احداث اولین نیروگاه خورشیدی فضایی چین تا سال ۲۰۲۵

یک‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۰
مطالعه 3 دقیقه
چینی‌ها قصد دارند بین سال‌‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، اولین مرحله از نیروگاه‌‌های خورشیدی فضایی خود را در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری زمین راه‌‌اندازی کنند.
تبلیغات

چین، بزرگ‌ترین قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر جهان، تصمیم گرفته فناوری‌های تجدیدپذیر خود را به سطح کاملا متفاوتی ارتقا دهد. دانشمندان از طرح‌های تازه‌‌ی این کشور برای ساخت اولین نیروگاه خورشیدی در فضا پرده برداشته‌‌اند.

آنچه رسانه‌های چینی گزارش می‌‌دهند، طرح نیروگاه خورشیدی در‌حال‌گردش در مداری با ارتفاع ۳۶،۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین است که می‌تواند انرژی تشعشعات خورشیدی را بدون دخالت اتمسفر یا تجربه‌‌ی نوسانات ناشی از تغییر فصول یا حتی شب‌‌وروز به‌طور پیوسته تبدیل کند.

نیروگاه فضایی خورشیدی / space solar power station

تصویری از خورشید که تلسکوپ تصویربرداری فرابنفش ثبت کرده است

دراین‌زمینه، ژورنال Science and Technology Daily در چین نیز گزارشی در صفحه‌‌ی اول خود منتشر کرده که از آغاز ساخت نیروگاه فضایی آزمایشی در شهر چونگ‌‌کینگ خبر می‌‌دهد.

به‌گفته‌ی پانگ ژیهوا، پژوهشگر از آکادمی فناوری فضایی چین، نیروگاه خورشیدی فضایی می‌‌تواند منبع تأمین انرژی پاک بی‌‌پایان برای بشریت باشد. خودروهای الکتریکی این قابلیت را خواهند داشت که در هر زمان و هر مکانی شارژ شوند. او می‌‌افزاید چنین سیستمی می‌تواند منبع انرژی مطمئنی برای ۹۹ درصد از زمان و در شدت تابشی حدود ۶ برابر شدت نور دریافتی در سطح زمین دراختیارمان قرار دهد.

دانشمندان چینی ابتدا قصد دارند بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و متوسط خود را با هدف تولید برق مونتاژ کنند و آن‌‌ها را به لایه‌‌ی استراتوسفر زمین بفرستند. گام بعدی نیز احداث  نیروگاه خورشیدی فضایی با ظرفیت تولید مگاواتی است که شروع ساختش سال ۲۰۳۰ برنامه‌ریزی شده است.

به‌‌نقل از لی مینگ، معاون رئیس آکادمی فناوری فضایی چین، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که نیروگاه خورشیدی فضایی با ارزشی عملی احداث کند. پانگ گفت یکی از مشکلات فنی پیش‌‌ رو، وزن زیاد این نیروگاه برق است که انتظار می‌رود حدود ۱،۰۰۰ تن باشد. این مقدار بیش از ۴۰۰ تن سنگین‌‌تر از ایستگاه بین‌المللی فضایی است.

نیروگاه فضایی خورشیدی / space solar power station

پژوهشگران مشغول بررسی این موضوع هستند که چگونه می‌‌توانیم با ساخت کارخانه‌‌ی فضایی و به‌‌کارگیری ربات‌ها و فناوری چاپ سه‌بعدی، تمامی تجهیزات نیروگاه برق را داخل فضا بسازیم و بدین‌ترتیب، به پرتاب تجهیزات سنگین از زمین نیازی نداشته باشیم. در طرح فعلی، قرار است انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی تبدیل و اشعه‌‌ی لیزر یا مایکرویو آن را به زمین منتقل کند. با‌این‌حال، پژوهشگران می‌گویند شناخت اثرهای بلند‌‌مدت تابش مایکروویو از نیروگاه فضایی بر اتمسفر و اکولوژی زمین نیز ازجمله موضوعاتی است که هنوز باید مطالعه شود.

بازه‌ی زمانی

اهداف

۱۰ سال آینده

تکمیل آزمایشخطوط انتقال قدرت فشار قوی و انتقال بی‌سیم انرژی

سال ۲۰۳۰

شروع ساخت نیروگاه خورشیدی مگاواتی فضایی (مرحله‌ی آزمایشی)

پیش از سال ۲۰۵۰

ساخت نیروگاه خورشیدی گیگاواتی فضایی (مرحله‌ی تجاری)

 

نیروگاه فضایی خورشیدی / space solar power station

نمونه‌‌ی اولیه‌ی ایجادشده‌ی دانشمندان مؤسسه‌‌ی فناوری کالیفرنیا برای مهار و انتقال انرژی خورشیدی از فضا با استفاده از کاشی‌های سبک

در این گزارش اشاره شده با راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی فضایی، چین خواهد توانست علاوه‌‌بر رفع مشکلات ناشی از آلودگی سوخت‌های فسیلی در زمین، منبع انرژی مناسبی برای پیشبرد اکتشافات فضایی خود فراهم کند.

گفتنی است سال گذشته، دانشمندان مؤسسه‌‌ی فناوری کالیفرنیا اعلام کردند موفق شدند نمونه‌‌ای اولیه از تجهیزات جذب و انتقال انرژی خورشیدی از فضا با استفاده از کاشی‌های سبک تولید کنند. در‌حال‌حاضر، علاوه‌‌بر چین، دانشمندانی از ژاپن و هند و اروپا نیز درباره‌ی ایده‌هایی مبنی‌‌بر استفاده‌‌ از انرژی خورشیدی در فضا تحقیق می‌کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات