دیوید مارکوس: امسال کیف پول ارز دیجیتال فیسبوک با نام Novi راه‌اندازی خواهد شد

شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۰
مطالعه 3 دقیقه
فیسبوک قصد دارد امسال کیف پول ارز دیجیتال نووی را راه‌اندازی کند و با کمک آن، سازوکارهای مالی پلتفرم‌های خود را به‌روزرسانی کند.
تبلیغات

دیوید مارکوس، مدیر مالی فیسبوک، نظر صادقانه‌ی خود را درباره‌ی بازار ارزهای دیجیتال به‌ اشتراک گذاشت و همچنین اعلام کرد پلتفرم Novi آماده‌ی راه‌اندازی است.

مارکوس نظر خود را در پست جدیدی در وب‌سایت Medium با عنوان «استیبل‌کوین‌های خوب؛ پروتکلی برای پول و کیف پول‌های دیجیتال: فرمولی برای تعمیر سازوکار مالی شکست‌خورده،» درباره‌ی موضوعاتی نظیر نابرابری اقتصادی، چالش‌های نظارتی و راهکار پیشنهادی نووی برای حل این مشکلات به‌ رشته‌ی تحریر درآورد.

مارکوس در چند سال اخیر درگیر پیشبرد و ساخت کیف پول ارز دیجیتال Diem (دیم) با نام Novi بوده است. این کیف پول دیجیتال، سازگاری کامل با سیستم پرداخت دیم دارد و هدفش تسهیل فرایند نقل‌وانتقال پول برای افراد و کسب‌وکارها در سراسر جهان است و می‌خواهد سیستم پرداخت مالی را یک‌ بار برای همیشه دگرگون کند.

مارکوس در مقاله‌اش می‌گوید حدود ۱٫۷ میلیارد نفر از جمعیت جهان بدون حساب بانکی هستند و طبق گزارش‌های مستند، ۶۲ میلیون نفر از جمعیت ایالات متحده آمریکا نمی‌توانند با استفاده صحیح از خدمات بانکی، حداکثر توان مالی خود را به‌ کار بگیرند؛ بنابراین، تزریق نگرش‌های خلاقانه به این بخش می‌تواند کاربردی باشد.

مارکوس می‌گوید درباره‌ی نبود فوریت و تلاش کافی توسط نهادهای نظارتی و سیاست‌گذاران در راستای جذب ارزهای دیجیتال و توانایی‌های بلاک چین سرگردان است و نمی‌تواند رویکرد منفعلانه‌ی آن‌ها را توجیه کند. او دراین‌باره نوشته است:

در حال حاضر آمریکا یکی از بدترین زیرساخت‌های پرداختی در بین کشورهای توسعه‌یافته را دارد و روز‌به‌روز عقب‌تر می‌ماند؛ درحالی‌که چین با عزم و اراده حرکت می‌کند تا زیرساختی بسازد که در آن یوآن دیجیتال دلار آمریکا را به‌عنوان ارز ذخیره‌ی جهانی به چالش بکشد.

سال گذشته، مدیر اجرایی ارز دیجیتال ریپل عقیده‌ی مشابهی عنوان کرد و گفت ایالات متحده در حال شکست در عرصه‌ی جنگ سرد فناوری برای مدیریت نسل بعدی سازوکاری مالی، در مقابل چین است.

رمزارز دیم که از تغییر نام لیبرا (Libra) به‌ وجود آمده است، در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) پیشنهاد داد که یک ارز دیجیتال بومی برای استفاده در پلتفرم‌های فیسبوک مثل اینستاگرام، واتساپ و مسنجر ایجاد شود تا به‌صورت بالقوه نیز با حاکمیت ارزهای سنتی فیات مانند دلار ایالات متحده رقابت کند.

این رویکرد جسورانه موجب ایجاد موجی از هیاهو شد که در نهایت باعث شد تیم توسعه دیم برای بررسی بیشتر و تجدید نظر درباره‌ی مدل کسب‌وکار خود به‌سرعت عقب‌نشینی کند. بعداز فرازونشیب‌های فراوان در چند سال گذشته، دیِم و نُووی دو محصول جداگانه هستند که به‌صورت مستقل در سال جاری میلادی راه‌اندازی خواهند شد.

پروژه‌ی نووی قرار است که رویکرد خود را با اعتقاد به اینکه اکنون بهترین زمان برای ترکیب یک شبکه پرداختی ارزان، سریع، ایمن، قابل تعامل و برنامه‌پذیر با یک استیبل‌کوین کارآمد است، تحت نظارت مستقیم مارکوس پیش بگیرد.

مارکوس می‌گوید:

ما در صنعت پرداخت چالش برانگیز هستیم و برای تمام اشخاصی که از والت نووی استفاده کنند، خدمات پرداخت رایگان به‌صورت فردبه‌فرد در مقیاس محلی و بین‌المللی فراهم می‌کنیم.

او همچنین خاطر نشان کرد که نووی باید از توکن‌های غیر قابل معاوضه نیز پشتیبانی کند و اعلام کرد که تمام قراردادهای سنتی باید با قرارداد هوشمند جایگزین شوند.

بنابر گزارش‌ها، تیم توسعه‌ی نووی جلسات سازنده‌ای با نهادهای نظارتی و سیاست‌گذاران در سراسر جهان داشته و همین امر سبب دریافت مجوزهای قانونی و تأییدیه‌های ضروری برای فعالیت در اغلب ایالات آمریکا شده است.

مارکوس در دو موقعیت مختلف چنین گفته است که با وجود سابقه‌ی نه‌چندان مثبت فیسبوک در زمینه‌ی ذخیره‌ی داده‌ها، نووی شایستگی لازم برای داشتن یک فرصت منصفانه در راستای جاه‌طلبی مالی‌اش دارد و نوآوری هرگز نباید خفه شود، بلکه باید با آغوشی باز پذیرای آن باشیم.

دیوید مارکوس در پایان مقاله‌ی خود تأخیر در راه‌اندازی والت نووی را غیر منطقی خواند؛ اما هرگز تاریخ دقیقی مشخص نکرد.

نظر شما کاربران زومیت درباره‌ی استفاده از ارزهای دیجیتال برای اصلاح سازوکارهای مالی چیست؟

این مقاله حاوی توصیه یا پیشنهاد اقتصادی زومیت نیست. خطر از‌ دست‌ دادن سرمایه در هر سرمایه‌گذاری وجود دارد و سرمایه‌گذار باید پس از مطالعه و تحقیق، تصمیم نهایی را خود اتخاذ کند و مسئولیت تبعات آن را بر‌ عهده بگیرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات