مقایسه سرفیس گو ۴ با نسل گذشته؛ مروری بر تمامی بهبودها و قابلیت‌های جدید

جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
surface go 3
آیا ارزش دارد که سرفیس گو ۳ را با نسخه جدیدتر که به تازگی معرفی شده جایگزین کنیم یا نه؟
تبلیغات

مایکروسافت در تاریخ ۳۰ شهریور از جدیدترین نسل سرفیس گو یعنی سرفیس گو ۴ رونمایی کرد اما اگر بخواهیم فقط از روی ظاهر، آن را با نسل قبلی مقایسه کنیم تغییرات زیادی را مشاهده نخواهیم کرد. البته موضوع نگران‌کننده در مورد سرفیس گو ۳ نمایشگر و طراحی ظاهری آن نبود، بلکه عملکرد وحشتناک و عمر باتری آن بود.

به نظر می‌رسد که مایکروسافت در سرفیس گو ۴ به این مشکلات رسیدگی کرده اما چیزی که تا حدودی غیرمعقول به نظر می‌رسد، انحصاری بودن سرفیس گو ۴ برای شرکت‌ها و کارهای تجاری است.

در آینده نه چندان دور و در صورت امکان ما حتما از نزدیک با سرفیس گو ۴ و مشخصات آن در زومیت آشنا خواهیم شد اما در حال حاضر این تبلت ویندوزی را با نسل قبلی یعنی سرفیس گو ۳ بر اساس مشخصات، قیمت، طراحی و موارد دیگر مقایسه خواهیم کرد.

کپی لینک

قیمت و سخت‌افزار

قیمت سرفیس گو ۳ در بازه‌ی ۴۰۰ تا ۷۲۹ دلار تعیین شده بود که با توجه به پیکربندی‌های مختلف در زمینه پردازنده و رم، متفاوت بود اما شروع قیمت لپ تاپ سرفیس گو ۴ از ۵۷۹ دلار خواهد بود.

سرفیس گو ۳ از پردازنده دو هسته‌ای اینتل پنتیوم در کنار ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی بهره می‌برد که می‌توانید آن را در کانفیگی بالاتر با پردازنده Intel Core m3-8100Y و ۸ گیگابایت رم در کنار ۱۲۸ گیگابایت SSD نیز داشته باشید.

در مقابل سرفیس گو ۴ در نسخه‌ی پایه دارای ۸ گیگابایت رم از نوع LPDDR5 و از ۶۴ تا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی بوده و به پردازنده چهار هسته‌ای N200 اینتل مجهز است.

کپی لینک

طراحی

در بخش طراحی مایکروسافت زحمت آنچنانی به خود نداده زیرا سرفیس گو ۴ دارای همان بدنه منیزیم نقره‌ای با همان قاب‌های منسوخ و ضخیم بوده که اطراف صفحه‌نمایش ۱۰/۵ اینچی آن را پوشانده است. در لبه بالایی دکمه تنظیم صدا و پاور را خواهید یافت و در قسمت پایینی پین‌هایی برای اتصال صفحه کلید اختیاری Type Cover وجود دارد که می‌توانید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید.

سرفیس گو ۴

هر دو سرفیس گو ۳ و ۴ دارای پایه داخلی هستند که دامنه حرکتی ۱۶۵ درجه داشته و به تبلت‌ها اجازه می‌دهد تا با صفحه کلید Type Cover به لپ تاپ تبدیل شوند. لوگوی درخشان مایکروسافت در پشت هر دو تبلت دیده می‌شود و دوربین‌های یکسانی نیز در آن‌ها به‌کار رفته است. این دوربین‌ها دارای سنسوری ۵ مگاپیکسلی برای بخش جلویی و سنسوری ۸ مگاپیکسلی برای بخش پشتی با فوکوس خودکار هستند.

یکی از تغییرات بزرگ برای گو ۴ این است که نمایشگر، باتری، پایه و مادربرد قابل تعویض هستند که آن را به دستگاه بسیار کارآمدتری تبدیل می‌کند. این قابلیت با توجه به تمرکز تمام تجاری جدید آن، کاملاً منطقی به نظر می‌رسد.

کپی لینک

پورت‌ها

microsoft-surface-go-3-side

در طراحی پورت‌ها نیز سرفیس گو ۴ دقیقا مانند نسل قبل است. هر دو دارای پورت‌های یکسانی هستند: جک هدفون، ورودی USB-C، اسلات کارت microSD و کانکتور سرفیس. مدل‌های LTE دارای سینی سیم‌کارت نانو نیز هستند که در سمت چپ تبلت قرار دارد.

کپی لینک

صفحه‌نمایش

همانطور که پیش‌تر گفته شد، سرفیس گو ۳ و ۴ دارای صفحه‌نمایش ۱۰/۵ اینچی پیکسل سنس با پوشش Corning Gorilla Glass 3 و وضوح ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل هستند. نسبت صفحه‌نمایش به بدنه نیز در هر دو دستگاه ۷۶/۵ است.

کپی لینک

صفحه کلید و قلم

یکی از قابلیت‌های خوب تبلت‌های سری گو تبدیل آن‌ها به لپ تاپ با استفاده از صفحه کلیدهای Type Cover است اما از آن‌جایی که تبلت‌های مایکروسافت با سیستم‌عامل ویندوز عرضه می‌شوند، خیلی بهتر بود این صفحه کلید به صورت پیش‌فرض درون جعبه تبلت موجود باشد اما متاسفانه این‌چنین نیست.

صفحه کلید Type Cover طراحی جمع‌و‌جور و مینیمالی دارد و بازخورد کلیدها نیز حس خوبی به دستان شما می‌بخشد. همچنین تاچ پد شیشه‌ای ۲/۲ در ۳/۸ اینچی آن ممکن است کمی کوچک باشد اما وظایف خود را در محیط ویندوز به خوبی انجام می‌دهد. بنابراین اگر عادت دارید تا از لپ‌ تاپ خود در مکان‌های مختلف مانند اتوبوس، مترو یا جاهای دیگر استفاده کنید، نگران اینکه آرنجتان هنگام تایپ کردن به فرد بغلی بخورد نخواهید بود.

مایکروسافت همچنین برای علاقمندان به دنیای نقاشی، قلم‌های جالبی را طراحی کرده که در سرفیس گو ۴ و نسل قبلی‌اش، عملکرد یکسانی خواهند داشت.

سرفیس گو ۴
کپی لینک

عملکرد

این بخش همان جایی است که ما انتظار داریم بزرگترین تفاوت بین سرفیس گو ۴ و نسل قبلی آن را ببینیم. با اینکه مایکروسافت از پردازنده‌های نسل سیزدهم اینتل در سرفیس گو ۴ استفاده نکرده اما همچنان جهش دو نسلی از نسل دهم در سرفیس گو ۳ به نسل دوازدهم در سرفیس گو ۴ را تجربه خواهیم کرد.

در حال حاضر نمی‌توان از عملکرد دقیق سرفیس گو ۴ چیزی گفت اما قطعاً از نسخه قبلی بهتر خواهد بود و باید منتظر بنچمارک‌ها و تست‌های آن باشیم.

کپی لینک

عمر باتری

مایکروسافت در ابتدا به عمر باتری یک روزه سرفیس گو ۳ می‌بالید و به کاربران وعده ۱۱ ساعت استفاده معمولی در روز را داده بود اما در ادامه تست‌های مختلف نشان داد که ادعای ۱۱ ساعته مایکروسافت تنها حدود ۷ ساعت دوام می‌آورد.

به گفته مایکروسافت سرفیس گو ۴ تا ۱۲ و نیم ساعت در استفاده معمولی دوام خواهد آورد البته امیدواریم این ادعا مانند نسل قبلی نباشد و پردازنده‌های جدیدتر در این زمینه به کمک مایکروسافت بیایند.

حال که تفاوت‌های کلیدی میان سرفیس گو ۴ و نسل قبلی آن را می‌دانیم، به نظر شما مایکروسافت چقدر زمان صرف کرده تا بخش‌های مختلف نسل جدید را نسبت به نسل قبلی ارتقا دهد؟ آیا این صرف زمان ارزشش را داشته است؟

شما می‌توانید جدیدترین خبرها و مقالات مربوط به محصولات و تکنولوژی‌های معرفی شده در رویداد ۳۰ شهریور مایکروسافت را در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت زومیت مشاهده کنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات