والنسیا در سیل‌ مرگبار اسپانیا زیر دریایی از گل ناپدید شد

چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
سیل اسپانیا
تصاویر ماهواره‌ای وسعت واقعی سیل ناگهانی والنسیا را طی رویداد آب و هوایی عجیبی نشان می‌دهد که جان تعداد زیادی از مردم اسپانیا را گرفت.
تبلیغات

تصاویر ماهواره‌ای نگران‌کننده حجم بی‌سابقه آب گل‌آلود را نشان می‌دهد که پس از بارندگی بی‌سابقه و غیرمنتظره اخیر اسپانیا شهر والنسیا را به زیر آب برد.

در تاریخ ۲۹ اکتبر، جبهه‌ی هوای غافلگیرکننده‌ای بارش‌های سیل‌آسا را در بخش‌های وسیعی از اسپانیا به دنبال داشت و موجب سیل گسترده‌ای در این کشور شد. در این رویداد آب‌و‌هوایی حداقل ۲۲۰ نفر در سراسر کشور جان خود را از دست دادند. از سال ۱۹۶۷، این بالاترین میزان مرگ‌ومیر ناشی از سیل در یک کشور اروپایی است.

منطقه‌ای که در سیل اخیر اسپانیا بیشترین آسیب را متحمل شد، اطراف والنسیا بود که در آن بیش از یک سال باران در کمتر از نصف روز بارید. شدیدترین بارندگی در شهر چیوا ثبت شد که در طی هشت ساعت، ۵۰ سانتی‌متر باران بارید. سیل به سرعت موجب سرریز رودخانه‌های اطراف ازجمله رود توریا شد که از منطقه شهری والنسیا می‌گذارد و به دریای مدیترانه می‌ریزد.

سیل والنسیا
تصاویر ماهواره‌ای والنسیا را پیش از سیل بی‌سابقه اخیر (۲۵ اکتبر ۲۰۲۲) و پس از آن (۳۰ اکتبر ۲۰۲۴) نشان می‌دهد.

موجی از آب‌های قهوه‌ای غلیظ حامل رسوباتی که از بستر رودخانه لایروبی شده بود، خیابان‌های حومه والنسیا را فرا گرفت. آب گل‌آلود ساختمان‌ها را دربرگرفت، خسارت‌های ساختاری قابل‌توجهی وارد کرد و همه چیز ازجمله خودروها و حتی یک کامیون نیمه تریلر را با خود برد. تصاویر هوایی بالا نشان می‌دهد چه مقدار رسوبات وارد شهر و دریا شد.

اسپانیا حداقل ۷۵۰۰ سرباز را به والنسیا اعزام کرده است تا در عملیات پاک‌سازی کمک کنند. این عملیات بزرگ‌ترین عملیات نظامی در زمان صلح در تاریخ این کشور به شمار می‌رود.

سیل اسپانیا
خودروها و سایر بقایا توسط سیل جارو شده، در خیابان‌های والنسیا پراکنده و با لایه‌ای از گل پوشیده شده‌اند.

بارش شدید در اسپانیا نتیجه پدیده‌ای معروف به دانا (DANA) بود. در این پدیده توده‌ای از هوای گرم با توده ساکنی از هوای سرد در اتمسفر فوقانی برخورد می‌کند. این شرایط موجب می‌شود توده هوای سرد برای مدت طولانی در یک نقطه باقی بماند و می‌تواند موجب بادهای شدید و بارندگی سنگین شود.

خورخه اولسینا، مدیر آزمایشگاه اقلیم‌شناسی دانشگاه آلیکانته پیش از این به لایوساینس گفته بود: «بادهای ناشی از پدیده مذکور ممکن است به قدرت طوفان دریایی نباشند اما ازنظر بارش و شدت ممکن است از آن‌ها پیشی بگیرند. این رویدادها می‌توانند به اندازه طوفان دریایی متوسط خسارت مالی و جانی به بار آورند.»

کارشناسان می‌گویند فراوانی طوفان‌های مشابه به دلیل تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی درحال افزایش است و در طول سال بیشتر رخ می‌دهد. بارندگی شدید اخیر به دمای بی‌سابقه سطح دریا در سال جاری نسبت داده می‌شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات