اوکراین درصدد تبدیل چرنوبیل به یکی از بزرگترین مزارع بادی اروپا است
اوکراین در حال راهاندازی طرحی ساده و در عین حال مبتکرانه برای استفادهی مفید از زمینهای بایر اطراف ویرانههای چرنوبیل است. این کشور میخواهد با تبدیل زمینهای اطراف چرنوبیل به یک نیروگاه بادی عظیم، این منطقهی ممنوعه را به قطب تولید انرژی سبز تبدیل کند.
شرکت آلمانی نوتوس انرژی بهتازگی برای بررسی چشمانداز توسعهی انرژی بادی در منطقهی ممنوعهی چرنوبیل، قراردادی را با وزارت حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی اوکراین امضا کرده است. آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه فدرال آلمان که پس از تهاجم روسیه برای چهارمین بار به اوکراین سفر کرد نیز در این نشست حضور داشت.
آنالنا بربوک در پستی نوشت یکی از نقاط عطف سفر وزیر امور خارجه به اوکراین اقداماتی خواهد بود که توسط اوکراین برای تضمین و حفاظت از منابع انرژی برای مردم، حداقل تا زمستان پیشرو، انجام میشود.
وزارت امور خارجه آلمان در مورد مزرعه بادی آینده افزود: «در بحبوحه بحران اوکراین، منطقهی آسیبدیده از حادثه هستهای چهل سال پیش ممکن است روزی به نمادی از انرژی پاک و سازگار با اقلیم تبدیل شود که انرژی سبز کییف را تأمین میکند.»
چرنوبیل دارای پتانسیل پمپاژ هزار مگاوات نیروی بادی است و برق ۸۰۰ هزار خانوار را تأمین خواهد کرد
اگر طرح پیشنهادی اجرا شود، چرنوبیل میتواند به یکی از بزرگترین مزارع بادی داخلی اروپا تبدیل شود. براساس بررسی اخیر شرکت نوتوس، این منطقه دارای پتانسیل پمپاژ هزار مگاوات نیروی بادی است که برای تأمین برق حدود ۸۰۰ هزار خانوار در کییف، در حدود ۱۵۰ کیلومتری چرنوبیل کافی خواهد بود.
افتتاح نیروگاه بادی میتواند علاوهبر کمک به دور شدن از سوختهای فسیلی، به اوکراین کمک کند تا در تأمین انرژی خودکفاتر شود. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، واردات سوخت فسیلی اوکراین کاملاً به روسیه وابسته شد؛ اما جنگ روسیه و اوکراین به شکلی آشکار این رابطه را برهم زده است.
در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۸۶، ترکیب فاجعهبار نقصهای طراحی رآکتور و خطاهای اپراتور در طول آزمایش ایمنی باعث انفجار در نیروگاه چرنوبیل شد و این منطقه را به محل وقوع بدترین فاجعهی هستهای تاریخ تبدیل کرد.
انفجار نیروگاه به انتشار بیرویهی مواد رادیواکتیو منجر شد و مقامها را مجبور کرد تا ساکنان مناطق اطراف و شهر پریپات با جمعیت بیش از ۱۲۰ هزار نفر را تخلیه کنند. تا به امروز، نیروگاه هستهای توسط یک منطقهی ممنوعه به مساحت ۲۶۰۰ کیلومتر مربع احاطه شده و بهدلیل آلودگی رادیواکتیو عمدتاً عاری از هرگونه فعالیت انسانی است.
- فاجعهبارترین حوادث هستهای تاریخ؛ از چرنوبیل تا سن لورن13 مرداد 02مطالعه '10
- چرا مردم میتوانند در هیروشیما و ناگاساکی زندگی کنند؛ اما در چرنوبیل نه؟10 مرداد 02مطالعه '6
اوکراین پیش از این نیز به بهرهبرداری از زمینهای بایر چرنوبیل بهعنوان منبع انرژی تجدیدپذیر ابراز تمایل کرده بود. در سال ۲۰۱۸، یک مزرعهی خورشیدی در نزدیکی راکتور تخریبشدهی نیروگاه هستهای افتتاح شد که شامل ۳۸۰۰ پنل برای تولید انرژی مورد نیاز دو هزار خانوار است. اکنون، به نظر میرسد که اوکراین بهدلیل مواجهه با چالشهای تازه قصد دارد برنامههای گذشته را احیا کند.
الکساندر کراسنولوتسکی، معاون وزیر محیط زیست اوکراین به روزنامه ایندیپندنت کییف گفت حتی قبل از این تهاجم، اوکراین برای بازیابی منطقه [چرنوبیل] برنامههای راهبردی داشته است. جنگ این برنامهها را تغییر نداد، فقط موقتاً به حالت تعلیق درآورد.
نظرات