D1-kifpool

مهندسی بی نهایت: پل دره‌گذر میلو ؛ مرتفع‌ترین پل جهان

جمعه ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۵
مطالعه 13 دقیقه
پلی در فرانسه که از فراز دره‌ای عظیم می‌گذرد و دو فلات را به یکدیگر پیوند می‌دهد. میلو را به‌عنوان مرتفع‌ترین پل کابلی جهان می‌شناسند. مرتفع‌ترین پل جهان را چگونه ساخته‌اند؟
تبلیغات
D4-mci

پل میلو پلی کابلی در فرانسه ساخته‌شده روی دره‌ای از رودخانه تارن در نزدیکی شهر میلو است. شهر میلو در محل تلاقی دو رود به‌نام‌های تارن و دوربی واقع شده است. این دو رود باعث به‌وجود آمدن دو دره‌ی بسیار عمیق در فلات قدیمی ماسیف سنترال در جنوب فرانسه شده‌اند. میلو را به‌عنوان مرتفع‌ترین پل جهان می‌شناسند. یکی از دکل‌های پل میلو ۳۴۳ متر ارتفاع دارد. طراحان آن مهندس سازه فرانسوی میشل ویرلوژو و معمار بریتانیایی نورمن فاستر بوده‌اند.

داستان ساخت پل و درواقع احساس نیازهای اولیه برای ایجاد چنین سازه‌ی پرخرج و منحصربه‌فردی بر بستری از خاک‌ها و سنگ‌های مختلف که در بخش‌های بعدی مقاله از پیچیدگی‌هایشان بیشتر خواهیم گفت از آنجایی شروع شد که هر سال در محور تردد پاریس به اسپانیا که از نزدیکی شهر میلو می‌گذرد، در روزهای تعطیل و شلوغ‌تر سال، حجم عظیمی از انسداد و کندی‌های ترافیکی رخ می‌داد. مسئولان امر در آن سال‌ها در پی یک راه پایدار حساب‌شده برای حل این مشکل برآمدند.

مقاله‌ی مرتبط:

اولین ایده برای حل مسئله‌ی فوق در سال ۱۹۸۷ میلادی مطرح شد و در سال ۱۹۹۱ میلادی تصمیم بر این شد که پلی روی دره‌ی رودخانه تارن ساخته شود. دولت فرانسه از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۱، با معماران و مهندسان پرشماری رایزنی کرد، مطالعات تشریحی مختلفی از سوی دولت انجام گرفت و آن‌ها یک رقابت مهندسی به‌منظور یافتن بهترین طرح برای چنین پلی را تدارک دیدند. همان‌طورکه اشاره کردیم، مسئولان فرانسوی قصد داشتند تا ازطریق یک بزرگراه معلق، فلات شمالی با ارتفاع ۶۰۰ متر را به فلات جنوبی لارزاک با ارتفاع ۷۲۰ متر متصل کنند. از این‌رو انتخاب مسیر دقیق این بزرگراه راحتی نبود، به‌خصوص که بخش‌های پایینی تپه‌های منطقه بیشتر از خاک رس ناپایدار تشکیل شده بودند. مسیرهای مختلفی برای عبور دادن پل مورد بررسی قرار گرفت.

چهار مسیر اصلی پیشنهاد شد و در نهایت یکی از آن‌ها (مسیر قرمز در تصویر زیر) را به‌عنوان مسیر مناسب برای اجرای پروژه انتخاب کردند. پس از کنار گذاشتن گزینه‌های غیرعملی دیگر، درنهایت تصمیم بر این شده بود که پل میلو دو فلات واقع در دو سوی دره را به‌طور مستقیم و در ارتفاع ۲۷۵ متری بر فراز رود تارن به‌ یکدیگر متصل کند.

مسیر نقشه پل میلو

در سال ۱۹۹۶ کنسرسیوم سوگلرگ، پل کابلی طراحی‌شده توسط میشل ویرلوژ و نورمن فاستر را پیشنهاد کرد. طرح آن‌ها در نهایت مورد پذیرش قرار گرفته و تصویب شد. فرایند ساخت‌و‌ساز به‌طور رسمی در روز ۱۶ اکتبر ۲۰۰۱ میلادی آغاز شد و در نوامبر ۲۰۰۳ فاز اول ساخت که شامل نصب نخستین ستون‌های اساسی پل بودند به پایان رسید. بخش راه‌های ماشین‌روی یا همان بخش جاده‌ای پل در ماه می سال ۲۰۰۴، دکل‌ها یا برج‌ها و مهارهای آن هم در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۰۴ ساخته شدند و در نهایت این گذرگاه شگفت‌انگیز بر فراز دره‌ی میلو در تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۰۴ میلادی و ۲۵ روز زودتر از موعد برنامه‌ریزی‌شده، توسط رئیس جمهور وقت فرانسه، ژاک شیراک افتتاح شد.

ساخت این پل در آن سال‌ها چندین رکورد را شکست. همان‌طورکه پیش‌تر هم گفتیم پل میلو دارای مرتفع‌ترین دکل یا ستون‌های جهان در دو سو (۲۴۵ متر و ۲۲۱ متر) و همچنین دارنده‌ی مرتفع‌ترین برج پل جهان (۳۴۳ متر) و مرتفع‌ترین عرشه‌ در میان پل‌های جاده‌ای ساخته‌شده در اروپا با ارتفاع ۲۷۰ متر است.

دولت فرانسه پس از طی مراحل طراحی پل، اجرای آن را در قالب یک مناقصه به پیمانکاران واگذار کرد

ایده‌ی اصلی طراحان ساخت یک پل باریک اما شگفت‌انگیز بود، به‌ همین دلیل طراحی یک پل کابلی با عرشه‌های یکسان در دستور کار قرار گرفت. پل میلو چنان مرتفع است که به‌راحتی از شهر میلو نیز دیده می‌شود.

بعد از تصمیم وزارت فواید عامه فرانسه تصمیم به پیشنهاد ساخت و بهره‌برداری از چنین پلی، آن‌ها در پی سپردن آن در قالب یک قرارداد به یک پیمانکار برآمدند. از همین روی فراخوانی بین‌المللی برای مناقصه در سال ۱۹۹۹ منتشر شد و پنج کنسرسیوم در مناقصه شرکت کردند. در نهایت گروه Compagnie Eiffage du Viaduc de Millau با همکاری معمار نورمن فاستر، در مناقصه و رقابت بر سر گرفتن پروژه‌ی پل موفق شدند. ازآنجاکه دولت فرانسه پیش از این کار طراحی را به مراحل خوبی رسانده بود، عدم اطمینان فنی به میزان قابل توجهی برای پیمانکار اجراکننده‌ی طرح کاهش یافت. مزیت دیگر این فرایند تسهیل مذاکره برای قرارداد، کاهش هزینه‌های عمومی و تسریع ساخت‌وساز و در عین حال به حداقل رساندن کارهای طراحی باقی‌مانده برای پیمانکار بود.

پل میو نورمن فاستر
کپی لینک

پل میلو کجاست

پل میلو بین دو فلات از جنس سنگ آهک ساخته شده است. پایه‌های این پل در درون یک دره‌ی عمیق قرار گرفته، دره‌ای که به‌علت فرسایش ناشی از جریان رود تارن به‌وجود آمده است. فلات‌های آهکی نوعی از بسترهای رسوبی هستند که در دوران میانه‌زیستی (مزوزوئیک) تشکیل یافته‌اند. این فلات حتی بعد از ساخت پل میلو بدون تغییر باقی مانده و تاکنون به‌خوبی از آن محافظت شده است. در ادامه به نکاتی برای توصیف جغرافیای پل میلو اشاره می‌کنیم:

همان‌طورکه پیش‌تر گفته شد محل ساخت پل میلو از سنگ‌های رسوبی تشکیل شده است. این سنگ‌های رسوبی بیشتر از نوع سنگ آهک دولومیتی و خارک مارن (مخلوطی از رس، شن و آهک) با چسبندگی کم است.

مطالعه‌ی صفحه‌شناسی محل نشان می‌دهد که گسل‌های قدیمی منطقه روی سنگلایه‌های قدیمی تأثیر گذاشته‌اند. این گسل‌های قدیمی در بخش شمالی پل واقع شده و بر سنگ‌لایه‌های جدیدتر در محل ساخت پل در قسمت مرتفع فلات جنوبی هیچ تأثیری نگذاشته‌اند. همچنین در محل ساخت پل، گسل‌های غیرفعال جدیدتری وجود دارد که باعث تغییر چینش لایه‌های سنگی شده است. این گسل‌ها از پایه‌ P4 و سپس از ناحیه‌ای بین پایه‌‌ی P7 و دیواره‌ی جناحی جناحی C8 عبور می‌کند (تصویر زیر).

ژئولوژی پل میلو

لغزش‌های امتدادی ناشی از گسل‌ها در نزدیکی ساخت پایه‌ی P4 باعث بروز مشکلاتی در ساخت آن شد که نیازمند تغییر طراحی فونداسیون بود.‌ از سویی رتبه‌بندی توده‌ی سنگ (RMR) بین ۰ تا ۱۵۰ متغیر بود، به این معنی که مقادیر ثبت‌شده در محل ساخت پل میلو برای سنگ آهک ۶۵ و برای خاک مارل ۵۳ بوده است.

در بستر ساخت پل میلو سه نوع سنگ فونداسیون متفاوت وجود دارد. یکی از این سنگ‌ها از نوع سنگ آهک دولومیتی باژوسین در دیوار تکیه‌گاه شمالی است که سنگی سخت با مقاومت فشاری نامحدود ۱۱۰ مگاپاسکال به‌شمار می‌رود؛ اما در آن کارست‌های رسی نیز وجود دارد. در بالاترین قسمت پلتفرم و جایی که رافت پل قرار دارد میزان RMR بین ۷۰ تا ۸۰ تشخیص داده شد.

سنگ نوع دوم از نوع مارل‌های فشرده است که بین پایه‌های P7 و P6 قرار دارد. به‌دلیل وجود لایه‌ی سنگ‌ریزه بین خاک رس نرم و مارل‌ها لغزش‌های امتدادی در این ناحیه قابل رؤیت است. رقم میانگین مقاومت برشی برای لایه‌ی ۱۵ متری مارل برابر است با:

  • RMR=45
  • C = 0.1MPa
  • φ = 300

سنگ آهک هتانژین در دو سمت رود تارن بین پایه‌ی P4 تا دیوار تکیه‌گاه سنگ نوع سوم را تشکیل می‌دهد. لایه‌بندی این سنگ در قسمت جنوبی به‌صورت زیر افقی و در قسمت شمالی با زاویه‌ی ۱۵۰ درجه است. مقادیر مقاومت برشی برای این نوع سنگ بستری عبارت‌اند از:

  • RMR = 65 to 70
  • C = 2.5 MPa
  • φ = 370

شاید اعداد و ارقام اشاره‌شده در اینجا برای برخی خوانندگان بیش از حد سردرگم‌کننده باشد. اما چکیده‌ی مقایسه‌ی سه بستر اشاره‌شده برای پل این است که سنگ آهک نسبت به خاک مارل دارای مقاومت بیشتری دارد و از این‌رو سازندگان در بسترهای حاوی مارل، شمع‌های عمیق‌تری نسبت به بستر سنگ آهکی ساخته شدند.

نقشه پل میلو فرانسه
کپی لینک

مقطع عرضی پل میلو

پل میلو ۲۴۶۰ متر طول دارد و از ۸ عرشه ساخته شده است. هر کدام از دو عرشه‌ی کناری ۲۰۴ متر طول و شش عرشه‌ی میانی ۳۴۲ متر طول دارند. به‌علت ملاحظات طراحی و شیوه‌ی ساخت، مقطع اصلی پل از تیرجعبه‌های ارتوتروپیک بهینه‌سازی‌شده با دو شبکه‌ی عمودی ساخته شده است.

تیرهای عرضی مثلثی شکل با فواصل طولی ۴۱۷ متر به استفاده از دیافراگم‌های کامل ترجیح داده شده است. تیرجعبه‌ها از دو لاین آمدوشد پشتیبانی می‌کنند. عرض شانه در دو طرف پل ۳ متر است تا فاصله‌ی لاین آمدوشد از لبه‌ی پل به‌منظور کاهش اثر سرگیجه‌ای افزایش پیدا کند.

تیرجعبه‌های پل علاوه بر حصارهای کناری متداول به شیشه‌های بادگیر برای محدود کردن سرعت باد مجهز هستند، به‌نحوی که سرعت باد روی پل با سطح زمین برابری می‌کند. این کار از وارد شدن شوک بادی به وسایل نقلیه هنگام ورود به پل جلوگیری کرده و باعث بهبود جریان آیرودینامیک و افزایش زیبایی پل می‌شود.

کپی لینک

جزییاتی پیرامون فونداسیون پل میلو فرانسه

پل میلو توسط میشل ویرلوگس طراحی شده است و مقامات مسئول، طراحی سیستم فونداسیون برای پایه‌ها و دیوار‌های جانبی پل (کول پل) را بر مبنای طراح‌های او انجام داده‌اند.

با اینکه طراحی سیستم فونداسیون کل پل براساس اصول یکسانی انجام گرفته، اما تکیه‌گاه‌های فونداسیون پل بسته به سنگ‌ آهک یا مارل بودن بستر متفاوت است. خاک مارل نه‌تنها مشخصات مکانیکی ضعیف‌تری نسبت به سنگ آهک دارد بلکه دارای لغزش سطحی بوده و امر روی لایه‌های بالایی آن تأثیر می‌گذارد.

برای ساخت دیواره‌های کناری C0 و C8 که روی بستر سنگ آهک قرار گرفته‌اند از پی گسترده استفاده شده است. سیستم فونداسیون هر یک از دیواره‌های جلویی از نوع رافت گسترده‌ به ضخامت یک متر است که به پاشنه‌های دو دیواره‌ی عقبی توسط پلتفرم‌های مختلف متصل می‌شود.

فونداسیون ستون پل میلو

سیستم فونداسیون هر یک از هفت پایه‌ی پل از چهار شمع بتنی تقویت‌شده هر کدام به قطر پنج متر و عمق حفاری ۱۰ الی ۱۵ متر در داخل سنگ بستر تشکیل شده است. این شمع‌ها در بخش‌ بالایی توسط پاشنه‌ی بتنی تقویت‌شده با ضخامت ۳٫۵ متر به‌یکدیگر متصل شده‌اند که پاشنه‌ی بتنی هم در ادامه به پایه‌ی پل متصل شده است. در بستر خاک مارل ضخامت و عمق‌ها شمع‌ها بیشتر است و قطر قاعده‌ی آن‌ها به ۷ متر می‌رسد.

پایه‌ی شماره‌ی ۲ با ۲۴۵ متر ارتفاع بلندترین پایه‌ی پل محسوب می‌شود که روی بستر سنگ آهک ساخته شده است. این در حالی‌ است که پایه‌ی شماره‌ی ۶ روی بستر مارل ساخته شده و ارتفاع متوسطی دارد.

رفتار این نوع سیستم فونداسیون پیچیده است. فونداسیون از نوع رافت شمعی است که بخش از بار پل به پاشنه‌ها منتقل می‌شود. ساده‌سازی رفتار فونداسیون محدودیت‌هایی به‌همراه دارد. فرض اول این است که پاشنه‌ی پل مابین پایه‌ها هیچ باری تحمل نمی‌کند و دوم این‌که هیچ اصطکاک سحطی در طول شفت به‌جز تنش طولی وجود ندارد.

طراحی فونداسیون و شمع‌ها با وجود برخی چالش‌ها کاملاً قابل اعتماد درآمده است

ساده‌سازی رفتار فونداسیون منجر به این فرض می‌شود که ظرفیت نشیمنگاه پل تنها به فشار نهایی سنگ بستر زیر شفت‌ها بستگی دارد؛ بنابراین فرونشست نهایی پل ناشی از تغییر شکل سنگ در زیر شفت است و همین امر باعث می‌شود فونداسیون پل بیش از میزان واقعی انعطاف‌پذیر باشد.

برای ارزیابی اصطکاک‌های سطحی در طول شفت چندین آزمایش بارگذاری شمع در خاک‌های مارل صورت گرفته است. یکی از آزمایش‌های انجام‌شده روی یک شمع درجا با قطر ۰٫۸ متر نشان داد که بار بحرانی شمع ۵۲۰۰ کیلونیوتن و میزان فرونشست برابر ۵٫۶ میلی‌متر است.

با وجود تردید‌های موجود درمورد تخمین ویژگی‌های مکانیکی سنگ بستر و روش‌های محاسباتی استفاده‌شده، به‌نظر می‌رسد طراحی فونداسیون و شمع‌ها کاملاً قابل‌اعتماد است.

ساخت ستون های پل میلو فرانسه
کپی لینک

پایه های پل میلو

در طراحی پل ملاحظات کلان سازه‌ای پیش‌بینی شده است. برای متعادل‌سازی بارهای نامتقارن وارده و همچنین در نظر گرفتن اثرات دمایی روی تیرجعبه‌ی پل از چند دهانه‌ی کابلی مختلف استفاده شده است. به منظور افزایش مقامت پایه‌ها دربرابر ممان‌های خمشی وارده بر آن‌ها به دلیل ارتفاع زیاد از طراحی مقطع جعبه‌ای استفاده شده است، همچنین بخش بالایی پایه‌ها (۹۰ متر انتهایی) به دو شفت انعطاف‌پذیر تقسیم شده است.

اتصال عرشه‌ی تیرجعبه‌ای پل به پایه‌ها توسط کابل‌های پیش‌تنیده‌ به‌همراه دو نشیمنگاه ثابت در هر شفت صورت گرفته است. همچنین برج‌های پل در بالای پایه‌ها به‌صورت V معکوس طراحی شده است. به دلیل تغییر بار زنده (بار ناشی از تردد وسایل نقلیه) و بار ناشی از بادهای شدید میزان بار عمودی هر یک نشیمنگاه‌ها ممکن است به ۱۰۰ مگانیوتن برسد.

برای کاهش اندازه‌ی نشیمن‌گاه از یاتاقان‌های کره‌ای با پوشش نوع جدیدی از مواد کامپوزیتی استفاده شده است که مقامت تنشی آن‌ها را تا ۱۸۰ مگاپاسکال تحت بارهای بحرانی افزایش می‌دهد.

سطح مقطع پایه‌های پل متغیر است، تغییر سطح مقطع پایه‌های به‌نوعی طراحی شده است که کار ساخت آن‌ها بیش از حد پیچیده نباشد. چهار پنل دارای ابعاد ثابت هستند اما اندازه و جهت‌گیری چهار پنل دیگر در هر بخش مقدار کمی تغییر می‌کند. برای ساخت پایه‌ها از فرم‌های خودبالارونده‌ی خارجی استفاده شد، همچنین جابه‌جایی شاترهای داخلی نیز توسط جرثقیل برجی صورت گرفت.

دو پایه‌ی مرتفع پل یعنی P2 و P3 به‌ترتیب ۲۴۵ و ۲۲۳ مترارتفاع دارند. بلندترین جرثقیل برجی استفاده‌شده برای ساخت پل مربوط به پایه‌ی P2 بود که در نهایت به ارتفاع ۲۷۵ متر رسید. بنابراین در هر مرحله از ساخت پایه‌ لازم بود جرثقیل برجی به آن متصل شود. هر یک از پایه‌های پل روی ۴ چاه با قطرهای ۴ الی ۵ متری و عمق ۹ الی ۱۶ متری ساخته شده‌اند.

پایه های پل میلو
کپی لینک

برج های پل میلو

بعد از مسدودسازی بالادست رودخانه‌ی تارن در تاریخ ۱۸ مه ۲۰۰۴ برج‌های پل میلو که در کارخانه‌های مختلف ساخته‌ شده و در منطقه‌ی پشت دیوارهای جانبی پل سرهم بندی شده بودند به‌صورت جداگانه توسط دو کراولر به داخل عرشه‌ی پل کشیده شدند. در عملیات ساخت پل وزن هر یک از محموله‌ی برج‌ها به هشت مگانیوتن رسید که آزمایش دشواری برای مقاومت سازه‌ی پل محسوب می‌شد. سپس برج‌های پل که به‌صورت افقی به محل استقرار خود کشیده شده بودند توسط کابل‌های متصل به یک برج موقت پشتیبان برافراشته شدند. عملیات ساخت برج‌ها پس از نصب و پیش‌کشیدگی کابل‌ها نگهدارنده توسط سیستم فریسینت به‌پایان رسید.

کپی لینک

سیستم لانچینگ استفاده‌شده در عملیات ساخت پل میلو

عرشه‌ی تیرجعبه‌ای پل میلو توسط دو سیستم لانچینگ (سیستم جابه‌جایی افقی دهانه‌ها) از دو طرف پل ساخته شده؛ به‌نحوی که اتصال نهایی دهانه‌ها در بالای رود تارن و بین پایه‌های P2 و P3 صورت گرفت. در هر یک از دهانه‌ها به‌جز دهانه‌ی پایانی از سازه‌های پشتیبان موقت به‌شکل خرپا استفاده شد. به‌منظور کاهش طول دهانه‌ی لانچینگ در دهانه‌های میانی این سازه‌های پشتیبان موقت هر کدام به ابعاد ۱۲ در ۱۲ متر درست در وسط دهانه و در کنار دو خط از تجهیزات لانچینگ قرار گرفته بودند. سازه‌های پشتیبان در دهانه‌های کناری ساده‌تر، کوچک‌تر و تنها دارای یک خط از تجهیزات لانچینگ بودند.

ساخت پل میلو فرانسه

برای کاهش ممان خمشی در هنگام عملیات لانچینگ، هر یک از دو سازه‌ی لانچینگ به برج‌های جلویی و توسط شش کابل نگهدارنده متصل می‌شدند. برای کاهش تأثیر باد بر عملیات لانچینگ دهانه‌ها، ارتفاع برج‌ها بدون اتصال قسمت انتهایی آن‌ها از ۸۷ متر به ۷۰ متر محدود شده بود.

هر عملیات لانچینگ شامل جابه‌جایی ۱۷۱ متری دهانه‌‌ها می‌شد. جابه‌جایی اولین قطعه که پیچیده‌ترین قسمت عملیات بود پنج روز طول کشید. این در حالی‌که برای قطعات دیگر این زمان به شرط شرایط آب‌ و هوایی مناسب به سه روز کاهش یافت. اگر ایستگاه‌های هواشناسی وزش باد با سرعت بیش از ۳۷ کیلومتر بر ساعت را پیش‌بینی می‌کردند، شروع عملیات لانچینگ به تعویق می‌افتاد.

سیستم لانچینگ پل میلو در نوع خود مبتکرانه بود. به دلیل ارتفاع بسیار زیاد پایه‌ها لازم بود از توازن نیروهای اصطکاک در هر یک از سازه‌های پشتیبان اطمینان حاصل شود. از این‌رو هر یک از سازه‌های پشتیبان با یک نشیمنگاه لانچینگ فعال مجهز شده بودند. جک‌های هیدرولیکی افقی که در نشیمنگاه‌ها قرار گرفته بودند با دستور یک رایانه‌ی مرکزی سازه‌ها را به‌سمت جلو به‌حرکت در می‌آوردند. همچنین از سنسورها برای پایش میزان جابه‌جایی سازه‌های موقت پشتیبان استفاده ‌می‌شد چراکه میزان جابه‌جایی سازه‌های پشتیبان در طول عملیات لانچینگ باید با یکدیگر برابر می‌بودند.

میلو یک مثال خوب از پروژه‌ای حساب‌شده با هدفی حساب‌شده بود. این پل علاوه بر کارکردهای تزانزیتی و گره‌هایی که در زمینه‌ی ترافیکی گشود، به یکی از جاذبه‌های گردشگری منطقه نیز تبدیل شد. شمار زیادی از گردشگران در مقاطع مختلف سال حین گذر از این پل، توقف کرده و زمانی را به تماشای منظره‌ی اطراف یا ثبت تصاویر می‌پردازند. توقف‌ها گردشگران روی پل درنهایت باعث شد تا سرعت مجاز تردد روی جاده‌ی پل از ۱۳۰ کیلومتردرساعت به ۱۱۰ کیلومتردرساعت کاهش یابد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
در حال مطالعه لیست مطالعاتی هستی
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-B6Snappshop
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
00:10:48
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
00:06:49
عکس مسعود یوسف نژاد و پشوتن پورپزشک درکنارهم و موضوع فیلترینگ اینستاگرام
شکست ۳ ساله فیلترینگ اینستاگرام؛ رشد ۳ برابری فروش ایرانی‌ها
00:32:59
آیفون ۱۶ ای و بی معنا
جایگزین آیفون اس ای معرفی شد؛ قلبی جدید با قیمت بالا 🔻
00:09:24
تصویر شادان با مکبوک و لوگو نرم افزارهایی که روی مک نصب می شوند و نمیشوند
قبل از خرید مک‌بوک این ویدیو رو ببین!
00:13:44
عکس بهزاد با میکروفون زومیت در دست و ماشین لباس‌شویی پاکشوما
برند پاکشوما در تولد ۵۰ سالگی خودش، ری‌برند شد
00:12:44
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
coming soon...

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
4
گلکسی A36 سامسونگ

از30,633,300تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از37,600,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
3.7
پوکو X7 شیائومی

از26,977,700تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از29,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از76,499,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.5
آیفون 16 اپل

از85,569,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.8
آیفون 16 پرو مکس اپل

از169,699,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از158,999,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از13,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از27,626,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,549,900تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از27,915,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از27,999,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از42,966,600تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.1
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از23,799,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.8
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از54,819,900تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از93,733,300تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4
آیفون 13 پرو اپل

از73,000,000تومان

گوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیومگوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیوم
4.1
آیفون 15 پرو مکس اپل

از144,000,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات