بنبست در مذاکرات جهانی آلودگی پلاستیکی؛ کشورهای تولیدکننده نفت مخالف هستند
دیپلماتها در کنفرانس سازمان ملل در بوسان کره جنوبی، روز یکشنبه یکم دسامبر (۱۱ آذر) در مورد اولین عهدنامهی جهانی برای مقابله با آلودگی پلاستیکی به توافق نرسیدند. آنها گفتند در ماههای آینده دوباره گرد هم میآیند تا برای توافق دوباره تلاش کنند.
بهگزارش نیویورکتایمز، در کنفرانسی که قرار بود دور نهایی مذاکرات باشد، کشورها تلاش کردند تا اختلافات گستردهای را که بر سر موضوعات حیاتی باقی مانده بود، از جمله اینکه آیا عهدنامه باید محدودیتهایی را برای تولید پلاستیک در نظر بگیرد، حل کنند.
برخی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان به شدت با هرگونه اقدامی که تولید پلاستیک را محدود میکند مخالفت کردند. بخش اعظم پلاستیکهایجهان از نفت ساخته شده است. درعوض، نمایندگان کشورهای مخالف اقدامات علیه تولید پلاستیک، استدلال کردند که عهدنامه باید بر بهبود بازیافت و مدیریت زباله متمرکز بماند.
نمایندگانی که در کنفرانس شرکت داشتند همچنین در مورد نیاز به حذف تدریجی برخی از مواد شیمیایی مضر مورد استفاده در پلاستیکها و همچنین اینکه چه کسی باید هزینههای اجرای عهدنامه را پوشش دهد، اختلاف نظر داشتند.
- چرا زبالههای پلاستیکی قابل بازیافت نیستند؟6 شهریور 97مطالعه '4
- آیا میتوانیم یک روز استفاده از پلاستیک را متوقف کنیم؟22 خرداد 03مطالعه '4
- داستان تراژیک آلودگی پلاستیک؛ بازیافت راه نجات نیست11 آبان 00مطالعه '8
جولیت کابرا، نمایندهی جمهوری رواندا، که در خط مقدم فشار برای ایجاد عهدنامهی تأثیرگذار بوده است، اظهار داشت که تنها «تعداد کمی» از کشورها همچنان با اقدامات حیاتی مورد نیاز برای دستیابی به پیشرفت معنادار مخالف هستند. او تاکید کرد که رواندا عهدنامهی ضعیف یا بیاثری را که فاقد قدرت ایجاد تغییر واقعی باشد، نمیپذیرد.
جهان سالانه نزدیک به نیم میلیارد تن پلاستیک تولید میکند که دو برابر بیشتر از ۲۰ سال پیش است
عربستان سعودی که برای مخالفت با محدودیت تولید پلاستیک به روسیه، کویت و سایر کشورهای تولیدکننده نفت پیوست، گفت که کشورها باید رویکردهای دیگری را در نظر بگیرند. عبدالرحمن القویز، نمایندهی عربستان سعودی، گفت: «اگر به آلودگی پلاستیک بپردازیم، [متوجه میشویم که] تولید پلاستیک مشکلی ایجاد نمیکند. مشکل خود آلودگی است، نه پلاستیک.»
گروههای محیطزیستی از کشورها خواستند تا معاهدهای قوی و الزامآور از نظر قانونی برای مقابله با آلودگی پلاستیکی امضا کنند. در جریان مذاکرات یک هفتهای در بوسان، معترضان در اطراف مجسمهای از نهنگ عنبر که پر از زبالههای پلاستیکی بود گرد هم آمدند و تابلوهایی با پیامهایی مانند «شجاعت، نه سازش» در دست داشتند و از تصمیمگیرندگان میخواستند به جای کنارآمدن با راهحلهای ضعیف، اقدامی جسورانه انجام دهند.
جهان سالانه نزدیک به نیممیلیارد تن پلاستیک تولید میکند که بیش از دو برابر میزان تولید در ۲۰ سال پیش است. نفوذ فزایندهی زبالههای پلاستیکی در سواحل دریاها و سواحل رودخانهها، به درخواستهای گسترده برای یک عهدنامهی جهانی برای رسیدگی به این مشکل فزاینده دامن زده است. بااینحال تا اواخر روز یکشنبه در بوسان، تاریخ و مکانی برای دور بعدی مذاکرات تعیین نشده بود.