بررسی دلایل بروز بحران جهانی آب و شرکت های فعال در زمینه رفع بحران

دوشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۰
مطالعه 9 دقیقه
بحران آب نه‌تنها در کشور ما بلکه در سطح جهانی به موضوعی حساس و مهم تبدیل شده است. همین امر باعث شده استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های مختلفی برای رفع مشکل ایجاد شوند.
تبلیغات

بحران آب تا حدی جدی است که از همین حالا باید تغییرات ویژه‌ای در الگوهای مصرف خود ایجاد کنیم. البته این به شرطی است که در حال حاضر در محل زندگی یا منطقه جغرافیایی شما آبی برای بهره‌برداری باقی مانده باشد. کمبود آب و آلودگی آن از جمله مشکلات جدی در سطح جهانی به‌حساب می‌آیند. این در حالی است که بر اساس گزارش بنیاد End Water Poverty، حدود ۶۶۳ میلیون نفر در سراسر جهان از دسترسی دائم و مطمئن به آب تمیز و ایمن محروم هستند. بر اساس این گزارش، دوسوم جمعیت جهان هم حداقل برای یک ماه در سال با مشکل کمبود آب مواجه می‌شوند.

حتی در کشورهای متمول نظیر آمریکا نیز بحران آب به شکلی متفاوت خودنمایی کرده است. در سال ۲۰۱۶، ۹ ایالت از دسترسی مدارس خود به منابع آبی با مقدار مجاز سرب خبر دادند. آلودگی به سرب و مس ممکن است از فعالیت‌های صنایع غیر مسئول، فرسایش لوله‌های انتقال آب، تصفیه نادرست آب یا سرمایه‌گذاری محدود در توسعه‌ی زیرساخت‌های انتقال آب نشأت ‌گرفته باشد.

خشک‌سالی و بلایای طبیعی نیز ممکن است باعث قطع دسترسی شهروندان به آب شرب و بهداشتی در نقاط مختلف جهان شوند. در ایالات متحده آمریکا، از هائیتی به‌عنوان منطقه‌ای بدون زیرساخت‌های لوله‌کشی آب یاد می‌شود. این منطقه همچنان از زلزله فاجعه‌آمیز سال ۲۰۱۰ و دیگر بلایای طبیعی تأثیر پذیرفته است تا شرایط بحرانی را در بخش مدیریت منابع آب تجربه کند. بر اساس گزارش بانک جهانی، تنها یک‌چهارم شهروندان در هائیتی به سرویس بهداشتی دسترسی دارند. شاید باور این امر سخت باشد؛ اما منابع عظیم آب تازه در آمریکای شمالی نظیر دریاچه Mead در آریزونا یا رودخانه‌ی کلرادو نیز به علت خشک‌سالی و آلودگی ممکن است دیگر قادر به تأمین آب مصرف‌کنندگان خانگی و تجاری نباشند.

مصرف روزانه آب توسط شهروندان نیز تأثیر جدی در آینده منابع آبی دارد. بر اساس تحقیقات انجام‌شده توسط WWF، در حال حاضر سیستم‌های آبیاری غیر بهینه فعال در مزارع، چیزی حدود ۷۰ درصد از آب سالم جهان را می‌بلعند که این مقدار دو برابر مقدار آب مصرف‌شده در هر صنعت دیگری است. در طرف مقابل، سیستم آب مصرفی شهری چیزی حدود ۸ درصد از مصرف جهانی آب را به خود اختصاص می‌دهد. راهکارهای نادرست در بخش آبیاری مزارع ممکن است به طرق دیگر نیز بر منابع آبی تأثیر بگذارند. به‌عنوان‌مثال می‌توان به انتقال آلودگی‌ها به رودخانه‌ها و دیگر اکوسیستم‌های تأمین آب اشاره کرد.

اگر چه تا اینجای کار شرایط کمی سیاه به نظر می‌رسد، اما بد نیست بدانید استارتاپ‌ها، سرمایه‌گذاران و سازمان‌های متفاوتی دست‌به‌کار شده‌اند تا با ارائه‌ی راهکارهای جدید و تکنولوژیک، بحران‌هایی نظیر مشکل جهانی آب را برطرف کنند یا تا حد امکان از شدت آن بکاهند.

Water Is Life

بنیاد غیرانتفاعی Water is Life وظیفه‌ی تولید و توزیع فیلترهای سیار آب را بر عهده گرفته است. مؤلفه‌های داخل این فیلترهای سیار تصفیه آب عبارتند از کریستال یددار و کربن فعال که در کنار غشاهای مخصوص قرار گرفته‌اند. این ترکیب باعث از بین رفتن باکتری‌ها و ویروس‌های مضر نظیر عوامل ایجاد حصبه و وبا می‌شود. علاوه بر این، میزان دیگر ذرات مضر نیز به‌مراتب کاهش خواهد یافت تا مصرف‌کننده بتواند در هر منطقه‌ و در هر زمانی، آبی سالم بنوشد. Water is Life کمپین‌های آموزشی و حتی یک بازی ویدئویی بر پایه‌ی استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی ترتیب داده است تا به کودکان سازوکار استفاده از آب سالم و همچنین نحوه به‌کارگیری فیلترها را آموزش دهد.

WATER is life

Charity: Water

Charity: Water تمرکز خود را بر کمک مستقیم به شهروندان گذاشته است تا راهکارهایی برای دسترسی آن‌ها به آب پاک و ایمن ایجاد کند. اسکات هریسون، مؤسس این شرکت تاکنون پشتیبانی‌های متفاوتی از انجمن‌های فعال در حوزه تکنولوژی دریافت کرده است. کارآفرین‌هایی نظیر شان پارکر و مایکل برچ نیز سهم ویژه‌ای در پیشبرد اهداف این سازمان داشته‌اند.

charity water

 The Human Utility: Detroit Water Project

 پروژه‌ی آب دیترویت که از پشتیبانی شتاب‌دهنده‌ی سرشناس یعنی Y Combinator و همچنین بنیادهایی نظیر TeeSpring و Shuttleworth برخوردار است، در پرداخت قبوض آب مصرفی، به خانوارهای کم‌درآمد کمک می‌کند. این کمک‌ها باعث می‌شوند انشعاب آب این مشترکان قطع نشود و آن‌ها امکان استفاده از آب سالم و بهداشتی را داشته باشند.

human utility

WaterSmart

نرم‌افزار توسعه‌یافته توسط WaterSmart به فعالان بخش انتقال و توزیع آب کمک می‌کند تا تحلیل دقیقی روی هر قطره آب مصرفی داشته باشند. این نرم‌افزار با جمع‌آوری و تحلیل داده‌های به‌دست‌آمده از کنتور آب میلیون‌ها مشترک و پیش‌بینی میزان مصرف آن‌ها، به سازمان‌های فعال در حوزه انتقال آب کمک می‌کند مشاوره‌های ویژه‌ای در تمامی موارد از نشت آب در منازل گرفته تا تغییرات آب‌بها در اختیار مشترکان قرار دهند. واتر اسمارت به‌تازگی و با جمع‌آوری سرمایه ۷ میلیون دلاری حرکت به سمت پیشرفت را به‌طور جدی‌تر آغاز کرده است.

water smart

Valor Water

والور واتر هم پشتیبانی Y Combinator را در کارنامه‌ی خود دارد و به شرکت‌ها و سازمان‌های فعال در حوزه‌ی توزیع آب امکان می‌دهد نظارت کاملی بر میزان مصرف آب توسط مشترکان خود داشته باشند. با استفاده از این اطلاعات، سازمان‌ها می‌توانند مشترکان پرمصرف را شناسایی و راهکارهای ویژه‌ای برای مدیریت بهتر مصرف پیاده‌سازی کنند. این شرکت پیش از این در رقابت استارتاپ‌ها که توسط وب‌سایت TechCrunch در سان‌فرانسیسکو برگزار شد نیز شرکت کرده بود.

TOTO

توتو شرکتی است که سرویس‌های بهداشتی با بازده مصرفی بالا تولید می‌کند. این شرکت از طرف آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا در لیست پیشتازان فعال در حوزه بهبود مصرف آب قرار گرفته است. سرویس‌های تولیدی این شرکت، پس از استفاده‌ی کاربر از آن‌ها، بدنه خود را با استفاده از آب الکترولیز شده تمیز می‌کنند.

toto

Pluto AI

این شرکت توسعه‌ی اپلیکیشن ویژه‌ای را با قابلیت یادگیری عمیق در دستور کار قرار داده است که مدیریت آب را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد. Pluto AI با استفاده از اطلاعات به‌دست‌آمده و همچنین تکنولوژی یادگیری ماشینی، احتمال بروز مشکل در زیرساخت‌های تأمین آب را پیش‌بینی می‌کند. این اپلیکیشن رهگیری میزان آب مصرفی را نیز امکان‌پذیر ساخته است. Pluto AI در تلاش است تا هزینه‌های عملیاتی را برای شرکت‌های فعال در حوزه تأمین و انتقال آب کاهش دهد.

pluto AI

Imagine H2O

Imagine H2O از جمله شتاب‌دهنده‌هایی است که تمرکز خود را بر استارتاپ‌های فعال در حوزه مدیریت آب گذاشته است. این شرکت سرمایه‌‌های لازم را برای کارآفرین‌هایی که طرح‌های اقتصادی موفقی در این حوزه دارند، تأمین می‌کند. جایزه سالیانه ابداع در حوزه مدیریت آب نیز توسط این شتاب‌دهنده به کارآفرینی تعلق می‌گیرد که با استفاده از تکنولوژی، راهکارهای متفاوتی برای برطرف کردن مشکلات مرتبط با این حوزه ارائه کرده است.

به‌عنوان مثال، برنده‌ی امسال یعنی Utilis از تصاویر ماهواره‌ای و تحلیل‌ بزرگ‌داده‌ها برای پیدا کردن نشتی در منابع آب زیرزمینی استفاده می‌کند تا مسئولان مربوطه بتوانند جلوی هدررفت آب را بگیرند و آن‌ را برای استفاده مصرف‌کنندگان ذخیره کنند.

IMAGINE H2O

XPV Water Partners

شرکت سرمایه‌گذاری XPV Water Partners که در تورنتو قرار گرفته، اکوسیستم ویژه‌ای از استارتاپ‌های فعال در حوزه‌ی صنعت آب تشکیل داده است. در لیست شرکت‌هایی که سرمایه‌گذاری این XPV را دریافت کرده‌اند، نام استارتاپ LuminUltra از فعالان حوزه رهگیری وضعیت سلامت آب (از نظر میکروب‌شناسی) به چشم می‌خورد. شرکت‌های دیگری نظیر Natural Systems که در حوزه‌ی احیا و استفاده‌ی مجدد از منابع آبی فعالیت می‌کنند نیز توسط این سرمایه‌گذار، پشتیبانی شده‌اند. Shenandoah Growers که گیاهان ارگانیک را با مصرف آب ۹۰ درصد کم‌تر از نمونه‌های سنتی رشد می‌دهد هم از جمله عنوان‌های تحت حمایت این شرکت سرمایه‌گذار به‌حساب می‌آید.

XPV

 Planet Water Foundation

این بنیاد غیرانتفاعی، سیستم‌های تصفیه‌ی آب را در جوامع روستایی و مدارس سراسر جهان نصب می‌کند تا امکان استفاده از آب سالم و ایمن برای تعداد بیشتری از افراد فراهم شود. سیستم استفاده‌شده توسط این بنیاد که Aqua Towers نام دارد، ذرات مضر را به دام انداخته و باکتری‌ها و ویروس‌ها را از بین می‌برد.

PLANET WATER

RWL Water

این شرکت نیویورکی در سراسر جهان ،پایگاه‌ تولید آب‌شیرین‌ و سیستم‌ تصفیه‌ی فاضلاب راه‌اندازی می‌کند. این شرکت، تجهیزات ضروری را برای تأمین آب مورد نیاز نقاط دورافتاده تأمین می‌کند. به‌عنوان نمونه، RWL به‌تازگی یکی از منابع تأمین آب در سائوپائولو برزیل را که در پی پدیده‌ی ال نینو به‌سختی قادر به تأمین آب تصفیه‌شده برای شهروندان و شرکت‌های مختلف بود، خریداری کرده است تا آن را مدیریت کند.

RWL WATER

Bill & Melinda Gates Foundation

بنیاد بیل و ملیندا گیتس در نگاه کلی، پشتیبانی از تکنولوژی‌هایی را بر عهده گرفته است که مشکلات تهدیدآمیز برای بشریت را برطرف می‌کنند. پروژه‌های این بنیاد نظیر Water & Sanitation Hygiene Challenge و Reinvent the Toilet هدایایی برای سازمان‌ها و شرکت‌هایی در نظر می‌گیرند که به بهینه‌سازی سیستم‌های مدیریت آب در کشورهای درحال‌توسعه، کمک می‌کنند.

BILL AND MELINDA

بنا بر تحقیقات انجام‌شده توسط این بنیاد، بهینه‌سازی‌های انجام‌شده در این بخش، تأثیری چشم‌گیر در توسعه‌ی اقتصادی کشورها دارند. بر اساس این تحقیقات، برای هر یک دلار سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای بهبود بهره‌وری، کاهش هزینه‌های خدمت درمانی و جلوگیری از بیماری‌ها، ناتوانی‌ها و مرگ زودرس، در حدود پنج دلار بازدهی در بخش‌های اقتصادی و اجتماعی به ثبت می‌رسد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات