برجستهترین شرکتهای معماری جهان به پروژه لاین عربستان پیوستهاند
پروژه عظیم «لاین»، کلانشهر آیندهنگرانه و آینهای عربستان سعودی، هر روز یک قدم بیشتر به واقعیت نزدیک میشود. روند ساختوساز این شهر که قرار است چهرهای نو از زندگی شهری را در دل بیابان به نمایش بگذارد، اکنون در حال پیشرفت است. مقامهای عربستان به تازگی با ارائهی جدیدترین بهروزرسانی درباره پروژه لاین، نام معماران برجستهای را که وظیفهی تبدیل این رؤیای جسورانه به واقعیت را بر عهده دارند، اعلام کردهاند.
هدف نهایی پروژه لاین، خلق کلانشهری با طول ۱۷۰ کیلومتر است که مفهوم سنتی شهر را متحول میکند. بااینحال، در مرحلهی اول پروژه، فقط بخشی به طول ۲٫۴ کیلومتر ساخته خواهد شد. این سازهی عظیم با ارتفاع ۵۰۰ متر و عرض ۲۰۰ متر، قرار است خانهای پیشرفته برای حدود ۳۰۰ هزار نفر باشد و با تهویهی مطبوع، زندگی راحتی را برای ساکنانش فراهم کند.
یکی از شرکتهای برجستهی همکار در پروژه لاین، شرکت معماری آمریکایی گنسلر است که طراحی برج شانگهای، سومین ساختمان بلند جهان را در کارنامهی خود دارد. این شرکت برای تخصصش در برنامهریزی شهری و هماهنگی طراحی انتخاب شده و مسئولیت فضاهای عمومی مانند پارکها و ایستگاههای حملونقل را بر عهده دارد تا تجربهای جذاب از زندگی شهری در کلانشهر لاین خلق کند.
شرکتهای گنسلر، دلوگان مایسل و مات مکدونالد در پیشبرد کلانشهر لاین همکاری میکنند
در کنار گنسلر، شرکت اتریشی معماران دلوگان مایسل نیز بهعنوان طراح شهری انتخاب شده است. این شرکت نهتنها طراحی کلی و ایجاد طرحی جامع و دقیق از فاز اول پروژه را بر عهده دارد، بلکه روی مسائل مرتبط با خرداقلیم، بومشناسی، حملونقل و لجستیک و پایایی نیز کار میکند تا پروژه هماهنگ با محیط طبیعی بیابان شکل بگیرد.
در نهایت، شرکت خدمات مهندسی بریتانیایی مات مکدونالد نیز به پروژه میپیوندد تا یکی از چالشبرانگیزترین بخشهای پروژه را برعهده بگیرد. این شرکت وظیفه طراحی زیرساختهای کلیدی شهر را بر عهده دارد؛ از جمله سیستمهای حیاتی مانند فاضلاب، آب و انرژی. با توجه به شرایط سخت محیطی، این مأموریت نیازمند نوآوریهای ویژهای است و عربستان اعلام کرده که از هوش مصنوعی و نظارت دقیق برای تضمین کارایی سیستمها استفاده خواهد کرد.
- تماشا کنید: عربستان پروژه ساخت آسمانخراش ۱۷۰ کیلومتری را آغاز کرده است12 اسفند 02مطالعه '3
- عقبنشینی عربستان از پروژه لاین؛ فاز اولیه شهر ۱۷۰ کیلومتری بسیار کوچکتر خواهد بود21 فروردین 03مطالعه '2
دنیس هیکی، مدیر ارشد توسعهی پروژه، دربارهی همکاری نئوم با شرکتهای بزرگ عرصه میگوید: «ما در مسیر ساخت لاین، شراکت بینظیری را به وجود آوردهایم که از تخصصهای برتر جهانی در طراحی و مهندسی شهری بهره میگیرد. همکاری، محور اصلی پروژه لاین است و تلاش میکنیم بهترین روشها را برای طراحی و ساخت شهری نوین به نمایش بگذاریم. کار ما، شهرسازی جهانی را برای همیشه تغییر میدهد و بازتابی از جاهطلبی جهانی نئوم و تعهد ما به نوآوری است.»
ساخت کلانشهر لاین به منابع عظیمی نیاز دارد؛ بهطوری که در حال حاضر، یکپنجم کل فولاد تولیدشده در جهان به این پروژه اختصاص یافته است. بیشتر این فولاد برای ساخت زیربنای عظیم سازه به کار میرود و هر هفته، بیش از ۱۲۰ پی شمعی در محل پروژه نصب میشود. انتظار میرود فاز اول پروژه تا سال ۲۰۳۰ به پایان برسد، اما هنوز اطلاعاتی دربارهی زمانبندی فازهای بعدی منتشر نشده است.
علاوه بر لاین، عربستان سعودی پروژههای بلندپروازانهی دیگری را چه تحت برند نئوم و چه به صورت مستقل، در دست اجرا دارد که از جملهی آنها میتوان به تریام، اپیکان و مکعب اشاره کرد. همچنین، نخستین پروژهی نئوم، جزیره تفریحی لوکس سنداله، بهتازگی به مرحلهی بهرهبرداری رسیده است.
پروژههای نئوم، عربستان سعودی را به یکی از پیشگامان نوآوری و معماری جهان تبدیل کردهاند و میتوانند تصویری از آیندهی شهرسازی در جهان ارائه دهند.
نظرات