بزرگ‌ترین آتشفشان جهان برای اولین بار پس از ۴۰ سال فوران کرد

پنج‌شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۵
مطالعه 2 دقیقه
بزرگ‌ترین آتشفشان جهان در هاوایی اخیراً فعال شده است، اما جریان گدازه‌های آن تاکنون جوامع پایین‌دست را تهدید نکرده است.
تبلیغات

آتشفشان ماونا لوا بزرگ‌ترین آتشفشان فعال در جهان برای اولین‌بار در حدود ۴۰ سال گذشته فوران کرد. پس از فوران ۲۷ نوامبر این کوه آتشفشانی، ده‌ها زمین‌لرزه در منطقه رخ داده است (یکی از زمین‌لرزه‌ها ۴/۲ ریشتر بود). مقامات درمورد ریزش خاکستر روی جزیره هشدار داده‌اند و از ساکنان خواسته‌اند مراقب باشند.‌

به‌گفته‌ی آژانس گردشگری هاوایی، تاکنون جریان گدازه‌ها خطری برای مردمی که در دامنه‌ها زندگی می‌کنند، ایجاد نکرده است و سفرهای هوایی تاکنون تحت‌تأثیر این فوران قرار نگرفته است. مقامات سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده (USGS) در اطلاعیه‌ای نوشتند: «در این زمان، جریان گدازه‌ها در ناحیه قله مهار شده است و جوامع ساکن در سراشیبی را تهدید نمی‌کند.» اگرچه آن‌ها هشدار دادند که براساس رویدادهای گذشته، مراحل اولیه فوران ماونا لوا می‌تواند بسیار پویا باشد و مکان و پیشروی جریان گدازه‌ها می‌تواند به سرعت تغییر کند.

در این هشدار که با همراهی رصدخانه آتشفشان‌های هاوایی (HVO) صادر شد، خاطرنشان شد که HVO در اسرع ‌وقت پروازهای شناسایی انجام می‌دهد تا خطرات را ارزیابی کند و فوران را بهتر توصیف کند و ورزش باد ممکن است گازهای آتشفشانی و خاکسترهای ریز و ساختارهای موسوم به موی په‌له (Pele's Hair) را به سمت پایین ببرد.

موهای په‌له رشته‌های نازکی از شیشه‌های آتشفشانی هستند که از گدازه‌های درحال سرد شدن تشکیل می‌شوند. این ساختارها می‌توانند توسط بادهای شدید جا‌به‌جا شوند و به اندازه‌ای تیز هستند که به پوست و چشم آسیب بزنند.

طبق گزارش USGS، ماونا لوا بیش از نیمی از جزیره بزرگ هاوایی را اشغال می‌کند و ۴۱۶۹ متر بالاتر از اقیانوس آرام قرار دارد. این آتشفشان نسبتاً فعال است و از زمان اولین فوران مستند در سال ۱۸۴۳، ۳۳ بار فوران کرده است. آخرین فوران ماونا لوا در سال ۱۹۸۴ رخ داد. پس از آن، ماونا لوا وارد طولانی‌ترین مرحله خاموشی خود در تاریخ ثبت‌شده شد.

زمین‌شناسان فراوانی زمین‌لرزه‌ها را در آتشفشان دنبال می‌کردند و علائم هشداردهنده فوران از ماه سپتامبر افزایش یافت. فوران با ۷ تا ۱۰ زلزله در روز در ماه ژوئن آغاز شد و در اکتبر به ۴۰ زلزله در روز رسید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات