D1-lg

عملکرد مالی رکوردشکن AMD در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۰

پنج‌شنبه ۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
مطالعه 5 دقیقه
گزارش مالی AMD در سه‌ماهه‌ی سوم ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که سازنده‌ی پردازنده‌های سری رایزن، سه‌ماهه‌ی بسیار درخشانی پشت سر گذاشته و رکوردهای جدیدی ثبت کرده است.
تبلیغات
D4-mci

AMD به‌تازگی گزارش مالی سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۰ را به‌صورت عمومی منتشر کرده است. گزارش مالی جدید AMD با خبر بسیار بزرگی همراه بود؛ همان‌طور که شایعه‌های پیشین اعلام کرده بودند، AMD از مدتی پیش با زایلینکس (Xilinx) وارد مذاکره شده بود و تصاحب زایلینکس توسط AMD اکنون به‌صورت رسمی اعلام شده است. در ابتدا ارزش قرارداد دو شرکت ۳۰ میلیارد دلار اعلام شد؛ اما اخبار رسمی مبلغ را ۳۵ میلیارد دلار اعلام می‌کنند. این خبر مهم قطعا نمی‌تواند روی عملکرد درخشان AMD در سه‌ماهه‌ی سوم سال جاری میلادی سایه بیفکند.

بر اساس آمار، AMD توانسته است در سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۰ ازلحاظ درآمد، رکوردشکنی کند. طبق آمار جدید، طی چند وقت اخیر میزان تقاضا برای تراشه‌های پایین‌رده‌ی اینتل افزایش پیدا کرده و همین موضوع به قیمت پایین آمدن حاشیه‌ی سود شرکت تمام شده است؛ این درحالی است که AMD همچنان روند صعودی طی می‌کند و بخش بیشتری از سهم بازار پردازنده‌ها را دراختیار می‌گیرد. AMD در سه‌ماهه‌ی سوم ۲۰۲۰ نه‌تنها درآمد رکوردشکن ثبت کرده بلکه ازلحاظ تعداد پردازنده‌های عرضه‌شده به بازار نیز رکورد شکسته است. اینتل در سه‌ماهه‌ی سوم ۲۰۲۰ عملکرد نسبتا ضعیفی در بازار پردازنده‌ی دسکتاپ داشت و اکنون قطعا باید بیشتر از قبل احساس خطر کند. 

AMD از تصاحب رسمی Xilinx با مبلغ ۳۵ میلیارد دلار خبر داد

اینتل اکنون با پایین بودن میانگین قیمت فروش (ASP) پردازنده‌ها دست‌و‌پنجه نرم می‌کند؛ زیرا با AMD وارد جنگی بر سر قیمت‌گذاری محصول شده است. چالشی که AMD طی سال‌های اخیر برای اینتل ایجاد کرده، باعث شده است تیم آبی نیز به فکر قیمت‌گذاری منطقی‌تر برای محصولات بیافتد، اتفاقی که درنهایت به نفع مشتری تمام می‌شود. مشکل یادشده درکنار مشکلی دیگر یعنی افزایش تقاضا برای پردازنده‌های ارزان‌قیمت (که طبیعتا حاشیه‌ی سود کمتری دارند) قرار گرفته و اوضاع را برای اینتل بدتر کرده است.

درحالی‌که میانگین قیمت فروش پردازنده‌های AMD روندی صعودی طی می‌کند و همین موضوع باعث شد تیم قرمز در سه‌ماهه‌ی موردبحث رکورد جدیدی برای فروش پردازنده‌های مخصوص کاربران عادی ثبت کند. این موضوع به‌صورت غیرمستقیم نشان می‌دهد تغییر ناگهانی رویکرد اینتل برای فروش بیشتر پردازنده‌های پایین‌رده باعث شده است پردازنده‌های رده‌بالای سری رایزن بتوانند فروش بهتری تجربه کنند و بخشی از سهم بازار پردازنده‌ها را از چنگ اینتل دربیاورند.

اینتل در حال ‌حاضر دلیل کاهش درآمدهای خود را کاهش تقاضا برای پردازنده‌های دسکتاپش عنوان می‌کند که ظاهرا در سه‌ماهه‌ی گذشته به ‌میزان سالانه ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است. مواردی نظیر دنیاگیری ویروس کرونا و افزایش دورکاری روی کاهش تقاضا برای پردازنده‌های اینتل تأثیرگذار بوده‌اند. کاهش تقاضا باعث شده است میزان فروش پردازنده‌های مخصوص کاربران عادی توسط اینتل ۱۷ درصد افت کند. البته این مشکلات باعث نشده‌اند اینتل دست از پیشرفت بردارد.

در رابطه با این موضوع که فروش بهتر پردازنده‌های AMD روی فروش محصولات اینتل اثرگذار بوده‌اند یا نه، در بیانیه‌ی رسمی اینتل آمده است که این شرکت، رقابتی بیشتر از آنکه انتظار داشت در بازار نمی‌بیند و ظاهرا همه‌چیز طبق برنامه است. اینتل هنوز به‌طور دقیق نگفته که منظورش چقدر رقابت است. همین موضوع باعث شد بیانیه‌ی اینتل تا حد زیادی مبهم باشد.

درآمد AMD در فصل سوم ۲۰۲۰ سر به فلک کشید و ۵۵ درصد به‌صورت سالانه رشد کرد

AMD در هفته‌های پیش‌رو پردازنده‌های جدید سری رایزن ۵۰۰۰ را که مبتنی ‌بر معماری جدید ذن ۳ (Zen 3) هستند روانه‌ی بازار خواهد کرد. AMD می‌گوید پردازنده‌های سری رایزن ۵۰۰۰ ازلحاظ IPC (دستورالعمل بر سیک کلاک) نسبت ‌به خانواده‌ی رایزن ۳۰۰۰ به‌میزان ۱۹ درصد پیشرفت کرده‌اند. پردازنده‌های جدید AMD در زمینه‌ی گیمینگ نیز بسیار پیشرفته‌تر شده‌اند و این یعنی منطقی است که انتظار داشته باشیم سرعت کسب سهم بیشتر از بازار توسط AMD در آینده‌ی نزدیک افزایش پیدا کند.

جواب مستقیم اینتل به پردازنده‌های رایزن ۵۰۰۰ قرار است در قالب خانواده‌ی راکت لیک (Rocket Lake) نمایان شود؛ بااین‌حال پردازنده‌های راکت لیک تا نیمه‌ی دوم سال آینده‌ی میلادی در بازار عرضه نمی‌شوند؛ این یعنی AMD به‌ احتمال بسیار زیاد می‌تواند در فصل تعطیلات سال جاری میلادی رکورد فروش بسیار خوبی ثبت کند. 

به‌طور کلی AMD در تقریبا تمامی جنبه‌ها عملکردی بسیار عالی از خود نشان داده است. طبق آمار رسمی، درآمد AMD در سه‌ماهه‌ی سوم امسال سر به فلک کشید و به ۲٫۸ میلیارد دلار رسید که از رشد سالانه‌ی ۵۵ درصدی و رشد فصلی ۴۵ درصدی حکایت می‌کند. عملکرد درخشان AMD از فروش بسیار خوب پردازنده‌های سری رایزن و اپیک (EPYC) نشأت می‌گیرد. AMD روند سوددهی واحدهای تجاری خود را باثبات نگه داشته است و به ‌مرور زمان اندکی آن را بهبود می‌بخشد. حاشیه‌ی سود ناخالص AMD در سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۰ برابربا ۴۴ درصد بوده است (رشد سالانه‌ی یک درصدی)؛ این باعث شد سود ناخالص AMD در بازه‌ی زمانی اعلام‌شده ۱٫۲۳ میلیارد دلار باشد.

AMD موفق شد با فروش پردازنده‌های مرکزی و گرافیکی به کاربران عادی ۱٫۶۷ میلیارد دلار درآمد کسب کند (رشد سالانه و فصلی به‌ترتیب ۳۱ و ۲۲ درصد). فروش عالی پردازنده‌های رایزن، دلیل اصلی افزایش در خور توجه درآمد این واحد تجاری از AMD بود. عرضه‌ی کارت‌های گرافیک سری امپر انویدیا باعث کاهش تقاضا برای کارت‌های AMD شد و همین موضوع درآمد کارت‌های گرافیک تیم قرمز را پایین آورد. AMD شب گذشته کارت‌های گرافیک سری بیگ نوی را که بر پایه‌ی معماری RDNA 2 ساخته شده‌اند معرفی کرد و احتمالا به‌زودی با عرضه‌ی کارت‌های بیگ نوی، مجددا تقاضا برای کارت‌های گرافیک AMD بیشتر شود.

واحد تجاری AMD که در حوزه‌ی تولید پردازنده‌های سرور و پردازنده‌های به‌کاررفته در کنسول‌های بازی فعالیت می‌کند، درآمد ۱٫۱۳ میلیارد دلار کسب کرد که رشد سالانه‌ی ۱۱۶ درصدی و رشد فصلی ۱۰۱ درصدی نشان می‌دهد. دلیل اصلی این افزایش درآمد به بالا رفتن تقاضا برای پردازنده‌های سرور سری اپیک مربوط می‌شود. اینتل مجبور شد طی چند وقت اخیر قیمت پردازنده‌های سری زئون (Xeon) را که رقیب اپیک محسوب می‌شوند کاهش دهد.

رشد فروش بخش سرور AMD مربوط به پیش از عرضه‌ی پردازنده‌های EPYC Milan است؛ پردازنده‌هایی که از معماری قدرتمند ذن ۳ استفاده می‌کنند و در سه‌ماهه‌ی نخست سال آینده‌ی میلادی به‌صورت انبوه به سازمان‌ها فروخته خواهند شد. AMD گفته است می‌خواهد در سه‌ماهه‌ی چهارم سال ۲۰۲۰ فرایند عرضه‌ی پردازنده‌های EPYC Milan را به مشتریان خود در حوزه‌ی ابری و HPC (رایانش با قدرت زیاد) آغاز کند.

در سال جاری میلادی به‌صورت پراکنده شاهد کمبود پردازنده‌های AMD در فروشگاه‌ها بودیم، این موضوع به کم بودن ظرفیت تولید شرکت صنایع نیمه هادی تایوان (TSMC) مربوط می‌شود. لیزا سو می‌گوید فرایند تأمین محصولات بهبود پیدا کرده است تا AMD بتواند درآمدهایش را بالا ببرد. او می‌گوید AMD در آینده‌ی نزدیک مشکلی در خور توجه برای تأمین محصول نخواهد داشت. 

شما کاربران زومیت چه دیدگاهی درباره‌ی گزارش مالی AMD دارید؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
پرچم آمریکا و چین و لوگوی تیک تاک
همه‌چیز درباره ممنوعیت تیک‌تاک؛ پایان تلخ برای پلتفرمی محبوب؟

تیک‌تاک متعلق به شرکت چینی بایت‌دنس، از ۳۰ دی در ایالات متحده مسدود شد؛ پشت پرده‌ی ماجرای ممنوعیت تیک‌تاک چیست و به کجا ختم می‌شود؟

212
یک روز پیش
بهترین کنترلر برای بازی برای کامپیوتر
بهترین دسته بازی برای کامپیوتر [دی ۱۴۰۳]

اگر ترجیح می‌دهید برای بازی روی کامپیوتر، به‌جای ماوس و کیبورد از کنترلر استفاده کنید، راهنمای خرید پیش رو برای شما است.

37
یک روز پیش
الگوریتم اینستاگرام ۲۰۲۵
آموزش صفر تا صد الگوریتم اینستاگرام؛ نکات برنده برای سال ۲۰۲۵

الگوریتم اینستاگرام در سال ۲۰۲۵ چطور کار می‌کند؟ اگر می‌خواهید بیشتر دیده شوید، زمانش رسیده است که رازهای الگوريتم جديد اينستاگرام را یاد بگیرید.

19
یک روز پیش
آیفون ۱۶ در برابر آیفون ۱۳
اکنون همه گوشی‌های آیفون رجیستر می‌شوند

طبق مصوبه‌ی ۳۰ دی ماه، هیئت دولت همه گوشی‌های آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ امکان رجیستر شدن دارند.

57
یک روز پیش
برنامه پی دی اف ساز برای آیفون
۱۰ برنامه پی دی اف ساز برای آیفون، رایگان و کاربردی

با بهترین برنامه‌ پی دی اف ساز برای ایفون، اسناد کاغذی را در چند ثانیه دیجیتالی کنید. تجربه‌ای حرفه‌ای و سریع در انتظار شماست.

1
یک روز پیش
صفحه اپلیکیشن ها
۵ تغییر کوچک، اما دوست‌داشتنی در One UI 7 سامسونگ

One UI 7 با تغییرات زیادی در مقایسه با نسخه‌ی پیشین منتشر شده؛ اما در این مطلب به ۵ ویژگی کوچک و جدیدی اشاره می‌کنیم که در آن ارائه شده است.

84
2 روز پیش
خاطرات
پژوهشگران روشی برای پاک کردن خاطرات بد پیدا کرده‌اند

رهایی از خاطرات بد می‌تواند به درمان بسیاری مشکلات روانی کمک کند و پژوهشگران روشی برای این کار پیدا کرده‌اند.

33
2 روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات