D1-lg

آتش جنگ تجاری با وضع تعرفه ۲۵ درصدی اتحادیه اروپا بر واردات کالاهای آمریکایی داغ‌تر شد

چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۹
مطالعه 2 دقیقه
میله پرچم اتحادیه اروپا آسمان آبی نیمه ابری
اتحادیه‌ی اروپا اولین اقدامات تلافی‌جویانه علیه تعرفه‌های ترامپ را هفته‌ی آینده اجرا می‌کند.
تبلیغات
D4-mci

اتحادیه اروپا تصمیم گرفت نخستین دور از اقدامات تلافی‌جویانه علیه تعرفه‌های دولت دونالد ترامپ را از هفته‌ی آینده اجرا کند. این اقدام هم‌زمان با واکنش‌های مشابه چین و کانادا انجام می‌شود و تنش‌ها در جنگ تجاری جهانی را افزایش می‌دهد.

تصمیم اتحادیه‌ی اروپا درست در روزی گرفته شد که تعرفه‌های «متقابل» ترامپ علیه اتحادیه‌ی اروپا و ده‌ها کشور دیگر اجرایی شد؛ ازجمله تعرفه‌های سنگین ۱۰۴ درصدی بر کالاهای چینی که موجی تازه از نوسان در بازارهای مالی جهان به‌ راه انداخت.

براساس سیاست‌های جدید ایالات متحده، ۲۷ کشور عضو اتحادیه‌ی اروپا اکنون با تعرفه‌هایی ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم و خودرو روبه‌رو هستند و تقریباً برای سایر کالاها نیز تعرفه‌ای ۲۰ درصدی وضع شده است. ترامپ ادعا می‌کند که این کشورها موانع تجاری سنگینی برای واردات کالاهای آمریکایی ایجاد کرده‌اند.

اتحادیه‌ی اروپا اعلام کرد که از سه‌شنبه‌ی آینده تعرفه‌هایی عمدتاً ۲۵ درصدی بر مجموعه‌ای از کالاهای آمریکایی اعمال خواهد کرد؛ اقداماتی که فعلاً به تعرفه‌های فلزات محدود شده و درباره‌ی خودرو و سایر کالاها هنوز در حال بررسی است.

به گزارش رویترز، کالاهای مشمول تعرفه شامل ذرت، گندم، جو، برنج، موتورسیکلت، مرغ، میوه، چوب، پوشاک و نخ دندان می‌شوند. این کالاها سال گذشته درمجموع ۲۱ میلیارد یورو (۲۳ میلیارد دلار) واردات از آمریکا را شامل می‌شدند. در مقابل، صادرات فلزات اتحادیه‌ی اروپا که مشمول تعرفه‌های آمریکا شده، به ۲۶ میلیارد یورو می‌رسد.

تعرفه‌های اتحادیه‌ی اروپا در سه مرحله اجرا می‌شود: مرحله‌ی اول در ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) و مرحله‌ی دوم در ۱۶ می (۲۶ اردیبهشت) و مرحله‌ی نهایی که شامل بادام و سویا است، اول دسامبر (۱۰ آذر) اجرا خواهد شد.

کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «درصورت دستیابی به توافقی عادلانه و متوازن با ایالات متحده و اقدامات تلافی‌جویانه در هر زمان قابل تعلیق خواهند بود.» کمیته‌ی تخصصی تجارت متشکل از نمایندگان ۲۷ کشور عضو روز چهارشنبه با پیشنهاد وضع تعرفه موافقت کرد؛ زیرا ۲۶ کشور رأی مثبت دادند و تنها مجارستان مخالفت کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات