هنری فورد صد سال پیش ایده اولیه بیتکوین را مطرح کرده بود
هنری فورد، بنیانگذار شرکت خودروسازی فورد، در سال ۱۹۲۱ (۱۳۰۰) پیشنهاد ایجاد ارزی مبتنی بر انرژی را مطرح کرده بود که میتوانست سیستم پولی جدیدی ایجاد کند.
به گزارش کوین تلگراف، این سیستم پولی شباهتهای قابل توجهی با سیستم نقدینگی الکترونیکی همتا به همتایی دارد که ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) در وایتپیپر بیت کوین معرفی کرد.
فورد در آن زمان گفته بود به موجب این طرح، معیار جدید اینگونه است که مقدار انرژی مصرفی در یک ساعت، معادل یک دلار در نظر گرفته شود. وی هدف از این اقدام را یافتن جایگزین برای طلا، کنار زدن بانکها و پایان دادن به جنگها عنوان کرده بود. البته فورد نتوانست ایده خود را اجرا کند؛ اما عرضه بیت کوین نشان داد ایجاد ارز مبتنی بر انرژی قابل اجرا بوده است.
صفحه اول نیویورک تریبون - یکشنبه ۴ دسامبر ۱۹۲۱ (۱۳ آذر ۱۳۰۰) - منبع: کتابخانهٔ ملی کنگرهٔ آمریکا
بیت کوین همان ارز مبتنی بر انرژی است
در تاریخ ۴ دسامبر ۱۹۲۱ (۱۳ آذر ۱۳۰۰) مقالهای در نیویورک تریبیون منتشر شد که دیدگاه فورد در مورد ایجاد ارزی مبتنی بر انرژی را بهعنوان جایگزینی برای طلا مطرح میکرد.
ایجاد چنین ارزی میتوانست تسلط سیستم بانکی بر ثروت جهانی را از بین ببرد و به جنگ قدرتها پایان بدهد. فورد قصد داشت با ساختن بزرگترین نیروگاه جهان، سیاست پولی جدیدی بر مبنای ثروتهای طبیعی کشورها (مانند رودخانهها و …) ایجاد کند.
هنری فورد به نشریه نیویورک تریبیون گفته بود:
در سیستم ارزی وابسته به انرژی، مقدار مشخصی انرژی مصرفی در مدت یک ساعت، معادل یک دلار در نظر گرفته میشود. محاسبات و تفکر در این سیستم با رویکرد دیکتهشده بانکداریهای بینالمللی متفاوت است. ما به حدی به این ساختار بانکداری عادت کردهایم که فکر میکنیم استاندارد مطلوب دیگری وجود ندارد؛ ارزش پول در ساختار بانکداری تنها زمانی که کنگره اراده کند مشخص میشود.
فورد هرگز نتوانست دیدگاه خود را درباره ارزی با پشتوانه انرژی پیش ببرد؛ اما ویژگیهای ایده پیشنهادی او را اکنون و پس از گذشت صد سال میتوان در بیت کوین مشاهده کرد.
از سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) تا به امروز بیش از ۱۸٫۸ میلیون بیت کوین با استفاده از انرژی برق و حل مسائل پیچیده ریاضی توسط کامپیوترها استخراج شده است. بسیاری معتقدند روشی که برای استخراج بیت کوین (مکانیسم گواه بر کار) به کار میرود، تأثیرات مخرب زیستمحیطی زیادی به دنبال دارد؛ این افراد استفاده از این ارز دیجیتال را در ایجاد نوآوری در حوزه انرژی پاک نادیده میگیرند.
جایگزینی برای طلا و وسیلهای برای پایان دادن به جنگ
فورد دیدگاه خود درباره رابطه بین طلا و جنگ را اینگونه توضیح داده است:
رابطه شیطانی طلا با جنگ واقعیتی قابل کنترل است؛ کنترل آن را به دست بگیرید و جنگ متوقف خواهد شد.
برخی از حامیان سرسخت بیت کوین بر این باورند که اصول صحیح مالی ارزهای دیجیتال میتواند وسیلهای برای پایان دادن به جنگ قدرت باشد.
فورد بانکداری بینالمللی (و سنتی) را وسیلهای برای کنترل طلا و ایجاد بازاری فعال برای پول در زمان جنگ معرفی کرد
در استاندارد طلا (سیستم پولی بر پایه طلا)، دولتها با استفاده از تعارض منافع و تورم، بودجه مورد نیاز خود را تأمین میکردند؛ وامهای زیادی در زمان وقوع جنگ ارائه میشدند و به همین دلیل جنگ برای دولتهای بسیاری سودآور بود.
ریچارد نیکسون، رئیس جمهور ایالات متحده از ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۴، با توقف موقتی تبدیل دلار به طلا و برعکس در سال ۱۹۷۱ (۱۳۵۰)، آثار بهجامانده از استاندارد طلا را از بین برد.
استاندارد شبه طلا تا سال ۱۹۷۳ (۱۳۵۲) دوام آورد؛ بعد از آن تا سال ۱۹۷۶ (۱۳۵۵) تمام تعاریفی که به نحوی دلار را به طلا متصل میکردند نیز حذف شدند؛ دولت بریتانیا اولین دولتی بود که در سال ۱۹۳۱ (۱۳۱۰) سیستم پولی بر پایه طلا را منسوخ اعلام کرد و این جنبش دو سال بعد از آن در ایالات متحده آغاز شد.
ساتوشی ناکاموتو در پستهای فروم بیت کوین از هنری فورد نامی نبرده است؛ اما برخی گمان میکنند که خالق بیت کوین تحت تأثیر ایده فورد این ارز دیجیتال را ایجاد کرده است.
آیا بیت کوین همان ارز انرژی هنری فورد است؟ به نظر شما بیت کوین تحت تأثیر ایده فورد به وجود آمده است؟