رکوردشکنی سامسونگ در فصل چهارم ۲۰۱۷ با کسب ۱۴ میلیارد دلار سود عملیاتی

چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
سامسونگ با کسب سود ۱۴ میلیارد دلاری از درآمد ۶۱.۵ میلیارد دلاری طی سه‌ماهه‌ی پایانی ۲۰۱۷، رکوردشکنی کرد.
تبلیغات

سامسونگ امروز اعلام کرد که برای نخستین بار، فرآیند تجزیه‌ی سهام خود را انجام داده است. کره‌ای‌ها پس از دستیابی به سود سالانه‌ی فوق‌العاده‌ای که عمدتا تحت تأثیر چرخه‌ی تنگاتنگ عرضه‌ و تقاضای بسیار بالا برای تراشه‌های حافظه (Super Cycle) است؛ اکنون پیش‌بینی می‌کنند که تقاضا برای محصولات مرتبط با صنعت نیمه‌هادی در سال ۲۰۱۸ نیز بسیار بالا خواهد بود. استراتژی غول دنیای فناوری مبنی بر تجزیه‌ی سهام (تقسیم سهام سرمایه‌ی یک شرکت سهامی عام، به تعداد بیشتری از سهم‌های عادی)، یکی از جدیدترین اقدامات این شرکت برای افزایش عایدی سهام‌داران است که ۵.۸ تریلیون وان (۵.۴ میلیارد دلار) سود سهام سالانه و خرید ۹.۲ تریلیون وان (۸.۵۶ میلیارد دلار) از سهام توسط خود سامسونگ و در نهایت ابطال آن‌ها در سال ۲۰۱۷ را دربرمی‌گیرد.

گشاده‌دستی سامسونگ، سرمایه‌گذاران را با وجود نگرانی‌های موجود بر سر آینده‌ی کسب‌وکار تراشه‌های حافظه، نسبت به حفظ سهامشان ترغیب کرد. تجزیه‌ی سهام سامسونگ، درها را به روی سرمایه‌گذاران خرده نیز خواهد گشود و این موضوع به زعم تحلیل‌گران، نقدینگی کره‌ای‌ها و ارزش‌‌ پایه‌ی سهام را افزایش خواهد داد. در این خصوص، کیم سونگ‌-سو، مدیر صندوق مؤسسه‌ی LS Asset Management که از سهام‌داران سامسونگ نیز محسوب می‌شود، با اشاره به بی‌اعتنایی سامسونگ در گذشته به درخواست سهام‌داران جهت تجزیه‌ی سهام، می‌گوید:

[تصمیم سامسونگ] مبنی بر تجزیه‌ی سهام، من را شگفت‌زده کرد. این موضوع بر بنیاد شرکت تأثیری نخواهد گذاشت؛ اما عرضه‌ی سهام را افزایش خواهد داد و تأثیری مثبتی بر ارزش سهام خواهد داشت.

سامسونگ به‌لطف سپری‌کردن فصلی فوق‌العاده طی سه‌ماهه‌ی پایانی سال ۲۰۱۷، سود عملیاتی سالیانه‌ی ۵۳.۷ تریلیون وانی (۵۰.۲ میلیارد دلاری) را طی سال گذشته‌ی میلادی کسب کرد و بدین ترتیب رکورد سود عملیاتی ۳۶.۸ تریلیونی وانی خود در سال ۲۰۱۳ را شکست. 

در حالی که کسب چنین سودی توسط کره‌ای‌ها پیش‌بینی می‌شد؛ اما ارزش هر سهم آن‌ها پس از انتشار خبر تجزیه‌ی سهام جهت «فراهم‌سازی سود سهام برای طیف گسترده‌ای از سهام‌داران»، به میزان ۸ درصد افزایش یافت. سامسونگ در خبر خوب دیگری برای سهام‌داران، با اعلام اینکه تقاضا برای محصولات نیمه‌هادی در سال ۲۰۱۸ نیز بسیار بالا خواهد بود، نگرانی‌های موجود در خصوص احتمال زوال کسب‌وکار موفق نیمه‌هادی را کاهش داد. سامسونگ در این خصوص طی بیانیه‌ای اعلام کرد:

با نگاه به شرایط در آینده‌ی نه‌چندان دور و طولانی‌مدت، سامسونگ پیش‌بینی می‌کند که واحد تولید قطعات آن، شاهد افزایش تقاضا از جانب [شرکت‌های مختلف] برای محصولات جدید خواهد بود.

تراشه‌سازهایی مانند سامسونگ، همتای کره‌ای‌ آن، SK Hynix و اینتل، شاهد افزایش قابل توجه فروش محصولات نیمه‌هادی به‌‌لطف بالا رفتن تقاضا در دنیا برای ظرفیت پردازشی بیش‌تر جهت به‌کارگیری در دیتاسنترها، گوشی‌های هوشمند بالارده و پردازش ارزهای دیجیتال بودند. 

سود عملیاتی سامسونگ طی سه‌ماهه‌ی منتهی به ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ با افزایش ۶۴ درصدی، مطابق پیش‌بینی‌ها به ۱۵.۱۵ تریلیون وان (۱۴.۱۳ میلیارد دلاری) همراه بود. کسب‌وکار تراشه‌ی سامسونگ با کسب ۳۵.۲ تریلیون وان (۳۲.۸۳ میلیارد دلار) سود عملیاتی و دو برابر‌ کردن سود سالانه‌ی خود طی سه‌ماهه‌ی پایانی، در سال گذشته‌ی میلادی بیش‌ترین سود را عاید کره‌ای‌ها کرده است. 

براساس پیش‌بینی‌های سامسونگ، عرضه‌ی تراشه‌های فلش NAND و DRAM در سال ۲۰۱۸ به‌ترتیب ۴۰ و ۲۰ درصد افزایش پیدا کند. همچنین به‌دلیل افزایش تقاضا بر سر ارزهای رمزپایه، واحد تولید تراشه‌ی سامسونگ از رده‌ی چهارم به رده‌ی دوم، پس از شرکت تایوانی TSMC صعود خواهد کرد. ارزهای رمزپایه‌، نوعی ارز دیجیتال محسوب می‌شوند که از فناوری‌های رمزنگاری بهره می‌برند و می‌توان از آن‌ها در تجارت استفاده کرد. این فناوری برای اعتبار بخشیدن به تراکنش‌ها به تراشه‌های قدرتمند نیاز دارد.

واحد تولید گوشی‌های هوشمند سامسونگ که رقیب اصلی اپل نیز محسوب می‌شود، سود عملیاتی ۲.۴ تریلیون وانی (۲.۲۳ میلیارد دلاری) را در سه‌ماهه‌ی پایانی سال ۲۰۱۷ ثبت کرده است که نسبت به بازه‌ی زمانی مشابه در سال گذشته‌ی میلادی، کاهشی ۳ درصدی را نشان می‌دهد؛ اما کره‌ای‌ها مدعی هستند که عرضه‌ی گلکسی اس ۹ در ماه‌ی آینده‌ی میلادی، هرگونه ضعف در تقاضا طی فصل نخست سال ۲۰۱۸ را جبران خواهد کرد. با این همه، به زعم تام کنگ، مدیر تحقیقات مؤسسه‌ی کانترپوینت، چشم‌انداز آینده‌ی صنعت گوشی‌های هوشمند سامسونگ، با وجود رقبای چینی در بازارهایی همچون اروپا و آسیا، کمی مبهم به‌نظر می‌رسد.

کووان‌یونگ چویی، قائم‌مقام واحد تولید نمایشگر سامسونگ، گزارش‌‌‌های مربوط به کاهش سفارش تولید آیفون ۱۰ توسط اپل طی سه‌ماهه‌ی نخست سال ۲۰۱۸ به‌دلیل فروش پایین‌تر از حد انتظار را نادرست خواند و اعلام کرد که کسب‌وکار نمایشگر سامسونگ تنها به یک شریک تجاری وابسته نیست.

سامسونگ در سال گذشته ۴۳.۴ تریلیون وان (۴۰.۳۲ میلیارد دلار) را در قالب هزینه‌های سرمایه‌ای (هزینه‌هایی که برای ایجاد سود در آینده صرف می‌شوند) جهت افزایش ظرفیت تولید تراشه‌های حافظه و پنل‌های OLED صرف کرده است؛ از این رو هزینه‌های سرمایه‌ای این شرکت در سال ۲۰۱۸ کاهش خواهد یافت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات