زن ۸۷ ساله بهکمک هوش مصنوعی با حاضران در مراسم ختم خود صحبت کرد
پس از مرگ مارینا اسمیت در ۸۷ سالگی، نزدیکانش فکر میکردند که دیگر هرگز نمیتوانند او را حین حرفزدن ببینند. اسمیت، یکی از فعالان پیشگام هولوکاست، در قالب هولوگرام مبتنیبر هوش مصنوعی به پیش عزیزانش بازگشت. هولوگرام مارینا اسمیت میتوانست به سؤالات نیز جواب دهد و دربارهی اسرار داخلی خانواده صحبت کند.
بهنوشتهی تلگراف، آنچه به مارینا اسمیت امکان داد که باردیگر با عزیزانش صحبت کند، فناوری جدید و نوآورانهای است که هنوز بهطورگسترده پیادهسازی نشده؛ اما اخیراً در بریتانیا دردسترس قرار گرفته است. این فناوری ویژه باعث شد که مارینا اسمیت ازطریق «تجربهی ویدئویی هولوگرافیک مکالمهمحور» بتواند در مراسم ختم خود حضور پیدا کند. پژوهشگران میگویند این تجربهی ویدئویی نتیجهی استفاده از پلتفرم مبتنیبر هوش مصنوعی به نام StoryFile است.
StoryFile زاییدهی ذهن استفن اسمیت، پسر مارینا اسمیت و ساکن لسآنجلس است. مارینا اسمیت بهلطف StoryFile توانست سخنرانی کوتاهی دربارهی زندگی و روحیات مذهبیاش انجام دهد. او حتی به سؤالات افراد حاضر در مراسم ختم نیز جواب داد. هولوگرام مارینا اسمیت بهگونهای بود که انگار حاضران در مراسم ختم بهصورت آنی مشغول صحبت با او بودند.
تماشا در یوتیوب | تماشا در آپارات
StoryFile جدیدترین فناوریهای استودیویی را با سیستم پیشرفتهی هوش مصنوعی ترکیب میکند و متکیبر مجموعهای شامل ۲۰ دوربین است تا سوژه با جزئیات فراوان ثبت شود و تولید هولوگرام امکانپذیر باشد. افزونبراین، ارزیابی روانشناختی تخصصی انجام میگیرد تا یک کلون دیجیتالی با هدف فراهمسازی امکان صحبت با افراد فوتشده ایجاد شود.
استفن اسمیت میگوید: «بستگان مغموم ما پس از مشاهدهی مراسم آتشسپاری مادرم، سؤالاتی از او پرسیدند و مادرم جواب سؤالها را داد.» او میگوید نکتهی مهم این است که مارینا اسمیت با جزئیاتی جدید و حفظ صداقت به سؤالات بستگان جواب داد. او میگوید بهلطف فناوری StoryFile افراد داغدار میتوانند به نسخهای آزادتر و حقیقیتر از عزیزِ ازدسترفتهشان دسترسی پیدا کنند.
مارینا اسمیت که سالها معلم بود و با وزیر متدیست ازدواج کرد، سازمانی غیرانتفاعی بنیانگذاری کرد تا به افراد نیازمند کمکرسانی کند. او مدتی بعد مزرعهای متروکه در لاکستون را خرید و آن را با همکاری همسرش به مرکزی برای برگزاری کنفرانسهای متمرکز بر دین مسیحیت و اعتکاف تبدیل کرد.
اسمیت و اعضای خانوادهاش در سال ۱۹۸۱ به سفری تفریحی رفتند و همین سفر باعث شد مسیر زندگیاش تا آخرین روز عمرش تغییر کند. خانهی خانوادگی مارینا اسمیت به مرکز ملی هولوکاست تبدیل شد و او توانست برنامهی آموزشی بسیار موفق متمرکز بر هولوکاست ایجاد کند.
مرکز ملی هولوکاست، تنها موزهی ملی در بریتانیا است که به آموزش و یادگیری مباحث مربوط به هولوکاست اختصاص دارد. در سال ۲۰۰۵، ملکهی انگلستان نشان افتخار به مارینا اسمیت اعطا کرد.
فناوری StoryFile به مارینا اسمیت امکان داد سخنرانی کوتاهی دربارهی دوران زندگی و روحیات مذهبی خود ضبط کند
مارینا اسمیت در اوایل سال جاری میلادی بهمدت دو روز ازطریق وبکمی که در کامپیوترش استفاده میکرد، مشغول مستندسازی از روی زندگیاش شد. استفن اسمیت میگوید: «آنچه برای من بسیار ارزش داشت، این بود که مادرم آماده بود تا به سؤالات مربوط به دوران کودکیاش جواب دهد.» بهگفتهی استفن اسمیت، مادرش به مباحث مختلفی نظیر طلاق والدین و زندگی بهعنوان مهاجر از هند اشاره کرد: «او آماده بود که به سؤالات جالبی دربارهی دیدگاههای سیاسی و زیستمحیطی و آینده نیز جواب دهد. قبلاً هرگز در این زمینهها با او صحبت نکرده بودم.»
استفن اسمیت میگوید بستگانش از دیدن صداقت نسخهی دیجیتالی مارینا اسمیت در مراسم ختم شگفتزده شدند. مارینا اسمیت پیشتر تمایلی نداشت که جزئیات زیادی از دوران کودکیاش اعلام کند؛ اما یک سؤال در مراسم ختم باعث شد او از دوران بچگیاش در هند بگوید؛ موضوعی که هیچ اطلاعی دربارهی آن نداشتیم. نسخهی دیجیتالی او عزاداران را شوکه کرد؛ چون برای اولینبار گفت که از ادونتیستهای روز هفتم است.
علاقهمندان به فناوری StoryFile میتوانند با پرداخت ۳۹٫۹۹ پوند، به نسخهای دیجیتالی از عزیز ازدسترفتهشان دسترسی داشته باشند. این پروژه برای هر فرد شامل دو دقیقه پاسخ ویدئویی و ۷۵ سؤال منتخب و مکالمات نامحدود است.
استفن اسمیت میگوید مزایای فناوری StoryFile بسیار گستردهتر از حد تصور است. گفته میشود شماری از افراد معروف ویدئوهایی دربارهی مسائل مختلف ضبط کردهاند که قرار است پس از درگذشت آنها بهنمایش دربیاید. برای مثال، ویلیام شاتنرِ ۹۰ ساله، ستارهی Star Trek، ویدئویی دربارهی این مجموعهی تلویزیونی ضبط کرده که حاوی اطلاعات جدیدی است و پس از درگذشت او بهنمایش درمیآید.
نظرات