کوه فوجی ژاپن طولانیترین دوره بدون برف را در ۱۳۰ سال گذشته تجربه کرده است
در سال ۱۸۳۱، کاتسوشیکا هوکوسائی، هنرمند ژاپنی، کوه فوجی یا فوجیسان پوشیده از برف را در پسزمینهی اثر هنری معروف خود به نام «موج عظیم کاناگاوا» جاودانه کرد. بنابراین، تصویری ماندگار از فوجی در خاطرات جمعی به عنوان قلهای همیشه پوشیده از برف، در یادها مانده است. اما این قلهی معروف تا روز سهشنبه بدون برف بود. این دورهی بدون برف، طولانیترین دورانی است که فوجی بدون برف گذرانده و از ۱۳۰ سال پیش که دانشمندان ثبت دادهها را آغاز کردند، رکوردی جدید را شکسته است.
تشکیل پوشش برفی روی کلاهک کوه آتشفشانی فوجی معمولاً از حوالی دوم اکتبر آغاز میشود، اما امسال دمای گرمتر از حد معمول هوا، حتی با وجود رسیدن به ماه نوامبر، این قله را بدون برف نگه داشته است. سال گذشته، برف از پنجم اکتبر آغاز به پوشاندن فوجی کرد. رکورد قبلی برای دیرترین بارش برف، به ۲۶ اکتبر ۱۹۵۵ بازمیگردد که در سال ۲۰۱۶ نیز تکرار شده بود.
دمای گرمتر از حد معمول هوا قله فوجی را بدون برف نگه داشته است
یوتاکا کاتسوتا، پیشبینیکننده اداره هواشناسی در دفتر محلی هواشناسی کوفو، بهنقل از آژانس خبری فرانسه میگوید: «در تابستان امسال دمای هوا بسیار بالا بود و این دما تا سپتامبر ادامه داشت که ورود هوای سرد را به تعویق انداخت.» دفتر هواشناسی کوفو از زمان تأسیس در سال ۱۸۹۴، هر سال تاریخ اولین بارش برف روی کوه فوجی را ثبت کرده است. فوجی که با ارتفاع ۳٬۷۷۶ متر یکی از سه کوه مقدس ژاپن است، جایگاه ویژهای در آیینهای زیارتی ژاپن دارد.
به گفتهی شینیچی یاناگی، کارشناس هواشناس دفتر کوفو به خبرنگاران سیانان، اکنون در پی گرمای بیسابقهی تابستان، دمای هوای پاییزی نیز بر روند بارش برف تأثیر گذاشته است.
به گزارش ژاپنتایمز، ژاپن در تابستان ۲۰۲۴ برای دومین سال پیاپی گرمترین تابستان خود را ثبت کرده و این گرمای غیرمعمول تا پاییز هم باقی مانده است. براساس گزارشی از کلایمیت سنترال، در اوایل اکتبر حدود ۷۴ شهر در ژاپن دمای بالاتر از ۲۸ درجه سانتیگراد را ثبت کردند که برای این زمان از سال، تا ۱۴ درجه بالاتر از حد معمول بوده است.
قله فوجی عاری از برف، یکی از چندین نشانهی تأثیر زمستان گرم بر برف و منابع آبی جهان است. مطالعات اخیر نشان دادهاند که در طی چهار دهه اخیر، گرمایش ناشی از فعالیتهای انسانی عامل کاهش برف در نیمکره شمالی بوده است.
اندرو شوارتز، دانشمند جوی در آزمایشگاه برف سیرا سنترال در دانشگاه کالیفرنیا برکلی، در مصاحبهای با نشنال جئوگرافیک هشدار داد که اگر انتشار گازهای گلخانهای کاهش نیابد، «بخشهای بزرگی از جهان تا سال ۲۱۰۰، زمستانهای بدون برف را تجربه خواهند کرد.»
- تغییرات اقلیمی به ذوب آخرین یخچال طبیعی ونزوئلا منجر شد25 اردیبهشت 03مطالعه '3
- تغییرات اقلیمی میزان انباشت برف را به شدت کاهش داده است23 دی 02مطالعه '3
اما در ژاپن، فوجی در بیشتر اوقات سال با پوششی از برف دیده میشود. تا زمانی که تابستان فرا میرسد و فوجی بدون برف، بیش از ۲۲۰ هزار کوهنورد را به پیمایش دامنهی معروف خود فرا میخواند. افزون بر نبودن برف، افزایش گردشگران خارجی مشتاق صعود به این کوه نیز نگرانیهایی را برای مقامات ژاپنی به دنبال داشته است.
توشیاکی کاسای، یکی از مقامات دولتی محلی، در ماه مارس به گاردین گفت: «با برداشتهشدن محدودیتهای کرونا، تعداد بیشتری از مردم برای صعود به فوجی میآیند.»
فوجیسان از درد فریاد میزند
ژاپن برای مدیریت ازدحام گردشگران، امسال برای کوهنوردانی که قصد دارند از محبوبترین مسیر این کوه آتشفشان بالا بروند، مبلغی معادل دو هزار ین ژاپن (حدود ۱۳ دلار) را تعیین کرده و همچنین، سقف روزانهی بازدیدکنندگان را به چهار هزار نفر محدود کرده است.
هرچند دفتر هواشناسی کوفو امسال نسبت به نبودن پوشش برفی بر کوه فوجی هشدار داده، همچنان فشار گردشگری بر قله یکی از مشکلات اساسی مقامات است. گزارشها حاکی از آن است که برخی کوهنوردان با تجهیزات نامناسب از مسیرهای کوهپیمایی عبور کردهاند و این امر به مصدومیتهایی منجر شده است. همچنین، گردشگران محیط کوه را نیز با زباله آلوده کردهاند.
ماساتاکه ایزومی، یکی از مقامات دولتی استان یاماناشی، سال گذشته در مصاحبهای با سیانان بیان کرد: «هجوم بیشازحد گردشگران و پیامدهای آن، مانند انباشت زباله، افزایش انتشار کربن دیاکسید و کوهنوردان بیاحتیاط، بزرگترین تهدید برای کوه فوجی است. فوجیسان از درد فریاد میزند.»
نظرات