رایگان به ویندوز ۱۱

خارجی

دکمه های فیزیکی:

صدا، پاور

لولای Zero gravity

دکمه‌های فیزیکی:

صدا، پاور

آنچه در جعبه است

سرفیس استودیو ۲ پلاس

قلم سرفیس

صفحه‌کلید سرفیس

ماوس سرفیس

سیم برق

راهنمای شروع سریع

راهنمای ایمنی و گارانتی

سرفیس استودیو ۲

قلم سرفیس

صفحه‌کلید سرفیس

ماوس سرفیس

سیم برق

راهنمای شروع سریع

راهنمای ایمنی و گارانتی

نظر شما همراهان زومیت درباره‌ی سرفیس استودیو ۲ و استودیو ۲ پلاس چیست؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات