سرفیس پرو ۹ ویندوز ۱۱

۷ مشکل ویندوز که ممکن است کاربران را به سمت مک‌او‌اس یا لینوکس بکشاند

شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰مطالعه 6 دقیقه
دلایل به‌ظاهر ساده اما تأثیرگذاری وجود دارند که باعث شوند کاربران، مک‌او‌اس یا لینوکس را به ویندوز ترجیح دهند؛ اما این مشکلات چه هستند؟
تبلیغات

کاربران زیادی هستند که سال‌های طولانی از نسخه‌های مختلف ویندوز استفاده کرده‌اند و از بیشتر قابلیت‌های این نسخه‌ها هم راضی بوده‌اند؛ اما به‌گفته‌ی برخی از آن‌ها، ویژگی‌های آزاردهنده‌ای در ویندوز ۱۱ وجود دارد که اگر رفع نشوند، ممکن است برخی از آن‌ها را از ویندوز دلسرد کند و به سمت سیستم‌عامل‌های دیگر نظیر لینوکس یا مک‌اواس بکشاند. مثلاً اینکه چندین سال طول کشید تا کنترل پنل بالأخره به بخش تنظیمات سیستم منتقل شود، اما این مورد به‌اندازه‌ی مشکلات دیگر ویندوز که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، چندان آزاردهنده به‌نظر نمی‌رسد.

کپی لینک

نمایش تبلیغات مزاحم

تقریباً می‌توان گفت مایکروسافت بر بازار سیستم‌‌عامل دسکتاپ مونوپولی دارد. براساس آمار استاتیستا، حدود ۷۲ درصد از رایانه‌های شخصی تا فوریه‌ی ۲۰۲۴ از یکی از نسخه‌های ویندوز مایکروسافت استفاده می‌کرده‌اند؛ تازه آن هم پس یک دهه کاهش تعداد کاربران ویندوز به‌خاطر افزایش محبوبیت macOS، به‌طوری که ویندوز در سال ۲۰۱۳ نزدیک به ۹۱ درصد سهم بازار را در اختیار داشت.

مایکروسافت از علاقه‌ی کاربران ویندوز برای نمایش تبلیغ محصولات دیگرش استفاده می‌کند

متأسفانه مایکروسافت از موقعیت برتر خود در بازار سیستم‌عامل‌ها برای نمایش تبلیغات مزاحم استفاده می‌کند؛ مانند تبلیغاتی که در منوی استارت، لاک‌اسکرین و حتی هنگام ارتقای سیستم‌عامل برای کاربران نمایش داده می‌شوند. برخی از کاربران معتقدند تبلیغات مایکروسافت در ویندوز، نه‌تنها از نظر تجربه‌ی کاربری آزاردهنده است، بلکه حتی می‌تواند نوعی رفتاری انحصاری تلقی شود.

رفتار انحصاری مایکروسافت برای تبلیغات محصولات دیگر خود در ویندوز، مشابه همان کاری است که این شرکت در سال ۱۹۹۸ انجام داد و از سوی وزارت دادگستری آمریکا بازخواست شد. مایکروسافت در آن زمان، اینترنت اکسپلورر را به‌عنوان مرورگر پیش‌فرض ویندوز قرار داده بود؛ درصورتی‌که چند شرکت دیگر هم در بازار مرورگرها با یکدیگر رقابت داشتند.

تبلیغات مایکروسافت در ویندوز ۱۱

البته اپل هم مانند مایکروسافت تبلیغات محصولات خود را در سافاری قرار می‌دهد؛ اما سهم بازار پایین این مرورگر باعث شده است تا رفتار انحصاری اپل تأثیر چندانی روی بازار سیستم‌عامل‌ها نداشته باشد. از طرفی گوگل کروم هنوز به‌دلیل ویژگی‌ها و کیفیت بالای خود محبوبیتش را در میان کاربران حفظ کرده و پیروز میدان رقابت مرورگرها باقی مانده است.

خلاصه بگوییم؛ مایکروسافت هم می‌تواند مانند سایر شرکت‌ها محصولات خود را تبلیغ کند؛ اما به‌دلیل موقعیت انحصاری خود، این تبلیغات را به‌طور مستقیم در سیستم‌عامل ویندوز قرار می‌دهد و به‌عقیده‌ی کاربران این موضوع ناعادلانه و غیرقانونی است.

کپی لینک

اجبار به جست‌وجو در فضای ابری

بسیاری از کاربران ویندوز ترجیح می‌دهند که به‌جای پین‌کردن، از ابزار جست‌وجوی منوی استارت برای پیداکردن برنامه‌ها، فایل‌ها یا بازی‌های خود استفاده کنند؛ درحالی‌‌که گاهی اوقات هنگام جست‌وجو برای یک برنامه یا فایل، تبلیغات و پیشنهادهای خرید و لینک جست‌وجوهای قبلی بینگ هم برای کاربران نمایش داده می‌شود؛ حتی برخی اعلام کرده‌اند که این تبلیغات باعث شده‌ تا در برخی از موارد نتوانند برنامه‌ای را که قبلاً نصب کرده بودند، پیدا کنند. حتی ویندوز ME با آن همه ناپایداری و باگ دست‌کم در زمینه‌ی جست‌وجوی داخلی بهتر از ویندوز ۱۱ بود!

اجبار به جستجو در فضای ابری در ویندوز ۱۱

خوشبختانه راهی برای غیرفعال‌کردن تبلیغات و لینک‌های پیشنهادی در جست‌وجوی ویندوز ۱۱ وجود دارد؛ اما برای این کار باید از ابزار ویراستار رجیستری استفاده کرد و بسیاری از افراد بدون استفاده از راهنما نمی‌توانند آن را غیرفعال کنند.

کپی لینک

اضافه‌ کردن دکمه‌های جدید به تسکبار

ویندوز عادت دارد وقتی ویژگی جدیدی را معرفی می‌کند، آیکون اپلیکیشن‌ها را در تسکبار قرار دهد؛ مثل آیکون جدید ویجت‌ها و کوپایلت. تنها مشکلی که برخی از کاربران با این موضوع دارند این است آیکون‌های جدید به‌طور پیش‌فرض نمایش داده می‌شوند و برای حذف آن‌ها باید یک مرحله‌ی اضافی را طی کنند.

اضافه‌کردن دکمه‌های جدید به تسک‌بار در ویندوز ۱۱

حضور اجباری آیکون اپلیکیشن‌های جدید در تسکبار، برای برخی کاربران خوشایند نیست

تحمیل ویژگی‌های جدید به کاربران، موضوعی رایج در دنیای فناوری است. این شرایط باعث می‌شود تا برخی از کاربران احساس کنند که حتی در صورت پرداخت هزینه برای لایسنس هم مالک ویندوز خود نیستند و همچنان مالکیت سیستم عامل در اختیار مایکروسافت قرار دارد.

کپی لینک

انتقال اسناد پشتیبانی به وب

انگار مایکروسافت فراموش کرده که برخی از کاربران ممکن است همیشه به اینترنت دسترسی کامل نداشته باشند. این موضوع هیچ‌جا به‌جز اسناد پشتیبانی ویندوز توجه کاربران را به خود جلب نمی‌کند؛ چراکه اسناد به‌جای اینکه همیشه در دسترس باشند، به‌صورت آنلاین و در وب‌سایت مایکروسافت قابل دسترسی‌اند.

دسترسی آنلاین به اسناد پشتیبانی زمانی آزاردهنده‌تر می‌شود که حتی لینک منابع هم کاربران را به‌طور مستقیم به صفحه‌ی مورد نظر وصل نمی‌کند. این لینک‌ها ابتدا در مرورگر اج باز می‌شوند (حتی اگر مرورگر پیش‌فرض کاربر چیز دیگری باشد) و با عبارت site:microsoft.com در موتور جست‌وجوی بینگ به‌دنبال صفحه‌ی مرتبط می‌گردند.

انتقال اسناد پشتیبانی به وب در ویندوز ۱۱

دسترسی آنلاین کاربران به اسناد پشتیبانی درواقع روش دیگری برای هدایت کاربران به سرویس‌های دیگر مایکروسافت است که تقریباً هیچ‌کس از آن‌ها استفاده نمی‌کند. شاید هدف مایکروسافت از چنین کاری این باشد که با حذف اسناد پشتیبانی، حجم ویندوز را برای نصب کمتر کند؛ اما حتی این استدلال هم زمانی پذیرفته می‌شود که اسناد پشتیبانی به‌صورت متنی نباشند؛ زیرا اسناد متنی فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند.

کپی لینک

اصرار برای استفاده از خدمات مایکروسافت

کاربرانی که سال‌ها از ویندوز استفاده کرده‌اند، سرویس‌های دیگر ویندوز مانند وان‌درایو، مایکروسافت ۳۶۵ و مرورگر اج را هم به‌خوبی می‌شناسند و از آن‌ها استفاده کرده‌اند. برخی از کاربران تجربه‌ی رضایت‌بخشی از این سرویس‌ها نداشته‌اند و تصمیم گرفته‌اند که آن‌ را کنار بگذارند؛ اما باز هم مایکروسافت در تلاش است تا از راه‌های مختلف، استفاده از سرویس‌های یادشده را به کاربران خود تحمیل کند؛ درست مانند اسناد پشتیبانی که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم. شماری از کاربران ویندوز باور دارند مایکروسافت باید به انتخاب کاربران احترام بگذارد و دست از اصرار بردارد.

کپی لینک

بکاپ گرفتن از دسکتاپ در وان‌درایو

مایکروسافت با اضافه‌کردن قابلیت‌ پشتیبان‌گیری از فولدرهای خاص دسکتاپ به وان‌درایو، سعی کرده تا کار کاربران را راحت‌تر کند؛ اما ویژگی مذکور برای افرادی که روی چند دستگاه مختلف از ویندوز استفاده می‌کنند، دردسرساز شده است. دلیل چنین مشکلی این است که وقتی از شورتکات‌های دسکتاپ یک کامپیوتر بکاپ گرفته می‌شود، لینک این بکاپ‌ها در دستگاه‌های دیگر کاربر به‌عنوان لینک‌های شکسته ظاهر می‌شوند.

درست است که با خاموش‌کردن همگام‌سازی دسکتاپ مشکل لینک‌های شکسته در دستگاه‌های دیگر را برطرف می‌شود، اما برخی از کاربران معتقدند که شاید بهتر باشد گزینه‌ی همگام‌سازی از ابتدا غیرفعال باشد تا هیچ دردسری برای آن‌ها ایجاد نشود.

کپی لینک

حذف برنامه‌های کاربردی

مایکروسافت برخلاف شرکت‌های بزرگ دیگر عادت به حذف برنامه‌های خود ندارد؛ اما حذف دو برنامه‌ی کاربردی از نسخه‌های جدید ویندوز، صدای اعتراض برخی از کاربران را درآورده است. Paint 3D و WordPad دو برنامه‌ی کاربردی و مفیدی هستند که عملاً بازنشسته شده‌اند و برخی از کاربران ویندوز جای خالی آن‌ها را به‌شدت احساس می‌کنند.

برنامه Paint 3D در ویندوز

در دنیای امروز، نظر کاربران و راحتی آن‌ها باید مرکز توجه هر شرکتی باشد. باتوجه‌به قدرتمندبودن تراشه‌های اپل و راحت انس‌گرفتن کاربران با سیستم‌عامل‌های این شرکت، مایکروسافت ممکن است در صورت بی‌توجهی به ترجیحات کاربران، با افت سهم بازار خود در آینده مواجه شود.

نظر شما در مورد این ۷ مشکل ویندوز چیست؟ آیا این مشکلات برای شما هم آزاردهنده است یا اینکه با مشکلات دیگری در ویندوز دست‌به‌گریبان هستید؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات