ربات‌ها در خط مقدم ساخت‌وساز به کمک ابرپروژه نئوم عربستان می‌آیند

چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰
مطالعه 2 دقیقه
بخشی از ابرپروژه نئوم عربستان که با اهداف تجاری افتتاح شده است
عربستان سعودی با تمرکز بر حوزه رباتیک، روند ساخت‌وساز ابرپروژه‌های نئوم را تسریع و با کاهش نیروی انسانی، بیابان را به قطب گردشگری تبدیل می‌کند.
تبلیغات

عربستان سعودی با اجرای پروژه‌های عظیم ساخت‌وساز، در حال دگرگونی چشم‌انداز بیابانی است. این کشور اکنون برای افزایش سرعت و کارایی پروژه‌های جاه‌طلبانه‌اش به استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌ی رباتیک روی آورده است.

ابرپروژه‌ی نئوم به‌عنوان محور اصلی تحولات، با هدف تغییر اقتصاد مبتنی بر نفت عربستان سعودی به اقتصاد گردشگری‌محور طراحی شده است. این تغییر در پاسخ به کاهش تدریجی استفاده از سوخت‌های فسیلی در سال‌های آینده صورت می‌گیرد و بخشی از برنامه‌های گسترده‌ی توسعه‌ی پایدار این کشور است.

جزئیات دقیقی از نوع ربات‌ها و وظایف آن‌ها هنوز منتشر نشده است

از مهم‌ترین طرح‌های تحت مدیریت نئوم می‌توان به کلان‌شهر خطی لاین و آسمان‌خراش‌های دوقلوی اپیکون اشاره کرد. این پروژه‌های عظیم به مقادیر چشمگیری از مواد اولیه و نیروی انسانی نیاز دارند. به همین دلیل، عربستان امیدوار است با استفاده از فناوری رباتیک این نیازها را کاهش دهد و روند ساخت‌وساز را بهینه‌سازی کند.

در همین راستا، صندوق سرمایه‌گذاری نئوم (NIF)، سرمایه‌گذاری چشمگیری در شرکت اروپایی جی‌ام‌تی رباتیکس انجام داده است. اگرچه هنوز جزئیات دقیقی درباره‌ی نوع ربات‌ها و وظایف آن‌ها منتشر نشده، تمرکز اصلی بر تولید میلگرد است؛ میله‌های تقویت‌کننده‌ای که در ساخت بتن به کار می‌روند. این اولویت منطقی به نظر می‌رسد، زیرا نئوم در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از مصرف جهانی فولاد را به خود اختصاص داده است.

ساخت ربات‌های پروژه نئوم عربستان
صندوق سرمایه‌گذاری نئوم (NIF) در شرکت اروپایی جی‌ام‌تی رباتیکس سرمایه‌گذاری کرده است.
پروژه نئوم در بیابان عربستان
پروژه‌ی جاه‌طلبانه‌ی ساخت شهر ۱۷۰ کیلومتری لاین، بخشی از ابرپروژه نئوم، در نزدیکی دریای سرخ در حال پیشروی است.

اولریش دایچمان، مدیرعامل شرکت جی‌ام‌تی رباتیکس، درباره‌ی این همکاری می‌گوید: «با ۳۰ سال تجربه در صنعت میلگرد، مشاهده‌ی فناوری رباتیک و اتوماسیون در حال تحول فرآیندهای تولید میلگرد، بسیار هیجان‌انگیز است. ما با نئوم در هدفی جاه‌طلبانه برای بازاندیشی در روش‌های ساخت‌وساز هم‌مسیر هستیم و به همکاری موفقی امیدواریم که می‌تواند صنعت ساخت‌وساز را مانند انقلابی در این حوزه، متحول کند.»

دایچمان همچنین مزایای فناوری رباتیک در صنعت ساخت‌وساز را نیز عنوان کرد و افزود: «رباتیک می‌تواند بهره‌وری را افزایش و هزینه‌ها را کاهش دهد، ایمنی و سلامت کارگران را بهبود بخشد و انعطاف‌پذیری طراحی را بهینه‌سازی کند.»

سرمایه‌گذاری جدید بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر نئوم است که توسعه‌ی تولید بتن و احداث کارخانه‌ای چندمنظوره برای تولید بتن را نیز شامل می‌شود. همچنین، با انتخاب عربستان سعودی به‌عنوان میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴، پیش‌بینی می‌شود که فعالیت‌های ساخت‌وساز در این کشور طی دهه‌ی آینده با سرعت بیشتری ادامه یابد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات