ماتریس از اولین آلاینوان MSI نسل ۱۳ اینتل با رم DDR5 رونمایی کرد
شرکت ماتریس که نمایندهی انحصاری برند MSI را در بازار کشور است، اولین آلاینوان یا کامپیوتر بدون کیس دنیا مجهز به پردازنده نسل ۱۳ اینتل با حافظهی DDR5 را معرفی کرد. در این مراسم که با حضور جمعی از خبرنگاران و نویسندگان حوزهی فناوری برگزار شد، شرحی از قابلیتهای عمومی و البته انحصاری آلاینوانهای جدید MSI ازجمله قابلیت Tobii Aware و نرمافزار MSI Cloud Center ارائه شد و از برنامههای ماتریس برای عرضهی آلاینوانهای مجهز به پردازندهی نسل ۱۴ اینتل صحبت به میان آمد.
برند MSI در بازار کامپیوترهای بدون کیس که بیشترین استفاده را در شرکتها، ادارهها و فروشگاهها دارند، برند نامآشنایی است و بهگفتهی ماتریس، حدود ۹۰ درصد بازار ایران را به خود اختصاص داده است. این برند تایوانی آلاینوان های خود را در دو سری Modern و Pro با کانفیگ سختافزاری متفاوت ارائه میکند. مدلی که امروز رونمایی شد، از سری Modern بود؛ مدل ۲۷ اینچی AM272 و مدل ۲۴ اینچی AM242 در دو رنگ سفید و مشکی که بهگفتهی ماتریس، بهقدری جدید هستند که هنوز در خود وبسایت MSI عرضه نشدهاند.
هر دو مدل از پردازندههای نسل ۱۳ اینتل در کانفیگهای مختلف بهره میبرند؛ ازجمله پردازندههای Core i7 1360P و Core i5 1335U و Core i7 13700. بهگفتهی ماتریس، آلاینوانهای جدید MSI اولین کامپیوترهای بدون کیس دنیا با پردازندهی نسل ۱۳ هستند که از رم DDR5 تا ۶۴ گیگابایت پشتیبانی میکنند.
بهطورکلی، DDR5 در هر زمینهای درمقایسهبا نسل قبلی خود بهبود پیدا کرده و پهنای باند گستردهتر و ظرفیت بیشتر، مصرف انرژی کمتر و بهرهمندی از ماژول حافظه ECC ارائه میدهد. البتهکه استفاده از رم DDR5 هزینهی بیشتری را بههمراه خواهد داشت، اما باتوجه به قدیمیتر و خارجازدسترس شدن رم DDR4 با گذشت زمان، دورنمای خرید دستگاه مجهز به رم جدیدتر با درنظر گرفتن خدمات پسازفروش، منطقیتر بهنظر میآید.
البته کانون توجه مراسم بیش از آنکه به سختافزار معطوف باشد، به دو قابلیت نرمافزاری و انحصاری آلاینوانهای نسل ۱۲ و ۱۳ اماسای اختصاص داشت؛ قابلیت امنیتی Tobii Aware و نرمافزار بهاشتراکگذاری فایل MSI Cloud Center که بهعنوان مهمترین ویژگیهای مدلهای جدید آلاینوانهای MSI معرفی شدند.
نرمافزار MSI Cloud Center برای راهاندازی شبکه داخلی بدون نیاز به دانش و تجهیزات خاص
نرمافزار MSI Cloud Center درواقع راهکاری است برای شرکتهایی که میخواهند با کمترین هزینه و تجهیزات و حتی کمترین دانش از شبکه، شبکهی داخلی خود را راهاندازی کنند و بهاشتراکگذاری فایل بین کامپیوترها و حتی گوشی های هوشمند را تنها بهکمک اپلیکیشن انجام دهند. تنها کافی است اپلیکیشن MSI Cloud Center روی آیفون یا گوشیهای اندرویدی نصب شود و برای ورود به محیط نرمافزار در کامپیوتر کد QR روی دستگاه اسکن شود. بهگفتهی ماتریس، استفاده از شبکهی ابری MSI سریع و امن است و میتوان برای کاربران سطح دسترسی متفاوتی تعیین کرد.
قابلیت Tobii Aware که شاید بیشترین زمان مراسم را بهخود اختصاص داد و بهطور عملی هم بهنمایش گذاشته شد، قابلیتی است که بهکمک حسگر تشخیص چهره که روی وبکم FHD آلاینوان سوار است، میکوشد امنیت و سلامت کاربر را ارتقا دهد. برای مثال، بهمحض اینکه فردی پشت سر شما میایستد، نرمافزار Tobii Aware با فرستادن نوتیفیکشن شما را مطلع میکند و با تار کردن صفحهنمایش، خواندن محتوای روی سیستمتان را برای آن فرد غیرممکن میکند. با کنار رفتن فرد از جلوی وبکم، صفحهنمایش بلافاصله بهحالت عادی باز میگردد. اگر هم سرتان را از روی مانیتور بردارید یا از پشت میزتان بلند شوید، سیستم قفل میشود و اجازه نمیدهد فرد دیگری با آن کار کند. ما این قابلیت را پیشتر در بررسی آلاینوان Pro AP272 13M امتحان و عملکرد خوبی را تجربه کردیم.
قابلیت Tobii Aware برای افزایش امنیت و سلامت کاربر
البته قابلیت Tobii Aware سلامت کاربر را هم در نظر میگیرد و شبیه Screen Distance که در iOS 17 به آیفون اضافه شد، فاصلهی شما از نمایشگر و مدتزمانی را که پشت سیستم نشستهاید، بررسی میکند و درصورت تشخیص احتمال فشار به چشمها، به شما هشدار خواهد داد تا نگاهتان را برای مدتی از مانیتور دور کنید.
درکنار این دو قابلیت که صرفا در آلاینوانهای مجهز به پردازندههای نسل ۱۲ و ۱۳ به کاربر ارائه میشوند، ماتریس به معرفی قابلیتهای عمومی کامپیوترهای بدون کیس MSI پرداخت؛ ازجمله قابلیت حذف صدای محیط Sound Tune، قابلیت Instant Display برای استفاده از مانیتور بدون نیاز به روشن کردن سیستم و سیستم کولینگ تقریبا بیصدای Silent Cooling که سالها است در محصولات MSI بهکار میرود و هر نسل ارتقا پیدا میکند.
واحد خدمات پسازفروش محصولات MSI در شرکت ماتریس
ماتریس در بخش دیگری از مراسم به شرح قابلیتهایی پرداخت که کلمهی «تنها» را یدک میکشیدند؛ مثلا تنها آلاینوان دنیا مجهز به جوی استیک برای کنترل ویژگیهای نمایشگر؛ تنها آلاینوان دنیا با قابلیت ارتقای حافظهی ذخیرهسازی بدون نیاز به مراجعه به مرکز خدمات و تنها آلاینوان دنیا مجهز به تراشهی TPM برای ارتقای امنیت.
وجود تراشهی TPM روی سیستم بهصورت سختافزاری به این معنی است که اطلاعات حساس کاربر مانند رمزعبور یا اطلاعات بایومتریک بهجای ذخیرهشدن روی هارد، روی این تراشه رمزنگاری میشوند تا بدینترتیب،خطر بازیابی اطلاعات با سرقت هارد به صفر برسد. سرعت عملکرد تراشه هم درمقایسه با نسخههای فریمور که توسط شرکتهای دیگر عرضه میشوند، به مراتب بالاتر است.
ماتریس درانتها از برنامههای این شرکت برای عرضهی آلاینوانهای مجهز به تراشهی نسل ۱۴ در ماه ژانویه ۲۰۲۴ (دی-بهمن ۱۴۰۲) خبر داد و بازدیدی از بخش خدمات پسازفروش و نحوهی تعمیر آلاینوانهای MSI صورت گرفت.
بهگفتهی ماتریس، آلاینوانهای مجهز به پردازندههای نسل ۱۳ اینتل با رم DDR5 همزمان با عرضهی جهانی از دو هفتهی آینده وارد بازار ایران میشوند.
نظرات