D1-lg

تولید سوخت پاک از نورخورشید، کربن‌دی‌اکسید و آب با استفاده از دستگاهی بی‌سیم

شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
پژوهشگران دستگاهی ابداع کرد‌ه‌اند که می‌تواند نور‌خورشید و کربن‌دی‌اکسید و آب را بدون نیاز به هرگونه مؤلفه‌ی اضافی یا برق به سوخت کربن خنثی تبدیل کند.
تبلیغات
D4-mci

پژوهشگران دستگاهی ساخته‌اند که نورخورشید و کربن‌دی اکسید و آب را بدون نیاز به برق به سوخت کربن خنثی تبدیل می‌کند. این دستگاه را تیمی از پژوهشگران دانشگاه کمبریج ساخته‌اند و گامی رو‌به‌جلو در مسیر دستیابی به فتوسنتز مصنوعی است. در این فرایند، از توانایی گیاهان برای تبدیل نورخورشید به انرژی تقلید می‌شود. این دستگاه براساس فناوری پیشرفته‌ی فتوشیت ساخته شده است و نورخورشید و کربن دی‌اکسید و آب را به اکسیژن و فرمیک اسید تبدیل می‌کند. از سوخت به‌دست‌آمده می‌توان به‌صورت مستقیم استفاده یا آن را به هیدروژن تبدیل کرد.

نتایج مطالعه‌ی این پژوهشگران در مجله‌ی Nature Energy منتشر شده است. براساس این روش، می‌توان از دستگاهی بی‌سیم در مزارع انرژی استفاده کرد و با استفاده از نورخورشید و آب سوخت پاک تولید کرد. برداشت انرژی خورشیدی و تبدیل کربن‌دی‌اکسید به سوخت، روشی امیدبخش برای کاهش نشر کربنی و کنارگذاشتن سوخت‌های فسیلی است. بااین‌حال، این روش هم خالی از مشکل نیست. دکتر وانگ، از بخش شیمی دانشگاه کمبریج و مؤلف اول این مقاله می‌گوید:

دستیابی به فتوسنتز مصنوعی و تبدیل حداکثر نورخورشید به سوخت دلخواه کار دشواری است. علاوه‌بر‌این، ذخیره‌سازی سوخت‌های گازی و جداسازی فراورده‌ها می‌تواند پیچیده باشد. ما باید به نقطه‌ای برسیم که به‌راحتی بتوانیم سوخت مایع را تولید و ذخیره کنیم و آن را انتقال دهیم.

در سال ۲۰۱۹، پژوهشگران گروه ریسنر رآکتوری خورشیدی را براساس طراحی برگ مصنوعی ساختند. این رآکتور از نورخورشید و کربن‌دی‌اکسید و آب برای تولید سوخت موسوم به سین گاز استفاده می‌کند. این فناوری کاملا مشابه برگی مصنوعی رفتار می‌کند؛ اما فراورده‌ی آن فرمیک‌اسید است.

با اینکه در برگ مصنوعی از اجزای سلول‌های خورشیدی استفاده می‌شود، دستگاه جدید به این اجزا نیازی ندارد و کاملا براساس فتوکاتالیزورهای تعبیه‌شده در صفحات عمل می‌کند. این صفحات از پودرهای نیمه‌رسانا ساخته شده‌اند که می‌توان به‌راحتی و با هزینه‌ی کم آن‌ها را تولید انبوه کرد. علاوه‌بر‌این، فناوری جدید پایدارتر است و می‌تواند سوخت پاک را با امکان ذخیره‌سازی آسان تولید کند. ابعاد واحد آزمایش ۲۰ سانتی‌مترمربع است؛ اما به‌گفته‌ی پژوهشگران، افزایش مقیاس به‌اندازه‌ی چند مترمربع کار دشواری نیست. علاوه‌بر‌این، می‌توان از فرمیک‌اسید به انواع سوخت رسید. وانگ اعتقاد دارد:

شگفت‌انگیز است که در این روش تقریبا هیچ فراورده‌ی جانبی تولید نمی‌شود. گاهی هیچ‌چیز به‌خوبی پیش نمی‌رود؛ اما این مورد نادر عملکرد خوبی دارد.

تولید کاتالیزور تبدیل کربن‌دی‌اکسید به کبالت ساده است. با اینکه تولید دستگاه بی‌سیم آسان‌تر از برگ مصنوعی است، باید قبل از پیاده‌سازی تجاری، نواقص آن را برطرف کرد. پژوهشگران برای بهبود ثبات و اثربخشی به‌دنبال آزمایش انواع کاتالیزورها هستند. نتایج فعلی نتیجه‌ی همکاری با تیم پروفسور کازوناری دومن از دانشگاه توکیو هستند. درحال‌حاضر، پژوهشگران به‌دنبال بهینه‌سازی سیستم و بهبود کارایی آن هستند. علاوه‌بر‌این، برای رسیدن به سوخت‌های مختلف خورشیدی، کاتالیزورهای دیگری را هم بررسی خواهند کرد. ریسنر می‌گوید: «امیدواریم این فناوری راه تولید سوخت خورشیدی کاربردی و پایدار را هموار کند.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
ویلای لبه صخره
تازه‌ترین ابرپروژه عربستان با اقامتگاه‌های کوهستانی در لبه صخره‌ها افتتاح شد

اقامتگاه‌های لوکس حفاری شده در کوه‌های حجاز عربستان قدم دیگری برای تبدیل این کشور به قطب گردشگری جهانی و کاهش وابستگی به نفت است.

36
2 روز پیش
گلکسی S25 اولترا / اس ۲۵ اولترا از نمای پشت نزدیک دوربین
گلکسی S25 اولترا رونمایی شد؛ پرقدرت، غول‌پیکر و مستحکم برای زهر چشم‌ گرفتن از آیفون

گلکسی S25 اولترا رسماً رونمایی شد؛ مهاجم پرقدرت و غول‌پیکری که توجه ویژه‌ای به هوش مصنوعی دارد و از حالا برای آیفون ۲۰۲۵ رجزخوانی می‌کند.

131
17 ساعت پیش
پوشش زنده زومیت از رویداد معرفی گلکسی S25
پخش زنده مراسم معرفی گلکسی S25 به‌همراه جوایز نفیس [به پایان رسید]

چهارشنبه ساعت ۲۰:۱۵ پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد ۲۰۲۵ را از زومیت دنبال کرده و شانس‌تان برای برنده‌شدن یکی از ۱۰ شمش طلای زرپاد را امتحان کنید.

575
17 ساعت پیش
پیام متنی تلگرام با قابلیت اسپویلر فعال
قابلیت اسپویلر تلگرام چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟

ارسال پیام‌های دارای اسپویلر تلگرام به‌خصوص در کانال‌های عمومی برای مخفی‌کردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.

18
2 روز پیش
بهترین گوشی های ۲۰۲۴
بهترین گوشی های موبایل بازار ایران [بهمن ۱۴۰۳]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربه‌ی کاربر، بهترین گوشی‌های بازار ایران را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی می‌کنیم.

3559
2 روز پیش
صفحه نمایش همیشه روشن در گلکسی اس ۲۴ اولترا
گلکسی S25 اولترا؛ پرچمدار قدرتمندی که امشب «در کنار هم» ملاقاتش خواهیم کرد

فاصله‌ی زیادی تا آنپکد ۲۰۲۵ نداریم؛ مراسمی هیجان‌انگیز با محوریت گلکسی S25 اولترا که زومیت آن را به‌شکلی متفاوت پوشش خواهد داد.

103
یک روز پیش
طراحی پشت شیائومی ۱۴ اولترا ۲
شیائومی ۱۵ اولترا در بازارهای جهانی عرضه می‌شود

طبق گزارش‌ها، مدل جهانی پرچمدار بعدی شیائومی یعنی شیائومی ۱۵ اولترا مثل نسل قبل مدت کوتاهی پس‌از معرفی نسخه‌ی چینی از راه می‌رسد.

37
یک روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات