D1-lg

ترس از نابودی جهان دراثر انفجار هسته‌ای

جمعه ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰
مطالعه 6 دقیقه
انفجار اتمی و چشم‌انداز سیاره زمین از فضا
در سال‌های اولیه تحقیقات هسته‌ای، برخی از دانشمندان می‌ترسیدند که شکافتن اتم‌ها موجب آغاز واکنشی زنجیره‌ای شود که زمین را نابود می‌کند.
تبلیغات
D4-mci

صحنه‌ای در فیلم اوپنهایمر کریستوفر نولان حول این نگرانی می‌چرخد که برخی از دانشمندان پروژه منهتن می‌ترسیدند اولین آزمایش بمب اتم اتمسفر زمین را مشتعل کند.

همان‌طور که داستان فیلم می‌گوید، ادوارد تلر، اولین‌بار در سال ۱۹۴۲ این احتمال را مطرح کرد. طرح احتمال آتش گرفتن جو زمین، موجب شد دانشمندان محاسباتی انجام دهند و به این نتیجه برسند که نابودی سیاره بعید است.

ترس از آتش گرفتن جو زمین و نابودی آن مربوط به دهه‌ها پیش از تلاش‌های جدی برای ساخت بمب‌های هسته‌ای است و به زمانی برمی‌گردد که به‌نظر بسیاری از افراد، شکافتن اتم‌ها چیزی بیشتر از یک ماجرای علمی‌تخیلی نبود.

اگرچه شباهت‌های میان هوش مصنوعی و سلاح‌های هسته‌ای می‌تواند حالت اغراق‌آمیز به خود بگیرد، این موضوع که چگونه فرضیات بی‌اساس موجب بروز نگرانی جدی در میان مردم و دانشمندان شد، می‌تواند به ما درس‌هایی درباره ترس‌های مرتبط با فناوری‌های نوظهور امروز بدهد.

ماری کوری
کشفیات ماری کوری در مورد رادیواکتیویته در اوایل دهه ۱۹۰۰ به تغییر مسیر تاریخ بشر کمک کرد.

مدت‌ها پیش، پلینی بزرگ، طبیعت‌شناس رومی چنین اظهار داشت که با توجه به مواد قابل اشتعال فراوانی که روی زمین وجود دارد، آتش نگرفتن آن معجزه است. اما مدت زمان بسیار طولانی همه تصور می‌کردند که اگرچه اجسام ممکن است بسوزند، اتم‌هایی که اجسام از آن‌ها تشکیل شده‌اند، پایدار، مقاوم و تخریب‌نشدنی هستند. وقتی در آغاز دهه ۱۹۰۰ ماری کوری اسرار رادیواکتیویته را برای جهان فاش کرد، این دیدگاه یک شبه دگرگون شد.

اکتشافات کوری به‌طور غیرمنتظره‌ای نشان داد مخزن عظیمی از انرژی در پایه‌ی مواد پنهان است و طی فروپاشی این انرژی درونی مواد آزاد می‌شود. در آن زمان، استدلال شد همه اتم‌ها دارای این ویژگی هستند. تصور که اینکه کل مواد زمین (حتی سنگ‌های معدنی زیر زمین) مملو از انرژی نهفته است، دانشمندان را به این باور رساند که سیاره ما بیشتر شبیه انبار دینامیت است تا محل مطمئنی برای زندگی.

در اوایل سال ۱۹۰۳، فردریک سودی یکی از بنیان‌گذاران فیزیک هسته‌ای در یکی از مقاله‌های خود نوشت که کافی است یک دانشمند کنجکاو و بی‌دقت چاشنی مناسبی را پیدا کند و با یک واکنش زنجیره‌ای کل انبار را به آتش بکشد.

ارنست رادرفورد گفته بود: «ممکن است فرد نادانی در آزمایشگاه کل زمین را منفجر کند»

این ایده که سیاره‌ها ممکن است منفجر شوند، به عصر روشنگری باز می‌گردد. در آن زمان، ستاره‌شناسان به دنبال توضیحاتی برای شکاف بسیار بزرگ میان مریخ و مشتری بودند که پر از اجرامی مانند سیارک‌ها است.

درحالی‌که هیچ نیروی شناخته‌شده‌ای نمی‌تواند جسم سیاره‌ای را منفجر کند، سودی در سال ۱۹۰۳ پیشنهاد کرد رادیواکتیویته ممکن است توانایی این کار را داشته باشد.

اندکی پس از اظهارات سودی، همکار او یعنی ارنست رادرفورد، اظهارات مشابهی را تکرار کرد که در نشریه‌های برجسته منتشر شد. رادرفورد یک بار گفته بود: «ممکن است فرد نادانی در آزمایشگاه از روی بازیگوشی کل زمین را منفجر کند.» او از کسی سخن می‌گفت که دست‌های خود را روی اهرمی قرار داده است که می‌تواند زمین را به نابودی بکشاند.

همه این افکار در دوران بسیار ابتدایی ظهور فیزیک هسته‌ای و مربوط به زمانی بود که این علم حتی یک ساله نشده بود. بنابراین، این اظهارنظرها بیشتر از آنکه فرضیه‌های جدی باشند، حدسیاتی بی‌پایه و اساس بودند. به‌نظر می‌رسید سودی و رادرفورد با لاف زدن قصد دارند توجه و احترام را به حوزه نوپای خود جلب کنند.

ارنست رادرفورد در مجله پانچ
ارنست رادرفورد، دانشمندی که برای اولین‌بار اتم را شکافت، با اظهارات خود موجب هراس جامعه درمورد آسیب ناشی از پژوهش‌های هسته‌ای شد. او در مجله پانچ به استهزا گرفته شد.

پژوهشگران دیگر نیز در طرح ادعاهای عجیب کم نمی‌آوردند و یک دانه اورانیوم را ازنظر قدرت نهفته‌اش با چند تُن تی‌ان‌تی برابر می‌دانستند. چنین تبلیغاتی صرفاً نمایش‌هایی بودند که می‌خواستند مردم را از قدرت و خطرات حرفه‌ی خلاقانه و درعین‌حال هولناک این پژوهشگران بترسانند.

سرانجام ترس‌های مطرح‌شده حالت واقعی به خود گرفت. در اواخر سال ۱۹۰۳ در مقاله‌ها از کلیدی سخن گفته می‌شد که اگر فشرده می‌شد، می‌توانست ازطریق واکنش زنجیره‌ای کل زمین را منفجر کند. چنین ادعاهایی هم در جامعه علمی و هم در مطبوعات نفوذ کرد و فراگیر شد. روزنامه‌ها از آتش‌سوزی بزرگ ناشی از انفجار هسته‌ای سخن می‌گفتند که کل زمین را به نابودی می‌کشاند.

فردریک سودی می‌خواست با ایجاد هراس و شوک توجه جامعه را به رشته علمی جدیدش یعنی فیزیک هسته‌ای جلب کند

در سال ۱۹۰۹، جان جولی، زمین‌شناس ایرلندی، عنصر جدیدی را به اسطوره‌سازی فوق اضافه کرد و گفت این پدیده ممکن است توضیح‌دهنده ستارگان جدیدی باشد که هرازگاهی در آسمان شب شعله‌ور می‌شوند. دیگران حدس می‌زدند که شاید آن‌ها سیاره‌های دوردستی باشند که دچار حوادث اتمی شده‌اند. فرض بر این بود که انفجارهایی که در ستاره‌ها دیده می‌شود، ممکن است حاصل آزمایش‌های علمی بی‌دقت تمدن‌های بیگانه باشد.

با گذشت سال‌ها، دانشمندان با جدیت این فرضیات را ادامه دادند. والتر نرنست شیمی‌دان در سال ۱۹۲۱ تمدن بشر را به یک کلنی از موجوداتی تشبیه کرد که روی گلوله باروت زندگی می‌کنند که با مشعل پرومتئوس (خدای آتش) در یک لحظه ناپدید خواهد شد.

در سال ۱۹۲۴ یکی از مهندسان دانشگاه شفیلد افتخار می‌کرد که در شکافتن اتم‌ها درحال موفق شدن است (او در تبلیغ خود خیلی خوب عمل می‌کرد و قبلا به خاطر اختراع پرتو مرگ معروف شده بود). روزنامه‌نگاران محلی درباره این موضوع اغراق کردند و گزارش کردند که آزمایش‌های او ممکن است نه تنها شفیلد بلکه کل جهان را تبخیر کند.

نامه‌های فراوانی ازسوی افراد وحشت‌زده به مهندس شفیلد ارسال شد که از او می‌خواستند آزمایش‌های خود را ادامه ندهد. در یکی از نامه‌ها آمده بود: «شاید اگر پدری بودید که فرزند داشتید، مشتاق نابودی نسل بشر نبودید.»

تصورات اشتباه زیادی درباره خطر اشتعال جو زمین مطرح شد، اما خطرات واقعی انفجار هسته‌ای پیش‌بینی نشد

در کنار افرادی که از انرژی هسته‌ای هراس داشتند، افرادی نیز بودند که قدرت آن را باور نداشتند. در سال ۱۹۲۹ رابرت میلیکان، برنده جایزه نوبل انرژی حاصل از شکافتن اتم‌ها را بسیار ناچیز خواند و بسیاری دیگر اعلام کردند که این نوع انرژی هرگز نخواهد آمد.

در دهه‌های بعدی وقتی سلاح‌های هسته‌ای به تدریج به واقعیتی غم‌انگیز مبدل شدند، ترس از تحقیقات هسته‌ای و انفجار زمین رنگ دیگری به خود گرفت. شوخی دراین‌باره که چگونه منفجر شدن و سوختن زمین ممکن است آفتاب‌نشین‌ها در سواحل مریخ را خرسند کند، بسیار ناپسند بود. در همین حین، روشنفکرانی ازقبیل کارل یونگ همچنان به این تئوری اشاره می‌کردند که نواخترها آزمایش‌های اتمی دوردست هستند که از کنترل بیگانه‌ها خارج شده‌اند.

مجله ساینس در ژوئن ۱۹۴۶ در آستانه آزمایش‌های پس از جنگ ایالات متحده در جزیره مرجانی بیکینی مقاله‌ای درمورد این موضوع منتشر کرد و درمورد نگرانی کل جامعه از چشم‌انداز آتش گرفتن سیاره سخن گفت.

انفجار بمب اتم
قبل از اولین آزمایش ترینیتی در سال ۱۹۴۵، برخی از دانشمندان نگران بودند انفجار هسته‌ای پیامدهای ناخواسته و خارج از کنترلی داشته باشد.

ماجراهای فوق نشان می‌دهد ترس‌های تلر و همکارانش در پروژه منهتن از هیچ به وجود نیامده بود و ریشه‌ای عمیق داشت.

شاید یکی از علت‌های ترس دانشمندان این بود که قبلاً هرگز چنین فاجعه‌ای تصور نشده بود. از طرف دیگر، موضوع انفجار به‌طور عمیقی در آگاهی فرهنگی مردم نفوذ کرده بود.

ترس از تحقیقات هسته‌ای به نمایشی که دهه‌ها پیش سودی درباره انفجار زمین به راه انداخته بود، نیز بستگی داشت. سودی می‌خواست با ایجاد هراس و شوک توجه جامعه را به رشته علمی جدیدش جلب کند. شاید اگر سودی این کار را نمی‌کرد یا رادرفورد فرضیات او را تقویت نمی‌کرد، این ترس‌ها به دست فراموشی سپرده می‌شد و تا این حد ریشه‌دار نمی‌شد.

ترس‌های ما همیشه محصول خرد و عقلانیت نیستند. آن‌ها همچنین محصول اتفاقاتی هستند که در گذشته رخ داده است. فرضیه‌ای آزمایش نشده می‌تواند در آگاهی ما ریشه بزند به این خاطر که به‌طور فرهنگی در تفکر ما تثبیت شده است.

تصورات اشتباه زیادی درباره خطر اشتعال جو زمین مطرح شد، اما خطرات واقعی انفجار هسته‌ای پیش‌بینی نشد

اضطراب‌های کنونی نیز به این گونه شکل می‌گیرند و ما بسیاری از ایده‌های اثبات‌نشده را که قبلاً در تفکر جامعه تثبیت شده‌اند، به ارث می‌بریم. بنابراین، امروزه وقتی به سناریوهای عجیب و غریب درمورد فناوری‌های مدرنی مانند هوش مصنوعی و توانایی آن در نابودی انسان می‌رسیم باید این فرضیات را به‌طور دقیق بررسی کنیم. مثال ترس بی‌اساس از شکافت هسته‌ای نشان می‌دهد که چگونه غول دروغینی که براساس حدسیات ظاهر شده است، می‌تواند از قلمرو داستان‌های علمی‌تخیلی خارج شود و پا به واقعیت بگذارد. ما همچنین باید نسبت‌به تأثیر گرایش‌های فرهنگی خود بر پیش‌بینی‌ها و ترس‌های خود هشیار باشیم.

درحالی‌که دیدگاه‌های غیرواقعی درمورد خطر آتش گرفتن جو زمین فراگیر شد و بسیاری از افراد از آن بهره‌برداری کردند، کسی خطرات واقعی انفجار هسته‌ای را پیش‌بینی نکرد. در آن زمان، کسی از بارش رادیواکتیو و ریزش خاکستر پرتودیده که امروزه همچنان گریبان‌گیر برخی از جمعیت‌ها است، سخنی به میان نیاورد.

شاید یکی از درس‌هایی که از داستان شکافت اتم و ترس‌های بی‌مورد پیرامون آن می‌آموزیم این است که درحالی‌که باید به خطرات چشمگیر و برجسته فناوری‌های مدرن توجه کنیم، نباید از خطرات کوچک‌تر آن‌ها غفلت کنیم. هیچ‌یک از این موارد خصوصاً وقتی جهان ما درمعرض خطر قرار دارد، نباید دیگری را تحت‌الشعاع قرار دهد و موجب شود از خطرات واقعی فناوری‌های نوین غافل شویم.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
پنل پشتی و رنگ‌بندی گوشی گلکسی A25 5G نسخه‌ی ژاپن
مدل ژاپنی گلکسی A25 5G سامسونگ با تفاوت‌های چشمگیر نسبت‌به مدل جهانی معرفی شد

سامسونگ مدل جدیدی از گلکسی A25 5G را مخصوص بازار ژاپن با تغییرات قابل توجه نسبت‌به نسخه‌ی جهانی رونمایی کرد.

89
یک روز پیش
وضعیت اینترنت
گزارش ماه ژانویه اسپیدتست؛ افزایش میانه سرعت اینترنت ثابت و سیار ایران در اولین ماه ۲۰۲۵

در گزارش ژانویه ۲۰۲۵ اسپیدتست، میانه سرعت اینترنت ثابت و همراه کشور افزایش داشته و رتبه ایران در این جدول‌ها بهبود پیدا کرده است.

318
9 ساعت پیش
یک شخصیت خیالی درون مانیتور گیمینگ TCL
مانیتور ۳۰۰ هرتز جدید TCL به‌طور غیرمنتظره‌ای خوش‌قیمت است

مانیتور گیمینگ تی‌سی‌ال F6 با قیمت منطقی، پنل ۳۰۰ هرتزی و قابلیت‌های کاربردی معرفی شد.

26
2 روز پیش
دکمه Camera Control در آیفون ۱۶
کانسپت آیفون ۱۷ ایر، طراحی متفاوت گوشی بعدی اپل را نشان می‌دهد

کانسپت جدید آیفون ۱۷ ایر بخش‌های مختلف این گوشی را به‌نمایش می‌گذارد.

65
یک روز پیش
گالیلئو گالیله / Galileo Galilei
بیوگرافی گالیلئو گالیله؛ نابغه‌ای که علم را از زنجیر باورهای کهنه رهانید

گالیلئو گالیله، دانشمندی ایتالیایی بود که با نظریات انقلابی خود در علوم متنوع، خود را به‌عنوان یکی از پایه‌های انقلاب علمی مدرن تثبیت کرد.

27
10 ساعت پیش
بهترین گوشی های تاشوی بازار ایران
بهترین گوشی های تاشو؛ از زد فلیپ ۶ تا وان پلاس اوپن [بهمن ۱۴۰۳]

گوشی‌های تاشو در سال‌های اخیر رفته‌رفته جایگاه خود را در بازار پیدا کرده‌اند؛ اما فهرست بهترین گوشی تاشو بازار شامل چه مدل‌هایی می‌شود؟

55
12 ساعت پیش
خرید اینترنتی با پست
آموزش تصویری یافتن کد پستی از روی نقشه

امروزه برای تکمیل بسیاری از فرم‌ها باید کد پستی معتبر ارائه کنیم؛ اما چطور می‌توانیم برای دریافت کد پستی اقدام کنیم؟

2
9 ساعت پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-bmsd
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
40 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
55 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

3.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از69,900,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از106,200,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از96,900,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از13,000,000تومان

4.2
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
گلکسی A55 سامسونگ

از23,391,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
گلکسی A15 سامسونگ

از10,499,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
پوکو X6 پرو شیائومی

از21,500,000تومان

4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
پوکو X6 شیائومی

از18,030,000تومان

4.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
پوکو F6 شیائومی

از30,390,000تومان

4.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
پوکو F6 پرو شیائومی

از38,888,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
گلکسی A35 سامسونگ

از18,638,000تومان

3.7
پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
4.1
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
آیفون 13 اپل

از50,378,000تومان

4.5
گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
گلکسی اس 24 سامسونگ

از75,979,000تومان

3.5
موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

3.8
موبایل آیفون 11 اپل بنفش / Apple iPhone 11 Purple
آیفون 11 اپل

از41,999,000تومان

3.4
موبایل آیفون 12 پرو اپل / Apple iPhone 12 Pro
آیفون 12 پرو اپل

از67,990,000تومان

4
گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
آیفون 13 پرو اپل

از61,000,000تومان

3.6
Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از14,700,000تومان

3.7
آیفون اس ای ۲۰۲۰ اپل / iphone se 2020
آیفون SE اپل نسخه 2020

از36,990,000تومان

4.2
گوشی موبایل شیائومی 12 پرو / Xiaomi 12 Pro سبز
شیائومی 12 پرو

از31,499,000تومان

3.5
موبایل ردمی 9A شیائومی / Xiaomi Redmi 9A
ردمی 9A شیائومی

از6,450,000تومان

4.1
گوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیوم
آیفون 15 پرو مکس اپل

از110,750,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات