D1-kifpool

دانشمندان سرانجام دریافتند که چرا هویج نارنجی است

دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴
مطالعه 2 دقیقه
هویج‌های زرد و بنفش و نارنجی
زیست‌شناسان با شناسایی ژن‌هایی که هویج را نارنجی می‌کنند، سرانجام دریافته‌اند که چه چیز این سبزی ریشه‌دار را بسیار مغذی می‌کند.
تبلیغات
D4-mci

اولین هویج اهلی که در قرن دهم در آسیای مرکز رشد کرد، در اصل بنفش یا زرد بود. هویج نارنجی اولین بار در دهه ۱۴۰۰ در اروپای غربی ظاهر شد و احتمالاً نتیجه‌ی پیوند هویج‌های زرد و سفید بود. از آن زمان، هویج نارنجی به‌دلیل شیرین بودن و رنگ روشنش به محبوبیت بسیاری دست یافته است.

ماسیمو آیوریزو از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی به‌گزارش نیوساینتیست می‌گوید: «در اوایل دهه ۱۹۰۰ این اعتقاد وجود داشت که آب هویج نارنجی از نظر پزشکی بسیار مفید است؛ به همین دلیل هویج به عنوان یک سبزی سالم شناخته شد.»

اکنون آیوریزو و همکارانش دلیل علمی تمایز در رنگ‌ هویج‌ها را کشف کرده‌اند. گروه محققان ژنوم ۶۳۰ نوع هویج را توالی‌یابی کردند و به دنبال تنوع گونه‌های ژنتیکی مرتبط با صفات خاص گشتند. سپس آن‌ها به سه ژن خاص رسیدند که در هویج نارنجی دارای تنوعی بود که به غیرفعال شدن ژن‌ها منجر شده بود. در هویج‌های بنفش، زرد یا سفید، حداقل یکی از این سه ژن فعال بود.

کاروتن‌ها مسئول تعیین رنگ و مواد مغذی در هویج هستند

وجود ژن‌های یادشده، سطوح آلفاکاروتن و بتاکاروتن را تنظیم می‌کند؛ موادی شیمیایی‌ای که به گروهی از رنگدانه‌ها به نام کاروتنوئیدها تعلق دارد. آلفا و بتا کاروتن در بدن انسان به ویتامین آ تبدیل می‌شود که برای سلامت چشم‌ها، سیستم ایمنی و سایر بخش‌های بدن مهم است.

آیوریزو می‌گوید وقتی ژن‌ها غیرفعال می‌شوند، هویج سطوح بالاتری از این رنگدانه‌های خاص را تولید می‌کند که باعث ایجاد طیف رنگی نارنجی ویژه‌ی هویج می‌شود و همچنین، هویج را به یک منبع غنی از ویتامین آ تبدیل می‌کند. سایر هویج‌ها دارای سطوح بالایی از رنگدانه‌های کاروتنوئیدی متفاوتی هستند که به ویتامین آ تبدیل نمی‌شود.

بیشتر بخوانید

همچنین بسیاری از هویج‌های نارنجی دارای انواع ژن‌هایی بودند که باعث تأخیر در گل‌آوری می‌شود و معمولاً هویج را سفت‌تر و غیرقابل خوردن می‌کند. آیوریزو می‌گوید به نظر می‌رسد که قرن‌ها است کشاورزان ناآگاهانه این صفات مفید را انتخاب می‌کنند. او و گروهش امیدوارند که درک جامع‌تر از ژنتیک هویج بتواند به پرورش هویج‌های بهتر در آینده کمک کند.

نتایج مطالعه در Nature Plants منتشر شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین ماشین‌های لباسشویی خارجی در بازار ایران
بهترین ماشین لباسشویی خارجی در بازار ایران [اسفند ۱۴۰۳]

در مقاله‌ی پیش‌ رو بهترین ماشین‌های لباسشویی موجود در بازار از برندهای ال‌جی، سامسونگ و بوش را با ظرفیت‌های مختلف معرفی کرده‌ایم.

55
16 ساعت پیش
شهر لاین
جاه‌طلبانه اما به چه قیمت؟ بودجه ابرپروژه نئوم عربستان سر به فلک کشیده است

گزارش‌ها حاکی از آن است که هزینه پروژه‌های بزرگ عربستان مثل شهر لاین با سرعت تصاعدی رو به افزایش می‌رود و حتی در مواردی از پیش‌بینی‌ها فراتر رفته ...

110
2 روز پیش
لوگو اینستاگرام / Instagram در پشت یک نفر
کپی رایت اینستاگرام چیست و چگونه مشکلات آن را رفع کنیم؟

اگر برای تولید محتوا در اینستاگرام از محتوای دیگران استفاده می‌کنید، همین‌حالا دست نگه دارید؛ چون ممکن است حسابتان به دلیل کپی‌رایت مسدود شود.

8
2 روز پیش
گوشی در دست درحال نمایش اندروید ۱۶
منو جدید «تنظیمات سریع» اندروید ۱۶ رونمایی شد

گوگل در بتای سوم اندروید ۱۶، از طراحی جدید پنل تنظیمات سریع با تغییرات جذاب و کاربردی رونمایی کرده است.

42
2 روز پیش
نمای سه چهارم جلو مرسدس بنز CLA 2026
مدل ۲۰۲۶ مرسدس CLA رونمایی شد؛ بزرگ‌تر و قدرتمندتر با طراحی تکامل‌یافته

مرسدس بنز از مدل جدید سدان CLA رونمایی کرد که با ابعاد بزرگ‌تر، طراحی‌ جدید‌تر و پیشرانه‌های مدرن‌تر وارد بازار خواهد شد.

25
2 روز پیش
شیائومی ردمی نوت 14S
ردمی نوت 14S معرفی شد؛ همان ردمی نوت ۱۳ پرو با تغییرات جزئی

ردمی نوت 14S با مشخصات تقریبا یکسانی با ردمی نوت ۱۳ پرو معرفی شد.

22
یک روز پیش
دو بی‌سیم مشکی در دو دست یک شخص
بی‌سیم ۲۰۲۵ شیائومی با برد ۵ کیلومتری و شارژدهی ۱۲۰ ساعته رونمایی شد

شیائومی به‌تازگی دستگاه بی‌سیم جدیدی معرفی کرد که می‌تواند در دمای منفی ۱۰ درجه تا مثبت ۵۰ درجه سانتی‌گراد کار کند.

18
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات