دریافت صفر دلار از وعده ۸٫۵ میلیارد دلاری دولت آمریکا؛ مدیرعامل اینتل «کلافه» است
ظاهراً پَت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، از پیشرفت لاکپشتی دولت ایالات متحده در تأمین بودجهی وعدهدادهشده تحت قانون CHIPS برای اینتل ناامید و کلافه شده است.
طبق قانون CHIPS دولت آمریکا ۲۸۰ میلیارد دلار بودجه برای بومیسازی صنعت نیمههادی در نظر گرفته است و به وزارت بازرگانی این امکان را میدهد که در قالب کمکهای مالی و اعطای وام به شرکتهایی مانند TSMC و اینتل، قدرت تراشهسازی ایالات متحده را تقویت کند.
دولت بایدن پرداخت ۸٫۵ میلیارد دلار در قالب بودجهی مستقیم برای ساخت کارخانههای جدید ساخت تراشه را به اینتل وعده داد، اما تیم آبی تاکنون هیچیک از این وجوه را دریافت نکرده است.
عدم دسترسی به این پول برای شرکتی که بهخاطر ۱٫۶ میلیارد دلار زیان مالی در سهماههی دوم ۲۰۲۴ در بحران به سر میبرد، ناراحتکننده خواهد بود. گفته میشود گلسینگر سه ماه گذشته را صرف بازسازی شرکت و آرامکردن سهامداران کرده است. او از موانع ایجادشده بین اینتل و قانون CHIPS، بهخصوص شروط دولت، ابراز ناامیدی میکند.
گلسینگر در مصاحبه با نیویورکتایمز گفت: «پیام سادهی من این است: بیایید کار را تمام کنیم. با نزدیکشدن به انتخابات، ما میخواهیم کار انجام شود.» او به احتمال تغییر سیاستها در دورهی بعدی اشاره کرد که میتواند موجب نگرانی شود.
بهنظر میرسد احتیاط در پرداخت فوری بودجهی قانون CHIPS از دغدغهی دولت آمریکا مبنیبر اینکه اینتل به وعدههای خود عمل نکند، نشئت میگیرد. کایتلین لگاکی، مقام سابق وزارت بازرگانی، میگوید: «ترس این است که اینتل پولهای مربوط به تراشهها را بگیرد، کارخانهای خالی بسازد و سپس هرگز آن را راهاندازی نکند، زیرا مشتری ندارد.»
تصدی گلسینگر بهعنوان مدیرعامل اینتل، از سال ۲۰۲۱ با تمایل او به راهاندازی کسبوکار اینتل فاندری همراه بوده است. او یکی از نیروهای اصلی لابی برای تصویب قانون CHIPS محسوب میشود و توانست بخش اینتل فاندری را بهشدت تقویت کند که با وجود هزینههای بسیار بالا، برای موفقیت بلندمدت اینتل حیاتی خواهد بود.
براساس گزارشهای ماه گذشته، اینتل قرار است قبل از پایان سال ۲۰۲۴ اولین دور از کمک مالی را دریافت کند. گلسینگر میخواهد قبل از انتخابات این پول را بگیرد. گفته میشود کوالکام قصد دارد پس از انتخابات، اقدام به خرید داراییهای اینتل کند.
نظرات