کشف مومیایی دست‌نخورده بچه ماموت ۳۰ هزار ساله در کانادا

جمعه ۱۰ تیر ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵
مطالعه 4 دقیقه
معدنچیان کانادایی به‌طور اتفاقی مومیایی بچه ماموت ۳۰ هزار ساله‌ای را پیدا کرده‌اند که به گفته کارشناسان کامل‌ترین ماموت مومیایی‌شده در آمریکای شمالی است.
تبلیغات

یک ماموت پشمالو ۳۰ هزار ساله که به‌طور طبیعی مومیایی شده در منطقه کلوندایک یوکان در شمال کانادا کشف شد. معدنچیان در حین استخراج طلا به این بچه مومیایی رسیدند. این ماموت حدود ۱٫۴ متر طول دارد و بسیاری از موها و پوست آن سالم باقی مانده‌اند. به نقل از خبرگزاری علمی لایوساینس، محققان این ماموت را «کامل‌ترین ماموت مومیایی‌شده در آمریکای شمالی» دانسته‌اند.

کشف اخیر در قلمروی بومیان تروندک هویچین انجام گرفت، از این رو، نام‌گذاری آن از روی زبان هان بود. بقایای ماموت مومیایی شده در مراسمی «نون چو گا (Nun Cho Ga)» یا «بچه حیوان بزرگ» نامیده شد. بررسی‌های تکمیلی محققان نشان می‌دهد، این بچه ماموت ماده بوده و در زمان مرگ حدود یک ماه سن داشته است. این ماموت به لحاظ سن و سال به بچه ماموت پشمالوی دیگری به نام لیوبا با قدمت ۴۲ هزار سال شباهت دارد. بقایای لیوبا در سال ۲۰۰۷ در اعماق خاک‌های منجمد منطقه سیبری در روسیه پیدا شد.

نون چو گا در معدن تریداستون، یوکان کشف شد.

نون چو گا در معدن تریداستون، یوکان کشف شد.

گرانت زازولا، دیرینه‌شناسی از اداره گردشگری و فرهنگ یوکان در بیانیه‌ای ضمن اظهار شگفتی از انجام این کشف بزرگ، اظهار داشت:‌ «به‌عنوان یک دیرینه‌شناس عصر یخبندان، دیدن یک ماموت پشمالوی واقعی همیشه از آرزوهایم بوده. حالا این رؤیایم جامه عمل پوشیده است.»

زازولا در ادامه صحبت‌های خود نون چو گا را زیبا و از باورنکردنی‌ترین حیوانات مومیایی‌شده عصر یخبندان دانست که تا به امروز در هر نقطه‌ای از جهان کشف شده است. زازولا که مشتاق تجزیه‌ و تحلیل‌های دقیق روی بقایای این ماموت پشمالو است، در ادامه افزود: «برای آشنایی با او هیجان زده‌ام!»

میزان دست‌نخوردگی بچه ماموت محققان را شگفت‌زده کرده است

کشف اخیر در نزدیکی نهری در معادن طلای کلوندایک در جنوب شهر داوسون انجام گرفت. یک معدنچی که مشغول حفاری با لودر بود، متوجه برخورد جسمی شد. این معدنچی خیلی زود موضوع را به اطلاع سرپرست خود رساند. بعد از بررسی‌ها مشخص شد، یک ماموت مومیایی‌شده در لایه‌های گِل و یخ مدفون مانده است. به سرعت کار معدن متوقف شد و دو زمین‌شناس به محل اعزام شدند. در ادامه بقایای ماموت به سلامت از محل خارج شد.

زازولا به شبکه تلویزیونی CBC کانادا گفت: «نکته عجیب اینکه هنوز یک ساعت از رسیدن زمین‌شناسان به محل نگذشته بود که آسمان تیره و تار شد. رعد و برق گرفت و خیلی زود بارندگی شروع شد. اگر ماموت را آن موقع از محل خارج نمی‌کردیم، قطعاً با طوفان بلعیده شده بود.»

این اولین باری نیست که معدنچیان منطقه موفق به کشف ماموت‌ می‌شوند. قبلاً در سال ۱۹۸۴، معدنچیان یک معدن طلا در ایالت همجوار، آلاسکا موفق به کشف بقایای یک بچه ماموت به نام ایِفی شده بودند. بااین‌حال، هیچ‌کدام از کشف‌های قبلی به دست‌نخوردگی نون چو گا نبودند.

پِگی کورمندی از سران شورای بزرگان تروندک هویچین نیز در بیانیه‌ای گفت: «این کشف خارق‌العاده است. وقتی برزنت روی ماموت را برداشتم، نفسم بند آمد. همه باید با احترام با او رفتار کنیم.»

دست‌نخوردگی نون چو گا به حدی است که روده و ناخن‌هایش کاملا سالم ماندند.

دست‌نخوردگی نون چو گا به حدی است که روده و ناخن‌هایش کاملاً سالم مانده‌اند.

ماموت‌های پشمالو در سرزمین‌های منجمد قطب شمال، اروپا، آسیا و آمریکای شمالی پابه‌پای حیوانات دیگری از جمله اسب‌های وحشی، شیرهای غار، گاومیش‌های کوهان‌دار زندگی می‌کردند. اما نهایتاً حدود ۵ هزار سال قبل برای همیشه منقرض شدند. به گفته محققان، اگر نون چو گا بزرگ می‌شد احتمالاً بلندای قامتش به حدود ۴ متر تا روی شانه می‌رسید و عاج‌های دراز و پیچ‌داری هم در می‌آورد تا با آن حیوانات دیگر را فراری دهد.

علفی که در شکم نون چو گا کشف شد نشان می‌دهد، این بچه ماموت در حین چریدن جان داده است. به احتمال زیاد او در حین چریدن به همراه مادرش از مسیر خود منحرف شده و در میان گل‌ولای گیر افتاده و سپس خفه شده است. زازولا مرگ بچه ماموت را بسیار سریع می‌داند.

کپی لینک

مقاله‌های مرتبط:

دَن شوگار، دانشمند علوم زمین از دانشگاه کلگری در استان آلبرتا که برای بیرون کشیدن ماموت در محل حضور داشت، در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت:‌ «این مهیج‌ترین کار علمی بود که تا به حال در آن مشارکت داشتم.» این محقق با اشاره به میزان بالای دست‌نخوردگی نون چو گا از سالم ماندن روده و ناخن‌های ماموت اظهار شگفتی کرده بود.

روبرتا جوزف، نماینده مردم تروندک هویچین نیز عنوان کرد: «کشف فوق‌العاده‌ای برای مردم ما بود. بی‌صبرانه منتظر همکاری با دولت یوکان به طریقی که به سنن، فرهنگ و قوانین ما احترام گذاشته شود هستیم.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات