گرما افکار و رفتار خودکشی را در جوانان افزایش می‌دهد

جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
دختر جوانی با ناراحتی از گرما رو به خورشید چشمانش را بسته
محققا با بررسی داده‌ها متوجه شدند که افزایش دما با مراجعه به اورژانس به دلیل خودکشی ارتباط مستقیم خطی و معناداری دارد.
تبلیغات

محققان دمای گرم‌تر را با افزایش افکار و رفتار خودکشی در جوانان مرتبط می‌دانند. یافته‌های مطالعه‌‌ی جدید محققان استرالیایی به شواهد موجود اضافه می‌کند که می‌گویند افزایش دما بر سلامت روان مردان و زنان بالغ نیز تأثیر می‌گذارد.

خودکشی و گرایش به خودکشی در جوانان با چندین عامل خطر شناخته‌شده مرتبط است که عبارت‌اند از: تجربه‌ی از‌دست‌دادن یا فقدانی که اخیرا اتفاق افتاده یا بسیار قابل‌توجه و مهم است، مانند مرگ والدین، رویدادهای استرس‌زا مانند قلدری، شرایط روانی، به‌ویژه اختلالات خلقی مانند افسردگی، تروما و مشکلات سوء‌مصرف مواد.

با‌این‌حال به‌گزارش نیواطلس، تحقیقات جدید به رهبری دانشگاه نیو ساوت ولز سیدنی، ارتباطی بین افزایش افکار و رفتارهای خودکشی در جوانان و دمای گرم‌تر یافته است. محققان، ۵۵هزار پذیرش در بخش اورژانس برای خودکشی افراد ۱۲ تا ۲۴ ساله را در سراسر ایالت نیو ساوت ولز در طول ماه‌های گرم استرالیا (آبان تا فروردین) بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ بررسی کردند.

میزان مراجعه‌ی جوانان به اورژانس به‌دلیل خودکشی در روزهای گرم‌تر به میزان درخورتوجهی بالاتر بود

محققان وقتی داده‌های مراجعه به اورژانس را با میانگین دمای روزانه و موج‌های گرما مقایسه کردند، دریافتند که میزان مراجعه‌ی جوانان به اورژانس به‌دلیل خودکشی در روزهای گرم‌تر به میزان درخورتوجهی بالاتر بود. رابطه‌ی کشف‌شده خطی بود: به ازای هر یک درجه سانتی‌گراد میانگین دمای روزانه، افزایش مراجعه‌ی جوانان به اورژانس برای افکار یا رفتار خودکشی ۱٫۳ درصد افزایش می‌یابد.

دکتر سیبل دی، روانپزشک و مدرس دانشگاه نیو ساوت ولز سیدنی، سرپرست و نویسنده‌ی مسئول مطالعه، می‌گوید: «تأثیر [گرما] در همان روز اول که دما گرم‌تر از حد معمول است، به اندازه‌ی تمام روزهای بعدی، بد است و این تأثیر در دمای معتدل‌تر از حد انتظار شروع می‌شود.»

به عنوان مثال، روزهایی که میانگین دمای ۲۴ ساعته‌ به ۲۱٫۹ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسید که میانگین دمای روزانه برای دوره‌ی مطالعه بود، به‌طور متوسط ​​۴۵٫۷ مورد خودکشی جوانان در سراسر ایالت وجود داشت. در روزهایی با میانگین دمای ۲۱٫۹ درجه‌ی سانتی‌گراد، تعداد جوانان پذیرش‌شده در اورژانس برای خودکشی، ۴٫۷ درصد بیشتر از زمانی بود که میانگین دمای روزانه روی عدد پایین‌تر ۱۸٫۳ درجه سانتی‌گراد (دمای معمولی بهار در ایالت ساوت ولز ) قرار داشت.

زمانی که میانگین دمای روزانه به ۲۵٫۲ درجه سانتی‌گراد رسید (نقطه‌ای که به‌طور رسمی «موج گرما» در نظر گرفته می‌شود)، مراجعه‌ی اورژانس جوانان برای خودکشی ۹ ردصد بیشتر از روزهای خنک‌تر و بهاری (۱۸٫۳ درجه‌ی سانتی‌گراد) بود. سپس، با افزایش دما به ۳۰ درجه‌ی سانتی‌گراد که به عنوان «گرمای شدید» طبقه‌بندی می‌شود، بازدیدهای اورژانس حتی بیشتر و حدود ۱۵ درصد بیشتر از یک روز خنک‌تر بهاری شد.

زن و مرد مسنی زیر باد کولر در خانه در حال بادزدن خود از شدت گرما
Depositphotos

دکتر دی توضیح داد که افزایش مراجعه‌ها به اورژانس در اولین روز نسبتاً گرم، حاکی از یک اثر بیولوژیکی احتمالی است، نه صرفاً نتیجه‌ی عوامل غیرمستقیم مانند اختلال خواب. او خاطرنشان کرد که به نظر می‌رسد گرما به‌تنهایی برای افزایش پریشان‌حالی افراد کافی بود و این مسئله در مطالعات قبلی نیز دیده شده بود.

در آوریل ۲۰۲۴، تحقیقاتی که توسط دانشگاه سیدنی انجام شد نشان داد که با افزایش دما، افراد بیشتری برای حل مشکلات سلامت روان به بیمارستان سیدنی مراجعه کردند. این مطالعه متوجه شد که تأثیر به‌ویژه برای زنان مشهود است، زیرا احتمال کمک‌گرفتن برای نگرانی‌های مربوط به سلامت روان زنان زمانی که دما به ۲۹٫۲ درجه سانتی‌گراد رسید یا از آن فراتر رفت، به شدت افزایش می‌یابد.

محققان مطالعه‌ی جدید گفتند که ضرر اجتماعی-اقتصادی مرتبط با کیفیت پایین مسکن و استفاده از تهویه مطبوع و همچنین دسترسی محدودتر به فضاهای سبز و مسیرهای آبی، مسائلی هستند که باید برای سلامت روان درنظر گرفته شوند.

دسترسی به فضاهای سبز، خنک‌کننده‌ها در شب و دسترسی به مسیرهای آبی به بهبود سلامت روان جوانان کمک می‌کند

تحقیقات بیشتری در مورد ارتباط بین سلامت روان جوانان و گرما مورد نیاز است تا تأیید شود که آیا دمای بالاتر مستقیماً باعث افزایش مشکلات سلامت روانی در بین جوانان می‌شود یا اینکه افزایش مشاهده‌شده در مسائل خودکشی هم‌زمان با دمای بالاتر اتفاق می‌افتد؛ اساساً آیا این ارتباط فقط یک تصادف است.

دکتر ایین پرکس، روانپزشک و مدرس ارشد در دانشکده پزشکی بالینی دانشگاه سیدنی اشاره می‌کند که الگوهای مشاهده‌شده در داده‌ها قابل‌توجه هستند و یک رابطه‌ی علت و معلولی احتمالی را نشان می‌دهند. اگرچه یافته‌های مطالعه قاطعانه ثابت نکرده‌اند که گرما دلیل مستقیم مشکلات سلامت روان است، روندهایی که دیده‌ شده نشان می‌دهد که ممکن است ارتباطی وجود داشته باشد که ارزش بررسی بیشتر را دارد.

مطالعه در مجله‌ی روانپزشکی استرالیا و نیوزلند منتشر شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات