ابداع روشی برای چاپ سه بعدی آلومینیوم بسیار سخت
این فلزات که معمولا در بخشهای سنگین صنعتی کاربرد دارند، اکنون میتوانند با روش جدید، بسیار سریعتر و ارزانتر تولید شوند. همانطور که میدانید، ساختوساز فلزات دشوار و پرهزینه است. آلیاژهای مستحکم آلومینیوم هم از جمله این فلزات هستند که کار کردن با آنها دشوار است. اکنون محققان آزمایشگاههای تحقیقاتی هیوز، روش جدیدی برای چاپ سه بعدی آلومینیوم با استحکام ابداع کردهاند.
هانتر مارتین، محققی از دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا و آزمایشگاههای تحقیقاتی هیوز، میگوید:
ما از نظریه هستهزایی ۷۰ ساله برای حل مسئلهای ۱۰۰ ساله بهوسیله ماشینی قرن بیست و یکمی بهره بردیم.
آزمایشگاههای تحقیقاتی هیوز از روشی به نام Nanofunctionalization بهره بردهاند. در این روش پودرهای نانو به یک چاپگر سه بعدی داده میشد. سپس این پودرهای نانو که به شکل لایههای نازکی درمیآمدند، با حرارت داده شدن توسط لیزر به یک جسم سهبعدی تبدیل میشدند. در طی فرایند ذوب و خرد شدن، سازه تولیدشده استحکام کامل آلیاژ را حفظ میکردند، این به دلیل هستهی نانو ذراتی بود که ریزساختارهای آلیاژ را تشکیل میدادند.
آلیاژهای قوی آلومینیوم، از جمله انواع Al7075 و Al6061، هماکنون در ساخت قطعات هواپیما و خودرو مورد استفاده قرار میگیرند. اما روشهای کنونی تا حد زیادی پر هزینه هستند و علاوه بر آن، امکان دستکاری این آلیاژها دشوار است. حال با استفاده از این تکنیک نانوفنّاوری جدید توسط آزمایشگاههای تحقیقاتی هیوز، ممکن است که آلیاژهای آلومینیوم در تمام ابعاد و اندازهها به صورت سه بعدی چاپ گرفته شوند.
این روش امکان تولید سریعتر، ارزانتر و دقیقتر موادی با استحکام بالا را میدهد. علاوه بر این، ازآنجاییکه فرایند ذوب و انجماد در چاپ سهبعدی شبیه به جوشکاری است، تکنیک جدید این محققان میتواند، امکان جوش آلیاژهای سابقا غیرقابل جوش را هم فراهم کند.
نظرات